Ekmeğe gerek var mı ki arkadaşlar biraz sonra başka bişey verseniz karbonhidrat alıyorlar fazlasıyla tahıl grubundan baklagillerden bilmem ki bana ters geliyor çorbayı ekmeksiz yediriyorum ben.. tok tutmuyor belki ama amacım her besin grubundan yemesi ekmekle 3 saat acıkmaz yavru sizce de öyle değil mi?
9 aylık kontrole gitmedik,fırsat olmadı ki...ben de merak ediyorum kilosunu,yalnız bizde gözle görülür bir gelişme yok,çok zayıf 8.600 anca gelir diye düşünüyorum...hala desteksiz oturamıyor..,emekliyor,tutunarak kalkıyor yine tutunarak iki üç adım atıyor,bolca gevezelik yapıp çığlık atıyor ...
gunaydin demekte geciktimgünaydın canım,
evde tartın varsa eğer ben ilk önce kucağımda çocukla tartılıyorum, sonra çocuğu yere bırakıp tartılıyorum. aradaki fark örneğin 9 kg. çıktı ise bebeğin kıyafetleri için 400 gr düşüyorum, 8600 gr.oluyor. bir de sabah ve akşam arasında neredeyse 300 gr lık bir fark oluyor. bu yüzden doktora götürürken sabah boş mideyle değil de öğleden sonra götürmek daha iyi oluyor, en azından 2-3 öğün yediriyorsun. bizim sıpalar bir löp löp kilo alamadılar ki şöyle, doktor kontrolünde gözüm hep terazide benim:)
haksever kizin yakiyo yediginiben ekmekle yedirdigim halde önce corbasını yiyo sonra ne yemek varsa onu yiyo sonra mesela asure var evde tatlısınıda yiyo sonra bide yarım saat sonra emiyo :)) bide kilo alsa bali anca yetiyo dmeekki
canım emekliyip tutunup kalkıp nasıl oturmuyo anlamadım destek koyma bence oturttur düşsün düşerek öğrenicek cok koruyosan arkasına hep yastık koyuyosan belki ondan oturmuyodur canım bilmedim
sutu bende vermeye basladim muhallebisiylemerhaba yeni düzenden olsa gerek alıntı yapayım olmadı...kızlar benim oğlumda 8.700 gr ve az değil sıkıntı yapmayın önemli olan sağlıklı olmaları bu arada deli gibi emekleyen ve hiç yorulmayan bir oğlum var artık muhallebimizi sütten yapamaya başla dedi doktorumuz,sürekli mama,meme,dede ay ve ah gibi sesler çıkarıyor taklit ediyor biri öksürse oda yapıyor çok şebek oldu hiç tutunup kalkmadı daha ama biz tutup kaldırırsak adım atıyor birde bana sorun emeklerken baş edemeyen ben yürüse ne yaparım ne kadar geç o kadar iyi valla..bide kan şurubu için doktorumuz mandalina suyu yada portakal suyuna koyarak ver ki emilimi daha iyi olsun dedi 9 aylık olmadık daha aşımızda yokmuş 9.ayda olan aşılar her bölgede olmuyormuş hemşiremiz öyle dedi bide kızlar ben ne yersem oğlum da onu yiyor sadece şeker vermiyorum ama evde cici bebe yapacam içine çok az esmer şeker katacam hepinizin bebişlerini öpüyorum rabbim sağlık versin kuzulara...
ins hep bole uyurçok teşekkür ederim yasakhayal :) kızıma kalsa uyumadan tüm gün dayanabilir gibi davranıyor :). dün aşı oldu ondan mı bilmem bu gece güzel uyudu tuu tuu maşallah diyeyim
aslinda gerek yok ama benim gibi istahsiz bebegi olan icin mecbur vermek zorunda kaliyoEkmeğe gerek var mı ki arkadaşlar biraz sonra başka bişey verseniz karbonhidrat alıyorlar fazlasıyla tahıl grubundan baklagillerden bilmem ki bana ters geliyor çorbayı ekmeksiz yediriyorum ben.. tok tutmuyor belki ama amacım her besin grubundan yemesi ekmekle 3 saat acıkmaz yavru sizce de öyle değil mi?
cnmkzm dedigin kilodaysa bence cok iyi yaw masallah9 aylık kontrole gitmedik,fırsat olmadı ki...ben de merak ediyorum kilosunu,yalnız bizde gözle görülür bir gelişme yok,çok zayıf 8.600 anca gelir diye düşünüyorum...hala desteksiz oturamıyor..,emekliyor,tutunarak kalkıyor yine tutunarak iki üç adım atıyor,bolca gevezelik yapıp çığlık atıyor ...
sukur hic kusma goz kaymasi olmadigünaydın canım,
arasıra oturduğu yerde arkaya ya da öne doğru düşüyordu ama ben yere yorgan serdim bu yüzden ciddi bir şey olmuyordu, ya da en fazla halıya düşmüştür. ama artık koltuklara tutunup ayakta durmaya başladı, işte dün de başında olmama rağmen ayakta dururken ayağı kaydı sert zemine düştü kafasının arkasını çarptı ama çok şükür hemen ağladı, eğer bebek ağlamazsa ve kusma, göz kayması vb. olursa tehlikeliymiş.
Allaha emanetler biz hiç bir şey yapamıyoruz, bol bol dua edicez
haksever kizin yakiyo yediginibaska bebek bu kadar yese 10 kilo olurdu acaba tiroid sorunumu var diye dusundum hizli calisiyosa yedigi yaramaz yakar
Haksever canim acil girdim kayinvalideme benim oğlum niye istahsiz diye dert yanarken gerçi şubat annelerinden bir bebek çok yiyormus ama zayifmis dedim kayinvalidem çölyak hastaligi çok yedirir ama asla kilo aldirmaz dedi istersen bir baktir. Bir tanidigimiz da bu var glutensiz yemesi gerekiyormus inşallah yoktur bir göster istersen
Lip kilosunu tahminen söyledim belki okadar olmamıştır,çok ufak tefek bişey benimki...cnmkzm selam, 8600 kg. 9 aylık bebek için zayıf değil ki canım, %50 lik persentilde yani çok normal. zaten 1 yaşındaki bebeğin kilosu ortalama 10 kg. oluyor. bizimkiler de 10 kg olmasalar da 9.5 kg olurlar gibi geliyor bana. önemli olan öğünlerini güzelce yemesi. bir de dışkısı kontrol edilmeli, çakıl taşı gibi yuvarlak yuvarlak yapıyorsa iyi beslenmediği anlamına geliyormuş. ama normal kıvamlı ise iyi besleniyor demekmiş.
bence kaliteli besleniyor, iyi uyuyor, aktivitesi de yerindeyse sorun yok. yalnız 9 aylık kontrole bir an önce götür bence hem için rahatlar, hem de beslenmesi hakkında doktorla konuşursun kafandaki soru işaretleri gider. bir de emekliyor ama desteksiz oturamıyor demişsin, emeklemeyi yapan, adım atan desteksiz oturabilir gibi geliyor bana canım. acaba çok hareketli olunca oturmak mı istemiyor
Canım aslında pek oturttuğum söylenemez,oturmaya isteği de yok sürekli ya emekliyecek ya kalkacak...destek koymadığımda öne doğru eğiliyor dik durmuyor,sanki hazır değil gibi,ben de çok takmıyorum nedense...zorlamakta istemiyorum zarar veririm diye..ben ekmekle yedirdigim halde önce corbasını yiyo sonra ne yemek varsa onu yiyo sonra mesela asure var evde tatlısınıda yiyo sonra bide yarım saat sonra emiyo :)) bide kilo alsa bali anca yetiyo dmeekki
canım emekliyip tutunup kalkıp nasıl oturmuyo anlamadım destek koyma bence oturttur düşsün düşerek öğrenicek cok koruyosan arkasına hep yastık koyuyosan belki ondan oturmuyodur canım bilmedim
yapı meselesi demekki.zeynebin metabolizması iyi calisiyo ki yakıyo hemen.canım kusma için medikale gittigimizde tahlillerine bakılmıştı troidi normal :) çok şükür
canım nabtın sen ya saol ama içime koca bi kurt düşürdün allah korusun hepimizn evladını benimkinide biraz baktım çok benzer şikayetlerim belrtiler arasında ama bebeklerde çölyak belirtilerinde isal diyo bide hiç kilo almazsa herelde öyledir mesela 6 aya kadar daha zordu sadec esüt devam amamsı yani bide beni emiyodu cok kusuyodu daha huzursuzdu şimdi herşeyi yiyo ama doydugu için çok mutlu yiyo diyorum ama öyle ne bilim ya bakıyorum şişman cocukalr daha cok yiyo komşumuzunki yani benim küçük kaseyle çorbasını içiyo sonra yemeklerimizde ne varsa mesela bamyaysa bikaç suyuna ekmek banıyorum 10 tane felanda bamya yiyo suyunu içiyo sonra biraz ben mutfagı toplarken oynuyo sonra üstünü degiştiriyorum altını al biraz emip uyuyo ne bilim ya bilemedim şimdi sürekli emmesi benim sütüm yok 3-4 saat durunca bile 30 cc çıkıyodu hemde en deli cagında şimdi hepten yok gb cekeliyo cekeliyo sonra gleiyo 10-20 arası yutkunma sesi geliyo sonra btiyo süt cocuk boşa cekeliyo bırakıyo bu akşam yemegi için çok mu ki etrafımdakilerin bebekleri çok yiyo o yüzden cok gelmiyo bana ama sürekli yediriyomuşum gb konuştum herelde güzel besleniyo ama aşırı değil... ve ek gıdaya geçtik böle corbaalr yemekler yiyo ya kilo aldı yani 6 aydan sonra 3 ayda 3 kilooya yakın aldı herelde öyle bişey olsa ememiyomuş vitamini felan kilo almıymuş yoktur dimi öyle bişi korktum şimdi( çok hareketli ben bu kadar harekete kilosunu gene almasına seviniyorum ve boyuda normal 73 cm bi sorun oldugu bebeklerde boydan anlaşılıyo benim bildigim alalh korusun şu kusma huzursuzluk belirtileri arasında ama kusmamızda çok şükür bitti çok nadir az agından cıkıyo ama bitti diyebilirim yani ...4. dişimiz gleiyo dişlerede erken başladık kusmamız bitti rahat edicez derken dişler bizi maf ediyo ... insan olsun cocuk olsun babası bile olsun çok mutlu hep birilerini istiyo benden sıkılıyo bi süre sonra herelde ...inş yoktur ya öyle bişi alalh korusun saol ilgin için
bazı bebekler oturması sevmiyo.Canım aslında pek oturttuğum söylenemez,oturmaya isteği de yok sürekli ya emekliyecek ya kalkacak...destek koymadığımda öne doğru eğiliyor dik durmuyor,sanki hazır değil gibi,ben de çok takmıyorum nedense...zorlamakta istemiyorum zarar veririm diye..
Canim parayi bosver iyiyse aman fazla olsun cocugum iyi bakilsin napalim onlardan inemli diil hicbir sey.ben de hayirlisiyla 3 yasina gelsin krese vermeyi dusunuyorum cunku cocuk eve sigamaz o yastan sonra 4 duvara tikmanin mantigi yok kurali ogrensin toplu yasamayi ogrensin sosyallessin bi tek kendisinin olmadigini gorsundoğru söylemişsin canım,
kime söylesem fiyat çok pahalı dediler, ama eşim bu kadınla anlaşmakta kararlı.ben de aynı senin gibi haftada bir yarım gün temizlik için kadın alacağım.dolayısıyla bana ayda 1.350 tl ye patlayacak. buradaki en lüks kreşler 1.100 tl civarı.arkadaşım oğlunu gönderiyor, 6 kişilik sınıfta 2 bakıcı varmış yani 3 çocuğa bir bakıcı düşüyor artı öğretmen var.ben de 2.5 yaşına gelince kreşe göndermeyi düşünüyorum bakalım.
Bizimki en basindan beri cok seviyor banyoyu ama cikinca da aglamiyor bizim sorunumuz da giyinmeyi sevmiyor giydirmek zulum oluyorKızlar Bebekleriniz banyo yapmayı seviyomu
bizimki sorun oluyo hep
sudan çıkarınca nası agliyo çok seviyo suyuistiyo ki hep su içinde oturum oynum
banyoyuda çok seviyo bu yüzden kapısı açık oldumu giriyo hemen oturuyo içinde yada küvete tutunup duruyo dakikalarca
hele bi de lambası yaniyosa nasi agliyo biri varda ben giremiyom diye
halbuki daha 2 ay öncesine kadar hiç sevmezdi
Banyo cok büyük problem hiiiiccc sevmiyor cok ağlıyor artık tek yikayamiyorum eskiden sadece yüzüne su gelince ağlardi simdi su degmeden kiyameti kopariyor ben de anlamadim niye böyle olduKızlar Bebekleriniz banyo yapmayı seviyomu
bizimki sorun oluyo hep
banyoyuda çok seviyo bu yüzden kapısı açık oldumu giriyo hemen oturuyo içinde yada küvete tutunup duruyo dakikalarca
canim benim kizimda banyo yapnayi seviyor ama ciktigimizda aglamiyor..Kızlar Bebekleriniz banyo yapmayı seviyomu
bizimki sorun oluyo hep
canim bizde ayni durumdayiz giydirme bi iskencee ..Bizimki en basindan beri cok seviyor banyoyu ama cikinca da aglamiyor bizim sorunumuz da giyinmeyi sevmiyor giydirmek zulum oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?