Yarasın kuzuya. Yok cnm daha eylulde bizimkiler. Evet yag oranı bayagı fazla ama cok faydalı. Bi ay sonra vermeye başlayacam ben.hadi bakalım kolay gelsin :) bende akşamdan peyniri suya koydum tuzu çıksın diye kahvaltıda vermeyi düşünüyorum , cevizi düşündüm yağ oranı fazla olduğu için vazgeçtim ,dün yumurta sarısı akşam şeftali suyu verdim , şimdilik iyi gidiyor aşılar biraz sarstısen yaptırdın mı ?
Ah vermişsin görmedim. Ben de verdim linki
biz bugün gidiyoruz yazarimKimse bebeklerinin 6 aylık gelişimleri ile ilgili bişey yazmamış,herkes ateşten ağrıdan bahsetmiş...
Kızlar boy kilo durumları nasıl bebişlerinizin,bu ay kaç gr almış kaç cm uzamışlar yazsanıza merak ediyorum:)
Alla alla bunlar nezaman duzelecek oğlum da gece icmeyi bıraktı. istemiyo kesinlikle.uyanikken bi 10 cc bile icmiyo.oglen uyudugunda iciyoCanım aslında hep aynı şey...iştahsızlık...
o zaman uykumda vardı,okudum çıktım:)
Neyse, biz malesef iyiye gideceğimize daha da kötü bir duruma geldik,kızım şimdi de meme emmek istemiyor,aç bırakıyorum yine de emmiyor,memeyi ağzına alıp emmeye başlıyor tam süt geldiği an bırakıyor,bide yüzüme bakıp sırıtıyor...ben de uyutabilirsem uyutup emziriyorum,uykuluyken emiyor...uyutamadıysamda sağıyorum,ilk zamanlar biberondan içerdi şimdi biberonu da emmek istemiyor...çok aç olduğunda bile 30-40cc zorla içip ağlamaya başlıyor istemiyorum diye...biberonu da uykuda vermeye başladım...
Bir bebek bukadar mı nefret eder beslenmeden yaaa...aç ama yemek içmek istemiyor,oysaki zorlamıyorum yemeğe karşı tepki geliştirmesin diye...
Bunların hepsini geçtim uyku düzeni de bozuldu...artık gündüzleri uyutmak işkence oldu, söylemişimdir uyku sorunumuz hiç yokutu...bugün mesela iki kez uyudu ve birinde emzirdim birinde biberon verdim toplam 20-30dk anca uyumuştur.şükür ki gece de problem yok...
Canım keşke robot yerine süzgeçten kullansan daha iyi olurdu.tavsiye edilmiyor genellikle robot.Tesekkurler cnm.Havuc kabak patates var yuvarlak dogradım, uzerını ortecek su ekledim. Hasladım sonra robottan gecırdım uzerıne zeytın yagı gezdırdım. Cok şukur sevdi
Denedım onu ama olmadı cok puturlu kaldı. Süzgecten yapınca suyuyla karısacak mı peki püre. Karısmaz ki?Canım keşke robot yerine süzgeçten kullansan daha iyi olurdu.tavsiye edilmiyor genellikle robot.
Ayy o kız çok çirkin babbo:) acilen fotoğrafımı değiştircem:)))Telefonda da mı oyle? Yoksa bilgisayarda mı sadece? Bu arada bloğunda koydugun fotografta seni firdevs diye bi şarkıcı vardı yarışmanın birinde. Ona benzettim azıcık durusunu
çok geçmiş olsun canım. Allah sıhhatini tez zamnada versinKızlar doktora gittik 1ayda 200gr almış boy iyi ama 71cm olmusuzSabah biraz öksürük vardi usutmus kuzum Hava çok dengesiz cok terliyor yaz mevsimi daha zormus giydirsen terleyip usuyor giydirmesen ayri bi dert kulaklar kizarmis balgam var ilac basladik asi yarindi onu da erteledik kiyamam bebegime o kadar dikkat ediyorum terine sürekli kıyafet değiştiriyorum cam kapi dikkatli açıyoruz ama yine de hasta oldu
Şimdi çirkin ama eski hali tatlıydı. Bakışın sadece ya. Sen cok seksi bir hatunsunAyy o kız çok çirkin babbo:) acilen fotoğrafımı değiştircem:)))
Amin canım çok sağolçok geçmiş olsun canım. Allah sıhhatini tez zamnada versin
vuuuuhuuuu:) yok kız fotoğrafta öyle çıkmış, fotoğrafı çeken benim yiğidoydu ona öyle bakmışımdır:)Şimdi çirkin ama eski hali tatlıydı. Bakışın sadece ya. Sen cok seksi bir hatunsun
ohhhh yarasın kuzuya.hemen o çaydan alıyorum sosyoloji:)) çok sağol arkadaşım paylaştığın için. menün bir harika bu arada.merhaba kızlar
benim sıpa iyice hareketlendi durmuyooturma odasını turluyo kapıya kadar gidiyo ama dışarı çıkmıyo
terlik ve kumanda delisi... onları görünce hiç bir engel tanımıyo sürüne sürüne ulaşıyo hedefine...iyi oluyo ama bu kadar hareketli olunca yorulup kucağıma alınca uyuyo hemen...
iştahı yok ilk başlarda çok guzeldi ek gıdaya ilk geçtiğimizde ama sanırım hevesi kaçtı naz niyaz yediriyorum herşeyi..
kahvaltı menülerimiz:
1) evde yaptığım peynir+pekmez+1 ölçek devam sütü+ceviz+tereyağ+bebek bisküvisi+çok haşlanmış 1 yumurta sarısı
2) domates+peynir+tereyağ
çorbalarımız:
1) tarhanaaa
2) kabak+havuç+patates+zeytinyağı
3) mercimek
4) semizotu(bazen ıspanak)+pirinç+domates+zeytinyağı
çorbalara cicibebenin kızarmış ekmeğinden katıyorum bazen.. rondo kullanmıyorum, tel süzgeçten geçiriyorum..dr ya buharda pişir cam rendeden geçir yada haşla ama haşlarsan suyunu dökme rondo kullanma metal değmesin dedi..
meyveler: şeftali, kayısı, kavun, muz, elma, tatlı erik,vişne (armutu sevmedi ) genelde yoğurtla yada aşağıda yazdığım muhallebiyle karışıtırıp veriyorum meyeleri tek pek sevmedi.. vişne suyunu biberondan güzel içiyor..
2 silme yemek kaşığı pirinçunu yada irmik
3 ölçek devam sütü ile muhallebi yapıyorum üzerine şeftali kayısı vs cam rendeden geçirip koyuyorum buna bayılıyor kızım... valla ben bile yerim
mama sandalyesinin tepsisine arada bir muz peynir yumurta sarısı falan koyuyorum çoğunu mıncıklıyo ama yediği de oluyo..
damla damlatmayan bardaklardan aldık sürekli su dolu duruyo yerde, istediği zaman alıp devrilip suyunu içiyo bide... bol bol emziriyorum bunların dışında neyse ki emmeyi seviyo.. bi ara sütüm kesilmişti çok üzüldüm ama yine arttı..naturpy milk tea diye bi çay aldım müthiş bişey resmen birini emerken diğerinden süt akıyo..tavsiye ederim...
bizim ek gıda maceramız böyle...bunları yedirmeye çalışıyorum...
Hemen hemen ayniyiz canım 7800 kilo boy 71cm ben soracağım herseyi unuttum usutmus olunca6.ay asımızi olduk.
kilo 7710 gr
boy 70 cm
12 saattir aç dedim dedim.normal üstüne varmayin zorlamayın kendi haline bırakın dedi
iştah hapı şurubu yokmu dedim
bebeklerde kullanılmaz veremem dediinş ateş yapmaz beklemedeyim.
Canım aynen gunduz 20dk civari uyuyo 2kere gece uykusu normalde iyi 4kere felan kalkıyor ama simdi hasta iki gundur yarim saatte bir uyanıyor benim pilim bitmek üzereOğlumu yıkadık emzirdim hadi doymamıştır diye 90 cc devam sütü verdim tam bir saat ayağımda salladım sonuç sadece beş dk uyku kafayı yiycem zaten yemesi emmesi yok bide uyumuyor nasıl büyüyecek bu veled bilmiyorum:)
Ben Karaca nın bebekler için pişirme tencereleri var seramik onlardan kullanıyorum çok şekerler.Kızlar bu arada corbalarınızı hangi tencerede pişiriyorsunuz kuzulara. Ben ufak bi tencere almak istiyorum da en sağlıklısı hangisi? Seramik mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?