2014 Şubat Anneleri

kızlar benim oğlum öğün atlamaz iyi yerdi ama 1 yaşına kadar hep yüzde 25 persentildeydi..sonra ne olduysa yüzde 75 persentil oldu..şimdi aralıkta 36 aylık olacak..fazla kafaya takmayın..siz gıdalı yedirmeye devam edin..cevizi hergün 1 tane verin mutlaka..ben kızıma 1 ceviz,oğluma 2 ceviz yediriyorum..kız 1 yaşına gelsin onada 2 tane yedirecem..valla her ay 90 ceviz gidiyor bizim evde..yeşil mercimeği haftada 1 kere mutlaka yemeklerine katarım..yumurta desen hergün bol tereyağında tavada yaparım..hakiki tereyağı bol miktarda d vitamini içeriyor..şimdilik kahvaltıda helva var,haftaya tahin pekmez karışımına geçeceğim..peynir hergün düzenli yiyor..haftada 3 kere felan keçi boynuzu pekmezi veriyorum..muzlu yoğurt olmazsa olmazımız.

bu arada kızlar çocuklarınıza cennet hurması yediriyormusunuz?ya ben tadına baktırayım dedim maşallah 1 tane koca hurmayı yedi umarım dokunmaz

cennet hurmasının faydaları

http://www.mailce.com/cennet-hurmasinin-faydalari.html

canim benim kizimda cennet hurmasini cok sevdii ben verdim kizima dokunmadi.

Bizimki en basindan beri cok seviyor banyoyu ama cikinca da aglamiyor bizim sorunumuz da giyinmeyi sevmiyor giydirmek zulum oluyor

bizim kız bir süredir banyo yaparken ağlıyor, önceden çok severdi aslında, giyinirken de sıkıntıya gelemiyor zorluk çıkarıyor, altını değiştirirken bile çok zorlanıyoruz dönmek ayağa kalkmak istiyor devamlı.

bende kizimin altini degistirirken cok zorlaniyorum ellerine biseyler veriyorum ancak öyle degistiriyorum..

kızlar ben bu ara biraz oyunlara taktım kafayı internetten araştırıyorum, hem eğitici hem de motor gelişimi için destekleyici oyunlar, burada yaptırdığımız oyunları paylaşırsak güzel olur.mesela ince bir battaniyeyi yüzüne örtüp kendisinin açmasını beklemek ve açınca da "cee" demek bizim uzun bir süredir oynadığımız bir oyun. ayrıca parmaklarla oynanan bu tutmuş, bu yolmuş, bu pişirmiş, bu yemiş, bu da hani bana, demiş. el el epelek , çorapları top yapıp sepete atmaca, ellerinden tutup kendinize çekerek fış fış kayıkçı oynamak, oyuncaklarını bir kağıda sararak açmasını ve şaşırmasını izlemek, bacaklarınızı açıp bebeğin içinden emeklemesini sağlamak, o sırada da çuf çuff diyerek sanki tren tünelin içinden geçiyormuş gibi bir oyun oynamak ilk aklıma gelenler.

bir de sizinkiler bay bay diyerek el sallamayı öğrendi mi, bizimki henüz yapmıyor ama ben işe yeni başladım zaten çocuğa şu ana kadar bay bay diyen pek olmadı, onu öğretmeye çalışıyorum şu aralar. ama bazen de benim hiç öğretmediğim bir şeyi örneğin alkışlamayı kendiliğinden yaptı. elini ağzına götürüp kızılderili gibi " aaaa" yapmayı da biz öğretmeden kendiliğinden yaptı. şu sıralar ağzın nerde, gözün nerde vs. gibi sorular ve sonrasında o organını gösterme gibi şeyleri öğretmek için tam zamanı diye düşünüyorum.

Demek ki bu donemle ilgili bir sey bu.bizimki de giydirirken ve alti degisirken cok kiziyor.hemen eline bir oyuncak ya da krem sisesi birsey tutusturuyorum da oyle oyalaniyor.bugun benim sut iznim, evdeyim.fark ettim ki arkadaslar ben daha yeni yeni keyfini cikarmaya basladim bu isin.onceleri endiseden vesveseden robot gibi bakmisim cocuguma.aman uyusun aman yesin...simdi artik cok keyif almaya basladim butun yorgunluga ve uykusuzluga ragmen.ikinci cocuk neden bu kadar cazip simdi anliyorum.annelerin ustalik devri bakalim ikinci cocugum olacak mi bir gun...

bende kizimin altini degistirirken cok zorlaniyorum ellerine biseyler veriyorum ancak öyle degistiriyorum..
aynen ben de öyle eline bir şey vermezsem kalkmak istiyor hep. yalnız artık şimdiden sonra tehlikeli döneme girdik, pişik kremi, bebe yağı gibi seyleri açıp yiyebilirler, yanında bırakmamak lazım.

sevilmeyecek gibi değil valla canım..o aroma,o tat offf çok güzel..bu arada taubecim sen kaç yaşındasın?ilk çocuğun değil mi?
trabzon hurması da deniyor burada, evet sevmişti bizim kız da, alerji yapmadı
ben bazen avokado ve muzu karştırıp veriyorum da o da güzel oluyor

senin kızın da boyu maşşalh uzunmuş canım, 1 yaşındaki çocuklar 75. cm oluyor genelde. bizimkinin de boyu normalden uzun ancak öğünlerini düzenli yemesine rağmen kiloyu gıdım gıdım alıyor. başka çocuk olsa şimdiye tosun gibi olmuştu. üstelik yemeklerine zeytinyağı, tereyağını, etini, pirinç ya da bulgurunu bolca koyuyorum. doğduğundan beri aynı persentili takip ettiği için tiroid vb herhangi bir test yapılmadı, ama boyu uzun olup da kilo az olunca zayıf görünüyor. kayınalidem de "sen üzülme bizim ailede hiç tombul çocuk olmaz, hatta babası ve halası bebekken daha zayıflardı, bu yine iyi " diyor. ben bebekken bacaklarım filan tombişmiş ama normalmişim yani ne kilolu, ne zayıf. bu yüzden kilo tutmamasının sebebi genetik bence. babası ince uzundur, 1 ekmeği yer yemeğin yanında ama asla kilo almaz, eşimin boyu 1.85 kilosu 72. hatta kayınvalidemin dediğine göre babası yani eşim 1 yaşındayken de 9 kiloymuş, 2 yaşındayken de 9 kiloymuş:)

benim kizim alkis yapmayi elleriyle gel yapmayi cak yapmayi biliyor..bide kizima meraba kizim ellerini uzatip ellerimi tutuyor cok tatli oluyo.r.kizimda by yapmayi bilmiyor.

Benimki de agliyo canim ya. Suda oynamak icin. Ellerini suya vurup sicratmayi cok seviyo. Kuvetinden cikarinca agliyo. Oyun oynamasina da izin veriyorum ama havalar sogudu hasta olur diye kisa tutmaya da calisiyorum. Hemen banyo malzemelerinden uzaklastirip dikkatini dagitinca susuyor :):)

Oglusumun canim belirtmemisim :)) Evet boyumuz uzun masallah anne karninda bolyleydi hep onden giderdi :) Kiloyu cok takmiyorum ama surekli savas halinde yemek yedirmek zor olan haklisin canim biraz genetik bir durum :))

benim kizim alkis yapmayi elleriyle gel yapmayi cak yapmayi biliyor..bide kizima meraba kizim ellerini uzatip ellerimi tutuyor cok tatli oluyo.r.kizimda by yapmayi bilmiyor.

Alt değiştirmek kolay olmuyor eline bişeyler veriyorum...Reklamlara da ilgisi azaldı yemek yedirmek problem oluyor..Bir de korkuyorum bir gün karyolasında ayağa kalkar diye kızlar..
Bizim yavru da bayadır el çırpıyor uzun süredir müziğe eşilik ediyor..Gel gel yapıyor ellerini uzatıp beni al hareketi de var..Saklanma oyununa bayılıyor hiç sıkılmıyor ama ben sıkılıyorumKitaplara da bayılıyor çevirip duruyor..Ona çocuk şarkıları söylüyorum biliyor 3 tanesini..Otobüs taksi tren minibüs bi bip oda var..Objeleri tanıtıyorum daha sonra göstermesini isteyeceğim...Balkonda çiçekli bitkilerim var hayır demedim hiç cici deyince ellemiyor baayıllllllllıyorum o haline..Dikkat ediyorum da dokunmasına izin verdiğim şeylere dokunuyor sadece eğitim küçük yaşta :)
Yıkılmadan uzun süre oturabiliyor ayrıca uzanıp tekrar doğrulabiliyor..Arkamdan ağlamaya da başladı artık beni takip ediyor... Yarın toplantım var nasıl bırakıp da giderim onu düşünüyorum...

Sağol canim. Çok iyi kilo almis benimki 7aydir 3 kilo almadi, aynen benimide durmuyor kurtlu bu, kurtlu seni endiselendirdiysem kusura bakma erken teşhis her zaman önemlidir benim için. Napcaz bu kurtlulari bilmiyorum

Ben Kaliforniya'dayım, alışmaya çalışıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…