2014 Şubat Anneleri

İştah mı açıyormuşşşş! Hangi şurupmuş o canım,belki bizim iştahsızların kurtarıcısı olur...

Haa tamam ozaman ben de hesap karıştı zannettim:)

Bizde de ilk gün biraz ateş oldu eşimin ısrarıyla bişey vermedim,vücud mücadele etsin biraz,çok huzursuz olursa ozaman ver dedi,huzursuz olmayınca vermedim yani bu aşıyı sıfır şuruplar geçirdik maşallah diyeyim

Annelerek gida maceralarimizi anlatayim sebze corbasi yaptim dun alti kasik silikon kasiklardan kadar yedi bugun de bes kasik gibi sonra ben biraz usteledim kustu bi daha israr etmeyecegim bugun dort kasik kadar seftali yedi filesine salatalik koydum emdi azicik ya cok mu kotu gidiyor biz baslayali dokuz gun falan oldu herkea altinci ayda basladin gec kaldin bebegin bisey yemez dedikce moralim bozuluyor alerjiden dolayi kontrollu veriyorum ama millet korkuytuyor ya cok mu az yiyor kilo alimi durdu zaten nerdeyse ya ama asiri hareketli

Canim ya insalAh oyle bisey yokturr icini ferah tut..canim benim kizim da cok terliyor yatagi hep ipislakk buyuk ihtimallae sicaktandirr..dualarim seninle...

Canim cok gecmis olsun..

canım sende minyonmusun bizim saglıkocandaki ebemiz annesi ne ki ne olsun diyo :)) ya diyorum şimdi tombik olsun sonra ince olsun şişmanlıgı hiç sevmem ama insan yavrusunu tombik görmek istiyo sanki iyi bakımın kanıtı gb aa yoktan diyince millet morali bozuluyo insanın d0omatez denicem bende organik bulşursam ama cok zor ya domatezle cok oynanıyo en gdolu şey lütfen sende dikkat et canım

geçti bile canım bi an sinirlerim bozuldu şimdi evimi temizledim baldök yala bebğim ne kadar huysuz olsada o uyudukca dinleniyorum evimde herşeyi yoluna koyabiliyorum ama noluyo biyerde biri gleince bozuluyo bak herşeyi yeleştirdim 3 makina çamasır yerleştireyim diye bekliyo ama nolcak pazar yine kemalpaşaya gidicez kendi annemeyegenimin hatimi var mecbur gidiyorum ölüm gb geliyo yine canta hazırla toplan kaldır kopart evi böle mis gb bırak haftaya gelicem gene camasır eşya ev pislenmiş olucak off içim kararıyo işte

bugün komşunun kızınında 1 . yaş günü olcak oraya gidicez kızçemle ayy ya olmasaydı boynum bükük kalırdım herzamn oldugu gb şimdi kızımı süslücem süslenicem gidicez herşeye ragmen iyiki yavrum var şükürler olsun

canım benim kızımda sebze corbasınıda tarhanayıda sevmiyo cok ymeiyo ama tattırıyorum veriyorum olmadı tarhanaya yogurt katıyorum attlanıyo cok yavan tat oluyo ya tuzzuz şekersiz kızım meyveye yogurta bayılıyo bi tat var onalrda ama corbaalr cok yavan o yüzden sevmiyo yani biborona koyuyorum başka şey diye çekeliyo sonra oynuyo sevmiyo yani üzülme başkalarınada bakma benim kızımda kusuyo iştah var istek var her yedigimize saldırıyo ama veremiyorum kusmasın diye neler yapıyorum bide yedigimiz yaglı tuzlu salcalı yemeklerden verip midesini bozmak sitemiyorum yavaş yavaş alışsın yeterki saglıklı olsun komşunun kızı var onunda süt alerjisi var hayvansl gıdalarada var 1 yaşında annesini emiyo ondan başka hiçbişey yemiyo biizmkileri görünce işte meyve felan yiyo bazen ama nabsın alerjiden alışamadı cocuk inş öyle olmasın sen yine elinden geleni yap zor öylede çünkü koca cocuk görümcmeinki yaşında yogurtlu pilav yiyodu koca tabak doymuyodu yani cocuktan cocuga değişiyo malesef rahatsızlıklar ek gıdayı etkiliyo ben kusmasından sen alerjiden bide 1 hafta deneme yapma ben tatırıyorum sonra başlıyorum 1 hafta uzun geliyo bana ama sen bilirsin yinede ....

yogurt meyveler muhallebi arada corba şimdide 2 gündür kahvaltıya başladım :)) yumurta peynir pekmez 6 cici bebe 1 şwftali rendeledim kahvaltımızda bu

muhallebide verebilirsin bebkler onu seviyo canım hem gece tok tutar güzel uyur derler hoş bizimki 2 saat uyuyo ona ragmen olsun

bugun muhallebi yapiyorum canim bi hafta denemiyotum ayni yiyecegi iki gun veriyorum tepkisine bakiyorum mesela iki gun seftali gibiydi simdi ogunleri artirdim oyle devam ediyorum mesela bugun muhallebi bi ogunde meyve gibi haftaya kahvaltiya baslayacagim

İştah mı açıyormuşşşş! Hangi şurupmuş o canım,belki bizim iştahsızların kurtarıcısı olur...
Valla cnm multitabs ama dr a sor ondan sonra ver. Ben sorumlusu olmayayım.

Minyon degılım cnm. Ama babası minyon. Yani soyle soylıyım uzun ve zayıf yuzu de ufak biraz. Bizim kız da ona cekmiş. Geniş bir suratı yok yani. Gerçi ben memnunum halimden. Şükürler olsun ki bir saglık sorunu yok ve hiç bi şeyden geri kalmıyo her seye yetişiyor

Canım merak etme bence. Benim oğlumda da çok terleme var en çok da kafası. Bizim dr. D vitamini eksik o yüzden öyle çok terliyo dedi. Havalar serinlesin azcık d vitaminine başlayalım geçer dedi. Sıcak havalarda d vitamini verme dedi. Bekliyoruz iyi olurlar inşallah. Sen de dert etme

cok üzüldüm bebegine Allah yavruna uzun sağlıklı ömür versin.
terleme bizde de oluyor hem de nerdeysr ilk aylardan beri bizimkinin kilosu cok dr. ona baglamisti ama kalple ilgili durumlarda da mi oluyormus?
biz kuvezde kaldığımız icin kardiyoloji ye gitmistik bisey cikmamisti ama kafama takildi bak simdi

Yok canım oğlum hiç kasimiyo.

pipisinide hiç yakalayamadi daha

bi doktor sitesinde okumuştum bazı bebekler bu aylarda pipisiyle oynamaya baslarmis
hmm netten bakmadim hic henüz hep de olumsuz seyler yaziyor nette bakasim da gelmiyor o da ayri tabi.onumuzdeki ay sorayim bakalim dr.a

Anneler bugun muhallebi yedi kizim icine seftali kattim cok acti yedi sekiz kasik yedi sonra istemedi ben de israr etmedim nezle oldu gecen hafta hala tam anlamiyla gecmedi burun silmekten oyle nefret etmiski kasigi yaklastirirken burnumu silecek diye korkup basini kaciriiyor yemekle ilgili en onemli problemimiz bu cok oksuruyor birazdan dr a gidecegiz

Ben de o vitamini kullanıyorum,yeni başladık ,iştahımız hala aynı,henüz bir değişiklik olmadı...
vitamin ilaçlarının iştah açtığını duymuştum,bizim Dr a söyledim multitabs kullan ama iştah açmaz,sadece eksiklerine yardımcı olur demişti,hayret seninkide iştah açar demiş...
Umarım senin Dr un dediği çıkar:)

Şu anda anne veya baba olup olmadığınız önemli değil. İşte size anne –baba olduğunuzda değişecek şeylerin listesi! Bizim hazırladığımız listeyi okuduktan sonra altına siz de kendinizde değişenleri ekleyebilirsiniz.

- Nihayet kendi anne-babanızı anlamaya başlarsınız.
- Sürekli irtibat halinde olduğunuz pek çok insanı uzun zamandır aramadığınızı fark edersiniz.
- Çocuklarla ilgili problemler dışındaki her problem sıradanlaşır.
- Bebeğinizin ağrısının sizin ağrınızdan daha şiddetli olduğunu hissedersiniz.
- Kalbiniz daha kolay kırılır.
- Her gün bir sürprize dönüşür.
- Kendinizi kaka gördüğünüz için sevinirken bulabilirsiniz.
- Aynada kendinize değil bebeğinize bakmaya başlarsınız.
- Aslında çok güzel taklit yapabildiğinizi fark edersiniz.

- Bir diş için söylenecek ne çok söz bulduğunuza şaşarsınız.
- Nihayet, gerçek mutluluğun maddi şeylerden gelmediğini anlarsınız.
- Şeker ve çikolatanın -yapışkan ve kalorili olsa dahi- süper güçleri olduğunu öğrenirsiniz.
- Cumartesi akşamı 22:00’de yatağa girmek lütuf olur.
- Avaz avaz ağlayan bir çocuk gördüğünüzde “çocuğunu kontrol edemiyor musun” bakışı yerine “ne hissettiğini biliyorum” bakışı atarsınız.
- Ne kadar aceleniz olursa olsun onu öpmek ve sarılmak için mutlaka zaman yaratırsınız.
- Uzun bir duş almanın lüks olduğunu öğrenirsiniz.
- Dünyayı daha yaşanır bir yer yapmanın ve çevreciliğin önemli olduğunu düşünmeye başlarsınız.
- Daha önce ilk görüşte aşka inanmıyorsanız bile bebeğinizi görünce inanırsınız.
- Haberleri izlemek ızdırap haline gelir çünkü her şeyi anne-baba perspektifiyle izlemeye başlarsınız.

- Nihayet, göğüslerin aslında ne için olduğunu anlarsınız.
- Elinize işendiği için kahkaha atarsınız.
- Hiçbir şey sadece sizin olmaz, her şeyi paylaşmayı öğrenirsiniz.
- Hayatta ne başarırsanız başarın hiçbir şey çocuğunuza baktığınız andaki mutluluğa yaklaşamaz.
- Daha önce fark etmediğiniz tüm çukurlar, delikler ve sivri köşeler dikkatinizi çekmeye başlar.
- Çocuklu arkadaşlarınızla daha çok görüşmeye başladığınızı fark edersiniz.
- Cep telefonunuzun nereden kapatıldığını unutursunuz(acil aramalar için cep telefonunuz hep açık kalır).

- Japon turistler gibi sürekli fotoğraf çekmeye başlarsınız.
- Aslında “çok yetenekli bir yazar” olduğunuzu düşünmeye başlarsınız.
- Gürültüde ve ışıkta da uyuyabildiğinizi öğrenirsiniz.
- Tanımadığınız insanlar sizi daha fazla korkutmaya başlar.
- Bir oyuncağın üzerine çıplak ayak basınca ne kadar canınızın yanabildiğine şaşarsınız.
- Omzunuza kusulması komik gelir.

- Dünyanın sizin etrafınızda dönmediğini öğrenirsiniz.
- Gerekirse dünyayı yerinden oynatabileceğinize inanırsınız.
- Ne kadar sık vicdan azabı çekebildiğinize hayret edersiniz.
- Zamanla bütün çizgi film kahramanlarının adını öğrenirsiniz.

benden baya bir madde vardı kızlar. annelik ne güzel bir duyguymuş ona bakınca dünyayı yerinden oynatabileceğime inanıyorum ama aynı zamanda korkuyorum... dünyanın bütün duygularını aynı anda yaşıyorum ama gördüğüm en tatlı kafa onun kafası, en tatlı ayak onunki , en tatlı gülücük onun ve en tatlı ağlama onunki... belki inanmayacaksınız ama kaka yapınca zorlanıyor ya benim onun bu haline, zorlanmasına ağlayasım geliyor. annelik ne güzel bir duygu... bize tattırdığın için çok teşekkür ederim Allahım....

Evet cnm iştah acar dedi.bakalım

Canim gecmis olsun. Ins guzel dusun pozitif ol.turp gibidir ins bebegin. Bizimkinin de kafasi cok terliyo.suyu fazla ictigi gunler yattigi yer sirilsiklam oluyo.
Biz 1 ay once basladik hala 4 mama kasigi gecemedik.kafana takma bide alerjisi var kuzunun.millet bilmedigi icin konusuyo işte
D vitamini sicak havalarda neden kullanilmiyormus canım

Vallah ben de şu soruyu dr a sordum. Sıcak aylarda verilmezmiş dedi. Bir faydası olmaz dedi canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…