2014 Şubat Anneleri

Iyi aksamlar kızlar kac gündür yazamadimr okuyorum ama hastayim biraz orta kulak enfeksiyonu oldum boğazım felan cok feci kuzum da cok huzursuzdu az once ilk incimizi gördükCok mutluyum ve hepinize tekrar tesekkur ederim tavsiyelerinize uydum aglata aglata da olsa yarım saatte bir emzirmeye çalıştım ve cok şükür sütüm tekrar geldi Cok az ve sadece tek meme ama olsun tamamen kesilmesi cok zordu en azindan gece aglatmadan emzirerek uyutabiliyorum Bu arada çalışma konusu konusulmus cok zor yaa ben de ogretmenim matematik ogretmeniyim bu sene yeni bir arkadas ta geldi okula donsem cok rahat 15saat alabilirim ama burda hic akrabamiz yok pek tanıdığımız kimse de yok o yuzden birakamadim bir yıl ucretsiz izin aldim bir daha ki sene eylulde 19aylik olacak simdiden düşünüyorum ne yaparım diye gonlumden kreş geçiyor guvendigim kimse olmadığı icin bir yandan kiyamiyorum kres icin biraz küçük diye cok zor Çalışmaya başlayan arkadaslar Allah yardımcınız olsun

Canim en guzelini yapmissin. Seneye 19 aylik olucak az cok derdini anlatir.ama krese verme bence. Daha cok kucuk. Bende senin gibiyim burda kimimiz kimsemiz yok. Ekonomik sıkıntılar olmasaydi bende en az 1 yil ücretsiz izin almak isterdim. Ikinciye esime diyorum.kredi ev mev istemiyorum. 2 yil kendim bakcam cocuguma diyorum.bu sefer ikinci doneme kadar zorladik ev butcesini. Ikinci donemde annemlere yalvarcam artik. Annem seve seve gelir de. Babam cok sıkılıyo burda. Neyse ins ikna ederim. Artik seneye tayin isticez memlekete yakin bi yerlere. Annem o zaman bakariz baban sıkıldıkca gider gelir diyo. Hayirlisi ins tayin oluruz seneye..

İnşallah canım gerçekten cok zor keske bizim de oyle bir imkanımız olsa esim ozel sektörde annemlerin gelme imkani yok babam hala çalışıyor ortaokulagiden bir kardesim var esimin annesi de rahatsiz bayagi o yinden sansimiz yok ben de krea icin kiyamiyorum cok küçük bakalim nw yaparım daha bir senemiz var belki güvenilir birisini bulurum senin annen gelirse inşallah cok iyi olur zaten bir yasina gelecek annemin gelme ihtimali olsa hic düşünmem ben de

arkadaşlar ağustos annesiyim benim kız kucaktayken hep bi tavanlara perdelere bakma derdinde sizlerde böyle bir durum var mıydı

Kızları birşey sormak istiyorum doktorumu bunun içinde aramak istemiyorum aranızda genital bölge mantarı ( vajınal kandida) olan var mı ne kullanıyorsunuz yada kullandınız off mahvoldum ben emzirirken ilaç kullanmak hiç istemiyorum

canım travazol çok iyi geliyor. ben balayı sonrası berbat durumdaydım. dışına sürüyorsun.fitilde veriyorlar ama bu daha iyi geliyor. sanırım travazolu doktorlar öneriyor ama sen netten bak A sınıfı bir ilaçmı değilse kullanma.

Iyi geceler nasilsiniz oglum kirmizi benekle dolu viral bir enfeksiyonmus bu ara yaygin aman dikkat!!!!!! Cocuklarka cok sıkı fıkı yaklastirmayin bizede sitedeki cocuklardan gecti 6 cocuk ( 0_4) yas arasi atesle sliyo 3 yada 4 gün sürüyomus cocuklara bulasiyomus bu insanlarin duyarsizliklari beni mahvetcek dengesiz madem hasta cocugun ne cikarirsin disari insan uyarir bulasti iste oglumada huzursuz ve istahsiz 15 günde 50gr almis saka gibi ne yapsam yemiyo umarim hemen iyilesir sizler dikkat edin

Ya bende 3 çocuk diodum hatta doğumdan çıktım 3 dedim yine ama mesele doğurmak değil büyütmekmiş Allah güç kuvvet versin kısmet :)

Ben ilkkez ameliyat oldum ilkkez dogum yaptim psikolojim bozuldu resmen büyütmek zaten zor ama dogum korkutucu bisey ben birdaha o ani yasamak istemem acikcasi zaten baska cocukta düsünmüyoruz oglum yeter allah isteyenlere nasip etsin bide ben tekim ayri sehirdeyim aikemden cok zor

Merhaba hanimlar nasilsiniz ben okuyorum sizleri ara sira ama yazamiyorum simdi yazmaya firsatim oldu.Ama buralar pek bi durgunlastiherkes face te galiba
Kizim pazar gunu 7 ayini bitiriyor Allah izin verirse.5.5aylikken dis cikardi on alt iki dis ayni anda cikti daha bi gelisme yok.yetde fir fir donuyor komando gibi surunerek gidiyor ama emeklemiyor surekli elinden tutulsun yurutulsun istiyor cok hareketli hic tek kalamiyor hep onunla olunsun istiyor yapisik ikiz gibi geziyoruz
Bu arada ben ogretmenim okulum basladi 1 eylulde bakicimiz var 1.5 aydir.mukemmel mi hayir kimse bizler gibi bakamaz ama iyi iste napalim 3 yasina kadar idare edicezucretsiz izne ayrilamam hem maddi hem manevi
Bir de pazardan beri bizim kuzu hasta oksuruyor burnu coook akiyor ilac kullaniyoruz ama gecmedi yarin tekrar goturucembir de ek gida olayi sikinti sutum bol diil sagip birakamiyorum okula giderken sabah 8de emziriyorum 4 gibi geliyorum o arada yavrucak yarim cay bardagi corba bi cay bardagi meyve puresi ve bi cay bardagi yogurt yiyor baska birsey yemiyor beni de emmiyor az mi acabacorba hic yemiyo tarif verebilir misiniz nasil corbalar yapiyorsunuz ve bizden haberler boyle sizlerde ne var ne yok

Benim doğumdan önce 3 ameliyatım var ama doğum çok çok farklıydı Allah tabiki aratmasın kimseyi Allah önce oğluma bakacak güç kuvvet versin yeter bnm annem burda şükür ama o da uzak bana oğluşuna çok geçmiş olsun canım inş kolay anlatırsınız bu arada aynı memleketteyiz seninle bende antalyadayım

arkadaşlar ağustos annesiyim benim kız kucaktayken hep bi tavanlara perdelere bakma derdinde sizlerde böyle bir durum var mıydı

Benimki de öyleydi, sürekli avizelere bakardı böyle saf saf. Meraklanacak bir durum değil, o aylarda yakınındaki nesnelerden ziyade uzakta görebildikleri daha çok ilgilerini çekiyor. Aslında uzağı da yakını da pek göremiyolar, belki tavanda lambaya bakıyodur ışık var diye. Allah bağışlasın bu arada, güle güle büyüt. Ve bu aralar ağlıyosa da seni yoruyosa da merak etme, iki üç aya öyle datlı bişey olacak ki yemelere doyamıcaksın :)

teşekkür ederim cevabın için.Allah hepimize evlatlarımızla beraber hayırlı sağlıklı ömür verin inşallah

Canim benim kiz daha 2 ayliktan beri perdelerim Işıltılı ondan sanırım lambayla tabloyla bide duvarda çiçeğim var onunla konusuyodu.sesler cikariyodu. Onlara bakip gülümsuyodu.esimle şaşırıyoduk gülüşüp geciyoduk.normal yani:):)

Zor calisan annelerin isi benim annemde hep calisti bide biz 3 kardestik mecburen allahtan erken yasta baslamis ise ben 8 yasindayken emekli olmustu cok sevinmistim hep kreslerdeydim cünki. Gecmis olsun havalar cok bozuk ne sicak ne soguk eger tarhanan varsa yap bebegine iyi gelir benim oglum cok seviyo daha önce tarifler paylasmistim mssela dünki corbamizi yazayim 1 kuzu incik hasladim düdüklude iligini sivri biseyle aldim bi kenari ayirdim hasladigim incikli suyu tel suzgecle süzdüm bir tencerede 1 patates küp dogradim 1 havuc 2 bardak kadar cesme suyunda hasladim onlari hafif pisince onlar et suyunu döktüm incikteki etleri tiftim icine az büyük parcali tiftim (kendimizde ictik bu corbadan oglumunkini rondodan gecirdim) bu sekilde 5 dk kaynattim bir kasede 1 tepeleme kasik un 1 yumurta sarisi ve 2 limonu karistirdim corbaya döktüm 5dk da özlesti kapattim ayirdigim iligi oglumun kasesine koydum ustune corbadan koyup rondodan gecirdim bevek ekmegi 1 dilim ufaladim begendi. Yayla corbasinida genelde yapiyorum tarifini bilmiosan istersen yazarim bence biraz bizim damak tadimiza gore yapmaliyiz ben az tuz kullaniyorum tercih meselesi tabi ama oglum tuzsuz hic yemiyo umarim bebegin begenir afiyet olsun simdiden

Kizlar bebegim bisey yemedigi icin sadece emiyo.aksamlarida sütüm yetmiyo.dr a sordum aksamlari sutum yetmiyor dedim.kasik mamalarindan yedirebilirsin dedi.bende bigun evde kendim yapsam bigun kasik mamasi versem dedim.evdeki muhallebiyi neyle yapcaksin dedi.pirinctam bugday irmik vs undan dedim.suyla.o zaman cocuga sadece ekmek yedirmis olursun sirf karbonhidrat almis olur dedi.sen kasik mamalarindan yedir 1 yasindan sonra sutle yapar verirsin dedi. Artik sebze corbalarinin icine et ve tavuk ekle dedi. Normal etsiz oldugunda sadece kemik suyu ve tavuk suyu koysam dedim.faydasi olur ama cok cüzi miktarda olur kendisini bizzat yemeli dedi.iste böle.

Ya aynı dert hepimizde var sanırım bebişler büyüdüktçe sütler yetmiyor evet et tavuk hatta ben balık vermeye başladım bu hafta taze balık mevsimi tam ufak ufak deniyorum kemiği de ilikli kemik alıyorum iliğini de yediriyorum sadece suyu değil etin kendisi daha besleyici oluyor demişti doktorumuz

kızlar ben tatilden döndüm tatilim gayet güzel geçti, yalnız annem çalıştığı için çocuk bakımı yine bana kaldı.aslında hem tatil hem ziyaret. annemler antalyada yanlarına gittik tatil de yapmış olduk . extraa bi huzursuzluğu olmadı miniğimin, burada nasılsa orada da aynıydı. birkaç huy öğrendi, mesela eskiden gece 12den önce uyumayan oğlum artık 10 gibi uyuyor çok şükür. bide yememeyi öğrendi yaa nasıl güzel yerdi herşeyi nazar mı değdi ne oldu hiçbirşey yediremiyorum. bol bol emzirdim bende ama sütüm çok azaldı. birde denize soktuk oğlumu ayy nasıl korktu anlatamam bas bas bağırdı. dişlerimizden ses seda yok henüz. bide annannesi örümcek aldı oğluma, aslında karşıyım erkek çocuklarına örümceğe ama günlük en fazla 1 saat kadar bindiririm artık. çok tatlı görünüyor örümcekte yaa yiyesim geliyor keratayı benden haberler böyle kızlar inşallah sizler de iyisinizdir fırsat bulursam geçmiş okuyacam

ha bide 15 kasım da işe başlıyorum veeeeee sıkı durun esas bomba şimdi geliyor; çocuğuma bakmak için annem bizim eve yerleşiyor ay allahım yüzümüzü kara çıkarmasın inşallah herşey yolunda gider, eşim de istemişti annemin gelmesini bakalım nasıl olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…