2014 Şubat Anneleri

Bugün kızım 7 aylık oldu tam.her ay olduğu gibi kilo boy için doktorumuza gittik.bu ay sadece 120 gr almış.7500 gr olmuş.çok üzgünüm.çünkü bu ay ben biraz esnek davrandım bu konuda.demekki hep sakınmam,dikkatli olmam lazım.biraz boş bıraksam olmayacak bu iş((

B

Bide penye tulumun içine bisey giydirelim mi
Benimde dubleksti ısınamıypdum hep annemde kaldık. Şimdi yeni ev aldık ama hiç oturmadık hep annemdeyiz. Biz çok soğuk kış günlerinde tulum içine pijama takımıda giydirdik. Ben hep üşüyen bir insan olduğum içindr kızımda üşür diye hep çorapta giydirdim. Ama abim amsterdamda yaşıyor o çocuklarına hiç çorap giydirmes bizede kızdı çıkar. Ama biz bikere alıştırdık. Valla benim kızım üç tane tulumu vardı bir tanesi ayaklı penye tulum onu bu gibi havalarda içine sadece badi giydirerel yatırdık. Bir tane polar tulum onuda çok soğuk olmayan günlerde giydirdik yine içine sadece badi birtanede kalın vardı onun içine annem hep pijamada giydirdi. Ama biz genelde o kalını giydirdik. Onlar duruyor oğlumada onları giydiricem pembe ama yatarken kimse görmez çokta takmıyorum

Valla açık konuşmak gerekirse haksever bende sakınmıyorum. Cicibebe veriyorum ama çok yemediği için üç tane meyvesine yoğurduna katıyorum. Geçende ablası kek yiyiyodu verdim. Bugun parka gittik akşam ablası çubuk kreker yiyiyodu ondanda verdim öle bir yediki ama bizde 6 tane diş var.
Bende yediremiyorum çoğu şeyi sadece bazen reklam varsa tvde gözü takılıyor o ara ağzına hepsini dolduruyorum sonra su biberonunu tıkıyorum yutuyor.
Bize dr 7. Ayda kontrol söylemedi 9 da gidicez herkese aynımı yoksa gitmemiz mi gerek

Tatlim susuz ve kucüktü limonlarim bide hepimize yaptim ben orta boy tencerede bi ona degil yani normal iki limon olur corba cok cünki

Yayla corbamiz; 3 bardak kadar et yada tavuk suyu 1 cay bardagi yikanmis pirinc ( ben pirincleri önce duru suda hasliyorum haslanirken buhar oluyo ucuyo ziyan oluyo su pirincler piscegine yakin et yada tavuk suyunu koyuyorum ) büyuk bir su bardagi yogurt, 1 yemek kasigi tercihen tam bugday unu yoksa beyaz un, 1 yumurta sarisi hepsini karistirip kaynayan pirincli suya döküyoruz birkac fokurdamadan sonra 1 yemek kasigi tereayada 1 yemek kasigi kadar naneyi eritip isteye bagli tuzunu koyup 2 dk sonra kapatiyorum

Kuzu gerdan corbamiz; 4 parca kuzu gerdani hasliyorum 2lt kadar suda etler piscegine yakin 2 havuc 2 patates dograyip ekliyorum suya kereviz sapi ve yapragida mevsimi gelince eklenebilir az tuz ekliyorum pisince etleri alip sıyıriyorum icine

Cigerli pure; 2patates 1 havuc 1 kabak hasliyorum ayri bir yerde 100 gr kadar cigefi soteliyorum iyice pisiriyorum pureye ilave ediyorum 1 tatli kasigi tereyag ekleyip rondodan geciriyorum

Ayy cok sinir bozucu birsey hakkaten ama olmus artik

Çok teşekkürler canım bugün koydum kafama gidip tulum alacağım :)))

nasılsınız anneler bizim ek gıda işi hiç ama hiç ilerlemior yemiyor domates denedik bu arada alerji yaptı geçen sormuştum ya neyse işte tarif araştırıyorum internetten belki farklı bişey olursa yer diye

verirsin kuzum yaa..takma kafana..bende eridim resmen kilo almaya çalışıyorum..çok zayıflık bana yaramıyo hastalıklar yapışıveriyo yakama..ekmeği kesmeye çalış acayip işe yarıyo..

ayy kuzum geçmiş olsun umarım kurtarabilirsiniz..anlıyorum seni benimde kına gece vidolarım gitmişti..ççoook üzülmüştüm.inşallah kurtulur amabukadaar da yıpratmamaya çalış kendini olan olacağı yere varır..

verirsin kuzum yaa..takma kafana..bende eridim resmen kilo almaya çalışıyorum..çok zayıflık bana yaramıyo hastalıklar yapışıveriyo yakama..ekmeği kesmeye çalış acayip işe yarıyo..
dikkaet canım kış kapıda bağışıklık için bol meyve ve bitki çayı tüket ekmeği ve tatlıyı hayatımdan çıkardığım gün bu iş bitecekte yapamıyorum...

nasılsınız anneler bizim ek gıda işi hiç ama hiç ilerlemior yemiyor domates denedik bu arada alerji yaptı geçen sormuştum ya neyse işte tarif araştırıyorum internetten belki farklı bişey olursa yer diye
canım ben oğluma
un çorbası,yayla çorbası,domates çorbası,tavuk çorbası ara ara kaynattığım kemikli ilikli ete ekmek doğruyorum sabahları kaynamış yumurta yada peynir veriyorum muhallebi yapıyorum ceviz alacam onuda verecem üzüm pekmezi herhangibir meyveye eklenmiş pirinç unu ve irmik karışımı,şehriyeli pirinçli yoğurt aklıma gelenler bunlar bide cici bebe veriyorum dene istersen aklına takılan olursa yazarsın..

Kizlar selamlar.araniza domates verenleri corbasini fln icirenleri gordum de.bize dr yasak dedi.yemekleri salcasiz tuzsuz baharatsiz olcak dedi.domates alerjen oldugu icin.
Ben asla paketli yiyecek yedirmiyorum cicibebe vs.yogurdumu evde yaptim
Onu sevdi yiyor artik.tv asla yok.yemekte zorlamiyorum.keyfi ne kdr isterse.inatlasmadigim icin de gun be gun artti yedikleri. Yrn kabak yedircem.bakalim ona da yavas yavas aliscaz.su siralar oksuruyo.dr ilac niyetine ihlamur ver dedi
Iyi geldi o da
Bizimkinin disleri cikmadi bir de.acikcasi hic uzulmuyorum.emzirirken isirir bir de boyle iyi hehehe

cnmcm ben ekmegi kestim.bol su iciyorum.ztn emzirdikce icinden su icmek gelio
Bir de aksam 8 den sonra bisi yemiyorum.normalde 71 de takili kalmistim
Bunlari yapinca tekrar düşmeye basladi

sebze tarhana şehriye çorbalarından verdim canım ben sebze çorbalarında sebzeleri çeşitlendiriyorum bulgur falan atıyorum içine süt ürünlerini kullanmıyoruz malesef alerjisi var cici bebeyi de kendim yapmaya çalışacağım bakalım ama hasta öksürüyor ilaç içiyoruz ilaç içmeye başlayınca tamamen reddetti yemekleri herşeyi şurup sanıyor

geçmiş olsun kuzuna umarım çabuk geçer hastalığı...bizim oğlan bu ara acayip sinirli kaşlar çatık herşeye bağırıyor anlamadım gitti muhallebi yerken bile kavga ediyor,bide tükürmeyi öğrendi...

Ben kızımda aynen sizler gibi özendim dr ne derse yaptım verme dediklerini vermedim. Ağzına tuzlu tatlı sürdürmedim sonuç 23 aylık bir kız ve sadece süt ve devam sütü içen bir kız.
Oğluma öle yapmıyorum annemle beraber bakıyoruz hiç karışmıyorum ne isterse verdiriyorum yediğimiz yemeğin suyuna ekmek batırıyo veriyo annem bazen domates vermedim ama denk gelmedi. Gece pirinç ununu sütle hazırlıyorum mesela sakınmıycam söz verdim kendime geçen ablası kek yiyiyodu annem o ada vermiş cevizli kek öle güzel yediki

kızımla bugün sohbete gittik sohbet dinledim hatim yaptık ohh içim açıldı iyice bunalmıştım kocaman mescitte oldu sohbet kızım bi oraya bi buraya emekledi tipi minyon ve kilo yok herkez aaa emekliyo felan dedi pek bi göze battı dedim herkez okusun kızıma maşalalh huzursuzluk etmedi uyudu baya bi zaten sonra çıkıncada sosyete pazarına gittik pazarda delirdi ağlaya ağlaya sosyetikliğimiz içimize kaçtı bitek eşimin babannesiyle annanesine kazak aldım ediye kayınvaldmele annemede alcaktım baktırmadı kızçem daha görümcemin büyük oğluna alıcam hafta sonu kayınvaldemde dogumgünü yapıcaz okula başladı geçen sene ağlayıp gitmemişti bu sene gidiyo ne alsam bilemiyorum anaokuluna gidiyo içer ayakkabısı veya bornoz alıyım diyorum bakalım giderken bi markete g,rer karar veririrz :)

kıza bayramlık alıcam aslında varda bayramlıgı bahar aLIŞVERİŞİ LAZIM UZUN KOLLLU EŞORTMAN VAR BOL BOL HEDİYE GELENELRDEN AMA GÜZEL CİCİLER LAZIM GEZMELİK :)

çok samimi oldugum 2 komşum var genç cok ama herkezin gelini yanında görüşülcek 2 kişi vardı aynı memleketlim bide muhabbetimiz herşeyimiz uyar bol bol görüşürüz ikiside taşınıyo hatta biri taşındı ötekide ev aldı cok uzakta 2 aya oda gitcek yapayanlız kalıcam ((

eşimin amcası oturuyo üstümüzde 4 kızı avr ama hepsini bir arada görmedim 8 senedir düşünün o kadar tuzsuz insanlar ( gittim zman 60 yaşındaki kadınla oturuyorum hepsi başka odadaya hastadırlar ya ders çalışıyodurlar (

diger mahalledeki gençlerde dediğim gb hepsi kaynanasının yanında altında kendi çaplarındalar gidip gelme yok ( nabcam bilmiyorum kışın dıaşrdada gezilmez kızım dıaşrsını istiyo insan istiyo ne güzel cocukalrımızda bi boydu oynarlardı artık bikaç aya iyice canı sıkılcak oyun isticek nabarım bilmiyorum kendimde bunalırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…