Merhaba.benim oglum da gecen ay sadece 2 cm uzadi.sanirim artik boy uzamasi biraz yavasliyor bebiklerin.slm hanımlar uzun zamandır bebeğimin boyunu ölçmüyordum en son 8. ayda sağlık ocağında ölçüldü 68cm idi şimdi ölçtüm şok geçirdim 2 aydır hiç uzamamış kilosu arttı ama boyu neden uzamadı anlamadım canım çok sıkıldı var mı bizim durumda olan ya niye uzamadı ki
Nazli edam merhaba, ben buralarda yeniyim siz beni tanimiyorsunuz ama ben hepinizi takip ettim ne zamandirAplaniz geldi ayasis berkemal:)
Nasilsiniz? Biz esimin memleketi Adana ya geldik tatil e. Mina emekliyor artık. Bir disimiz daha çıktı Adana sürprizi oldu bize:) Bulgur buğday ceviz alerjimizde var pirinç makarna yiyoruz. Aksam yemeği için yaptıgım yemekleri tuzsuz yapıyorum afiyetle yiyoruz:)
9 aylık olucak nasipse kuzucum. Benim prematurem büyüdü artık. Ne arada büyüdü anlamadım ama neyse:) ee sizde ne var ne yok..
Nazli edam merhaba, ben buralarda yeniyim siz beni tanimiyorsunuz ama ben hepinizi takip
ettim ne zamandiracaba ceviz bugday alerjiniz nasil tespit edildi, belirti neydi?
canım hep ölçtüğünle ölç bizim sağlık ocagıda başından savıyor resmen bizim aylık dr kont. doğruyu görüyoruz biz mesela birinde dr un ölçtüğünden 5 c.m kısa ölçtü hemşire bende lafı yapıştırdım banyo yaparken çekmiş mi bizim oğlan diye...bu ay 2 cm uzamış bizim oğaln doktor kilosu zayıf boyu uzun diyor..dikkat ettim birkaç kez ölçtüm hatta
sağlık ocağındakiler aslında çok dikkatli ölçmüyolar ben eve geldikten sonra dikkatlice ölçüp bir kenara not ederim
fakat şöyle bir şey var her zaman mezurayla ölçerdim şimdi ise metreyle ölçtüm niye böyle bir şey yaptıysamyarın birde mezurayla ölçeyim
Anladim tesekkur ederim cevap icin.cilegin cok alerjik oldugunu doktorumuz soylemisti.bizimkilere de versek muhtemelen kabarirlarHosgeldinn. Bende buranın demisbasi:) ben her ek gıda da ilk verdim 24 saat bekledim. Buğday ruseym i verdim aksam ına yüzü kipkirmizi oluyordu cevizide öyle denedim bulgur uda. Aynı gün vermiyordum hepsini birini verip 24 saat bekliyordum alerji yapicakmi diye. Ertesi gün başka bisey deniyordum. Böyle anlaşıldı iste. Yüzü heryeri kizariyordu. Dün ben yokken kayınvalide cilekli danone vermiş yüzü yine kabardı artık çileğe de alerjisi olduğunu öğrendik:)
canim oglusun güle güle kullansin..hayirli bayramlar..Yerim onun bayramlığını ben ya dedesi bayramlık almış oğluma sağolsun
Tüm arkadaşların kurban bayramını kutlarım sizi seviyorum
canim hayirli bayramlar.Herkese iyi bayramlar
Benim oglumda iki haftadır günde 5 kes yapıyo bende ishal mi diye supheleniyomAnladim tesekkur ederim cevap icin.cilegin cok alerjik oldugunu doktorumuz soylemisti.bizimkilere de versek muhtemelen kabarirlarbenim oglan bu ara gunde 5 kez filan kaka yapiyor o yuzden sordum acaba bir alerji belirtisi olabilir mi diye.
Ha bu arada yanlis anlasilmasin ben sadece elestirilerin daha yumusak ifade edilmesinden yana oldugumu belirtmek istedim.yoksa konu cicibebe degil, ben de ogluma cici bebe vermiyorum, pazarlarda organik tavuklar meyveler pesinde kosuyorunHiç boş bırakmaya gelmiyorsunuz ha:)) eleştirilen arkadaşlar bazen sizler de isim vermeden acımasızca eleştiriyorsunuz organikçiler diye hatırlatırım:) ama ben hiç polemiğe girmedim çoğu zaman üzerime alınsam da.evris kötü bir şey dememiş ki doğru bildiği bir şeyi söylemiş.yeri geliyor direkt akıl istiyoruz birbirimizden.beraber büyüdü kuzularımız,büyüyecekler de inşallah.benim kızım zaten hiçbir şey yemiyor ne organik ne yapay.yiyen bebek bulmuşsunuz daha ne istiyonuz:)) onları alır benimkini veririm haaa:) hepinizi öpüyorum kuzularınızla ve romantik olmayan kocalarınızla mutlu bayramlar.biz bu bayram babamızdan ayrı düştük düğünümüz var Ankara'ya geldik.
kuzum öncelikle hayırlı bayramlar ve çoook teşekkür ederim senin söylediğin yöntemle bebişim oturmayı öğrendi annenin ellerinden öperim Allah(c.c) başınızdan eksik etmesin inşallah.sadece 2 gün yaptım ve artık oturuyor :) çok mutlu oldumcanım havluyu karnının etrafına doladı annem biraz dik durmasını sağlar dedi. zaten iki yada üç kere bunu yaptı toplasan herbirinde beş altı dakika bile kalmamıştır sonra havluyu koymadı yastıkları koydu. hatta karnının olduğu yerede bir yastık koydu. oğlum önce başını öne eğik oturdu ben hatta içimden anneme kızdım çocuk hazır değil çocuğu oturtuyor, yanlış kaynarsa kemikleri falan diye endişelendim. sonra yavaş yavaş baş yukarı doğru kalktı şimdi çok iyi hatta bugün elini tuttum ayaklarının üzerine kalktı ben şok oldum. anneme söyledim böyle yaptı diye o da böyle böyle yavaşça öğrenecek sonra biryerleri tuttunarak ayağa kalkıp destek alarak yürümeye başlar dedi. ya düşerse dedim. oda sen ne işe yarıyon, yanında ol tut dedi:)) Dr haklı canım eğitimde görmüştük gelişimde her birey farklı ilerler mesela bazıları çabuk yürür , bazıları ise çabuk diş çıkarır. gelişim nöbetleşedir. bence biraz bekle ve annemin yöntemini bir iki kere uygula. birde benim oğlum 7 şubat doğumlu gün bile çok fark ediyo canım.
Ne kadar güzel emeklemesi,maşallah.benim kızım halen emeklemiyor ya cok üzülüyorum.ama uzun süreli oturabiliyor. kendi kendine oynuyor oturarak.30 Ocak doğumlu.sürekli kucağımda ,sırtüstü yatırıyorum hooop yüzüstü dönüyor.bazı bebekler emeklemeden yürürmüş o şekilde istemiyorum.çünkü emekleyen bebeklerin derinlik algıları daha çok gelişiyormuş.çocuk fizyoterapisti söylemişti. Babaannesi yürüteç almıştı karşıyım ama biraz koysam mı acaba bacakları güçlenir belki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?