- 19 Şubat 2010
- 40.776
- 32.772
- 798
hosgeldinsiyahinciasMerhabalar,şubat annesiyim ben de . Kızım 9 ayı bitirdi.Dişi çıktığından bu yana (yaklaşık 2 hafta oluyor) bambaşka bir bebek oldu. Mızmız ,iştahsız ve en önemlisi uykusuz. Gecenin bir yarısı uyanıyor oturmak istiyor. Yatağına koyduğumuzda basıyor çığlığı . Ben de çalıştığım için sinirlerim iyice bozuldu . Ne yapacağımı bilmiyorum .ıyöntemiyle uyku eğitimi vermeyi düşünüyorum ama nerden başlayacağımı bilemiyorum. Var mı benim yaşadıklarımı anlayan
dişe hiç özenme hayatım, boşver geç olsun da güç olmasın...o diş çıkarma döneminde çocuk hiç kilo almıyor bir şey yiyip içmiyor, ateşi oluyor, bulduğunu ağzına sokuyor, bağışıklık sistemi düşüyor ve en ufak şeyde burun akıntısı nezle oluyor...alt dişlerde değilde üst ön dişlerde böyle oluyor yani...
ins kolay atlatirsinizkızlar biz bugün aşıya ve 9. ay kontrolüne gideceğiz. hafiften de bir stres var bende. aşı olarak kaliba kızamık-kızamıkçık-kabakulak karma aşısı yapılacak. sizce doktora sormam gereken neler olabilir, ya da sizin merak ettiğiniz bir şey var mı?
ben günlük uyku ve yemek düzeni kağıda yazdım. başka bir şeye geek var mı?
evet tatlım şimdilik annem bakıyor anneme alışkın olduğu için benim işe başlamam psikolojisini çok etkilemedi galiba, ama her öğlen gidiyorum, bugün de beni beklemiş emmek için, uyumamış kuzum. anneme yardımcı olması açısından bakıcı almayı düşünüyoruz geçen hafta konuştuk eşimin 2 arkadaşının çocuğuna bakmış referanslı biriyle, fiyatı pahalı yalnız (1.150 tl) ama eşim istiyor. bu gidişle anlaşıcaz galiba. çünkü annem namaz kılmaya bile vakit bulamıyor kadıncağız.
evet tatlım şimdilik annem bakıyor anneme alışkın olduğu için benim işe başlamam psikolojisini çok etkilemedi galiba, ama her öğlen gidiyorum, bugün de beni beklemiş emmek için, uyumamış kuzum. anneme yardımcı olması açısından bakıcı almayı düşünüyoruz geçen hafta konuştuk eşimin 2 arkadaşının çocuğuna bakmış referanslı biriyle, fiyatı pahalı yalnız (1.150 tl) ama eşim istiyor. bu gidişle anlaşıcaz galiba. çünkü annem namaz kılmaya bile vakit bulamıyor kadıncağız.
hakseverim ne yazık ki öğretmen değilim bankacıyım...ücretsiz izin bankada daha önceden veriliyordu,18 ay ücretsiz izin alan oluyordu hatta... ben de talep ettim ama artık 6 aydan fazla vermiyorlarmış, bir de benim 1.5 aylık kendi yıllık iznim vardı onun üzerine 4.5 ay ücretsiz izin verdiler. yani 1.5 ayını da oradan kırptılar, dolayısıyla bebişim 9. ayını bitirdiği gün işe başlamak zordunda kaldım.
ben istifa etmeyi çok istedim ama eşim ve ailem razı olmuyorlar. gelirim çok şükür fena değil ama yapılan işin stresi ve çalışma saatlerinin çokluğu göz önüne alınınca aileme az vakit ayıracakmışım gibi geliyor ve buna üzülüyorum. keşke bebeğimle daha fazla birlikte olabilseydim. en azından 2 yaşına kadar onun annesine ihtiyacı var çünkü...
Anladıum canım ama ciddi para ya ev işini falanda yapsın bari .
annende rahat eder hem .
biz dün gece çok ağladık ben gittim başladı ağlamaya hep ağladı yavrum
ins kolay atlatirsinizlip boyu kilosunuda yaz buraya kizinin
dün aşımızı olduk bizde hiç aglamadı kuzum yine katı canlım beim ben bayılcaktım bembeyaz olmuş suratım biz vururuz dedi ebemiz diger hemşire tuttu ben bakamıyorum iğne görünce bayılmışlıgım var zaten :)))
kilomuz 8 aylık 7600 dü 9 aylık 8 200 olmuşuz çok şükür arkadan emin adımalrla geliyoruzboyumuzda 73cm
evi toparlamak, 1-2 kap yemek yapmak, mutfağı toplamak haricinde bir iş yapmayacak canım, bunları bile yapması zor zaten ancak uyuduğunda yapabilir.yoksa uyanıkken 5 dk. boş bırakmaya gelmiyorlar artık.
oyy kıyamam kuzunun ağlamasına canım benimmm
maşallah hakseverim, tamamen soyup mu tartıyorlar yoksa giyinik mi? ben tamamen soydurmak istemiyorum nedir yani kış mevsimindeyiz üşümesin yavrular,
saglık ocanda soymuyolar canım üatüyle tartındı iç zıbını kşlotlu corap tayt badi vardı montunu cıkardık öle tarttı
GERÇEKTEN zor ya.
ev işi kalsın çocukla ilgilensin yeter
Hoşgeldin canim.. Oğlusun diş cikariyor olabilir mi canim çünkü benim oğlunda ayni durumda bizde ikinci diş yolda. Emeklemesini istiyorsan yöntem basit onu yüzükoyun yere koy , önceleri agzina dikkat et yere değmesin sonra önune birşeyler koy ilerlemesi için.ama geç emeklemesi geç yürüyeceği anlamına gelmez canim belki oğlun emeklemeden yürür. Benimki emekliyor baya bir sorun hic durmuyor yerinde. Diş konusuna gelince ben sık sik emziriyorum agrisi geçsin diye, meyve filesine meyve koyuyorum hem yesin hem de dişini rahatlatsin diye birde sürekli havuç veriyorum eline.Merhabalar aranıza bugün katıldım.uzun zamandır takip ediyorum, özellikle hamileyken hep okuyordum yazılanları. Şubat annesiyim, bugün 9. Ayına giren bi oğlum var. ABD de yaşıyoruz 2 ay önce geldik. Oğlum devamlı emmek istiyor, bu aralar pek yemek de yemiyor. Ayağımda sallayarak uyutuyorum. Ev işlerine bile bazen vaktim kalmıyor. Gündüzleri 2-3 kez uyurdu, bugünlerde 1 kere uyumaya başladı. Uyanıkken farklı şeyler istiyor, sürekli onunla ilgilenmem gerekiyor, yemeği bile zor yapıyorum.Daha emekleyemiyor. Acaba emekleyince daha mı az sıkılır, çok mu geç kaldı sizce emekleme için?
ya aslında sağlık ocağı daha iyi oluyor, ben de bir çok aşısını sağlık ocağında yaptırdım, daha rahat sıra beklemiyorsun, hemşirelerle kanka olduk zaten. ama doktorlar illaki anadan üryan soyduruyorlar.
bize de mont hediye geldi de daha hiç giydirmedik burada havalar güzel şu anda, dışarı çıkarırken başlık ve hırka ya da sweatshirt tarzı bir şey giydiriyorum. kilotlu çorap mutlaka giydiriyorum hatta üstüne bir de soket çorap, ayakta gezinecekse de patik oluyor.ama ayaklarının da arada bir hava alması lazım diye düşünüyorum. yatırırken de kilotlu çorap+iç body+ayaklı tulum + uyku tulumuyla (altı torba gibi olan) yatıyor.
öyle 2-3 güne bir yıkayamıyoruz, yazın her gün yıkardım ama şimdi bazen haftada 1 bazen de 2 kez yıkıyoruz. siz nasıl yapıyorsunuz?
Hoşgeldin canim.. Oğlusun diş cikariyor olabilir mi canim çünkü benim oğlunda ayni durumda bizde ikinci diş yolda. Emeklemesini istiyorsan yöntem basit onu yüzükoyun yere koy , önceleri agzina dikkat et yere değmesin sonra önune birşeyler koy ilerlemesi için.ama geç emeklemesi geç yürüyeceği anlamına gelmez canim belki oğlun emeklemeden yürür. Benimki emekliyor baya bir sorun hic durmuyor yerinde. Diş konusuna gelince ben sık sik emziriyorum agrisi geçsin diye, meyve filesine meyve koyuyorum hem yesin hem de dişini rahatlatsin diye birde sürekli havuç veriyorum eline.
Gece Külotlu Çorapla yatırma sıkıntı yapar uyuyamaz ayrıca kan dolaşımı açısından sakincalibugün parka çıkardım yagmurluk vardı kaşkollu iç zıbını badisi kilotlu corap ve coap gb kalın yünlü taytı vardı bde patik vardı ayanda
saglık ocana erken gittik soguk diye mont giydirdim bizede hediye aldı halamız daha yeni yeni başladık giymeye :) soguksa kulaklı şapka ve atkı takıyorum kızım atkıyı cok seviyo elimizle petpet yapıp aaa ses cıakrırrız ya oda öyle yapıyo barıyo hep :)
yatarkende iç zıbın kşlotlu çorap ve biama giydiriyorum yünlü cift kat battaniyesi ar onu örtüyorum sürekli kalktıgımız çin bazen soguksa uyku tlumu gydiriyorum iç zıbın ve kşlotlu corap üstüne yada iç zıbın üsütüne uyku tulmu altına kısa corap giydiriryorum ayakalr gece yaaytarken acık kalmalymış ama üşücek diye acamırum çok döneniyoda kokuyo resmen valala :)
ben 2 günde bi yıkıyorum yazın günde 2 yıkandıgımız bile oldu ama artık 2günde bi yıkıyorum 3gün olunca cocuk rahatsız oluyo bizimki kafası cok terliyo çünkü bide yemek yerken özgür bırakıyorum mandalina muz oo heryer batıyo elini agzını yıkasamda illa pisleniyo bazen kkasını beline kadar yapıyo hopaaa banyo da buluyoruz kendimizi öyle aksiyon içindeyiz yani
katiliyorum sana bende kilotlu corap giydirmiyorum bide corap giydirmiyorum rahat uyusun kizim..Gece Külotlu Çorapla yatırma sıkıntı yapar uyuyamaz ayrıca kan dolaşımı açısından sakincali
ebe bana muz ve balı 1 yaşına akdar verme dedi benim kızım 6 aylıktan beri hergün bi yada yarım muz yiyo hiç şaşmaz eskiden şeftliyle şidi mandalina ve cici bebeyle yiyo beyazıda verilmiyo yumurtanın ama kızım istiyo veriyorum onuda bazen az az ne bilim ya yicek cocuk önüne geçmek istemiyorum aslında balı ne sever ya atatlılara bayılıyo günlerde verilen tabakalrda ne varsa yiyo kek börek poğaca hele bi verme sinir krizine giriyo verene kadr aglıyo :) 6 aylıkllen kız istemede poğca yapmışlar istenilen kızdan cok benim kız ön plandaydı herkezin elindeki poğacaya agladı en son 5-6 poğaclaı tabak verdiler önümüze sonra sussutu :) gören hep diyo bali kilo alsan diye çitlenbikim benim iştah var ama göstermiyoruz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?