çok sağol canım. bende denemek amacıyla dün ve bugün vermedim. biraz düzeldi, yarın da bakıcam herşey iyi ise vereceğim.Ne güzel, bol bol yesin bebişin.. Kabızlığı, kakanın koyu olmasını da ferrum yapıyodur meraklanma. Bizim doktor verdiğinde kabızlık yapar demişti, çok kötü olursa bir iki gün, hatta bir hafta ara verebilirsin demişti..
canım havluyu karnının etrafına doladı annem biraz dik durmasını sağlar dedi. zaten iki yada üç kere bunu yaptı toplasan herbirinde beş altı dakika bile kalmamıştır sonra havluyu koymadı yastıkları koydu. hatta karnının olduğu yerede bir yastık koydu. oğlum önce başını öne eğik oturdu ben hatta içimden anneme kızdım çocuk hazır değil çocuğu oturtuyor, yanlış kaynarsa kemikleri falan diye endişelendim. sonra yavaş yavaş baş yukarı doğru kalktı şimdi çok iyi hatta bugün elini tuttum ayaklarının üzerine kalktı ben şok oldum. anneme söyledim böyle yaptı diye o da böyle böyle yavaşça öğrenecek sonra biryerleri tuttunarak ayağa kalkıp destek alarak yürümeye başlar dedi. ya düşerse dedim. oda sen ne işe yarıyon, yanında ol tut dedi:)) Dr haklı canım eğitimde görmüştük gelişimde her birey farklı ilerler mesela bazıları çabuk yürür , bazıları ise çabuk diş çıkarır. gelişim nöbetleşedir. bence biraz bekle ve annemin yöntemini bir iki kere uygula. birde benim oğlum 7 şubat doğumlu gün bile çok fark ediyo canım.maşallah kuzuna canım çevreye yastık kısmını anladımda havluyu nereye bağlıyoruz anlamadım bide 8. ayın sonuna kadar oturmayabilir dedi dr
anneler bir bilgi öğrendim geçerliliğini merak ediyorum. arkadaşım bebe bisküvisi kullanmıyor normal peti bör bisküviler varya ( çocukken içine lokum koyup yediğmiz( şimdilerde sadece bisküvili pasta yaparken kullandığımız)) onu kullanıyor. bana bebe bisküvisinin tehlikeli olduğunu bunun ise kavrulduğu için daha sağlıklı olduğunu söyledi. bu konuda bilginiz varmı?
canım havluyu karnının etrafına doladı annem biraz dik durmasını sağlar dedi. zaten iki yada üç kere bunu yaptı toplasan herbirinde beş altı dakika bile kalmamıştır sonra havluyu koymadı yastıkları koydu. hatta karnının olduğu yerede bir yastık koydu. oğlum önce başını öne eğik oturdu ben hatta içimden anneme kızdım çocuk hazır değil çocuğu oturtuyor, yanlış kaynarsa kemikleri falan diye endişelendim. sonra yavaş yavaş baş yukarı doğru kalktı şimdi çok iyi hatta bugün elini tuttum ayaklarının üzerine kalktı ben şok oldum. anneme söyledim böyle yaptı diye o da böyle böyle yavaşça öğrenecek sonra biryerleri tuttunarak ayağa kalkıp destek alarak yürümeye başlar dedi. ya düşerse dedim. oda sen ne işe yarıyon, yanında ol tut dedi:)) Dr haklı canım eğitimde görmüştük gelişimde her birey farklı ilerler mesela bazıları çabuk yürür , bazıları ise çabuk diş çıkarır. gelişim nöbetleşedir. bence biraz bekle ve annemin yöntemini bir iki kere uygula. birde benim oğlum 7 şubat doğumlu gün bile çok fark ediyo canım.
anneler bir bilgi öğrendim geçerliliğini merak ediyorum. arkadaşım bebe bisküvisi kullanmıyor normal peti bör bisküviler varya ( çocukken içine lokum koyup yediğmiz( şimdilerde sadece bisküvili pasta yaparken kullandığımız)) onu kullanıyor. bana bebe bisküvisinin tehlikeli olduğunu bunun ise kavrulduğu için daha sağlıklı olduğunu söyledi. bu konuda bilginiz varmı?
Canım vay o bebişin haline kurtar onu ya biz eve sokmuyoruz kendimiz yemiyoruz ama ya ah ah ah...
Canım vay o bebişin haline kurtar onu ya biz eve sokmuyoruz kendimiz yemiyoruz ama ya ah ah ah...
estağfurullah kuzum.inşallah bi an önce gece uykularınız düzene girer canım.biim dişler çıkalı daha ii.altı tane dişimiz var maşallah boyna beni kemiriyo :) :) bizimki çok üstünü açıyo.bilmiyorum alsam kullanışlı olur mu çocuk rahat edermi içinde bilemedim..canım ben aldım waikikiden 6-9 ay kızım minyon ya minnnakıma büyük geldi kocaman oldu çarşı pazar gezdim küçüğünüde bulamadım biizmkide çok döneniyo nabcam bilmiyorum ama nasıl üşücekki yarım saatte saat başı kalkıyo bazen hatta 1 saatte 4-5 kere kalkıyo artık perişan oluyorum yani uyumuyoki uyku tulumu lazım olsun puff( 2 dişi çıktı 1 gece uyudum 1den 5 e kadar kalkmadıda bişey oldu diye on kere baktım yine uyuyamaadım nolcak böyle bilmiyorum ac desem mama versem muhallebi versemde kalkıyo az emip gene uyuyo nabıcam bilmiyorum deliricem artık sabır taşım un ufak oldu tahammül edmeiyorum gece uykusu hiçbişeye benzemiyomuş ............uyku tulumundan uykuya geçip içimi döküverdim :)
ekmek delisi elifnazım :) eline verince bissürü ısırıp ağzına dolduruyo.alınca ortalığı yıkıyo
masallah kizina benim kizimda ekmek delisiii..
canim sanki benim kizimdan bahsetmissin.. benim kizimda 27 subat dogumlu emekliyor desteksiz oturuyor ayyy sen benim tv ünitemi gòrsen hepsi kizimin el izleri .cekmeceleri aciyor..bide kizim kumanda ve terlik manyagiii..benimkide 8 şubat dogumlu biizmki çok çabuk emekledi ama oturamıyodu emekliyodu sonra durup aglıyodu dönerken felan zorlanıyodu kızıyo sinir oluyodu sonra ben oturtmaya başladım az az çünkü 2 büklüm oluyodu dikkatini çekcek oyuncakalrla başını kaldırttım hep alıştı sonra emekleyip hop ayakalrının ellerini üstüne dogru kalkıyodu biz ayaga kalkcak sandık hopp oturdu şimdi çok güzel oturuyo maşalalh emekleyip gidiyo sonra ayaga kalkcak gb yapıp oturuyo :) daha 2 hafta önce demiştim benim kızım hiç tutunup kalkmıyo 7şubat doguml bi arkadaşımın kızı annesine tutunup flean kalkıyo ama arkadaşım iri yarı dedim ben minyonum cocuk tutunamıyo bana felan demiştim hatta ben 9 aylık yürüyomuşum dedim nerdebenimki yürüyemicek yani sıraaması lazımki yürüün diyodum sanki agzımdaymış ertesi gün tutunup kalkmaya başladı 2 haftadır tutup kalkıyo basta küçk şeylereydi şimdi çekyatlara yataga kendi yatagının parmaklıklarına tutunuyo yatak koruyucuyu asa cekip ceee yapıyo :)) tv ünitesine cıkıyo( çok fena hep tvde parmak izi olan evleri görürdüm ahanda biizmkide desen çiziyo ama cok ama cok düşüyo koca gün güm güm kafa carpıyo tuttugumda oluyo tutamadıgım da annen demişya sen ne işe yarıcan tutarsın diye mümkün değil :)) aglıyoda kuzum ücnkü ben sese koşuyorum ya mama yaaprken ya bişey alıp gleirken hallediyo mesela altını değiştiriyorum zaten onda bile zor duruyo kurtlu bezi balkona atıp gelene kadar illa cekyata tutunmuş düşmüş oluyo benim çekyatalrım biraz yüksek o yüzden sıralamaya calışıyo 2 gündür düşüyo ellerini birini bırakmadan diğerini tutunmayı öğrenmesi lazım o heycanalnıp ikisinide bırakıp gidiyo düşmesine hazırlıklı ol yani çok zor :)) yürücek diye hem heycanlanıyorum hemde nabıcam diye korkuyorum kış bide nabcam bilmiyorum çok zor eve tıkılıp kaldık yazın ne güzeldi hergün sokaktaydı günde 3 kere bile cıkıyoduk şimdi cok zorlaştı enerjisini atamıyo yoramıyorum çünkü ben perişanım gece uyku yok günsüz öyle yetemiyorum valla nabcaz bilmem :)
anladım tatlım mutlaka denerim benim oğlan 26.02 doğumlu aslında kemikleri kuvvetli sadece tembel anneleri dinlemek lazım benim çevremde en yakın yaş grubum 40 yaşında ve mutlaka onları dinlerim tecrübe çok önemli bizimki önceleri destekli 2 büklüm oluyordu ben çok uğraştım bacak arasına oyuncak koydum arkasında ben durdum desteğe alıştık bakalım yavaş yavaş bunu da yapar bu arada bizim oğlan ishal oldu günde 4-5 kez kaka yapıyor doktora götürecem ama tavsiyesi olan var mı acaba ne yapsam geçen yaşlı bir teyze hiç dişi yok diş gelecek zaman böyle olur dedi sizde sıkıntı çıkışmıydı kızlar.canım havluyu karnının etrafına doladı annem biraz dik durmasını sağlar dedi. zaten iki yada üç kere bunu yaptı toplasan herbirinde beş altı dakika bile kalmamıştır sonra havluyu koymadı yastıkları koydu. hatta karnının olduğu yerede bir yastık koydu. oğlum önce başını öne eğik oturdu ben hatta içimden anneme kızdım çocuk hazır değil çocuğu oturtuyor, yanlış kaynarsa kemikleri falan diye endişelendim. sonra yavaş yavaş baş yukarı doğru kalktı şimdi çok iyi hatta bugün elini tuttum ayaklarının üzerine kalktı ben şok oldum. anneme söyledim böyle yaptı diye o da böyle böyle yavaşça öğrenecek sonra biryerleri tuttunarak ayağa kalkıp destek alarak yürümeye başlar dedi. ya düşerse dedim. oda sen ne işe yarıyon, yanında ol tut dedi:)) Dr haklı canım eğitimde görmüştük gelişimde her birey farklı ilerler mesela bazıları çabuk yürür , bazıları ise çabuk diş çıkarır. gelişim nöbetleşedir. bence biraz bekle ve annemin yöntemini bir iki kere uygula. birde benim oğlum 7 şubat doğumlu gün bile çok fark ediyo canım.
kendiniz niye yemiyosunuz petibörü ? ben cici bebe veriyorum kızıma
sağol canım şeftali ve muz 2 gündür veriyorum ama işe yaramadı yarın dr götürecem.Şeftali yada muz yedir ama iki günden fazla sürerse dr a götür mikrop kapmış olabilir
Reyyan87 e yazdım ama alıntı yapmamış ishal için yazmıştım
götür canım mutlska kaka tahlili yaptır.sağol canım şeftali ve muz 2 gündür veriyorum ama işe yaramadı yarın dr götürecem.
Bizim kiz da yemiyo sadece emiyo artik dur demem lazim. Ferrum tatli olan miydi. Bide gunde kac kez kac kere ac tok farkediyo mu.deniyim belki yarari olur canımiştahsız olan bebeklerin anneleri, bizim artık iştah sorunumuz yok çünkü problemi bulduk. biz kan ilacı kullanmadık çünkü kakada kan vardı sebebini araştırmıştık iki ay boyunca. iki hafta önce bir arkadaşım var kızı 1 yaşında onlarda da iştahsızlık olunca doktora gitmişler doktor kansızlık ve demir eksikliği demiş. ilaç vermiş bende bizim durumdan bahsedince kan ilacını kullan istersen dedi ferrum aldım kullandım şimdi bizimki kurt gibi maşşallah. yemeyen bebek çok zor ya. saçlarım beyazladı , başım ağrıyordu sürekli. şimdi çok iyi ve mutluyum. darısı başınıza. tek problemimiz kakanın rengi çok koyu ve kabızlığımız var( ama buna şükürler olsun...
Tatlim kizin cok tatli maşallah. Ben torba tulum kullanıyorum cnm.hepsiburaranaldim sulumbersag gibi bi markaydi.cok memnunum coraplarini da cikariyorum pijamasiyla rahatca yatiyo.gecende esimle civilden normal tulum seklinde olani aldik yikadim ama daha kullanmadım. Onda ayaklar disarda kalacak çorap giydirmek de istemiyorum. Zaten gunduz soguk old icin corap patik giyiyo gece de bi nefes alsin ayaklari diye ayak kismina kese seklinde bez dikmeyi dusunuyorum. Bence kullan kafan rahat oluyo. Acti mi ortuyum.tuh ya ne zamandır acik acaba gibi sorular olmuyoestağfurullah kuzum.inşallah bi an önce gece uykularınız düzene girer canım.biim dişler çıkalı daha ii.altı tane dişimiz var maşallah boyna beni kemiriyo :) :) bizimki çok üstünü açıyo.bilmiyorum alsam kullanışlı olur mu çocuk rahat edermi içinde bilemedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?