- 2 Ekim 2014
- 176
- 218
- 133
haksever...
Eğitimci arkadaşım sana neden pasta bisküvisi yemediğimi anlattım serbestsin cici bebeyi de kutu kutu alıp yedirebilirsin yavruna doğruyu yanlışı neden verilmemesi gerektiğini edebiyle anlattım saygı duymalısın... Ben bir tek senin türkçeni okuyamıyorum seni eleştiriyor muyum?
Arkadaşlar merhaba, ben şubat annelerini ta hamileliğimin başından bugüne dek takip ettim, benim için harika bir yol gösterici, dert ortağı ve sakinleştirici olduBugüne kadar yazmadım, belki fırsatım olmadı; önceleri bebişe alışma süreçleri, sonra işe başlama vb. Şimdi sizin bu gıdalar ile ilgili tartışmanız beni bunları yazmaya itti. Arkadaşlar benim de 16 şubat doğumlu bir oğlum var, şükür çoğu zaman yemek yeme konusunda sorun yaşamıyoruz. Gel gelelim doğum sonrası emzirme konularım çok sıkıntılı geçti, sütüm azdı, arttırma çabalarımı bir Allah bir ben bilirim. Bu konuda destek göremedim, hep çocuğun aç olduğu bana empoze edildi. Aslında biliyorum birazcık destek görebilseydim biberon mamasını tamamen keserdim ama doktorumuzun 3. ayda 'az kilo almış' yorumu yapması benim için pes etme noktası oldu. Bugüne gelirsek emmeyi tamamen bırakmış bir oğlum var. Benim için Aptamil olmazsa olmaz. En azından çoğu şeyi yemesi (yoğurt, sebzeler, meyve, kaşık maması gibi) benim için bir avuntu. Ama inanın yemek yemeyen bebişlerinizin size yarattığı üzüntüyü derinden hissediyorum. Aynı üzüntüyü ben de süt konusunda yaşadım, Allah kimseye çocuğuna yetemiyor hissi yaratmasın...Lütfen birbirinize bu konularda anlayışlı olun, eleştirilerde daha yumuşak olmaya çalışın. Ben bu emzirme süreçlerini yaşarken dedim ki yarın öbür gün benim de bir gelinim olur, çocuğu olursa ona asla ve asla eleştirilerde bulunmayacağım, sevabıyla günahıyla kendi çocuğu üzerinde tam insiyatife sahip olduğunu hissetmesini engelleyecek hiç bir yorum/harekette bulunmayacağım. Hepimiz evlatlarımız için en iyisini istiyoruz, buna şüphe yok. Herkes kendi annelik yolundan ilerliyor. Demem o ki doğumdan önce asla kelimesini çok kullanmışım. Daha doğum anında aslalarımı yutmaya başladım - normal doğum için gittim, sezaryen ile çıktım - şimdi çocuğum konusunda hiç birşeye asla demiyorum. Ne TV ile yemek yedirenlerinizi ayıplıyorum, ne paket gıda yedireni eleştiriyorum...Bugüne kadar bulunduğunuz tüm içten paylaşımlarınız için her birinize çok teşekkür ederim.
canim gecmis olsun..sevindim sonuclarin temiz cikmasinaa.kızlar bebeğim ishal yazmıştım sonuçlar temiz çıktı yediği bir ek gıda ishale neden olmuş dedi ben çorba içine kırmızı biber eklemiştim dr bunun neden olabileceğini söyledi verecek olanların aklında bulunsun daha dikkatli olmak lazımmış..
Merhaba, bizde de ayni sorun var ben hep yediklerine bagliyorum.tabii dis cikarma konusu da tam ayni zamana denk geldi.mesela tarhana corbasi da bizde ishale sebep oluyor gibi. Muz patates gibi seyler yedirip dengelemeye calisiyorum.kızlar bebeğim ishal yazmıştım sonuçlar temiz çıktı yediği bir ek gıda ishale neden olmuş dedi ben çorba içine kırmızı biber eklemiştim dr bunun neden olabileceğini söyledi verecek olanların aklında bulunsun daha dikkatli olmak lazımmış..
kızlar bebeğim ishal yazmıştım sonuçlar temiz çıktı yediği bir ek gıda ishale neden olmuş dedi ben çorba içine kırmızı biber eklemiştim dr bunun neden olabileceğini söyledi verecek olanların aklında bulunsun daha dikkatli olmak lazımmış..
canım anne olarak bunun farkındayız yani bu gıdalar hiç sağlıklı değil gdo ve aramadığın türlü şeyler var ama kendimden örnek vermek istiyorum 9 ay boyunca her türlü şeyden koruduğum yavrum için neler yaptım örneğin hiç et,tavuk,balık yemeyen ve meyve sevmeyen ben sürekli onları yemek zorunda kaldım midemi deliye çeviren kan şuruplarını gözümü kırpmadan içtim hayalimde hep bol sütüm olacak (hatta göğüs pedi aldım) ve ben bebeğimin ağzına 6 ay sadece anne sütü verecem dedim ama olmuyor neden mi zorunlu sezeryan ayılamama bebeğin memeyi ret etmesi sütün az gelmesi ve direnen bir anne saatlerce el pompası ile süt çekmeye çalışan sonucunda 30 cc bile süt çıkmayan bir göğüs ve sürekli ağlayan bir bebek üstelik sarılığı bir anda fırlayan göz rengi bile sarı olan bir bebek ve aciz bebeğine bakamayan bir kadın oldum 3 gün küvez de kalan Muhammed için gözümü bile kırpmadım yinede mama vermedim az ama yeter dedim yetmedi 3.800 doğan bebek oldu 2.800 yani mama veren anne öcü değil biz fiziğimizi düşündüğümüz için değil onlar için uğraşıyoruz....
çok teşekkür ederim canım.Ne güzel, bol bol yesin bebişin.. Kabızlığı, kakanın koyu olmasını da ferrum yapıyodur meraklanma. Bizim doktor verdiğinde kabızlık yapar demişti, çok kötü olursa bir iki gün, hatta bir hafta ara verebilirsin demişti..
güzel fikir canım ya. uygulamam lazım.bende çoraplarıyla yatırıyorum bazen içim hiç rahat değildi.Bizim kiz da yemiyo sadece emiyo artik dur demem lazim. Ferrum tatli olan miydi. Bide gunde kac kez kac kere ac tok farkediyo mu.deniyim belki yarari olur canım
canım hiç bilmiyorum ama bizimki bayıla bayıla yiyo.
Tatlim kizin cok tatli maşallah. Ben torba tulum kullanıyorum cnm.hepsiburaranaldim sulumbersag gibi bi markaydi.cok memnunum coraplarini da cikariyorum pijamasiyla rahatca yatiyo.gecende esimle civilden normal tulum seklinde olani aldik yikadim ama daha kullanmadım. Onda ayaklar disarda kalacak çorap giydirmek de istemiyorum. Zaten gunduz soguk old icin corap patik giyiyo gece de bi nefes alsin ayaklari diye ayak kismina kese seklinde bez dikmeyi dusunuyorum. Bence kullan kafan rahat oluyo. Acti mi ortuyum.tuh ya ne zamandır acik acaba gibi sorular olmuyo
benimki emiyor ama geceleri ve gündüz iki kez. sabah kahvaltı yapıyo( peynir, zeytin, pekmez,domates, salatalık, yumurta sarısı: elimle küçük küçük yapıp veriyorum. kahvaltıyı çok seviyor) ben okuldayken kayınvalidem tarhana çorbası , meyve ya da benim yaptığım yemeği veriyor. akşamda ben ne yemek yapmışsam onu veriyorum. bugün sebzeli bulgur pilavı yaptım onu verdim.bir gun boyunca neler veriyosunuz kızlar bebeklerınıze emmeyen bebekler
çok sevindim canım. çok zorluk çektiniz. Allah sağlıklı günler versinmerhaba anneler buralarda hafif bi tartışma yaşanmş herhalde neyse size güzel bi haberim var süt alerjimiz geçmişşşşşşş yoğurt yedi kızım ama nasıl bir yemekyavrum ya artık ben de yiyebilirim çok mutlu oldumkızıma hemen yoğurt peynir başlayacağım kızım ekmek delisi ya bayılıyor elince gevelemeye çok ama çok aşırı hareketli bi bebek gören herkes de bunu söylüyor zaten kendinden 5-6 ay büyük bebeklerin oyuncaklarını falan alıyorbi orda bi burda yerinde durmuyor süreklioyun oynuyoruz sofradaki bütün yemekleri deviriyor eliyle yetişemezse ayağıyla tekme atıyor temizlik neydi unuttum kafama da takmıyorum önemli olan onun rahatca oynaması hareket etmesi evim dağınık olsun varsın bi oyunckla 2 dk dan fazla oynamıyor kendi oyuncak yapmayı daha çok seviyr kaşıklar çatallar tahta kaşıklar pasta kurabiye kalıpları şişlerer mandllar daha neler neler hepsi de şu an evin ortasında
offff çok zordur canım yaaa. benim oğlan bir kere yüzüstü düştü dudağı hafif şişti içim gitti susana kadar öldüm öldüm dirildim . Allahtan uyumadı . o uyurken sende eminim ecel terleri dökmüşsündür.merhaba kızlar ya kuzum koltugun kenarına tutunmuş sıralamaya çalışırken düştü kafasının arkasını yere vurdu yetişemedim çok ağladısakinleştikten sonra on dk falan oyuncaklarıyla oynadı sonra uykusu gelince kucağıma tırmanır emerek uyur yine öyle yaptı emzirip uyuttum ama kafama takıldı şimdi acaba bişey olmuş mudur uyutmasa mıydım? yarım saat oldu uyuyo hala... ya çok sık düşmeye başladı ayağa kalmaya çalışırken falan kafasını çarpıyo korkuyorum bişey olcak diye.. ama sürekli de kontrol altında tutamıyorum... sizinkiler de böyle mi?
bi de bu açık renkli kaka bugün bizde de oldu.. ama dün muz yemişti ona bağladım ben...
canım ben kırmızı biberi hep veriyorum. mevsim sebzesi meyvesi ne varsa vermeye çalışıyorum( patlıcan hariç.)haşlıyorum dış zarını alıp i kımını veriyorum. çok şükür bizde sorun olmadı. diş çıkarınca ishal olurlarmış acaba ondan olmasın.kızlar bebeğim ishal yazmıştım sonuçlar temiz çıktı yediği bir ek gıda ishale neden olmuş dedi ben çorba içine kırmızı biber eklemiştim dr bunun neden olabileceğini söyledi verecek olanların aklında bulunsun daha dikkatli olmak lazımmış..
ay nasılda aynılar ya bücürükler ben normal tuvaleti özledim klozete gidiyorum mecbur oda arkamdan geliyo sesiz gitmeye çalışıyorum ama kapıyı kaparamıyorum en dışta i kaı var banyoda bi kapıvar eger kapatırsama rkasında kalıyo ve acamıyorum kapıyı bende kapatamıyorum mecbur oda geliyo :))) rezillik diz boyu wcde bilem rahat yok
canim gecmis olsun..sevindim sonuclarin temiz cikmasinaa.
canım ben kırmızı biberi hep veriyorum. mevsim sebzesi meyvesi ne varsa vermeye çalışıyorum( patlıcan hariç.)haşlıyorum dış zarını alıp i kımını veriyorum. çok şükür bizde sorun olmadı. diş çıkarınca ishal olurlarmış acaba ondan olmasın.
Bende mama veriyorum benim kastim kaconaz mamalari meyveli pirinvli itmikli mamalar oblar verilmesede olur ama devam sutleri anne sutune yakin yapiliyor mecbur veriyoruz venim sütüm yetmiyor artik veriyorum ilk zamanlarda kilo kaybetmesjn sarilik olmasin diye verdim
sevindim canım iyi olmasına bende bugün götürcektim sabah koyu renk yaptı götürmedim geçti diye sonra öğlen yumurta felan yediriyodum mandalina yiyodu elinde ıkına ıkına kızardı morardı zor yaptı ama sesini duydum yani :)) sonra altını zor aldım heryeri batmış rengi acık degil ama isal gb gene ben yeşillik yedim cok 2 gündür ondan mıdır nedir lavaboda yıkadım sırtına kadar geçmiş belden aşa yıkadım anca arıtabildim eşimde yok 1 haftadır gelemiyo nereye gitsem bilemedim gidemedim öle öle kaldı işte rahatsızda değil diye hasta değildir diyorum ama korkuyorum inş bişi yoktur
Merhaba, bizde de ayni sorun var ben hep yediklerine bagliyorum.tabii dis cikarma konusu da tam ayni zamana denk geldi.mesela tarhana corbasi da bizde ishale sebep oluyor gibi. Muz patates gibi seyler yedirip dengelemeye calisiyorum.
Ne kadar güzel emeklemesi,maşallah.benim kızım halen emeklemiyor ya cok üzülüyorum.ama uzun süreli oturabiliyor. kendi kendine oynuyor oturarak.30 Ocak doğumlu.sürekli kucağımda ,sırtüstü yatırıyorum hooop yüzüstü dönüyor.bazı bebekler emeklemeden yürürmüş o şekilde istemiyorum.çünkü emekleyen bebeklerin derinlik algıları daha çok gelişiyormuş.çocuk fizyoterapisti söylemişti. Babaannesi yürüteç almıştı karşıyım ama biraz koysam mı acaba bacakları güçlenir belki ?
evris kimse seni eleştirmedi burada bulunan herkes kendi bebeği için en iyisini yapmaya çabalayan kişiler kalp kırmaya gerek yok bak bayramda geliyor :) şimdiden hepinize hayırlı bayramlar bence sen fazla gerildin sakinleş arkadaşım.Arkadaşlar hepimiz doğruyu yanlışı ayırd edebiliyoruz.Yedirmediğim bir ürün için eleştiriliyorum yanlış olan nedir o halde paylaşımlarımızda empati yapalım...Saygı duyalım birbirimize lütfen...
Sen cok ıyı bı annesın.ben vermeyen kendi yapan herkeze saygı duyuyorum yani takdirde ediyorum ama yapamayanalr tüh kaka olmasın bizde seviyoruz cocukalrımızı her çocuk kolay değil ben aylardır uyku nedir bilmiyorum günde bölük börcük 2 saat uyursam toplamd auyudum diyorum bazen bütün gece cocouk sallıyorum herkezin cocu bir değil bebegim dogdugundan beri kusuyo şar şar kusmuk temizliyorum bütün gün mamasını yaparken bile hazır 4 kaşık ammayı koyarken bile zabdedilmiyo benimki mamasandalyesi yürüteç hoppala 5 dakadan fazla oyalamıyo sürekli çamaşır yıkıyorum ben havada sogudu 3 makina çamaşır yıkadım dün bugün nasıl kuruttum allah biliyo bide ben petekelri açtım hergün yatak yorgan battaniye heryer değişiyo heryeri süpürüp silmeye çalışıyorum keşke benim de uyuyan uslu bi bebeğm olsaydı belki bende en güzleini en dogalınıv ermeye çalışırdım nereye kadar verebildim kadar ama cici bebe yıllardır olan bi amrka ve ben güveniyorum yumurta günlük buluyorum süt alıp mayalıyorum yogurdumu ama yogurtla mayaladım yani yok nohutla yok bişkmem neyle mayalamadım elimden geleni yapıyorum ama organik organik o işe bu devirde para lazım bencede bide bulunan şeyler ne kadar güvenilir işte o lazım eşimsürekli yollarda çarşı apzar market herşey benim üstümde bide kızım böyle ben yaşayabildime şükrediyorum benim başka dertlerim var çocuma sakin olmak istiyorum hiç uyumayınca deli gb oluyo insan kendimle savaş içindeyim yicektense ruhsal oalrak ona zarar vermemeye çabalıyorum çok yıpranım yıpratmamaya çalışıyorum yazdıkalrım bide yazmaadıkalrım var aff allahım aff neyse canım sıkkın bi cici bebeye alıncam tuttu özür dilerim kimseye bişi demee ye çalışmıyorum kims eyanlış anlamsın
canım tek başına ölçtüysen yanlış çıkar birinin dizini tutması lazımdı.slm hanımlar uzun zamandır bebeğimin boyunu ölçmüyordum en son 8. ayda sağlık ocağında ölçüldü 68cm idi şimdi ölçtüm şok geçirdim 2 aydır hiç uzamamış kilosu arttı ama boyu neden uzamadı anlamadım canım çok sıkıldı var mı bizim durumda olan ya niye uzamadı ki
canım tek başına ölçtüysen yanlış çıkar birinin dizini tutması lazımdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?