2014 Şubat Anneleri

Çok geçmiş olsun

Canİm tekte veriyorum ama dişi rahat etsin diye hem oynuyor, hem dişlerine sürüyor, hem de meyve yiyor disimixin biri hastalanmistik ondan sonra dikti, diğeri simdi cikiyor

Yazmaya simdi firsat buldum oğlumun bugün asisi vardı, sekiz kilo 100 gr 70 cmiz. Anlayamadigim eşime uzun ve kilolu demişler. Gelişim tablosuna bakiyorum gelişimi % 50 nin altında. Neyse doktorlar zaten farklı şeyler söylüyorlar vardır bunda da bir hayir . oğlum çok hareketli bir dakika bile durmuyor, yemek yedirmek tam bir işkence zaten istahsiz. Günde bir sabah bir aksam bez islatiyoruz. Suyu vermeye calisiyorum ki en azından susuz kalmasin. Bizde durumlar böyle. Çok şükür ki saglikliyiz, mutluyuz. Allahım onu bize bizi de ona bagislasin. Bu hayatimiz omur boyunca boyle olsun.

haksever canım sana birşey sormak istiyorum..mesala bir patates sulusu,barbunya,yeşil fasulye,tavuk gibi yemekleri nasıl yediriyorsun?çatalla ezip mi yoksa barbunyayı tanesiylemi veriyorsun?benimkinin hala dişi yok..
soru bana değil ama yazmak istedim 26.2 doğumlu oğlumun hala dişi yok sizin gibi yemek konusunda ise,patatesi,fasulyeyi,barbunyayı ezererek tavuğu ufak ufak doğrayarak eti kıyma şeklinde veriyorum diş önemli değilmi önemli olan yutma refleksiymiş bu arada son kont. doktor dişleri için yaşına yakın gelebilir dedi çıkmadı gitti valla....bide kızlar bize 9.ayda aşı yok size var mı kızamık 1 yaş sonu dediler bize..

canim bizde 9 ay asisi var.ama daha olmadik..bizde 27 subat dogumluyuz.

bende herşeyi ezerek veriyorum canım,blendar kullanmıyorum..çatalla şöyle bir üstünden geçiyorum.bakalım ne zaman çıkacak dişler..bu arada biz 9.ay aşımızı olduk çok şükür,3 şubat doğumluyuz..

kızlar moralim bozuk hem ev hem iş yetişemiyorum evimi kaç günlerdir temizleyemedim kızım kucağımdan inmek istemiyor eve gelince benden ayrıldığı anda ağlıyor eşim çok yardımcı ama ikimizde yetişemiyoruz ve okulda teslim etmem gereken evrakları unutmuşum okul açılalı kaç zaman oldu halbuki ama aklımdan çıkmış gitmiş

haksever canım sana birşey sormak istiyorum..mesala bir patates sulusu,barbunya,yeşil fasulye,tavuk gibi yemekleri nasıl yediriyorsun?çatalla ezip mi yoksa barbunyayı tanesiylemi veriyorsun?benimkinin hala dişi yok..
ben de cevaplayayım sebzeleri bazen çatalla bazen blender ile ezerek veriyorum ama mesela bal kabağı vs yi hiç ezmeden dveriyorum kızımın yenice dişleri çıkıyor o da dişleriyle ve damağıyla ezmeyi seviyor çok sulu şeyler yiyemiyor daha doğrusu sevmiyor hafif katı hafif sulu olmalı eti çorbasının içine blenderladım tavuğu da patates ve havuçla blender ladım balık denedik aynı biz gibi parça parça yedi ama nasıl yemek çoğu yerlere azı ağzına döke saça yarım yamalak çiğneyp yuttu ama bizim yediğimiz gibi yemek çok hoşuna gitti

MaSallah bende sana yazicakdim naptin diye ne guzel baslamiseye 1gundeğil.aldigi icinmi acaba.bizimki hep suyu bende denedim ole yapinca onuda icmeko deli olucam ya ne zaman yicek bu cocuk
canım bizim yeme işimiz düzeldi maşallah. cuma günü işe başlıyorum, sen ne zaman başlayacaksın? ben en fazla 3 saat aç bıraktım canım ama bi faydası olmadı. sende durumlar nasıl varmı düzelme?[/QUOTE]

MaSallah bende sana yazicakdim naptin diye ne guzel baslamis yemeye 1gun ac kaldigi icinmi acaba.bizimki hep ayni suyu bende denedim ole yapinca onuda icmek istemiyo deli olucam ya ne zaman yicek bu cocuk
canım bizim yeme işimiz düzeldi maşallah. cuma günü işe başlıyorum, sen ne zaman başlayacaksın? ben en fazla 3 saat aç bıraktım canım ama bi faydası olmadı. sende durumlar nasıl varmı düzelme?[/QUOTE]

masallah bebegine.bizimki arada atistiriyo tadimlik corba muhallebi tarzi seyleri hic istemiyo gece cok sik uyaniyo yatmadan bisi yese oda rahat uyucak bende.yarin kv gelicek alissin oglum diye haftaya da benise basliyorum.bi ay annem bi ay kv bakicak yatili duzen degisicek nese oglum mutlu olsunda onemli olan o.

canım saç peynir tatatez kızartmasını eline veriyorum barbunya olsun onları tane dış kabugunu elimle çıkarıyorm içini bastırıp veriyorum o geveliyo agzında yerken dişlerin faydası yokki sadece ısırırken var :) taze fasülyeyide elimle ezip veriyorum bunalrın suyuna ekmek batırıp veriyorum yani ekmek batırıp veriyorum sonra tanesinden elimle veriyorum eziyorum elimle verirken ... ben et veremiyorum kıyma filan yani ama bütün yemekleri etli yapıyorum corbaları et suyu tavuk suyuyla yapıyorum o şekilde alıyo besinini balıgıda elimle veriyorum bastırıyorum elimde eziyorum tavuguda öyle

ben de aynı senin gibi giydiriyorum canım, ama külotlu çorapla yatırma konusunda tereddütlüyüm, acaba kan dolaşımını engeller mi?
dün doktor kontrolüne gittik, aşımızı olduk, bacaktan yine, ağlarken nefesi kesildi kuzumun, hemen emzirdim sustu sakinleşti, aşı gece ateş yapmadı çok şükür...
kilo kıyafetsiz 8.350, boy 74 cm. doktor "kilosu %50'lik persentilde devam ediyor, aynı şekilde devam edin" dedi. (ama duramadım ben, kilo az gibi gelince kıyafetiyle hemşireye yan odada tekrar tarttırdım 8.660 geldi)
günlük uyku ve beslenme düzenini yazdığım kağıdı gösterdim, "muhallebisini yaparken inek sütü de kullanabilirsin artık, sadece pirinç unu ile yaparsan karbonhidrat vermiş olursun ama süt ile protein de eklersin. Ayrıca ufak köfteler hazırlayıp onlardan vermeye başla, kendi elinin içi kadar bir köfte yeter. Kahvaltı olarak da 1 yaşına kadar karışım vermeye devam edebilirsin, daha rahat olur" dedi.Bizim kahvaltı karışımında "yumurta sarısı-pekmez-tereyağı-formül mama-7 tahıl karışımı-labne peynir-ceviz-bebe bisküvisi" var. Mama verip vermediğimi sordu, "Mama vermiyorum günde 4-5 kere emiyor, o da tek taraftan emzirebiliyorum, sol taraftan yeterli süt gelmiyor" diyince "tamam o zaman mamaya gerek yok" dedi. 1 yaşında birçok aşı varmış dolayısıyla menenjit aşısını 13. ayda önerdiğini söyledi, o da özel bir aşı eczaneden paranla alıyormuşsun.

Bir de katı gıdaları yemek ve yutmak doğuştan gelen bir yetenek olmadığı için zamanla öğrenilecek dolayısıyla artık çocuğa blenderdan geçirmek yerine yumuşatılmış, ağzında çevirebileceği gıdalar verilmeliymiş. Ben zaten kahvaltısını kaşıkla eziyordum ama pürelerini haşlanmış et - balık ile birlikte blenderdan geçiriyordum, artık çatalla ezilecek.
Köfteler de 2 kez çekilmiş kuzu kıyma ile yapılacak, "onu zaten sulu köfte gibi yapıp kendi suyunda çatalla ezerek verin" dedi doktor. Bir de akşamları biz yemek yerken onun önüne de bizim yediğimizden bir parça yemek koyup eliyle alıp yemesini sağlıyorum, döke saça da olsa becerebiliyor, özellikle minik ekmek parçacıklarını, patatesi, köfte parçalarını alıp ağzına atıp geveliyor, ama bu şekilde kendini tam olarak besleyemiyor tabi henüz...alışması için yapıyorum ben.

Doktora bir öğünde ortalama kç ml. yemesi gerektiğini sormayı unutmuşum, aldığım "Bebeğimin beslenme kitabı" adlı kitapta 100-150 ml diyor. ben fazla yerse kusacak diye korkuyorum, çünkü arada bir kusma da oluyor bizde.

Ben sebzelerin hemen hepsini veriyorum dönüşümlü olarak, sadece kış sebzelerinden balkabağı, yer elması, karnabahar ve kereviz denemedik. Bunlar da çok faydalıymış. Baklagillerden sadece kırmızı mercimek, bulgur ve pirinç kullandım şu güne kadar. Gaz yapacak diye korkumdan fasulye-nohut-barbunya hiç vermedim ama artık başlamak lazım dediğin gibi canım. Galiba bunları pişirirken ilk haşlama suyunu dökmek ve bebişe vereceklerimizin kabuklarını soymak iyi olabilir.

kızlar ben zaten artık kızıma ayrı yemek yapmıyorum..ne yersek ondan veriyorum..ilk çocuğumda blendar hatasına düştüm..herşeyi blendardan geçiriyordum ama kızımda hiç elime almadım..ne yersek elimle yada çatalla eziyorum..az önce suyu bardaktan içirmeye kalktım feci genzine aldı..neyse böyle böyle öğrenecek yapacak birşey yok..

bu akşam rahat etsin diye çorapsız yatırdım SONUÇ HİÇ UYUMADI deliricem herelde diş gleiyo ama ben buna hazır değilim değilim değilimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

dün doktor da aynı şeyi söyledi bana kepingciğim, "aşırı baharatlı ve tuzlu olmadıkça kendi yemeğinizden verebilirsiniz artık", dedi. blender kolayıma geldiğinden 3 aydır hep blenderdan geçirdim ben de, ama son 1 aydır hafif pütürlü bırakıyorum. artık ufak parçaları yutabiliyor, önceleri yutamaz çıkarırdı hatta ufak bir parça yüzünden tüm yediğini kustuğu bile oluyordu. suyu da kaşıkla veriyorum ben, hala acele edip genzine kaçırdığı oluyor, avent in biberon suluğu da var onunla da içiyor bazen.

bu akşam rahat etsin diye çorapsız yatırdım SONUÇ HİÇ UYUMADI deliricem herelde diş gleiyo ama ben buna hazır değilim değilim değilimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

alt dişler sorun değil de ah o üst kesiciler onlar çok fena balım...
ama dişler çıkınca da pek tatlı oluyor bızdıklar, iyi yanından düşün

alt dişler sorun değil de ah o üst kesiciler onlar çok fena balım...
ama dişler çıkınca da pek tatlı oluyor bızdıklar, iyi yanından düşün

alttan 2 çıktı çoktan üsttekideğil azıdişin yanındaki çıktı bizim çooooooooooooooook zor üst resmen yarılıp geliyo alt daha kolaydı 1 hafta hiç uyumadık 2si birden geldi bu tek başına beni maf etti 2hafta bida dayanamıcam zaten dogru düzgün yumuyoruz hiç uyumayınca ben benlikten cıkıyorum çok tatlı şuan için dişi yeterli bence böyle bi görüntüde bizimki

ya kızlar bir şey sorucam, bizim ufaklık mutfakta tabureye tutunmuş ayakta duruyordu ben de başındayım, bir an ayağı kaydı benim yakalamama fırsat kalmadan yere düştü ve kafasının arkasını yere çarptı. 1-2 dakika ağladı sonra neşesi yerine geldi. şu an annemle duruyor ben işe geldim mecburen, offf kendimi affetmiyorum, Allahım hepimizin yavrusunu koru nolur bir şey olmasın

Benim Oglumda 26 subat dogumlu 4 ustte 2altta var cok isiriyor mememi boşver yaşında ciksinBende 1yasinda asisi var diye biliyorum.

rabbim beterinden korusun

lip kizin ilk defami dustu
yaw biz napacaz bilmiyorum yaklasik olarak oglum iki adir hep en az gunde iki defa dusuyokafasinida vuruyo yere

cok hareketli emeklemiyo bile hep ayakta duruyo yada tutunarak yuruyo tabi bazen dengesini kaybediyo uutup elini birakiyo pat yeresukur bu zamana kadar ucuz atlattik

bisey olurmuki hergun dusuncedun 3 kere bu gun bi kere dustu hemde kafasini vurdu yereimkansiz engelleyemiyomrabbime emanet yapacak biseyim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…