- 21 Haziran 2013
- 573
- 603
- 108
Kizlar bebegim bisey yemedigi icin sadece emiyo.aksamlarida sütüm yetmiyo.dr a sordum aksamlari sutum yetmiyor dedim.kasik mamalarindan yedirebilirsin dedi.bende bigun evde kendim yapsam bigun kasik mamasi versem dedim.evdeki muhallebiyi neyle yapcaksin dedi.pirinctam bugday irmik vs undan dedim.suyla.o zaman cocuga sadece ekmek yedirmis olursun sirf karbonhidrat almis olur dedi.sen kasik mamalarindan yedir 1 yasindan sonra sutle yapar verirsin dedi. Artik sebze corbalarinin icine et ve tavuk ekle dedi. Normal etsiz oldugunda sadece kemik suyu ve tavuk suyu koysam dedim.faydasi olur ama cok cüzi miktarda olur kendisini bizzat yemeli dedi.iste böle.
ha bide 15 kasım da işe başlıyorum veeeeee sıkı durun esas bomba şimdi geliyor; çocuğuma bakmak için annem bizim eve yerleşiyoray allahım yüzümüzü kara çıkarmasın inşallah herşey yolunda gider, eşim de istemişti annemin gelmesini bakalım nasıl olacak
Kızlar zararlı biliyorum ama yemek yemeyen bebiş annelerine önerim yani ben nasıl yediriyorum anlatayım. Mama sandalyesine oturtuyorum bi reklam buluyorum tvde iki dk da tabakta ne varsa tıkıyorum oğlumun ağzına arada su vererek tabi. Yemediği herşeyi iki dk içinde yiyiyor hiç sesini çıkarmadan. Artık benim bu şekilde yemek sorunum kalmadı. Bide memeği emzirebilsem sorunlarım bitmiş olacak
masallah mustafa kemalee...gül ak bende çoğu zaman öyle yediriyorum.oğlum 9 kilo 73 cm
Sana kesinlikle katiliyorum. Bizlere bile sakincaliyken bebeklere daha da zararli. 25.kare ve Subliminal isgalleri okuduktan sonra ben bile tv toplasan gunde 1 saati gecmiyodur izledigim. Biz farkina bile varmadan zihnimizi etik olmayan gereksiz seylerle dolduruyorlar. Cocuklarimizin zihinlerini isgal etmeye hakkimiz yok. Gul ak bunlari senin icin yazmadim. Sen belki sadece yemek yedirebilmek icin aralarda izletmek zorunda kaliyorsundur.ama bicok anne anane babane tv yi cocuk avutucusu olarak goruyor. Hayal dunyasini daraltiyor, kendi kendine yada arkadaşlarıyla oyun oynama yetisini kaybediyor, bagimli kisilik haline geliyor vs. Su dunyada biseyi yok et deseler tv yi derdim. Yetiskin insanlardan cok cocuklar izliyor. Bence üstünde durulmasi ve önlem alinmasi gereke bi konu. Sinifta cocuklara aksam ne yaptiniz diye soruyorum çoğu dizi anlatiyo. Cok üzülüyorum. 3. Sinif ogrencisinin dizideki entrikadan neden haberi var onu da anlamıyorum. Dedigim gibi canim bunlar senin için degil icimi döktüm yaram var bu konuda...canım yemek yeme komutu beyininde algılaması gereken bişeymiş ben daha önce yazıalr okumuştum cocuk ne yedigini hatta yemek yedigini anlamadıgı için vitamininin besinelrin yarrını bile almazmış boşu boşuna yermiş bilmem dogru bilmem yanlış ama ekran karşısında yemek hiç uygun değil seninde dediin gb hatta o yazıyı okudugumda yegenimde denedim oda 2 yaşalrında aklı başındaydı ve tvsiz yemezdi sofrada bile masada cizgi film acık lurdu kapatsak yemezdi bigün tavuk yiyoruz ne yiyosun dedim köfte dedi ekrandan gözünü ayırmadan ne yedgini bile bilmiyo yani yinede sen bilirsin
Ayy ins degilsindirkızlar moralim çok bozuk..adetim 5 gün felan geçti..korunuyordum hamile kalma ihtimali bile beni mahvediyor..Allahım nolur adet olayım bitsin bu kabus.ya hadi hamileysem
Benimkide 10,300 oldu önceden yediremiyodum şimdi sadece emzirmede sorun yaşıyorum hiç emmiyor sadece geceleri bence oda yetmiyorgül ak bende çoğu zaman öyle yediriyorum.oğlum 9 kilo 73 cm
Emeklemiyor daha canm 8 aylik oldu ama ne disi cikti ne de emekliyor ellerinden tuttugumda ayakta durmayi cok seviyo adim atiyo o kadatcanım benimkide genelde öyle geceleri en fazla 1 saat uyuyo hep odadan odaya geziyorum salalyarak mı uyutuyosun salalyarak uyutuyosan cocuk uykuda hafif uykuya dein uykuya geçermiş hafif uykuya geince uyanıp salalnmadıgını görünce uyanıp aglarmış aynı şey emzirme içinde geçerli yani kendi kendilerine uyuyana kada rbu böyle sürücek dmeekki çünkü benim sütüma z açlıktan uymuyo diyoru m mama veriyorum yine 1 saat uyuyo yani gece salalyıp yatırıyorum sonra her kalkışında emiyo emerken uyuyo bırakıyorum hep böyle bütün gece gel git :) ço zor ama ben 1 saat saat başı aklkınca şükrediorum çok uyumuşum gb luyo bi ilk yatırdıgımda 2 saat uyuyo herelde oda biz toparlanıp yatana kadar hakkımı kaybediyorum(
dün gece eşim yoktu onu yatırdım 10bucukta hemen namazımı kıldım yattım yatak odasında tv var dizim vardı aman dedim hakkım geçmesin hemen kapattım yattımeşim olsa ay konuşalım meyve yiyelim felan filan derken ben zombi oluyorum bütün gece tam dalcam uyan tam dalcam uyan
hastalıkta değil huysuzluklarından yani :) ama dişte olabilir ben hiç anlamadım mesela dişin geldigini zaten huysuz oldugu için
canım seninki emeklemiyomu emeklemeside çok zor inan benim kzıım yastıklara ragmen bi kere yataktan düştü artık beşiğinden başka yerde bırakmıyorum emekliyo ama hiç korkmuyo yatak odasında oynuyoruz hop emekelyip atıyo kendini aşa ayandan tututoyrum hep 2 adımda aşaya yoksa ve yerde tutamıyosun ne yastık ne barikat hiçbişey engellemiyo artık zeynebi ve kafasını çarpıyo sürekli olmucak yerlere giriyo gözle kaş arasında emeklerken daha tehlikeli yürüsün diyorum yürüyünce asıl sorunlar diyo herkez bu seferde tırmanmaya başlıcak çok dört göz olmak lazım an meselesi herşey allah korusun
bunu öğrendiğim iyi olducanım. çok sağol normalde tv açmıyoruz o uyanıkken ama bazen bunalınca açacağım diyordum. demekki tv ile uzaklık şartcanım yemek yeme komutu beyininde algılaması gereken bişeymiş ben daha önce yazıalr okumuştum cocuk ne yedigini hatta yemek yedigini anlamadıgı için vitamininin besinelrin yarrını bile almazmış boşu boşuna yermiş bilmem dogru bilmem yanlış ama ekran karşısında yemek hiç uygun değil seninde dediin gb hatta o yazıyı okudugumda yegenimde denedim oda 2 yaşalrında aklı başındaydı ve tvsiz yemezdi sofrada bile masada cizgi film acık lurdu kapatsak yemezdi bigün tavuk yiyoruz ne yiyosun dedim köfte dedi ekrandan gözünü ayırmadan ne yedgini bile bilmiyo yani yinede sen bilirsin
bizi parmaklarında oynatıyolar zaten ne ara onun istekelrini yapıyoruz anlamıyoruz bile :)) bende sallamam asla diyodum ama hatta odasını sallanmayan beşikli aldım salla salla bacakalrım kopuyo bana diyolar şaşı olur beyin tranvası geçirir uyumuyo nabım mecbur yapıyosun yani tv izletme diyemem ben duydugumu söylüyorum yapabilirsek ne ala yapamıyoruz malesef ama biz alıştırıyoruz herşeye keşke en başta sallamasaydım ağlayıpta öğrenseydi aklıe rdikçe herşey daha zor bırakılıyo yemek yerken ne kadar isterse o akdar çünkü yeme işi çokkk uzun yıllar sürcek bi prablem olabilir kayınvaldem bizde dün yedirirken güya yardıme tcewk kafasını tutuyo ben verirken nabıyosun dedim ver ver cabuk diyo anne bırak sen yokken ben hem kafasını tutcam hem cenesini açıcam hemde kaşıgımı evrcem dedim döne döne yer sen bırak dedim biizmki bi yudum alıyo mama sandalyesininn heryerine sürüyo agzını nabayım yedikten sonra komple soyunuyoruz eline ekmek veriyorum heryer ekmek cici bebe veriyorum heryer cicibebe bezinin içinden bile ekmek kırı cıkıyo töbe töbe cıtcıtlı zıbından nasıl giriyo anlamıyorum :)
ay o yok ben şöyle yapmam böyle yapmam demelerimi hatırladıkça fena gülüyorum.. hala da yapmamaya çalışıyorum bazı şeylerş, işte sallamıyorum uyuturken, şekerli şeyler vermiyorum, televizyon izletmiyorum bilmem ne ama bazen aynı gün içinde bile hepsini yaparken bulabiliyorum kendimi :) allahtan benim bıdığın yeme ve uyuma problemi yok ama o da mesela fena halde kucakçı, beni görünce ağlıyo kucağa gelicem diye ben de ağlatmıyorum valla :)
bu arada hatunlar bu grubun bir de facebook hesabı var mı acep? bir soru da şu; benim sürekli okuduğum bi kitapta yedi aylıkken bebeklerin yardımsız oturabileceği yazıyor, benimki oturmuyo valla, yani belki üç beş saniye etrafında hiçbir destek yokken duruyo ama o kadar.. ama bu aralar bi oturmaya çalışıyo kendi kendine, sırt üstüyken kalktı mesela bugün ama geri devrildi sonra :) sizinkilerde durum nedir? benim kitap mı erken gidiyo acaba? :)
Face var genelde herkes orda zaten :) o bebekten bebeğe değişiyor 7 aylık olanı bilimsel açıklananmış doktor öyle dedi bana biz de 8 ay oldun oturuyor ama devriliyor sora normal bence bir yaşın gelio oturanlardan çocuk gördüm ben
ay o yok ben şöyle yapmam böyle yapmam demelerimi hatırladıkça fena gülüyorum.. hala da yapmamaya çalışıyorum bazı şeylerş, işte sallamıyorum uyuturken, şekerli şeyler vermiyorum, televizyon izletmiyorum bilmem ne ama bazen aynı gün içinde bile hepsini yaparken bulabiliyorum kendimi :) allahtan benim bıdığın yeme ve uyuma problemi yok ama o da mesela fena halde kucakçı, beni görünce ağlıyo kucağa gelicem diye ben de ağlatmıyorum valla :)
bu arada hatunlar bu grubun bir de facebook hesabı var mı acep? bir soru da şu; benim sürekli okuduğum bi kitapta yedi aylıkken bebeklerin yardımsız oturabileceği yazıyor, benimki oturmuyo valla, yani belki üç beş saniye etrafında hiçbir destek yokken duruyo ama o kadar.. ama bu aralar bi oturmaya çalışıyo kendi kendine, sırt üstüyken kalktı mesela bugün ama geri devrildi sonra :) sizinkilerde durum nedir? benim kitap mı erken gidiyo acaba? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?