- 19 Şubat 2010
- 40.776
- 32.772
- 798
olsun yenmiş sonuçtaben hiç sevmedim tadını ama bakalım bizimki yicek mi
Zeren inş bizimde kader bir gün değişir. ...bizim kuzularda keyfince yer icer inş. ..ama canım sende hep diyodun az iciyo uyurken emziriyorum diye. .nereye kadar uyurken doyuracagizki bilemedim...hep uyumasi ni bekliyorum beslemek için. . buda çok yorucu oluyo sende bilirsin. ...bi söyle sapur supur icipte arkasından biraz meyve yoğurt çorba içmiyorlarki.... maşallah bugün keping arkadaşımız yeme listesini yazmış çok iştahlı bebegi var....Benimki onlardan bi çay kaşığı bile yemiyo.....senin kizin da henüz sevmedi ek gıdayi. ..zaten bi alışsalardi bizde rahatlardik. ...baya kiloda alırlar da ana nerde...ben bıraktım şimdilik ek gıdayi. ..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
kizlar moralim cok bozuk. Kizim 21 gunde 7650 den 7740a cikmis. Buraya yeni bi cocuk dr.u gelmis iyi falan dediler götürdüm. Cok begenmedim neyse. Dr. Tarti degistigi icin farkli sonuclar cikabilir dedi. Iyi de farkli ciksa hadi 100 g oynasin. Totalde 100 g almis hadi olsun 200 yanicok moralim bozuk çooook. Aglamak istiyorum boyu da 65ten 67 e cikmis
inş Yawrun sever...canım zaten meyvesini ne atarsin farketmeden belki yer....
ben de öyle planlıyorum canım bakalım dr.ne dicek bu ay muhallebi ve corbaya geceriz demisti ama bana kilo almadi gb geliyor belki arttırır gıdayi.bu arada ben yedirirken sakız cigniyorumdikkatini ona veriyor bide patlatiyorum falan hoşuna gidiyor denemediysen dene bi canim
6. Ay aşısı cok ates yapti bize malesef 2 gündür atesli dr a göturdüm colpol kullan dedi soguga yakin ilik suyla dus aldir dedi yapioruz ama korkuyorumda üsutcem diye eli ayagi buz gibi bi kafasi atesli püffff iyilesir insallah cok üzüldüm keyifsiz cok kiyamam
Yahu neden ağlamak istiyosun. Bak şu siteden http://www.gurmebebek.com/persentil-hesapla-45 çocuğunun persentilini bir hesapla, yüzde ellinin üzerinde, hadi yüzde elli civarında olduğuna eminim. Boyunun da kilosunun da maşallahı var bebeğinin. Ayrıca yirmi bir günde 100 gram alıp iki günde yarım kilo alabiliyo bebekler, günlük düzenli kilo almıyolar, zaman zaman büyüme atakları oluyo örneğin. Ay bebeğinizin keyfini çıkarın, mutlu mu gülüyo mu, kim bilir ne bıcır bıcır ne sevimli akıllı bir bıdıktır :)
bak bunu denememis tim bi denim saol kiscem belki ise yarar ..duacin olurum6 aylık oldumu bebeğin. ...olduysa geç gecikme çorbaya ne...
geçmiş olsun isimx....ins atlatir oğluşun. ...
Slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende şubat annesiyim 5.5 aylık bir bebeğim var 36 haftanın sonunda doğum yaptım bebeğim 3 kg doğdu fakat doğumdan sonra 2.650 gr düştü 5 aylıkken kg 7.800 nasıl sizce iyimi bana zayıf gibi geliyorda ?
Bugun yayla corbasi yaptim istahsizdi bebegim ama biraz sevdi pirinc koymadim tarifini paylasmak istedim 2 su bardagi suya 1 corba kasigi ince bulgur 2 corba kasigi arpa sehriye koyup kaynattim onlar pisince 1bardak ev yogurduna (normal yogurtta olur) 1 yumurta sarisi 1 tatli kasigi tam bugday unu (cay kasiginin ucuyla az tuz koydum normalde koymuyorum ama yemedi bisi tadi olsun istedim isteyen koymasin tabi zarar) karistirip pisen sehriye ve bulgurun üstüne koydum az su kaliyo pisince olsun yogurdu koyunca kivamli güzel bi corba oluyo 1tatli kasigi tereyaginda azcik nane eritip ekledim tencereye kaseye aldiktan sonra azcikta limon sıktım (corba cok olabilir 1kaseye verdim icinden ekmek falan koymadim iyice kasikla ezip soguttum rahat yedi sehriyeden süpheliydim sıkıntı olmadi
Saol canim ins bu arada oglum istahliydi cok sükur ama 2 gündür sadece emmek istiyo ama okadar süt nerde.... anladim sizi zormus istahsizlik insanin akli kaliyo yemedi bu cocuk ac acina duruyo diye insallah sizin bebeklerde istahlanir
Çok geçmiş olsun canım :)Kuzucuğum dün gece aşıdan sonra ateşlendi kızlar. Daha önce olmamıştı. Gerçi çok da değildi. Gece 4 gibi ateşi 37,8 e çıkınca hemen soyundurup ıslak bez koyduk. Sonra da sürekli ölçtük birkaç saat içinde düştü...
Kuzucuklara bişey olmasın yaa.. 2-3 gündür felaket ishal olmuştum, çok kötüydüm ama dün gece herşeyi unuttum... Yeter ki o iyi olsun....
Aynen canım 10,15gundur öldürdü bu oglan benissabah yaptım hafif yoğurt a bitirdim fırlattı canım. ..hani kaşığı görmesin dedim elimi iyice yıkayıp batardim yoğurt a yine istemedi...simdi uyudu geceden beri bişey icmedi bişeyler içirmek çalışıcam. ..ek gıdaya gecmiycem bi müddet
Ahhh canim anliyorum seni insan üzülüyor ins düzelir israhlaricik sukur sagliklari iyi boyu kilosu da iyi ama ac kalıyorlar inaan ona dayanamıyor cozum de bulamadim ben altini acmak kabus oldu 3,4 damla koyu renk idrar her seferindekizlar moralim cok bozuk. Kizim 21 gunde 7650 den 7740a cikmis. Buraya yeni bi cocuk dr.u gelmis iyi falan dediler götürdüm. Cok begenmedim neyse. Dr. Tarti degistigi icin farkli sonuclar cikabilir dedi. Iyi de farkli ciksa hadi 100 g oynasin. Totalde 100 g almis hadi olsun 200 yanicok moralim bozuk çooook. Aglamak istiyorum boyu da 65ten 67 e cikmis
6. Ay aşısı cok ates yapti bize malesef 2 gündür atesli dr a göturdüm colpol kullan dedi soguga yakin ilik suyla dus aldir dedi yapioruz ama korkuyorumda üsutcem diye eli ayagi buz gibi bi kafasi atesli püffff iyilesir insallah cok üzüldüm keyifsiz cok kiyamam
Önemli olan sağlıklı olması canım inan kilosu fazla olduğunda da çok yoruluyorsun taşımak çok zor oluyor,kıyafetler hemen küçülüyor,ayına uygun kıyafet bulamadığın için herşeyi alamıyorsun yani çok da iyi birşey değil kilolu olması,sağlıklıysa bebeğin gerisini takma hiç zaten ilerde o alır kilo
Haksever 8.5-9 kilo normal değil gerçekten.boşuna üzme kendini.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Her bebeğin kendine özgü bir gelişimi var, hepimiz istiyoruz ki böyle tombik tombik yavrularımız olsun ama bazı bebekler, bazı yetişkinler gibi ortalama veya az kiloya sahip olabiliyor, iştahsız da olabiliyor. doktorunuzun bu konuya yaklaşımı önemli bence; eğer sağlığında bir sorun yoksa, motor gelişimi aksamıyosa bir bebeğin zayıf olması (ki altı yedi kilo zayıf değil, normal) kesinlikle sorun olmamalı. Sonra büyüdüğü zaman zorla yemek yediren, peşinde koşup çocuklarımızı bunaltan annelerden olmamız işten bile değil :) ama 8.5-9 kiloya da normal değil demeyelim lütfen, bu kadar kiloya sahip bebekler (örneğin benim bebeğim 9 kilo) abur cubur yedirilerek kilo almıyo, sağlıklı besleniyolar, doktorun kontrolü dışında bir beslenme söz konusu değil, yalnızca iştahlılar. Benim bebeğim sadece anne sütü alıyo, günde 5 veya 6 kez, daha yeni yeni de meyve tatmaya başladı. Örneğin doktor muhallebi vermememi söyledi kilosundan dolayı. İri bir bebek ve büyük ihtimalle irice (şişman anlamında söylemiyorum) bir yetişkin olacak. Bu yüzden birine teselli verirken diğerlerini endişeye sevk etmesek fena olmaz çünkü normal değilleri okuyunca hakikaten endişeleniyorum, sonra doktorumu arayıp sakinleşiyorum :) herkese minnaklarıyla güzel günler dilerim :)
merhaba hanımlar..sizleri takip etmeye çalışıyorum elimden geldiğince..valla benim gün içinde pestilim çıkıyor..32 aylık oğlum ve 6 aylık kızım,gece gündüz nöbet tutan eşim,bilmediğim bir şehir..inanın saymakla bitmez..Allaha şükür hepimizin sağlığı sıhhati yerinde ya tek tesellim bu..
neyse kızlar ben size günlük menümüzü yazayım..her ne kadar 2.çocuğum olsada tecrübem olsada yani yinede bir yerde yanlışım varsa düzeltin..
sabah 7 anne sütü
sabah 9 kahvaltı (7 tane eti cici bebe,çeyrek kibrit kutusu beyaz peynir,1 tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmezi,yarım ceviz çatal ve ılık suyla ezip yediriyorum)
öğlen 12 anne sütü
öğlen 14 yarım su bardağı yoğurt
öğlen 17 yarım su bardağından fazla sebze çorbası (aklıma ne gelirse koyuyorum mesala bugün menüde kıyma pirinç soğan patates yeşil ve kırmızı mercimek karışımı çorba var)
akşam 19 anne sütü
akşam 21 anne sütü ve yatış
gece 4 gibi kalkarsa emiyor
bol bol su içiyor gün içinde ve meyve filesine muz koyuyorum onunla eğleniyor..
bu arada bende resim yükleyeyim bir ara :))
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=428768&page=6
bir arkadaş kusan bebeği için bir formul yazmış oku istersen...
kızlar kahvaltıya ne zaman başladınız bide ben sütüm az diye memede tutuyorum mamayı fazla vermiyordum baktım kilo alımı zayıf artık çorbaya ve muhallebiye başlamayı düşünüyorum umarım erken olmaz...
kızlar hala kahvaltıya geçmeyen ve ek gıdaya geçişte korku yaşayan varsa aranızda hata yapıyorsunuz..bu aylarda ne tattırırsanız ilerde o kadar kolaylık çekersiniz..korkmayın ne bulursanız verin..sakınan göze çöp batar derler ya vallahi doğru..çocuklar beyin gelişimini en hızlı 2 yaşına kadar sürdürülermiş..yani şuan vereceğiniz eti cicibeye katılmış yarım dövülmüş ceviz bebeğinizin gelişimine çok büyük katkı sağlıyacaktır..benim ilk çocuğumun b12 vitamini 520 çıkıyor oldukça fazla maşallah..bunu cevize borçluyum..10.aydan itibaren sürekli tahin pekmez ve 2 ceviz verdim..halada veriyorum..artık anne sütü tadımlık doyumluk değil..maşallah 6 aylık oldular..
Teşekkür ederim evde var hemen deniyeceğim...
kızım çok sevdi ben acaba fazla piştiği için mi öyle oldu diye merak ettim çok sağ olun.
haksever doktorun normal diyorsa takma bence benim bebeğimde 7.5 kg ama herkes zayıf diyor önemli olan sağlıklı olmaları
Slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende şubat annesiyim 5.5 aylık bir bebeğim var 36 haftanın sonunda doğum yaptım bebeğim 3 kg doğdu fakat doğumdan sonra 2.650 gr düştü 5 aylıkken kg 7.800 nasıl sizce iyimi bana zayıf gibi geliyorda ?
not edecem canım tarifini çok saol paylaştığın icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?