Amin canim. Ins merhameti sefkati bol cok olanlarla karsilastirsin. Ilerde bakiciya kisa sureli birakmak icin 2. Universiteye baslicam bu sene. Suan sinif ogretmeniyim.haftada hergun 8-3 calisiyoruz. Yeni brans okucam haftada 3-4 gun okula gidip geri kalan zamanlarimi cocuklarimla gecirmeyi planliyorum ins. Bide esimin mesleginden dolayi çok tayin görüyorum sinifci olarak tayin problemi aşılamaz kördüğüme dönüyo.. hem su tayin işi hem çocuklar için okucam ins. Allah hepimize kolayliklar versincanım ben lise mezunuyum dıaşrdan i,letmeye başladım okumadım lise bitince evlendim üniversiteye gitmedim kagıtlarım geldi ben evlendim :) chillik işte ama çok şükür hiç pişman olmadım ... neyse evlendim 6 senedir özelde çalışıyodum evlendigimden beri ama siggortam yok mesela çokta bi ücrette yok dini egitim veren kreşler var bilmem bilirmisin orda gönüllü öğretmenlik yaptım ve cüzi bi ücret aldım ... şimdi üniversite 2yılllık dışardan bölümüm açılmış örgün okuyamam acıktan 4 yıllıkta zor kazanamam bilgilerim eskide kaldı meslek lisesi olunca cok zor eh 2 yılllık bölümüm acılmış 2015te sınavsız geçiş hakkımı kullanıcam kısmetse cocuk gelişimi 2 yıllık okuyup kendimi geliştiricem tecrübem zaten var kızımda bu arada 2-3 yaşına gelicek kısmetse beraber başlıcaz gene ben işe o okula :) başka sınıflarda aynı okulda olmayı çok istiyorum
hep velilere kızardım bu akdar mı kıymetli nabıcaz cocukalrına gül gb bakıyoruz yinede merak ediyolar diye kapıdan sokmasan bacadan girenler vardı şimdi diyorumki kendimin gitmedigi okula yollayamam cocugumu anne olmak bambaşkaymış
yani anlıcan ben kızımdana yrı kalmıcam çok şükür anca beraber kanca beraber :) işiniz cok zor allah ayrdımcınız olsun insan annesine bile bırakamıyo eşime bile ben dün pazara gittim eşime bıraktım yarım saatte pazara gititm amrkete gittim ve kuaföre ugrayıp 2 dakkada kaşlarımıda aldırdım düşün bide vicdana zabı cektim kuafor zevkim için diye :) çok zor allah merhametli iyi insanalrla karşılaştırsın
allah kolaylık versin cnaım bu ülkede her meslek zor kadınalşrın calışması çok ama çok daha zor eşitlik flena zırva anca insan olarak eşitiz evet rabbimiz bizi eşit yarattı ama sorumluluklar hiçte eşit değil istedigi kadar yardımcı bi eşin olsun kadının ruhsal duygusal agırlıkları yükleri bile daha fazla hangi erkek bakıcıya kreşe mi versek diye düşünür hep kadın takip ediyo herşeyi :))Amin canim. Ins merhameti sefkati bol cok olanlarla karsilastirsin. Ilerde bakiciya kisa sureli birakmak icin 2. Universiteye baslicam bu sene. Suan sinif ogretmeniyim.haftada hergun 8-3 calisiyoruz. Yeni brans okucam haftada 3-4 gun okula gidip geri kalan zamanlarimi cocuklarimla gecirmeyi planliyorum ins. Bide esimin mesleginden dolayi çok tayin görüyorum sinifci olarak tayin problemi aşılamaz kördüğüme dönüyo.. hem su tayin işi hem çocuklar için okucam ins. Allah hepimize kolayliklar versin
Canim sen anaokulunda calistigina gore tecrubelisindir.cocuklar kac yasinda verilmeli krese.erken gidenler her sene her sene sıkılmazlar mi ayni seyleri yapmaktan.zaten bir ömür okucaklar belli bi disiplin çerçevesinde buyucekler falan.bide bakici mi kreş mi.bazi cocuklar kreste baskilaniyo özgüvenini kaybediyo arkadaşlari yüzünden. Bazi kresciler de cok sikintili oluyolar ya.sinifta falan cocuklara bagirmalar falan oluyomus.bakicilarda da oluyo ama artik kamera ses kayit cihazlari var.ilerisi icin soruyorum cok tartismaya acik bi konu aslindaallah kolaylık versin cnaım bu ülkede her meslek zor kadınalşrın calışması çok ama çok daha zor eşitlik flena zırva anca insan olarak eşitiz evet rabbimiz bizi eşit yarattı ama sorumluluklar hiçte eşit değil istedigi kadar yardımcı bi eşin olsun kadının ruhsal duygusal agırlıkları yükleri bile daha fazla hangi erkek bakıcıya kreşe mi versek diye düşünür hep kadın takip ediyo herşeyi :))
3
Üç diyorum ama bakma yani 2 tane yeter bu bi büyüsün diğeri kısmet dediğin gibi tek kişi çalışınca olmuo bizim kendi işimiz gelirimiz iyi şükür ama ben kendim için çalışmak istiyorum 9 yıl çalıştım sonr bi anda eve girmek insanı boğuyor bakalım[/
Evet şimdi hadi çocukla geçiyor yarın bi gün 4 yaşlarına geldiler mi kreşe gidecekler boşlukta hissedeceğiz kendimizi .kardeşimle ben üniversiteye gidince şehirdışına annem depresyona girmişti
Ne kadar güzel kızın şanslı bende 6 ay çalışıp 6 ay daha ücretsiz izne ayrılacağımcanım ben lise mezunuyum dıaşrdan i,letmeye başladım okumadım lise bitince evlendim üniversiteye gitmedim kagıtlarım geldi ben evlendim :) chillik işte ama çok şükür hiç pişman olmadım ... neyse evlendim 6 senedir özelde çalışıyodum evlendigimden beri ama siggortam yok mesela çokta bi ücrette yok dini egitim veren kreşler var bilmem bilirmisin orda gönüllü öğretmenlik yaptım ve cüzi bi ücret aldım ... şimdi üniversite 2yılllık dışardan bölümüm açılmış örgün okuyamam acıktan 4 yıllıkta zor kazanamam bilgilerim eskide kaldı meslek lisesi olunca cok zor eh 2 yılllık bölümüm acılmış 2015te sınavsız geçiş hakkımı kullanıcam kısmetse cocuk gelişimi 2 yıllık okuyup kendimi geliştiricem tecrübem zaten var kızımda bu arada 2-3 yaşına gelicek kısmetse beraber başlıcaz gene ben işe o okula :) başka sınıflarda aynı okulda olmayı çok istiyorum
hep velilere kızardım bu akdar mı kıymetli nabıcaz cocukalrına gül gb bakıyoruz yinede merak ediyolar diye kapıdan sokmasan bacadan girenler vardı şimdi diyorumki kendimin gitmedigi okula yollayamam cocugumu anne olmak bambaşkaymış
yani anlıcan ben kızımdana yrı kalmıcam çok şükür anca beraber kanca beraber :) işiniz cok zor allah ayrdımcınız olsun insan annesine bile bırakamıyo eşime bile ben dün pazara gittim eşime bıraktım yarım saatte pazara gititm amrkete gittim ve kuaföre ugrayıp 2 dakkada kaşlarımıda aldırdım düşün bide vicdana zabı cektim kuafor zevkim için diye :) çok zor allah merhametli iyi insanalrla karşılaştırsın
Canim sen anaokulunda calistigina gore tecrubelisindir.cocuklar kac yasinda verilmeli krese.erken gidenler her sene her sene sıkılmazlar mi ayni seyleri yapmaktan.zaten bir ömür okucaklar belli bi disiplin çerçevesinde buyucekler falan.bide bakici mi kreş mi.bazi cocuklar kreste baskilaniyo özgüvenini kaybediyo arkadaşlari yüzünden. Bazi kresciler de cok sikintili oluyolar ya.sinifta falan cocuklara bagirmalar falan oluyomus.bakicilarda da oluyo ama artik kamera ses kayit cihazlari var.ilerisi icin soruyorum cok tartismaya acik bi konu aslinda
Krestede bakmayan ilgilenmeyen öğretmenler var. Cocugu onemsemeyen falan. Bide cocuklar cok erkenden hayatla savasmayi mucadele etmeyi ogreniyo gibi. Bakicilara hic guvenmiyorum orasi da ayri.Bilmiyorum bi arastirmam falan yok ama o gun gelsin bakalim. Sartlar neler getirecek hayirlisi artık.canım her uzmanın görüşü farklı mesela geçende birlikte yatma oda ayırma konusu vardı oda ayırırn derlerdi şimdi 2yaşına kadar birlikte yatılsın diyolarmış herkeizn görüşü farklı ama ben pedigoglardan ve bu işin ehli insnaalrın seminerlerinden dinleğiğim kadarıyla 3 yaşına akdar aileden biriyle kalması güveninin gelişmesi açısından önemliymiş kendi evinde bakılması ama olurda ailenizden kimsenin bakması mümkün olmaz yada bakıcam diye tututan annaneler babanneler acıp agzını sabahtan öğlene sabah proglramalrı izliyosa öğlende ya cocu alıp gezmeye gidiyosa ya birilerini eve çarıyosa cocukla hiç ilgilenmicek sadece karın tokluguna bırakılcak birileriyse sözlü ve ya baskıyla bişeyleri direticek tiplerse bu işin uzmanı olan bakıcı iyi bi bakıcıya bırakılmalı bence 3 yaşına kadar sonra kedini ifade edebildigi tuvaletini özbakımını kendi yapabildiğinddede kreşe verilmeli 3 snee kreş olucak sıkılır diye düşünme cocuk yaşıtlarıyla hergün farklı şeyler keşfeder düşünsene bir anne bi bakıcı evde sürekli ne yapabilir ne verebilir sınırlıdır çocukalr birlikte öğrenmeye bayılırlar birlikte sarkılar sölemeye oynunlar oynamaya bayılırlar yemek yemek keyifli olur sıkılmazlar asla sadece yaşı büyüdükçe belki uyanmak sorun olur bazen herkezin işinden sıkıldıgı olur cocukalrda böle evreler atlatır cok okula gitmekten degil o anki ruh halleriyla alakalı olur bu durumlar öğretmenine küsmüştür arkadaşıyla arasında bişey olmuştur bunlardandır ama cok okula gitttiğinden değildir... velasılş kelam 3 yaşına kadar aileden bi birey veya iyi bir bakıcı 3 yaşından sonra kreş anaokulu diyrum ben
Anneler bebeginizin bulasiklari icin ayri deterjan kullaniyor musunuz
ayni canim saat ucu gecti hala yatmadik kizimla ki yarin okula gidecegim dusun artik nasil yemek yedigimi bile bilmiyorum bazen ayakta hizli hizli ne zaman uykusu duzenw girer ya cok yipraniyorm uykusuzluktan herseyine sukur tabi ama gece uyumamasi zorluyor beniben kullanmıyorum cnaım normal deterjan kullanıyorum yıkayabildiğime şükrediyorum sütümü sagmak için makina aldım makinayı kullanamıyorum düşün h,iç vaktim yok sagmaya bile 5 dakak meyve sıkıyorum sabahları herkez diyo hastamı bişeyimi var sanki dövüyolar gb barıyo( bazen çok iyiyz bazen böle anlamıyorum ne zaman büyücekler
Canim ya ayrilmak zor oluyo mu.kim bakiyo bebegine.Kizlar bu arada ben ise basladim dondum ogretmenlige ama az derse giriyorum cok zor ayrilmak buraya da o yuzden ugrayamiyorum oyle iste
Allah kolaylik versin hem ev hem iş hem cocuk hem koca zor oluyodur gerçekten. Ins duzene girer.bulasik deterjani amway kullaniyodum mama kasiginda koktugunu hissettim. Cocuk beslenme gereçleri icin friendly aldim netten.onu kullaniyorum memnunum.baya gider heralde ekonomik gibi geldi bana.ayni canim saat ucu gecti hala yatmadik kizimla ki yarin okula gidecegim dusun artik nasil yemek yedigimi bile bilmiyorum bazen ayakta hizli hizli ne zaman uykusu duzenw girer ya cok yipraniyorm uykusuzluktan herseyine sukur tabi ama gece uyumamasi zorluyor beni
ayni canim saat ucu gecti hala yatmadik kizimla ki yarin okula gidecegim dusun artik nasil yemek yedigimi bile bilmiyorum bazen ayakta hizli hizli ne zaman uykusu duzenw girer ya cok yipraniyorm uykusuzluktan herseyine sukur tabi ama gece uyumamasi zorluyor beni
Eltangel Allah sabır versin, Ne zaman döndün bide bebeğinin günü nasıl geçiyormuş hergün ağlıyor mu ne kadar sürer ki bu ağlamaları ?Kizlar bu arada ben ise basladim dondum ogretmenlige ama az derse giriyorum cok zor ayrilmak buraya da o yuzden ugrayamiyorum oyle iste
Walla haksever gecmis olsun. Gece uyusa iyi olur. Acaba neden uyumuyo ki. Diş falan desem ta bastan oyleydi heralde. Ben buraya ilk yazdigimda da ayni problem vardi sanirim. Reflusunden uyumuyodur bence. Dusunsene yasadin mi bilmiyorum ama ben hamileyken midemin ozsuyu yemek borumu mahvediyodu. Renni cigniyodum oyle rahatlayip uyuyodum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?