2014 Şubat Anneleri

bende hic biseyi blendirden gecirmedim bu zamana kadar kahvaltiyi bile ilk bastan beri ya elimle ezdim yada kucuk parca halinde ayri ayri verdim yedigi zamanlar.baligi seviyo elimle ufak parcalar halinda veriyorum geveleyip yiyo hic dis olmadigi halde...sadece et vetmedim yiyemiyoayri yapmiyorum kendi yemeklerimi az tuzlu yada hic tuz atmayarak yapiyorum yiyo...corbayi kasikla icmiyo ekmekle batirip verirsem yiyolimonu seviyoyuzunu burusturmadan emiyoaslinda herseyden yiyo ama cok az yiyo..brokoli karnibahar kereviz hepsinden verdim azda olsa yedibelndirlamadim catalla ezip verdim hafif puturlu

Benim kız da aynı,elimde verdiğim şeyleri az az yiyor kaşıkla versem yemiyor ve çorba gibi sulu şeyler sevmiyor,çorba yapmıyorum pek...
Ayrıca dişlerini kullanarak çiğnemiyorlar ki,bu işi damaklarıyla ve tükürükle. Hallediyorlar.dişleri bekleme küçük küçük ver yutmaya alışşın

veriyorum cnmkzmekmekle ver corbayi oglum baya yiyo oyle hem ekmek ii olur bence kilo almasina yardim eder valla kismiyorum artik ben ne bulursem veriyorumdedigin gibi ekmek icini nasi yiyo tukuruguyle yumusatip lop lop gidiyo mideye

Onu düzeltmeler mi? Bende izninin 20 gününü kullanmıştım aynen ücretsizden onu düşmüşlerdi şirkete gittim itiraz ettim ücretsiz olarak tamamladılar böle bir hakkın vardı aslında. Ben doğum öncesi iki ay kullandığım için ücretsiz iznimide kullandım 9 ayında bende başlamak zorunda kaldım ama sürekli beni işten atsınlar dua ediyorum

Canim bakicisiz olmuyor ne yazik ki annelerle olmuyor bu is evet keske annem baksa guzel de bakar ama tamamen jayati evin icinde cocuk bakimiyla cok zor en iyisi bakici.benim bakicim 700 tl sabah 8 aksam 6.sadece cocuk ve ev duzeni bi kap da yemek dedik ama damak zevkimiz cok uyusmadi bizim cadi da cok musade etmedi zaten haftada bir de yarim gun kadinim geliyor ayda 250 tl de o.bakici+temizlikci 950ye geliyor.size bayan bence fazla soylemis bence.kazandigimiz cocuklara gidiyor helali hos olsun gerci ama ben bakiciya verdigim parayi kazanmak icin kac saat cene patlatiyorum
iyi olmaniza sevindim caglardamla..ins bidaha kimsenin evinde huzursuzluklar cikmazamin..
Amiiinnn cok tesekkur ederim kimsenin agiz tadi bozulmasin...
emekleyince daha zor canim surekli kontrol ama daha cok yoruldugundan biraz daha gece uyumasi iyilesti gibi.ne guzel abd desin neresindedin ben de bi yil new york ta kalmistim ozluyorum gercekten...

Ekmeğe gerek var mı ki arkadaşlar biraz sonra başka bişey verseniz karbonhidrat alıyorlar fazlasıyla tahıl grubundan baklagillerden bilmem ki bana ters geliyor çorbayı ekmeksiz yediriyorum ben.. tok tutmuyor belki ama amacım her besin grubundan yemesi ekmekle 3 saat acıkmaz yavru sizce de öyle değil mi?

oglumda uyuyo bi bakim dedim bendekizin nasi kilosunu ne tarttirdinmi biz daha gitmedik 9 aylik olmadikmerak ediyodum seni yogunsun biliyorum giremiyosun ama ara sira ses ver
9 aylık kontrole gitmedik,fırsat olmadı ki...ben de merak ediyorum kilosunu,yalnız bizde gözle görülür bir gelişme yok,çok zayıf 8.600 anca gelir diye düşünüyorum...hala desteksiz oturamıyor..,emekliyor,tutunarak kalkıyor yine tutunarak iki üç adım atıyor,bolca gevezelik yapıp çığlık atıyor ...

Haklısın canım bence de ekmek şuan için gerekli değil ama benimki kaşıkla çorba yemediği için batırıp veriyorum,güzelce karnını doyursa neyse de hala herşeyi az yiyor yani ekmeği de az yiyor

günaydın canım,
arasıra oturduğu yerde arkaya ya da öne doğru düşüyordu ama ben yere yorgan serdim bu yüzden ciddi bir şey olmuyordu, ya da en fazla halıya düşmüştür. ama artık koltuklara tutunup ayakta durmaya başladı, işte dün de başında olmama rağmen ayakta dururken ayağı kaydı sert zemine düştü kafasının arkasını çarptı ama çok şükür hemen ağladı, eğer bebek ağlamazsa ve kusma, göz kayması vb. olursa tehlikeliymiş.

Allaha emanetler biz hiç bir şey yapamıyoruz, bol bol dua edicez

cnmkzm selam, 8600 kg. 9 aylık bebek için zayıf değil ki canım, %50 lik persentilde yani çok normal. zaten 1 yaşındaki bebeğin kilosu ortalama 10 kg. oluyor. bizimkiler de 10 kg olmasalar da 9.5 kg olurlar gibi geliyor bana. önemli olan öğünlerini güzelce yemesi. bir de dışkısı kontrol edilmeli, çakıl taşı gibi yuvarlak yuvarlak yapıyorsa iyi beslenmediği anlamına geliyormuş. ama normal kıvamlı ise iyi besleniyor demekmiş.

bence kaliteli besleniyor, iyi uyuyor, aktivitesi de yerindeyse sorun yok. yalnız 9 aylık kontrole bir an önce götür bence hem için rahatlar, hem de beslenmesi hakkında doktorla konuşursun kafandaki soru işaretleri gider. bir de emekliyor ama desteksiz oturamıyor demişsin, emeklemeyi yapan, adım atan desteksiz oturabilir gibi geliyor bana canım. acaba çok hareketli olunca oturmak mı istemiyor

doğru söylemişsin canım,
kime söylesem fiyat çok pahalı dediler, ama eşim bu kadınla anlaşmakta kararlı.ben de aynı senin gibi haftada bir yarım gün temizlik için kadın alacağım.dolayısıyla bana ayda 1.350 tl ye patlayacak. buradaki en lüks kreşler 1.100 tl civarı.arkadaşım oğlunu gönderiyor, 6 kişilik sınıfta 2 bakıcı varmış yani 3 çocuğa bir bakıcı düşüyor artı öğretmen var.ben de 2.5 yaşına gelince kreşe göndermeyi düşünüyorum bakalım.

oglumda uyuyo bi bakim dedim bendekizin nasi kilosunu ne tarttirdinmi biz daha gitmedik 9 aylik olmadikmerak ediyodum seni yogunsun biliyorum giremiyosun ama ara sira ses ver

günaydın canım,
evde tartın varsa eğer ben ilk önce kucağımda çocukla tartılıyorum, sonra çocuğu yere bırakıp tartılıyorum. aradaki fark örneğin 9 kg. çıktı ise bebeğin kıyafetleri için 400 gr düşüyorum, 8600 gr.oluyor. bir de sabah ve akşam arasında neredeyse 300 gr lık bir fark oluyor. bu yüzden doktora götürürken sabah boş mideyle değil de öğleden sonra götürmek daha iyi oluyor, en azından 2-3 öğün yediriyorsun. bizim sıpalar bir löp löp kilo alamadılar ki şöyle, doktor kontrolünde gözüm hep terazide benim:)

ben aslında ikinci 6 ay ücretsiz izin istedim, onu da vermediler canım, dolayısıyla işe başlama dilekçesi verdim mecburen, önceki iznimle ilgili düzeltme istemek hiç aklıma gelmedi, eğer olsaydı 1,5 ay daha hak kazanacaktım aslında. neyse sağlık olsun napalım...

merhaba yeni düzenden olsa gerek alıntı yapayım olmadı...kızlar benim oğlumda 8.700 gr ve az değil sıkıntı yapmayın önemli olan sağlıklı olmaları bu arada deli gibi emekleyen ve hiç yorulmayan bir oğlum var artık muhallebimizi sütten yapamaya başla dedi doktorumuz,sürekli mama,meme,dede ay ve ah gibi sesler çıkarıyor taklit ediyor biri öksürse oda yapıyor çok şebek oldu hiç tutunup kalkmadı daha ama biz tutup kaldırırsak adım atıyor birde bana sorun emeklerken baş edemeyen ben yürüse ne yaparım ne kadar geç o kadar iyi valla..bide kan şurubu için doktorumuz mandalina suyu yada portakal suyuna koyarak ver ki emilimi daha iyi olsun dedi 9 aylık olmadık daha aşımızda yokmuş 9.ayda olan aşılar her bölgede olmuyormuş hemşiremiz öyle dedi bide kızlar ben ne yersem oğlum da onu yiyor sadece şeker vermiyorum ama evde cici bebe yapacam içine çok az esmer şeker katacam hepinizin bebişlerini öpüyorum rabbim sağlık versin kuzulara...

çok teşekkür ederim yasakhayal :) kızıma kalsa uyumadan tüm gün dayanabilir gibi davranıyor :). dün aşı oldu ondan mı bilmem bu gece güzel uyudu tuu tuu maşallah diyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…