Ben de bilmiyorum valla nasıl ayrılcam keşke kangurular gibi keselerimiz olsaydı...kararımı verdm canm bugün. çalışmayacam .işi bırakınca bir aylık maaş geri veriliyo şu an elimizde o kadar nakit yok o yüzden sadece 15 ekime kadar çalışıcm .ama inan ayrılmak çok zor ben şimdiye kadar en fazla 3 sat falan ayrı kaldm ama sürekli telefonla ardm durdum aklım hep oğlumdaydı kimse benden iyi bakamaz sanıyorm.zaten oğlum da ben yokken ne yemiş ne uyumus bi arada ağlama krizine girmiş.ilerde iyice tanıyınca nasıl ayrılacaz bilmiyom çok zor çoookkk
Ben de Şubat'ta çalışcam maalesef.geçen sitede oturuyordum gene ,bi kadın dedi sen çok bağlanmışsın bebeğine,ben de ilk kızımda öleydim.(bu arada kadın 3. Ye gebe kazayla olmuş. ).ben de çalışıyodum dedi hatta lanet ediyordum iş yerime hep kızımın yanında olmak istiyodum,neyse işi bıraktım aradan 10 yıl geçti ama şimdi çok pişmanım ve 3.ye de gebe kalınca çalışmak hayal oldu dedi. Beni uyardı sakın işinden vazgeçme ve çocuk arkandan ağlarsa dönüp bakma diye.etkilendimAy canim ya. Esim diyoki keske maasim yuksek olsaydi.o zaman calismaz evde cocugumuzu ilerde cocuklarimizi buyuturdun diyo. Bende ayni dusuncedeyim. Keske keskeee dedimhersey yalan geldi cocuktan sonra. Heleki cocukluk donemini birlikte gecirmeyi çoook isterdim. Malesef subatta baslicam bende. Eminimki cok zor olcak...
Biraz daha araştırayım bakiyim ona göre kararımı vericim ben beyaz tenliyim siyaha boyamayı düşünüyorum.ilk kez.
23 aylık kızım var o 3 aylıkken işe geri dönmüştüm ücretsiz izin kullanmadım. Ama oğlumda kullandım ekim sonu başlıyorum ben doğum önceside iki ay kullandım. İş yerim çok uzak hamileyken otobus metrobus çekilmedi. O yüzden doğum sonrasına iznim az kaldı. Bende oğluma çok alıştım. Tabi evde olduğum için kızımda bana şimdi alıştı ben işebaşlayınca iki çocuk bırakıcam nasıl olacak hiç bilmiyorum. Bende çok korkuyorum yapamam diye yada annem bakacak annem ikisini idare edemez diye. İdare edemezse zaten bende işi bırakıcamBen de Şubat'ta çalışcam maalesef.geçen sitede oturuyordum gene ,bi kadın dedi sen çok bağlanmışsın bebeğine,ben de ilk kızımda öleydim.(bu arada kadın 3. Ye gebe kazayla olmuş. ).ben de çalışıyodum dedi hatta lanet ediyordum iş yerime hep kızımın yanında olmak istiyodum,neyse işi bıraktım aradan 10 yıl geçti ama şimdi çok pişmanım ve 3.ye de gebe kalınca çalışmak hayal oldu dedi. Beni uyardı sakın işinden vazgeçme ve çocuk arkandan ağlarsa dönüp bakma diye.etkilendim
Haksever benim oğlumda çorbaları sevmiyodu ben tarhana çorbası yaptım bayıla bayıla yedi tarifi vereyim istersen yap sende dene belki sever
Bir çorba kaşığı tarhana
Bir havuç
Bir küçük patates
Bir araçlık soğan
2 diş sarımsak
Tüm sebzeleri rendeledim sarımsak da dahil bi güzel haşlandı
Tarhanayı bi çay bardağı sıcak suyla esmiştim ama beyaz tarhana bu acısız bebekler için olanı
Sonra sebzelere ekledim biraz kaynadı tereyağı koydum yanında yoğurtla yedi
Soğan sarımsak tat veriyo ya sever bence :)
Keşke bizde kendimiz yapabilsek afiyet olsun kuzucuğunasaol canım denerim mutlaka bebek tarhanası yaptık bizde kızıma kayınvaldem yaptı
Niye pisman olmus ya. Ne guzel yatistayiz işte. Bide işe gittigimi düşünemiyorum. Cok zor olur sanırımBen de Şubat'ta çalışcam maalesef.geçen sitede oturuyordum gene ,bi kadın dedi sen çok bağlanmışsın bebeğine,ben de ilk kızımda öleydim.(bu arada kadın 3. Ye gebe kazayla olmuş. ).ben de çalışıyodum dedi hatta lanet ediyordum iş yerime hep kızımın yanında olmak istiyodum,neyse işi bıraktım aradan 10 yıl geçti ama şimdi çok pişmanım ve 3.ye de gebe kalınca çalışmak hayal oldu dedi. Beni uyardı sakın işinden vazgeçme ve çocuk arkandan ağlarsa dönüp bakma diye.etkilendim
Canim nette tarifler var o kadar zor degil gibi yapimi. Ama cok kotu kokuyomus. Bebek tarhanalari da satiliyoKeşke bizde kendimiz yapabilsek afiyet olsun kuzucuğuna
Niye pisman olmus ya. Ne guzel yatistayiz işte. Bide işe gittigimi düşünemiyorum. Cok zor olur sanırım
Canim nette tarifler var o kadar zor degil gibi yapimi. Ama cok kotu kokuyomus. Bebek tarhanalari da satiliyo
Küçük kızı 3 yaşındasürekli parka ve bakkala gitmek istiyormuş sabahtan akşama kadar Parktalarmış , büyük kızıda evde bunaltıyormuş.işe gidince biraz dinleniyorsun en azından dedi,. Bide ekonomik şartlar da var sanırım.kızımın şanslı olduğunu söyledi. Biraz dağılmış gibi geldi bana
Annemde ne olursa olsun işini birakma der hep.bi ara doguda calisirken birakmak istiyodum babam goturdu.yalvardim agladim dinlemediler.teror sıkıntısı vardi. Simdi iyiki birakmamisim diyorum ama cocuk buyutmek baska bisey gibi geliyo.annem diyoki yarin onlar üniversiteye gidecekler sonra evlenecekler. 18 yasina kadar seninle kalacaklar.ondan sonra misafir gibi tatillerde gelecekler diyo. Bugun aile şartlarıniz mutlulugunuz daimi gözüküyor ama yarin neler olacagini kimse bilemez diyor. Allah korusun. Aslinda annecigim hakli. Ablam 12yildan sonra ayrildi. Dayim 25 yildan sonra ayrildi. Altin bilezigin hep kolunda kalsin kimseye muhtac etmesin Allah diyoKüçük kızı 3 yaşındasürekli parka ve bakkala gitmek istiyormuş sabahtan akşama kadar Parktalarmış , büyük kızıda evde bunaltıyormuş.işe gidince biraz dinleniyorsun en azından dedi,. Bide ekonomik şartlar da var sanırım.kızımın şanslı olduğunu söyledi. Biraz dağılmış gibi geldi bana
Annemde ne olursa olsun işini birakma der hep.bi ara doguda calisirken birakmak istiyodum babam goturdu.yalvardim agladim dinlemediler.teror sıkıntısı vardi. Simdi iyiki birakmamisim diyorum ama cocuk buyutmek baska bisey gibi geliyo.annem diyoki yarin onlar üniversiteye gidecekler sonra evlenecekler. 18 yasina kadar seninle kalacaklar.ondan sonra misafir gibi tatillerde gelecekler diyo. Bugun aile şartlarıniz mutlulugunuz daimi gözüküyor ama yarin neler olacagini kimse bilemez diyor. Allah korusun. Aslinda annecigim hakli. Ablam 12yildan sonra ayrildi. Dayim 25 yildan sonra ayrildi. Altin bilezigin hep kolunda kalsin kimseye muhtac etmesin Allah diyo
Ben 3 düşünüyorum belki 4u de. Cok seviyorum çocukları. Evin icinde bi heyecan bi cocuk neşesi bi kosturmaca olsun istiyorum. Etrafimda donsunler cekistirsinler anne bundan yap desinler.anne oyun oynayalim desinler. Ozledim..biz 4 kardesiz ve cok mutlu bi cocuklugum gecti. Ins bunu da cocuklarima yasatmak istiyorum3 mü aman allahım bi tane canavar yetiyo bana :))) yırttı kendini sabahtan beri yırttııııı
Cok haklisin canim. Annem sadece bunlari soylemiyo tatlim. O da bir varken ikincisini de alirsiniz. Cocuklarinizin ve kendinizin hayat standartlarinizi artirmis olursunuz da diyor. Ama annemin iki tane yakinindan boyle bi olay gecince onu da hakli gormek lazim.canım malesef artık kız cocuklarını ilerde kocandan ayrılırsan diye iş sahibisin diye empoze ediyolar böle olmasın lütfen evet altın bilezigimiz olsun ama ilerde boşanırsak diye değil eşimizle birlikte bişeyer yapabilmek için annenin sölediğini anlıyorum yanlış anlama beni ama biz böle dmeyelim çocuklarımıza diye diyorum zaten okumayan iş sahibi olamayan bi nesil kalmadı herkez az cok bişeyler yapabilcek kapasitede yetiştiriyo kendini ... ve tabiki işini bırakma evet bu günelrimiz cok özel ama cok zmandansa kalitelizamanda iyidir
Ya bende 3 çocuk diodum hatta doğumdan çıktım 3 dedim yine ama mesele doğurmak değil büyütmekmiş Allah güç kuvvet versin kısmet :)
Cok haklisin canim. Annem sadece bunlari soylemiyo tatlim. O da bir varken ikincisini de alirsiniz. Cocuklarinizin ve kendinizin hayat standartlarinizi artirmis olursunuz da diyor. Ama annemin iki tane yakinindan boyle bi olay gecince onu da hakli gormek lazim.
Talya çım 3 çocukla Allah kolaylık versin, Ben de 2 çocuk düşünüyorum aralarında 2 yaş farkla.
Zerencim,haksevercm ben hep önce iş sonra eş derdim ,ekonomik bağımsızlığa ve özgürlüğe sahipken, baskı altında ve ekonomik anlamda hep bir başkasına muhtaç olmak istemem.mesela şuan tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz evin taksitleri de olunca pek para atamıyoruz geriye kendime ait olan masraflarımı ihtiyaçlarımı da sıfıra indirdim kendime değil artık çocuğuma en iyisini almaya yapmaya çalışıyorum bu zamanda çalışmak gerekiyor dediğin gibi , biz 2 kardeşiz 2 farklı büyük şehirde tek maaşla zor şartlarda( üniversiteyi birkaç pantolonla ve liseden kalma çantamla bitirdim) okuduk,ailemin bana vermiş olduğu bunca emeği silip atamam , şuanki ekonomik şartlarımız çok şükür iyi, çalıştığım dönem istediğim avmlerde ve mağazalarda gezebiliyorum , kızımıda 2 çocuk düşündüğüm için özel okullarda okutabilirim ,ama bunlar çift maaşla mümkün,keşke süt izni 2 yaşına kadar olabilseydi yada kadın için çalışma şartları mesela 8-9 saat değilde 4 saat olsaydı,o zaman hem kendimize,işimize ,çocuklarımıza vakit ayırabilseydik.
Haksevercm sen ne zaman işe döneceksin? İçinde bi huzursuzluk oluyor mu? ,işe başlamaya son 1-2 ay kala çalışan arkadaşlarımdan destek almayı düşünüyorum.
Talya çım 3 çocukla Allah kolaylık versin, Ben de 2 çocuk düşünüyorum aralarında 2 yaş farkla.
Zerencim,haksevercm ben hep önce iş sonra eş derdim ,ekonomik bağımsızlığa ve özgürlüğe sahipken, baskı altında ve ekonomik anlamda hep bir başkasına muhtaç olmak istemem.mesela şuan tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz evin taksitleri de olunca pek para atamıyoruz geriye kendime ait olan masraflarımı ihtiyaçlarımı da sıfıra indirdim kendime değil artık çocuğuma en iyisini almaya yapmaya çalışıyorum bu zamanda çalışmak gerekiyor dediğin gibi , biz 2 kardeşiz 2 farklı büyük şehirde tek maaşla zor şartlarda( üniversiteyi birkaç pantolonla ve liseden kalma çantamla bitirdim) okuduk,ailemin bana vermiş olduğu bunca emeği silip atamam , şuanki ekonomik şartlarımız çok şükür iyi, çalıştığım dönem istediğim avmlerde ve mağazalarda gezebiliyorum , kızımıda 2 çocuk düşündüğüm için özel okullarda okutabilirim ,ama bunlar çift maaşla mümkün,keşke süt izni 2 yaşına kadar olabilseydi yada kadın için çalışma şartları mesela 8-9 saat değilde 4 saat olsaydı,o zaman hem kendimize,işimize ,çocuklarımıza vakit ayırabilseydik.
Haksevercm sen ne zaman işe döneceksin? İçinde bi huzursuzluk oluyor mu? ,işe başlamaya son 1-2 ay kala çalışan arkadaşlarımdan destek almayı düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?