2014 Şubat Anneleri

Kızlar bi konuda fikir almak istiyorum saçlarımdaki beyazlarda artış oldu bu sene boyamak istiyorum ama emzirdiğim için kararsızım saçını boyayanlar oldu mu ,kına mı sirsem acaba

Canim gecmis olsun..ben daha olmadim..

Kızlar bi konuda fikir almak istiyorum saçlarımdaki beyazlarda artış oldu bu sene boyamak istiyorum ama emzirdiğim için kararsızım saçını boyayanlar oldu mu ,kına mı sirsem acaba
Ben iki defa dip boyası bir defa tam boya bir defaa ombre yaptırdım. Ombreyi geçen hafta yaptırdım.

Ben boyattım geçen hafta uzun zaman sonra hamileyken sakıncası var diye biliyorum ama emzirirken bi sıkıntı olmuyo diye biliyorum kına sürersen beyaz saçlar kötü olur ama

Kızlar bebegım 6. Ay asısından berı ne kahvaltı ne sebze ne meyve ne de yogurt yıyor. Bazen muz yıyor. Cok strese gırıyorum. Sınır krızı gecırıp aglıyorum. Ne yapacagımı bılmıyorum

Bi yakınımın öyle olmuştu on gün fln sadece emmişti çocuk hep aynı şeyleri yapıyorsan da yiyemeyebilir annen kayınvaldem yanındaysa onlar denesin bi kaç gun ben yedirmiştim çocuk yavaş tava düZelmişti

Kızlar bebegım 6. Ay asısından berı ne kahvaltı ne sebze ne meyve ne de yogurt yıyor. Bazen muz yıyor. Cok strese gırıyorum. Sınır krızı gecırıp aglıyorum. Ne yapacagımı bılmıyorum
Benimki de oyle cnm malesef. Muz seviyo ama o da kakayi geciktiriyo. Acaba ben mi beceremiyorum yeteneksizim diyorum kendi kendime. Bide agustos boyunca pek bisey veremedim tatildi memleketti gelen gideniydi. Cok sıkıntı oldu cocuk açısından. Simdi herseyi sifirdan basliyorum gibi hissediyorum kendimi. Iki mama kasigi girince insan mutlu olur mu ben oluyorum. Cok bunaltmiyim diyorum ama nereye kadar boyle gidecek

kararımı verdm canm bugün. çalışmayacam .işi bırakınca bir aylık maaş geri veriliyo şu an elimizde o kadar nakit yok o yüzden sadece 15 ekime kadar çalışıcm .ama inan ayrılmak çok zor ben şimdiye kadar en fazla 3 sat falan ayrı kaldm ama sürekli telefonla ardm durdum aklım hep oğlumdaydı kimse benden iyi bakamaz sanıyorm.zaten oğlum da ben yokken ne yemiş ne uyumus bi arada ağlama krizine girmiş.ilerde iyice tanıyınca nasıl ayrılacaz bilmiyom çok zor çoookkk

canm benm oğlumun daaşıdan sonra tüm huyları değişti uykusu zaten pek yoktu iice mahvoldu yemesi içmesi kucak istemesi oyun oynaması kısacası herşeyi çok kötü etlendi neredeyse iki hafataya yakın da sürdü bu durum

kızlar oğlum kafasını sağa sola hızlı hızlı yatırıp ağlıyo uykularında da birden bi yerne bişe olmuş gibi ağlayrk uyanıyo. diş falan da yok

Ay canim ya. Esim diyoki keske maasim yuksek olsaydi.o zaman calismaz evde cocugumuzu ilerde cocuklarimizi buyuturdun diyo. Bende ayni dusuncedeyim. Keske keskeee dedim hersey yalan geldi cocuktan sonra. Heleki cocukluk donemini birlikte gecirmeyi çoook isterdim. Malesef subatta baslicam bende. Eminimki cok zor olcak...

Hep aynı seylerı yapmıyorum. Yogurt bıle yemıyor. Sadece kahvaltısı aynı. Onda da bazen yumurta bazen peynır verıyorum. Bazen meyveyle karıstırıyorum. Ama artık oyke de yemıyor. Zaten yediği de 3-5 lokma. Kayınvalıdeyle fılan ugrasamam ya. Bı kere ıstedım mı hep yapacak artık. Zaten bebegımın annesı oymuş gıbı davranıyor. Delı edıyor benı. Ondan da ayrı muzdarıbım ya. Illa cocugu tasırken kahve ıcecek. Uyarıyorum, her seye dokunur oldu tasırken kahve ıcme dıyorum. Gene bırakmadı kucagından. Cocugumun uzerıne dokulse ne olacak allah askına.

Valla bılmıyorum cnm ben dayanamıyorum. Cok uzuluyorum. Ona bi sey yapmaya hevesım kalmadı yemiyor dıye.

Bızım ıkı hafta oldu gene duzelmedi yemesi içmesi. Sanki ömrü boyunca artık yemek yemeyecekmiş gibi hissediyorum. Cok acız hissedıyorum.

kızlar oğlum kafasını sağa sola hızlı hızlı yatırıp ağlıyo uykularında da birden bi yerne bişe olmuş gibi ağlayrk uyanıyo. diş falan da yok
Oyle saga sola cevirmesi disten olur derler canim.kulak cekistirincede disten olurmus. Alt disinin cikacagi yere iyice bak canim orda hafif morumsu pembemsi gibi bi cizgiye benzeyen bi durum goruyosan dis geliyo. Bide ben disi alt damagin ucundaki sivri et kisimlar var ya ordan cikcak saniyodum. Meger o kismin gerisinden cikiyomus

O kvler yok mu hepsi aynı sanırım :))) kıyamam kuzucuna ya dert etme kendin iyi ol ki bebiş de iyi olsun düzelir diye umuyorum gi kaç güne inşallah Allah kolaylık versin sana da diş çıkarıyor olmasın?

bunları yiyomu canım ya bende geçen akşam barbunyayala patatazi ezip verdim kedimize yeptıgımızdan menemenlik yapmıştım onun arta kalan domatez suyuyla yaptım yer diye tuzda var onu yedi afiyetle 3 parça papatez 5-6 barbunyayı yedi barbunyanın kabugunu soydum gaz olmasın diye senin yayşla çorbanı denicem bugece bakalım yicekmi ( çorbaları hiç sevmiyo sofradada bi rahat vermiyo delirtiyo saldırıyo aglıyo mızmızlanıyo görmesin sofrayı masaya uçucak nerdeyse eline ekmek veriyorum hırslı hırslı bi kemişyrişi var deli oluyo yese bali o kadar haşinliğine meyve yiye yiye meyve agacı çıkcak içinde bitek şeftalinin suyu çıkıyo cam rendede ben meyve sıkıcagı kulanıyorum elma armut cam rendede olmuyo ya ben yerken zorlanıyorum oda yiyemiyo yumurta felan yiyo sarısını yumuşak olması lazım daha diş bitane yani çiğneyemiyo korkuyorum tıkancak diye çiger felan yer belki yumşak oluyo ya o ete göre eti felan nası veriyosun diderekmi ben dolma içi felan veriyorum kıymayı öle yedi bikeresinde nabıcam bilmiyorum valla sebze ete başlamak lazım balığı sevdi geçen yedirdim veriliyomu bilmiyorum ama verdim :)

0 - 4 aylık bebek beslenmesi
Bebeğiniz ağladıkça ve acıktıkça anne sütü vermelisiniz. Anne sütü yoksa veya yetersizse anne sütüne adapte bir biberon maması kullanmalısınız.

4 - 6 aylık bebek beslenmesi
Yumuşak ve topaksız, yarı sıvı püreler verin. Anne sütünü aldığı sürece devam edilmelidir.Anne sütü yoksa veya yetersizse 3-4 öğün 2 numara devam maması verilmelidir. Kaşık maması ek gıdalara geçiş aşamasında, başlangıç olarak pirinçli bir mamaya başlanmalıdır. Bu dönem için hazırlanmış sütlü kaşık mamaları, tahıllı kaşık mamaları ve kavanoz mamalarını kullanabilirsiniz veya kendiniz evde kullandığınız biberon maması ile muhallebi yapabilirsiniz. Kaşık maması ayran gibi sulu bir biçimde yapılır, her gün 3-4 çay kaşığı verilir ve miktar hergün biraz daha artırılır. Bir hafta sonra mama boza kıvamında yapılır.

Kaşık mamasından 2 hafta sonra meyve suyu verilir. Mevsimine göre meyve seçilir ve suyu sıkılarak hazırlanır. 1-2 tatlı kaşığından başlanarak verilir ve yavaş yavaş artırılır. 1-2 hafta sonra püre şeklinde verilebilir. 2 hafta kadar devam edilir. Sebze çorbası meyve püresinden 2 hafta sonra verilir. Bazen 5'inci ve 6'ncı aylarda muhallebiye başlanır ve 1-2 hafta sonra sebze çorbalarına geçilir. Ancak iyi kilo alan bebeklerde muhallebiden önce genellikle öğle öğününde sulu olarak 1-2 tatlı kaşığından başlanarak yavaş yavaş artırarak verilir. Çocuğun isteğine göre her gün artırılır ve 1 hafta sonra püre haline geçilir.

Sebze çorbasına daha sonra eklenecek besinler; kabak, karnabahar, bezelye ve iyi pişmiş taze fasulye olabilir. Yoğurt genellikle ikindi öğünü ek gıdası olan yoğurt, muhallebi yerine de verilebilir. Muhallebi, sebze püresinden 1-2 hafta kadar sonra genellikle 6. aydan itibaren akşam öğünü (18.00-20.00) olarak verilir. Kaşık maması veya pirinç unu ile hazırlanmış muhallebi olabilir.

7 - 8 ay bebek beslenmesi

Anne sütüne, bebek aldığı sürece ve miktarda devam edilmelidir. Anne sütü yoksa veya yetersizse en az 300 ml. devam maması verilmelidir. Meyve ve sebzeleri püre halinde rahatlıkla verebilirsiniz. Artık eline ağzında geveleyeceği çubuk biçiminde çiğ sebzeler verebilirsiniz.

Bu dönemde et ve balıklara geçilebilir. Tahıl gevrekleri, soyulmuş domates, suda bekletilmiş kuru kayısı 7-8'inci aylarda verilebilecek diğer uygun besinlerdir. Kahvaltı çocuk meyve püresi, sebze püresi, muhallebi ve yoğurt gibi besinlere alıştıktan sonra 7. ayda kahvaltıya başlanabilir.

Katı pişmiş yumurta sarısı, çocuk kahvaltıya alıştıktan sonra 8. ayda günaşırı bir çay kaşığı olarak beslenme programına eklenir, yavaş yavaş miktarı artırılır. Bir haftanın sonunda bebek tam bir yumurta sarısını yiyebilir. Yumurta sarısı, alıştırma süresince katı, daha sonra kayısı kıvamında verilebilir. Tahıllı çorbalar mercimek, yoğurtlu yayla, acısız tarhana çorbası gibi gıdalar, taze sebze çorbalarına alıştırılmış olan bebeklere 8. aydan sonra değişik tatları öğretmek amacıyla verilebilir.

Deri ve yağları ayrılarak 7-8'inci aylarda bir tepeleme çorba kaşığı pişmiş kıyma veya orta boy ince bir biftek veya tavuk eti parçası sebze çorbasına eklenerek sebze ile birlikte püre haline getirilir. Balık 8. ayda öğle öğünlerinde püre şeklinde et yerine değiştirilerek verilebilir. Köfte 8. ayda öğle öğünlerinde verilebilir. Karaciğer 8. ayda öğle öğünlerinde et ile değiştirilerek püre şeklinde 15 günde bir kez olmak üzere verilebilir.

8 - 9 aylık bebek beslenmesi
Yemek taneleri biraz daha büyük olabilir. Rende veya püre yerine doğranmış yiyecekler hazırlayabilirsiniz. Kendi kendine yemeyi öğrenmesi için eline sık sık çubuk biçimli yiyecekler verin. Et ve balıklar ızgara veya haşlama yapılarak irice kıyılır. Kızarmış ekmek, tuzsuz ev yemekleri, çorba, börek gibi besinleri tüketebilir.

Pilav, makarna ve dolmalar 8'inci aydan sonra yoğurt ile karıştırılarak verilebilir.

10 - 12 aylık bebek beslenmesi
Bu aylarda evde yenen hemen her şeyi bebeğiniz de yiyebilir. Pişirirken yemeklerin tuzsuz olmasına dikkat edin. Et, balık ve tavukları küçük lokmalara ayırabilirsiniz.

Haksever benim oğlumda çorbaları sevmiyodu ben tarhana çorbası yaptım bayıla bayıla yedi tarifi vereyim istersen yap sende dene belki sever

Bir çorba kaşığı tarhana
Bir havuç
Bir küçük patates
Bir araçlık soğan
2 diş sarımsak

Tüm sebzeleri rendeledim sarımsak da dahil bi güzel haşlandı
Tarhanayı bi çay bardağı sıcak suyla esmiştim ama beyaz tarhana bu acısız bebekler için olanı
Sonra sebzelere ekledim biraz kaynadı tereyağı koydum yanında yoğurtla yedi

Soğan sarımsak tat veriyo ya sever bence :)

Ben boyattım geçen hafta uzun zaman sonra hamileyken sakıncası var diye biliyorum ama emzirirken bi sıkıntı olmuyo diye biliyorum kına sürersen beyaz saçlar kötü olur ama
Biraz daha araştırayım bakiyim ona göre kararımı vericim ben beyaz tenliyim siyaha boyamayı düşünüyorum.ilk kez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…