2014 Şubat Anneleri

Arkadaşlar merhaba, ben şubat annelerini ta hamileliğimin başından bugüne dek takip ettim, benim için harika bir yol gösterici, dert ortağı ve sakinleştirici oldu Bugüne kadar yazmadım, belki fırsatım olmadı; önceleri bebişe alışma süreçleri, sonra işe başlama vb. Şimdi sizin bu gıdalar ile ilgili tartışmanız beni bunları yazmaya itti. Arkadaşlar benim de 16 şubat doğumlu bir oğlum var, şükür çoğu zaman yemek yeme konusunda sorun yaşamıyoruz. Gel gelelim doğum sonrası emzirme konularım çok sıkıntılı geçti, sütüm azdı, arttırma çabalarımı bir Allah bir ben bilirim. Bu konuda destek göremedim, hep çocuğun aç olduğu bana empoze edildi. Aslında biliyorum birazcık destek görebilseydim biberon mamasını tamamen keserdim ama doktorumuzun 3. ayda 'az kilo almış' yorumu yapması benim için pes etme noktası oldu. Bugüne gelirsek emmeyi tamamen bırakmış bir oğlum var. Benim için Aptamil olmazsa olmaz. En azından çoğu şeyi yemesi (yoğurt, sebzeler, meyve, kaşık maması gibi) benim için bir avuntu. Ama inanın yemek yemeyen bebişlerinizin size yarattığı üzüntüyü derinden hissediyorum. Aynı üzüntüyü ben de süt konusunda yaşadım, Allah kimseye çocuğuna yetemiyor hissi yaratmasın...Lütfen birbirinize bu konularda anlayışlı olun, eleştirilerde daha yumuşak olmaya çalışın. Ben bu emzirme süreçlerini yaşarken dedim ki yarın öbür gün benim de bir gelinim olur, çocuğu olursa ona asla ve asla eleştirilerde bulunmayacağım, sevabıyla günahıyla kendi çocuğu üzerinde tam insiyatife sahip olduğunu hissetmesini engelleyecek hiç bir yorum/harekette bulunmayacağım. Hepimiz evlatlarımız için en iyisini istiyoruz, buna şüphe yok. Herkes kendi annelik yolundan ilerliyor. Demem o ki doğumdan önce asla kelimesini çok kullanmışım. Daha doğum anında aslalarımı yutmaya başladım - normal doğum için gittim, sezaryen ile çıktım - şimdi çocuğum konusunda hiç birşeye asla demiyorum. Ne TV ile yemek yedirenlerinizi ayıplıyorum, ne paket gıda yedireni eleştiriyorum...Bugüne kadar bulunduğunuz tüm içten paylaşımlarınız için her birinize çok teşekkür ederim.

bilmeden edebsiz bişeymi söyledim yada saygısız ? yada söylediklerimin neresini anlamıyosun? anladın ki cevap verdin bunca zaman . bende öyle iyi anlıyorumki yazılanları hatta hissediyorum o kınayan yazıları ve nokta nokta noktaları

bende bunu demeye çalışıyorum demekki türkçem yeterli gelmemiş üzüldüm

bende sallanmayan 2 beşik aldım asla sallamam dediğim kızımı 24 saat salladıgımı biliyorum gaz yapmayan dr. brownun biboronları yedikelrime dikkat etmem gazlı bibebek olmasını engellemedi kusmanın sesini bile duyunca duramayan ben kusmuklar içinde yaşamayı öğrendim ve mama vermeye gelince süt hormonum yüksek oldugu için ve polistik over oldugum için çocugum olmadı yıllardır sandımki sütüm çoooooooooooooooook olucak o yüksek hormon çalışmıyo sütüm cok az dediğin gb bebeğim 7 aylık 7 kilo yediginden fazlasını kustu ilaç vermem dedim asla doktora götürdüm kurcalanmadık yeri kalmadı bisürü tahlil sonuç 3 tane büyük insanların içtigi ilacı içirdim 1 ay boyunca genede kar etmedi mecburen kusma önleyici mama ve yedikelrini koyulastırması için yine koyulastırıcı toz atıyorum her yedigine ... geceleri yarım satte bi kalkıyorum bazen saatte 4-5 kere 1 saate bi uyanınca bu gece uyuduk diyorum oda haftada en fazla 2 gün bende diyorumki demekki sizin zmanınız ve enerjiniz var yapıyosunuz yapamayanlara tüh kaka demeyin diyorum sadece bu neyse herkez kendi çocuguna istedigi gb baksın anne olmayan biri kınasa anlarım ama insan yaşayınca biraz anlar diyorum

kızlar bebeğim ishal yazmıştım sonuçlar temiz çıktı yediği bir ek gıda ishale neden olmuş dedi ben çorba içine kırmızı biber eklemiştim dr bunun neden olabileceğini söyledi verecek olanların aklında bulunsun daha dikkatli olmak lazımmış..

canim gecmis olsun..sevindim sonuclarin temiz cikmasinaa.

Merhaba, bizde de ayni sorun var ben hep yediklerine bagliyorum.tabii dis cikarma konusu da tam ayni zamana denk geldi.mesela tarhana corbasi da bizde ishale sebep oluyor gibi. Muz patates gibi seyler yedirip dengelemeye calisiyorum.

sevindim canım iyi olmasına bende bugün götürcektim sabah koyu renk yaptı götürmedim geçti diye sonra öğlen yumurta felan yediriyodum mandalina yiyodu elinde ıkına ıkına kızardı morardı zor yaptı ama sesini duydum yani :)) sonra altını zor aldım heryeri batmış rengi acık degil ama isal gb gene ben yeşillik yedim cok 2 gündür ondan mıdır nedir lavaboda yıkadım sırtına kadar geçmiş belden aşa yıkadım anca arıtabildim eşimde yok 1 haftadır gelemiyo nereye gitsem bilemedim gidemedim öle öle kaldı işte rahatsızda değil diye hasta değildir diyorum ama korkuyorum inş bişi yoktur

Bende mama veriyorum benim kastim kaconaz mamalari meyveli pirinvli itmikli mamalar oblar verilmesede olur ama devam sutleri anne sutune yakin yapiliyor mecbur veriyoruz venim sütüm yetmiyor artik veriyorum ilk zamanlarda kilo kaybetmesjn sarilik olmasin diye verdim

Birbirimize annelik öğretmesek artık... Her birimizin okuma yazması, aklı, derdi tasası, bildikleri bilmedikleri var. Burayı birbirimizle paylaşmak için kullanıyoruz, kendimizi daha da kötü hissetmek için değil. Yazarken bazen belki de yazanın kastının dışında anlamlar çıkarıyoruzdur bilmiyorum ama ben bazı yorumları okudukça inanın çok yargılandığımı hissediyorum... Sırf böylesi yargılar yüzünden bir çok kadın emziremediği için (ya da emzirmek istemediği için), ek mama verdiği için, parası pulu olmadığından belki de kalitesiz gıdalar verdiği için, kendisini yetersiz hissediyor, kötü anne olduğunu düşünüyor. Kaç kere ufacık şeyler için ne kadar kötü hissettim kendimi, yok ben bu anneliği beceremeyeceğim dedim... oysa yorucu bir iş yapıyoruz hepimiz ve en çok da bizler kendimizi eleştiriyoruz. Çocuk büyütürken çocuğun yediği gıdalar kadar annenin psikolojisi de önemli kanımca.. Tamam anlıyorum doğru bildiğimiz bir şeyi anlatmaya çalışan arkadaşlar var ama bunu yaparken de dilinize biraz dikkat etseniz, biraz empati kursanız fena olmaz.. Valla kendimi kötü hissedince yazayım dedim kusuruma bakmayın artık. Sevgiler selamlar.

çok teşekkür ederim canım.

güzel fikir canım ya. uygulamam lazım.bende çoraplarıyla yatırıyorum bazen içim hiç rahat değildi.

bir gun boyunca neler veriyosunuz kızlar bebeklerınıze emmeyen bebekler
benimki emiyor ama geceleri ve gündüz iki kez. sabah kahvaltı yapıyo( peynir, zeytin, pekmez,domates, salatalık, yumurta sarısı: elimle küçük küçük yapıp veriyorum. kahvaltıyı çok seviyor) ben okuldayken kayınvalidem tarhana çorbası , meyve ya da benim yaptığım yemeği veriyor. akşamda ben ne yemek yapmışsam onu veriyorum. bugün sebzeli bulgur pilavı yaptım onu verdim.

çok sevindim canım. çok zorluk çektiniz. Allah sağlıklı günler versin

offff çok zordur canım yaaa. benim oğlan bir kere yüzüstü düştü dudağı hafif şişti içim gitti susana kadar öldüm öldüm dirildim . Allahtan uyumadı . o uyurken sende eminim ecel terleri dökmüşsündür.

canım ben kırmızı biberi hep veriyorum. mevsim sebzesi meyvesi ne varsa vermeye çalışıyorum( patlıcan hariç.)haşlıyorum dış zarını alıp i kımını veriyorum. çok şükür bizde sorun olmadı. diş çıkarınca ishal olurlarmış acaba ondan olmasın.

Ne kadar güzel emeklemesi,maşallah.benim kızım halen emeklemiyor ya cok üzülüyorum.ama uzun süreli oturabiliyor. kendi kendine oynuyor oturarak.30 Ocak doğumlu.sürekli kucağımda ,sırtüstü yatırıyorum hooop yüzüstü dönüyor.bazı bebekler emeklemeden yürürmüş o şekilde istemiyorum.çünkü emekleyen bebeklerin derinlik algıları daha çok gelişiyormuş.çocuk fizyoterapisti söylemişti. Babaannesi yürüteç almıştı karşıyım ama biraz koysam mı acaba bacakları güçlenir belki ?

çok sağol canım
canim gecmis olsun..sevindim sonuclarin temiz cikmasinaa.

valla yaşlılar diş diyor dr biber yapar sen sebze deyince biber mi anlıyorsun deyip kızdı anlamadım bende..senin kuzuna afiyet şifa olsun inşallah.

afiyet şifa olsun kuzuna elimizden geldiğince iyi bakmaya çabalıyoruz yanlış anlamayalım birbirimizi inşallah hep iyi olur kuzular..

canım keşke götürseydin ortalıkta virüs varmış dr kaka tahlili yaptı şunlara baktırdı
GaitaEnterik adenovirus antijeni

Rotavirus antijeni

GAITADA GIZLI KAN ARANMASI

GAİTA MİKROSKOPİ AMİB-GIARDIA ARANMASI

bizim oğlanında sırtına kadar çıkıyor perişan haldeyiz doktor ateş ve halsizlik olursa mutlaka gelin dedi su ver ama kaynatılmış su olsun hazır su verme dedi bide üşütmüş de olabilir dişte olabilir dişi yok daha aklında bulunsun halsizleşirse mutlaka acile git.umarım senin bebişinde bir an önce düzelir

Bu arada ben oglumda molfix 4 numara maxi bez kullaniyorum, en sivi kakasini bile muhafaza etmeyi basariyor benimki geceden sabaha kadar bazen 3 kere 120 cc mama yiyor, cis potansiyelini siz dusunun artik.

Arkadaşlar hepimiz doğruyu yanlışı ayırd edebiliyoruz.Yedirmediğim bir ürün için eleştiriliyorum yanlış olan nedir o halde paylaşımlarımızda empati yapalım...Saygı duyalım birbirimize lütfen...

canım takip etmek lazım,tarhana bizde sorun yapmıyor demek ki senin bebişine dokunmuş ama çok faydalı sen yinede ver tarhana en güzel çorba bence.

Merhaba, bizde de ayni sorun var ben hep yediklerine bagliyorum.tabii dis cikarma konusu da tam ayni zamana denk geldi.mesela tarhana corbasi da bizde ishale sebep oluyor gibi. Muz patates gibi seyler yedirip dengelemeye calisiyorum.

canım üzülme benim oğlumda emeklemiyor ama istediği her yere dönerek gidiyor bence genetik faktör çünkü eşimin ailesinde emeklemeden yürüyenler var mesela benim oğlumda oturamıyor desteksiz demek ki zamanı var bende yürüteci çok istedim ama eşim karşı çıktı almıyor bacakları kuvvetlensin diyorsan onunla oyun oyna mesela biz elinden tutarak kaldırıyoruz sonra otur diyoruz oturuyor ayakta ileri geri oynuyor sağa sola döndürüyoruz kol altından tutarak bunları yaparken kahkaha atıyor dene istersen..

evris kimse seni eleştirmedi burada bulunan herkes kendi bebeği için en iyisini yapmaya çabalayan kişiler kalp kırmaya gerek yok bak bayramda geliyor :) şimdiden hepinize hayırlı bayramlar bence sen fazla gerildin sakinleş arkadaşım.

Sen cok ıyı bı annesın.

slm hanımlar uzun zamandır bebeğimin boyunu ölçmüyordum en son 8. ayda sağlık ocağında ölçüldü 68cm idi şimdi ölçtüm şok geçirdim 2 aydır hiç uzamamış kilosu arttı ama boyu neden uzamadı anlamadım canım çok sıkıldı var mı bizim durumda olan ya niye uzamadı ki

canım tek başına ölçtüysen yanlış çıkar birinin dizini tutması lazımdı.

canım tek başına ölçtüysen yanlış çıkar birinin dizini tutması lazımdı.

dikkat ettim birkaç kez ölçtüm hatta
sağlık ocağındakiler aslında çok dikkatli ölçmüyolar ben eve geldikten sonra dikkatlice ölçüp bir kenara not ederim
fakat şöyle bir şey var her zaman mezurayla ölçerdim şimdi ise metreyle ölçtüm niye böyle bir şey yaptıysam yarın birde mezurayla ölçeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…