2014 Şubat Anneleri

Sorma hastanede oyun alani oluyoya cocuklar oynuyo 345 yaslarda hepsi bizimkide gircem diyo saldim iceri . Girdi oglanin birini tuttu yere yatirdi sarildi optu cocuk annnnneee bebek beni opuyo annnneeee bebek beni yatirdi diyo :) esinde diyo al sunu oglani opiyo diye kiziyo :) bide ayaklarini kaldiriyo boyu yetmeyince

Kis ben size kötümü baktınız dedim yanlış anlama lutfen.oglumda 4 aylıkken asla 8 kilo değildi. .hani desenki senin oğlun kilolu konusursun tabi diye..haksever ede dedim cnmkzm da dedim kilolari iii zayıf değil diye..

Selin kilosu nası kızımın diye sordu..iyi bakmissin 10 kg az değil demek istedim

Yine sen bu zamana kadar emzir din halen emziriyon maşallah kızının boyuna gidiyo belli. ben 6 ay zor emzir dim. ..benim oglumda Ona kalırsa kilolu değil. .çevremde halen ay zayıf diyen var. .kaynanam başta olmak uzere

Iyi bakmissin kelimesini aaa zayıf bebeği olanlar ii bakmamissin anlamında kullanmiyorum ki

O sırada bebeğinin kilosunu yazan anneye moral maksadıyla yazıyorum

Hani o zaman halen mememi bebeğim çok seviyo yapisiyo diyen anneye de alinalim biz emziremeyenler.

Son düzenleme:
kızlar bugün buraya katılalı tam 1 yıl oldu. ilk başta bu topiğe gelip sizlerle tanışmadığım için pişman oldum. burası hep benim için ayrı bir yer tutuyor. yanlız, morelim bozuk, oğlum hastayken sizlerden hep moral oldunuz bana. sizlerle burada sohbet edip paylaşmak beni çok mutlu ediyor. hepinizi ve bebişlerinizi çok seviyor, öpüyorum.

bizim evde de benden başka cesareti olan yok bazen uyurken bazen de oyalayarak kesiyorum tırnaklarını, ama bizim ufaklık küveti görür görmez yaygarayı basıyor, haftada 1 kez yıkıyoruz kışın
canım oylayarak en kolayı. uyurkende kessem ara ara uyanıyor. emir küvet sedalısı.. daha 3-4 aylıkken çıkartınca banyodan küvete bakıp bakıp ağlardı. şimdide ağlıyor. ama artık o kadar fazla değil.

bak sen zeynep'e acayip tutttuğunu koparan bir kız olacak:) eşin de triplere girmiş yalnız şimdiden işiniz zor...zeynep'i kocaman bir öp annesi ensesinden

hepsi harikaydı afiyetle yedim valla.
Resimlerinde süper olmuş
afiyet olsun cancanim :) senin kurabiyelere de herkes bayildi.

lip senin kizinin ismi ne ? masallah sizde dis cokmus, bizimki 6 ay eldigi icin disler gec cikiyor. benim kizim 10.30 da dogdu. benimki de cok istahsiz ve huysuz sabirrr sabirrr

tamam canım sen iyi niyetle demişsin ama ben alındım ne yalan söyleyeyim,
hatta çocuğu doktora kontrole götürmeyecektim hastalık filan bulaşmasın diye, ama şimdi götürmeyi düşünüyorum, içime kurt düştü valla

afiyet olsun cancanim :) senin kurabiyelere de herkes bayildi.

lip senin kizinin ismi ne ? masallah sizde dis cokmus, bizimki 6 ay eldigi icin disler gec cikiyor. benim kizim 10.30 da dogdu. benimki de cok istahsiz ve huysuz sabirrr sabirrr

nisa beren canım, ya o minicik dişler ne zor çıkıyor... bizimki huysuz değil de diş çıkarma döneminde iştahı sıfırlanıyor, bir de çok hareketli koşturup duruyor ortaklıkta, 5 dk kucakta oturduğunu görmedim daha

bizimki 8 aylık olana kadar bayılırdı banyo yapmaya. ama bir gün annemle ikimiz yıkarken alttaki fileyi çıkarmıştık artık gerek yok diye ve çocuk kafasına su dökülünce kendini arkaya attı, kendini arkaya atınca da kaydı ve suyun içine battı kafası anında çıkardık ama herhalde ondan korktu ve o günden beri küveti görünce ağlıyor, 2-3 dakika içinde yıkayıp kuruluyoruz mecburen. hayır ya resmen ufacık çocuğa travma yaşattık kendimi affedemiyorum hala, 2 kişi bir bebeyi yıkayamadık(

çok afacan olacak. ileride çok yaramazlık yapacak belli.

canım olur öyle şeyler. üzülme.

Canim ayni seyi ben gecenlerde yasadim ay cok fena oldum ( cok hareketli tutamiyorum zaten zor usumesin diye bolca doktum suyu kafasini yikarken kacaym drken gomuldu zaten bi elimle tutuyorum ama donunce kaydi hemen cektim ama kene gb bana sarildi cok korktu hemen kucama aldim sakinlestirdim uzerime yapisik sekilde durladim bizimkide korkuyodu en son yikamamsa top havuzu toplarini attim yanina oynadi kuvetinin altina sunger koyuyodum onu kaldirinca oldu gene koymaya devam edicem banyo cok tehlikeli ((

çok afacan olacak. ileride çok yaramazlık yapacak belli.
Anaokulu ogretmenligi yaptim yillarca afacan cocuklar geldi gecti hepsine mana buldum demekki daha 1 yasinda farkedilen bariz adacanliklari var:)) bide yaramazlik yapinca zeynepppp diyorim bakiyo dislerini gosterip gulup burnundan soluyo kis kis guluyo guldurmek icin :)))

bak sen zeynep'e acayip tutttuğunu koparan bir kız olacak:) eşin de triplere girmiş yalnız şimdiden işiniz zor...zeynep'i kocaman bir öp annesi ensesinden
Ben hep ensedinden operim bugun bi teyze ordan opme omru kisa olur dedi ( ne tuhaf insanlar var ya inanmam bole seylerede ordan sevgiyle istahla opuyodum simdi o geliyo aklima ( kucukkende ayaginin altindan opunce opme yuruyemez cok duser diyolardi (

Evet babamiz cok kiskanc anaokulunu bile haremlik seramlik okutucak :)))

aman aklımıza kötü sey getirmeyelim, Allahım güzel yazgılar yazmıştır inşallah tüm bebeklere...ben yüz bölgesi değil de kafa ya da ense tarafını öpme taraftarıyım, çünkü direkt yüz bölgesi hastalıklara çok açık oluyor. elini de öpmek pek iyi değil mesela çünkü çocuk elini ağzına sokuyor. biz de yazın ayakları açıkkken devamlı ayaklarını öpüyor hatta yiyorduk...gerçi biz annesiyiz her yerinden öpebiliriz bizdeki mikroplara karşı bebişlerin antikorları var

Kilo icinmi goturecen lip gerçekten o niyetle yazmadim. .Çünkü benim oglumda zar zor 10 kilo oldu..hastalıkta 300 gr verdi..seni ve diğer anneleri çok iyi anlıyorum. Halende oyunla tv ne ile yiyo.emmiyo.biberon almıyor. .tek ek gıda ile besleniyor. Tabi onuda yedirebilirsem

Eger mumkunse yeme listesini bi yazarmisin. .bide mesala kaç mama kasigi yiyo ortalama. .

Bide gece emiyomu yada Mama ne iciyomu

canım benim sütüm su gibi zaten kilo aldırmıyor,ilk 3 ay ayda 1 er kilo aldı, sonra ayda 500 grama düştü.doğduğunda 3.400 gram, 6 aylıkken 7.500 gramdı.

ben artık su niyetine emziriyorum, o da tek sağ taraftan, doğumumdan beri sol taraftan süt gelmedi benim. günde 4 kez emziriyorum, sabah, öğlen, akşamüstü ve gece yatarken.

formül mamayı ne biberonla ne kaşıkla kabul etmedi hiç bir zaman, oradan da ümit yok:)

*sabah kahvaltıda yumurta+peynir+ekmek ya da klasik kahvaltı karışımı(süt+7 tahıl karışımı+pekmez+ceviz)
*öğlen pirinçli veya unlu tavuk çorbası
*ikindi muhallebi
*akşam da binbir nazla niyazla sofradaki bizim yediklerimizden veriyorum. hiç bir şey yediremediysem yine mecbur tavuk çorbası ya da muhallebi yapıyorum.

şu an diş mi çıkarıyor nedir, iştahı hiç yok yedikleri bunlar sadece...o da işte döke saça 1 er çay bardağı ancak yiyordur. mama kaşığı olarak bilemiyorum ama şu paşabahçenin küçük cam saklama kapları var ya yuvarlak, onlar 200 ml filan geliyor, onun yarısını ancak yiyor. annem ben üzülmeyeyim diye yediğini söylüyor ama ben biliyorum ki yemiyor...

ama iştahı iyi olduğunda pilav, köfte, balık, sebze çorbası ya da haşlanmış sebze, brokoli, muz, avokado, mandalina, armut filan yedirirdim...

6 aylıkken nerdeyse ayniymis kızın oglumla. .kilosu 7 kilo 800 gramı. .

Aslında yedikleri şeyler güzel vitaminli. Bide hareketli olunca ancak doymalarina yemiyo demekki kilo aldırmıyor yediği miktar. .bizim çok bi düzen yok halen.

Sabah 10 gibi kalkiyo iştahlı dönemini anlatacam..pekmez ceviz ekmek yemez..7 tahilli karışım li toz ,irmik oda yine bebekler için bide biraz musli sütle bunları karistirrim yatim cam kase yer..ama yarısı oyunla..sonra uyur çok az 100 cc icerse çocuk devam sütü. Hemen uyanır 15 dk sonra bi saat sonra çok az yoğurt yada meyve püresi yer. .akşam çok koyu kiymali yada tavuklu ekmeksiz çorba. Yada uygunsa bizim yemekten . Yine yarım cam kase saat 7 gibi..zaten gece 12 ile 1 arasi uyur. 11 gibi gece aptamil in muhallebisini yer 15 mama kasigi kadar.sabah 10 kadar gece sudan başka bişey İçmez. .bizimde böyle. .

Ara sıra peynir yer. .bisküvi yer oynarken ne.

Balık köfte yemiyo. .

Kiymayi da Ronda yaparsam çorba da öyle yeryumury 8 aylıkken ne beyaziyla bile yerdi şimdi hiç sevmiyo..Bazen bişeye katıp kandırıp veriyorum

bebek makarası aldım hipin onuda biraz yer

ekmek içini de bazen yer

canım kuzenimin oğlu kendinden büyük birine vuurmuş. sonra anneannesinin eline vurmasını beklemiş. alışıp anlıyorlar bir süre sonra bu durumlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…