Çok geçmiş olsunOff kızlar off... Yazacak çook şey var ama benim takatim yok resmen. Kuzum halının üzerinde kendi kendine oynuyor, bana şirinlikler yapıyor.. Ama ben onunla gözgöze gelince kendimi tutamayıp ağladığım için bilgisayarı açtım..
Bugün bebeğimin bileğini ve kolunu yaktım ben ya
Allahım nasıl bir acı, nasıl bir duygu
sıcak çay döküldü. saniyeler içinde çay tabağına uzanıp devirdi, mama sandalyesindeydi.. Aklımı kaçıracaktım. Allahtan eşim evdeydi. hemen sürahiyle su boşalttım üzerine.Yanık kremi, hastane... 1 saat sonra evdeydik, onun keyfi yerindeydi, arabada gelirken kucağımda uyudu.. ben birkaç yıl daha yaşlandım... ne olur dikkatli olun, feci bişeydi...
Canİm tekte veriyorum ama dişi rahat etsin diye hem oynuyor, hem dişlerine sürüyor, hem de meyve yiyorcanım sen meyveyi hala fileye mi koyuyosun tek versene artık yiyebilir diş varmıydı seninkinin :) bizimki armut elma özellikle muz ve mandina hastası şeftali biterse ne yer diyodum cok şükür 3 dişiyle beni bile yicek :)
soru bana değil ama yazmak istedim 26.2 doğumlu oğlumun hala dişi yok sizin gibi yemek konusunda ise,patatesi,fasulyeyi,barbunyayı ezererek tavuğu ufak ufak doğrayarak eti kıyma şeklinde veriyorum diş önemli değilmi önemli olan yutma refleksiymiş bu arada son kont. doktor dişleri için yaşına yakın gelebilir dedi çıkmadı gitti valla....bide kızlar bize 9.ayda aşı yok size var mı kızamık 1 yaş sonu dediler bize..haksever canım sana birşey sormak istiyorum..mesala bir patates sulusu,barbunya,yeşil fasulye,tavuk gibi yemekleri nasıl yediriyorsun?çatalla ezip mi yoksa barbunyayı tanesiylemi veriyorsun?benimkinin hala dişi yok..
canim bizde 9 ay asisi var.ama daha olmadik..bizde 27 subat dogumluyuz.soru bana değil ama yazmak istedim 26.2 doğumlu oğlumun hala dişi yok sizin gibi yemek konusunda ise,patatesi,fasulyeyi,barbunyayı ezererek tavuğu ufak ufak doğrayarak eti kıyma şeklinde veriyorum diş önemli değilmi önemli olan yutma refleksiymiş bu arada son kont. doktor dişleri için yaşına yakın gelebilir dedi çıkmadı gitti valla....bide kızlar bize 9.ayda aşı yok size var mı kızamık 1 yaş sonu dediler bize..
soru bana değil ama yazmak istedim 26.2 doğumlu oğlumun hala dişi yok sizin gibi yemek konusunda ise,patatesi,fasulyeyi,barbunyayı ezererek tavuğu ufak ufak doğrayarak eti kıyma şeklinde veriyorum diş önemli değilmi önemli olan yutma refleksiymiş bu arada son kont. doktor dişleri için yaşına yakın gelebilir dedi çıkmadı gitti valla....bide kızlar bize 9.ayda aşı yok size var mı kızamık 1 yaş sonu dediler bize..
ben de cevaplayayım sebzeleri bazen çatalla bazen blender ile ezerek veriyorum ama mesela bal kabağı vs yi hiç ezmeden dveriyorum kızımın yenice dişleri çıkıyor o da dişleriyle ve damağıyla ezmeyi seviyor çok sulu şeyler yiyemiyor daha doğrusu sevmiyor hafif katı hafif sulu olmalı eti çorbasının içine blenderladım tavuğu da patates ve havuçla blender ladım balık denedik aynı biz gibi parça parça yedi ama nasıl yemek çoğu yerlere azı ağzına döke saça yarım yamalak çiğneyp yuttu ama bizim yediğimiz gibi yemek çok hoşuna gittihaksever canım sana birşey sormak istiyorum..mesala bir patates sulusu,barbunya,yeşil fasulye,tavuk gibi yemekleri nasıl yediriyorsun?çatalla ezip mi yoksa barbunyayı tanesiylemi veriyorsun?benimkinin hala dişi yok..
canım bizim yeme işimiz düzeldi maşallah. cuma günü işe başlıyorum, sen ne zaman başlayacaksın? ben en fazla 3 saat aç bıraktım canım ama bi faydası olmadı. sende durumlar nasıl varmı düzelme?[/QUOTE]MaSallah bende sana yazicakdim naptin diye ne guzel baslamiseye 1gundeğil.aldigi icinmi acaba.bizimki hep suyu bende denedim ole yapinca onuda icmeko deli olucam ya ne zaman yicek bu cocuk
canım bizim yeme işimiz düzeldi maşallah. cuma günü işe başlıyorum, sen ne zaman başlayacaksın? ben en fazla 3 saat aç bıraktım canım ama bi faydası olmadı. sende durumlar nasıl varmı düzelme?[/QUOTE]MaSallah bende sana yazicakdim naptin diye ne guzel baslamis yemeye 1gun ac kaldigi icinmi acaba.bizimki hep ayni suyu bende denedim ole yapinca onuda icmek istemiyo deli olucam ya ne zaman yicek bu cocuk
haksever canım sana birşey sormak istiyorum..mesala bir patates sulusu,barbunya,yeşil fasulye,tavuk gibi yemekleri nasıl yediriyorsun?çatalla ezip mi yoksa barbunyayı tanesiylemi veriyorsun?benimkinin hala dişi yok..
ben de aynı senin gibi giydiriyorum canım, ama külotlu çorapla yatırma konusunda tereddütlüyüm, acaba kan dolaşımını engeller mi?bugün parka çıkardım yagmurluk vardı kaşkollu iç zıbını badisi kilotlu corap ve coap gb kalın yünlü taytı vardı bde patik vardı ayanda
saglık ocana erken gittik soguk diye mont giydirdim bizede hediye aldı halamız daha yeni yeni başladık giymeye :) soguksa kulaklı şapka ve atkı takıyorum kızım atkıyı cok seviyo elimizle petpet yapıp aaa ses cıakrırrız ya oda öyle yapıyo barıyo hep :)
yatarkende iç zıbın kşlotlu çorap ve biama giydiriyorum yünlü cift kat battaniyesi ar onu örtüyorum sürekli kalktıgımız çin bazen soguksa uyku tlumu gydiriyorum iç zıbın ve kşlotlu corap üstüne yada iç zıbın üsütüne uyku tulmu altına kısa corap giydiriryorum ayakalr gece yaaytarken acık kalmalymış ama üşücek diye acamırum çok döneniyoda kokuyo resmen valala :)
ben 2 günde bi yıkıyorum yazın günde 2 yıkandıgımız bile oldu ama artık 2günde bi yıkıyorum 3gün olunca cocuk rahatsız oluyo bizimki kafası cok terliyo çünkü bide yemek yerken özgür bırakıyorum mandalina muz oo heryer batıyo elini agzını yıkasamda illa pisleniyo bazen kkasını beline kadar yapıyo hopaaa banyo da buluyoruz kendimizi öyle aksiyon içindeyiz yani
haksever canım sana birşey sormak istiyorum..mesala bir patates sulusu,barbunya,yeşil fasulye,tavuk gibi yemekleri nasıl yediriyorsun?çatalla ezip mi yoksa barbunyayı tanesiylemi veriyorsun?benimkinin hala dişi yok..
ben de aynı senin gibi giydiriyorum canım, ama külotlu çorapla yatırma konusunda tereddütlüyüm, acaba kan dolaşımını engeller mi?
dün doktor kontrolüne gittik, aşımızı olduk, bacaktan yine, ağlarken nefesi kesildi kuzumun, hemen emzirdim sustu sakinleşti, aşı gece ateş yapmadı çok şükür...
kilo kıyafetsiz 8.350, boy 74 cm. doktor "kilosu %50'lik persentilde devam ediyor, aynı şekilde devam edin" dedi. (ama duramadım ben, kilo az gibi gelince kıyafetiyle hemşireye yan odada tekrar tarttırdım 8.660 geldi)
günlük uyku ve beslenme düzenini yazdığım kağıdı gösterdim, "muhallebisini yaparken inek sütü de kullanabilirsin artık, sadece pirinç unu ile yaparsan karbonhidrat vermiş olursun ama süt ile protein de eklersin. Ayrıca ufak köfteler hazırlayıp onlardan vermeye başla, kendi elinin içi kadar bir köfte yeter. Kahvaltı olarak da 1 yaşına kadar karışım vermeye devam edebilirsin, daha rahat olur" dedi.Bizim kahvaltı karışımında "yumurta sarısı-pekmez-tereyağı-formül mama-7 tahıl karışımı-labne peynir-ceviz-bebe bisküvisi" var. Mama verip vermediğimi sordu, "Mama vermiyorum günde 4-5 kere emiyor, o da tek taraftan emzirebiliyorum, sol taraftan yeterli süt gelmiyor" diyince "tamam o zaman mamaya gerek yok" dedi. 1 yaşında birçok aşı varmış dolayısıyla menenjit aşısını 13. ayda önerdiğini söyledi, o da özel bir aşı eczaneden paranla alıyormuşsun.
Bir de katı gıdaları yemek ve yutmak doğuştan gelen bir yetenek olmadığı için zamanla öğrenilecek dolayısıyla artık çocuğa blenderdan geçirmek yerine yumuşatılmış, ağzında çevirebileceği gıdalar verilmeliymiş. Ben zaten kahvaltısını kaşıkla eziyordum ama pürelerini haşlanmış et - balık ile birlikte blenderdan geçiriyordum, artık çatalla ezilecek.
Köfteler de 2 kez çekilmiş kuzu kıyma ile yapılacak, "onu zaten sulu köfte gibi yapıp kendi suyunda çatalla ezerek verin" dedi doktor. Bir de akşamları biz yemek yerken onun önüne de bizim yediğimizden bir parça yemek koyup eliyle alıp yemesini sağlıyorum, döke saça da olsa becerebiliyor, özellikle minik ekmek parçacıklarını, patatesi, köfte parçalarını alıp ağzına atıp geveliyor, ama bu şekilde kendini tam olarak besleyemiyor tabi henüz...alışması için yapıyorum ben.
Doktora bir öğünde ortalama kç ml. yemesi gerektiğini sormayı unutmuşum, aldığım "Bebeğimin beslenme kitabı" adlı kitapta 100-150 ml diyor. ben fazla yerse kusacak diye korkuyorum, çünkü arada bir kusma da oluyor bizde.
kızlar ben zaten artık kızıma ayrı yemek yapmıyorum..ne yersek ondan veriyorum..ilk çocuğumda blendar hatasına düştüm..herşeyi blendardan geçiriyordum ama kızımda hiç elime almadım..ne yersek elimle yada çatalla eziyorum..az önce suyu bardaktan içirmeye kalktım feci genzine aldı..neyse böyle böyle öğrenecek yapacak birşey yok..
bu akşam rahat etsin diye çorapsız yatırdım SONUÇ HİÇ UYUMADI deliricem herelde diş gleiyo ama ben buna hazır değilim değilim değilimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
alt dişler sorun değil de ah o üst kesiciler onlar çok fena balım...
ama dişler çıkınca da pek tatlı oluyor bızdıklar, iyi yanından düşün
soru bana değil ama yazmak istedim 26.2 doğumlu oğlumun hala dişi yok sizin gibi yemek konusunda ise,patatesi,fasulyeyi,barbunyayı ezererek tavuğu ufak ufak doğrayarak eti kıyma şeklinde veriyorum diş önemli değilmi önemli olan yutma refleksiymiş bu arada son kont. doktor dişleri için yaşına yakın gelebilir dedi çıkmadı gitti valla....bide kızlar bize 9.ayda aşı yok size var mı kızamık 1 yaş sonu dediler bize..
ya kızlar bir şey sorucam, bizim ufaklık mutfakta tabureye tutunmuş ayakta duruyordu ben de başındayım, bir an ayağı kaydı benim yakalamama fırsat kalmadan yere düştü ve kafasının arkasını yere çarptı. 1-2 dakika ağladı sonra neşesi yerine geldi. şu an annemle duruyor ben işe geldim mecburen, offf kendimi affetmiyorum, Allahım hepimizin yavrusunu koru nolur bir şey olmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?