2014 Şubat Anneleri

Amin canim. Ins merhameti sefkati bol cok olanlarla karsilastirsin. Ilerde bakiciya kisa sureli birakmak icin 2. Universiteye baslicam bu sene. Suan sinif ogretmeniyim.haftada hergun 8-3 calisiyoruz. Yeni brans okucam haftada 3-4 gun okula gidip geri kalan zamanlarimi cocuklarimla gecirmeyi planliyorum ins. Bide esimin mesleginden dolayi çok tayin görüyorum sinifci olarak tayin problemi aşılamaz kördüğüme dönüyo.. hem su tayin işi hem çocuklar için okucam ins. Allah hepimize kolayliklar versin

allah kolaylık versin cnaım bu ülkede her meslek zor kadınalşrın calışması çok ama çok daha zor eşitlik flena zırva anca insan olarak eşitiz evet rabbimiz bizi eşit yarattı ama sorumluluklar hiçte eşit değil istedigi kadar yardımcı bi eşin olsun kadının ruhsal duygusal agırlıkları yükleri bile daha fazla hangi erkek bakıcıya kreşe mi versek diye düşünür hep kadın takip ediyo herşeyi :))

Canim sen anaokulunda calistigina gore tecrubelisindir.cocuklar kac yasinda verilmeli krese.erken gidenler her sene her sene sıkılmazlar mi ayni seyleri yapmaktan.zaten bir ömür okucaklar belli bi disiplin çerçevesinde buyucekler falan.bide bakici mi kreş mi.bazi cocuklar kreste baskilaniyo özgüvenini kaybediyo arkadaşlari yüzünden. Bazi kresciler de cok sikintili oluyolar ya.sinifta falan cocuklara bagirmalar falan oluyomus.bakicilarda da oluyo ama artik kamera ses kayit cihazlari var.ilerisi icin soruyorum cok tartismaya acik bi konu aslinda

Üç diyorum ama bakma yani 2 tane yeter bu bi büyüsün diğeri kısmet dediğin gibi tek kişi çalışınca olmuo bizim kendi işimiz gelirimiz iyi şükür ama ben kendim için çalışmak istiyorum 9 yıl çalıştım sonr bi anda eve girmek insanı boğuyor bakalım[/QUOTE]

Evet şimdi hadi çocukla geçiyor 4 yaşlarına geldiklerim kreşe gidecekler boşlukğa düşeceğiz.kardeşimle üniversiteye gittiğimizde şehirdşına annem depresyona girmişti. Zor geçecek ama geçecek

Ne kadar güzel kızın şanslı bende 6 ay çalışıp 6 ay daha ücretsiz izne ayrılacağım

canım her uzmanın görüşü farklı mesela geçende birlikte yatma oda ayırma konusu vardı oda ayırırn derlerdi şimdi 2yaşına kadar birlikte yatılsın diyolarmış herkeizn görüşü farklı ama ben pedigoglardan ve bu işin ehli insnaalrın seminerlerinden dinleğiğim kadarıyla 3 yaşına akdar aileden biriyle kalması güveninin gelişmesi açısından önemliymiş kendi evinde bakılması ama olurda ailenizden kimsenin bakması mümkün olmaz yada bakıcam diye tututan annaneler babanneler acıp agzını sabahtan öğlene sabah proglramalrı izliyosa öğlende ya cocu alıp gezmeye gidiyosa ya birilerini eve çarıyosa cocukla hiç ilgilenmicek sadece karın tokluguna bırakılcak birileriyse sözlü ve ya baskıyla bişeyleri direticek tiplerse bu işin uzmanı olan bakıcı iyi bi bakıcıya bırakılmalı bence 3 yaşına kadar sonra kedini ifade edebildigi tuvaletini özbakımını kendi yapabildiğinddede kreşe verilmeli 3 snee kreş olucak sıkılır diye düşünme cocuk yaşıtlarıyla hergün farklı şeyler keşfeder düşünsene bir anne bi bakıcı evde sürekli ne yapabilir ne verebilir sınırlıdır çocukalr birlikte öğrenmeye bayılırlar birlikte sarkılar sölemeye oynunlar oynamaya bayılırlar yemek yemek keyifli olur sıkılmazlar asla sadece yaşı büyüdükçe belki uyanmak sorun olur bazen herkezin işinden sıkıldıgı olur cocukalrda böle evreler atlatır cok okula gitmekten degil o anki ruh halleriyla alakalı olur bu durumlar öğretmenine küsmüştür arkadaşıyla arasında bişey olmuştur bunlardandır ama cok okula gitttiğinden değildir... velasılş kelam 3 yaşına kadar aileden bi birey veya iyi bir bakıcı 3 yaşından sonra kreş anaokulu diyrum ben

Krestede bakmayan ilgilenmeyen öğretmenler var. Cocugu onemsemeyen falan. Bide cocuklar cok erkenden hayatla savasmayi mucadele etmeyi ogreniyo gibi. Bakicilara hic guvenmiyorum orasi da ayri.Bilmiyorum bi arastirmam falan yok ama o gun gelsin bakalim. Sartlar neler getirecek hayirlisi artık.

Eğitimci insanın hali başka oluyor ne güzel anlatmışsın haksever bnmde kafamı kurcalıyordu bu konu tşkrler :)

Anneler bebeginizin bulasiklari icin ayri deterjan kullaniyor musunuz

ben kullanmıyorum cnaım normal deterjan kullanıyorum yıkayabildiğime şükrediyorum sütümü sagmak için makina aldım makinayı kullanamıyorum düşün h,iç vaktim yok sagmaya bile 5 dakak meyve sıkıyorum sabahları herkez diyo hastamı bişeyimi var sanki dövüyolar gb barıyo ( bazen çok iyiyz bazen böle anlamıyorum ne zaman büyücekler

ayni canim saat ucu gecti hala yatmadik kizimla ki yarin okula gidecegim dusun artik nasil yemek yedigimi bile bilmiyorum bazen ayakta hizli hizli ne zaman uykusu duzenw girer ya cok yipraniyorm uykusuzluktan herseyine sukur tabi ama gece uyumamasi zorluyor beni

Kizlar bu arada ben ise basladim dondum ogretmenlige ama az derse giriyorum cok zor ayrilmak buraya da o yuzden ugrayamiyorum oyle iste
Canim ya ayrilmak zor oluyo mu.kim bakiyo bebegine.

Allah kolaylik versin hem ev hem iş hem cocuk hem koca zor oluyodur gerçekten. Ins duzene girer.bulasik deterjani amway kullaniyodum mama kasiginda koktugunu hissettim. Cocuk beslenme gereçleri icin friendly aldim netten.onu kullaniyorum memnunum.baya gider heralde ekonomik gibi geldi bana.

( geceelri çok uynaıyo ya nasıl doyurucam bu cocugu resmen agzını ıslatmaya kalkıyo reflüdenmi midesi kalkıyoda bişiler yiyince yatışıyomu anlamıyorum kusması cok yiyince devam ama zaten kusma önleyici amma her sulu şeyinede koyulaştırıcı attıgımdan cok kusamıyo artık eh ayakta yiyo mama sandalyesinde onunda faydası var bilmiyorum bütün gece ememye kalkıyo 2-3 cekeliyo süt gelince biraz emip uyuyo yatırıyorum ben gidip yatıryorum 20 dk yarım saat en fazla 1 saat sonra vıykkkkkkkkkkkkkkkkkk sanki hiç uyuymuyorum dlei gb oluyorum (

muhallebide versem mamada versem yogurtta versem yok yok yok bi sabah meyve cici bebe yiyince 2 saat uyuyo ondada ne az 4 kez uyanıyo su içirip uyutuyorum sonra iyice dalıyoda sona dogru 1 saat deliksiz uyuyo (

bazen 2 saat uyudugu oluyo ama böle yani kıpır kıpır cıt cıksa hop aya kalkıcak zatne uyanır uyanmaz parmkalıklara tutup kalkıyo nce sarkı dsöler gb sonra çirkefleşiyo :))

çalıştıgımı düşünemiyorum nolursa olsun insan gece uyusa dayanır omurlarım agrıyo içim agrıyo ya dayanamıyorum (

kızlar bide herşeyi agzına sokuyo ya ebeklerimiz benim kızım hep acıtıp aglıyo bitanecik dişi ar onuda koparcak bigün korkuyorum ( bide diş yapısı bozulurmu sürekli bişeyleri kemiriyo acıtıyo canını elinden alınmıyo çıldıına dönüyo

Kizlar bu arada ben ise basladim dondum ogretmenlige ama az derse giriyorum cok zor ayrilmak buraya da o yuzden ugrayamiyorum oyle iste
Eltangel Allah sabır versin, Ne zaman döndün bide bebeğinin günü nasıl geçiyormuş hergün ağlıyor mu ne kadar sürer ki bu ağlamaları ?

Walla haksever gecmis olsun. Gece uyusa iyi olur. Acaba neden uyumuyo ki. Diş falan desem ta bastan oyleydi heralde. Ben buraya ilk yazdigimda da ayni problem vardi sanirim. Reflusunden uyumuyodur bence. Dusunsene yasadin mi bilmiyorum ama ben hamileyken midemin ozsuyu yemek borumu mahvediyodu. Renni cigniyodum oyle rahatlayip uyuyodum.

bende ondan diyorum yani metobolizmasıda cok hızlı yakıyo demekki bende öyleydim evlenen kadar her öğüne bi ekmek yerdim öğlen okuldan gelip felan okul uzaktı lisede annem az harçlık verirdi öle bi simit bi tost yetmezdi ymek parasını yol parası yapıp evde yerim yani ama hepte çöp gbydim 43le nişanlandım 47yle evlendim herelde bana çekicek bunca yemeye bişey olsa bali 7 aylık en fazla 7-7bucuk olmuştur bakıyorum onun ayındakiler yasyık gb 9-10 kilo kucana koyuyorum ooturuyo aydaşalrının bende öyleymişim 9 aylık yürüyomuşum koşuyomuşum hatta dayımalr diyomuş özge yürücek herkez otursun üstüne basmayın diye :) aynen kızımd abana cekmiş ... ne zman geçcek bu reflü bilmiyorum umutla bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…