2014 Şubat Anneleri

Kizlar bugun alisvris merkezine gittik ayaklarimin altindan ates fiskiriyo suan belim ayrildi resmen hic oturmadi bebek arabadina kucagimdada durmuyo deli gb agliyo yurucem diye ortaligi birbirine katti hep yurudu kiloda yok 2 karis boy herkez bize bakti pesinde kosarken oldum bayilcam sandim bisa tovbe gitmem cok yoruldum ( bide ooyuncakciya girdik agladi yirtti kendini herseyi istiyo vermeyince deliriyo hemen ciktik kostur kostur puffff kitap almam lazim di onada alim dedim sert yapraklilardan kucuk aldim kasaya gidene kadar kalin seyi yemis (( hic kitapla oyoynamayi incelemeyi bilmiyo sizinkiler nabiyo? Oyun alanina soktuk cok mutluydu orda tirtila bindi hani tren gb dolastirilanlara sanki buumus herseye yetti ben bittim o yorulmadi

Hemen de dudak büküyorlar ya dimi canım bence inciticek kadar bağırmamalısın mesela ben hayırı gerektiğinde kullanırım hep hayır dersem önemini yitirebilir Bu dönem biraz sıkıntılı onlarla yaşamaya alışıcaz.Serbestlik olacak tabi özgür olmalılar anne kontrolünde...Canım önümüz yaz atarız kendimizi sokağa biraz daha sabır...

Sevgini ne kadar da güzel ifade etmişsin

Ah canım olmaz mi.
Bazen çıldırıyorum yeter diye bağırıyorum sonra üzülüyorum
Çözümü şöyle buldum gerildiğimde hemen eşime satıyorum, Yada içimden sayıyorum 10 kadar işte

çok pahalıymış canım onun yeine bakıor kullanın valla hem sağlıklı hem kırılma ihtimali yok :)
Nasi bisi bilmiyorum bulsam bende alicam icat etmislerdir diye umut ediyorum tapir da var galiba da indirimde 55 tl cok pahali. Yazi beklicem sanisanirim firlata firlata ogrencek balkonda :)))
çok büyük geçmişler olsun inşallah bir daha hastalanmazsınız.

canım kitabı keceden felan sen yap çok para verme hazıra alışmasın şimdiden

geçmiş olsun kırmızı et yedirin kemik suyu çorba yapın inş düzelir çabucak.
Merhaba anneler kizimda asiri derecede kansizlik cikti cok uzgunum degisik bi ilaca basladik insallah duzelir foruma ugrayamiyorum elimde teli gorunce firlatip atiyo
ben çok yoruluyorum ve bağırıyorum seonra beraber ağlıyoruz bu ara daha sakinim sayı sayıyorum yada başka iş yapıyorum sakinleşmek için.
ooo çok zor olmuş valla allah yardımcın olsun bizim eline proşür alınca ben anlatıyorum bak ellektrikli süpürge aaa bak matkap bak şu felan diye toplasan 3 dk sonra eline alıp bir güzel yırtıyor her yere atıyor arkamı dönersem de ağzından topluyorum bende fırsat bulursam oğluma pano yapmak istiyorum mukavvaya yapıştırıcam hayvan resmi bizim resmimiz belki çabuk öğrenir

Selamlar herkese,

Uzun zamandır giremiyorum. Hastalanmış olan bebeklere ve annelere çok çok çok geçmiş olsun. Salgın var sanırım. Kapalı yerlere götürmemek mi gerekiyor acaba bu ara. Zaten hava da soğuk, ben mümkün olduğunca avmye vs götürmüyorum, oralarda daha çabuk kapabiliyorlar hastalık. Benim ufaklık da ufak bir nezle atlattı, allahtan ateşi falan çıkmadı, kolay geçti.

Sizin ufaklıkların ne kadar hareketli olduğunu okudukça benimki bana fazla sakin gelmeye başladı. Yerinde pek durmuyo aslında ama çok çok da oralara buralar gitmiyor, henüz yürümüyo da zaten belki ondandır. Bi de biraz kilolu. Karakteri çok değişti ama bir yaşına girer girmez. Daha sevecen bir çocuk oldu, herkesle daha rahat anlaşıyor, istediği bir şey olunca parmakla gösteriyor, kendi kendine oyunlar uyduruyor. Kitap meselesini konuşmuşsunuz. Benim ufaklığın bir sürü kitabı var, çok da seviyor ama dediğiniz gibi çok pahalı ve hemen yırtıyo zaten bir kısmını. Ben hediye almak isteyen olursa kitap aldırıyorum, öyle hallediyorum :) kıyafet parası nasılsa, herkes de elbise almasın :) Eğer alabilirseniz neşeli saklambaç harr ve havv kitapları var. Benim ufaklık pek seviyor onları. Hem saklambaç da sevdiği için pek hoşuna gidiyor. Keşke bu işler için bir takas olayı olsa.

Biz de bu hafta içi birinci yaş kontrolüne gideceğiz bakalım neler olacak. Daha sadece iki dişi var, ona kafam çok takılıyo. O iki dişle dünyayı yiyor ama niye çıkmadı bir türlü anlamadım. Ben de öyle olmuşum ve bir sürü diş problemi yaşamışım çocukken umarım öyle olmaz. Off bir de meme açmayı öğrendi olur olmaz açıp bir yudum alıp oyun oynuyo benle resmen. Ha bir de flüt çalmayı öğrendi salak :)

Bir de kızma meselesi konuşulmuş. Ben şimdiye kadar hiç bağırmadım ama benim bebe rahat aslında yani dönem dönem arıza çıkardığı oldu ama genel olarak rahat. Bir de ben evden çalışıyorum yardım alıyorum annemden de dolayısıyla çok birbirimizden sıkılmıyoruz, tahammül etme seviyem daha yüksek. Çalışan, eve gelince bir de bebekle ilgilenen, kocası salonda yayıp oturp hiç bir şey yapmayan biri olsaydım ve gece zırt pırt çığlıklar atan bir bebeğim olsaydı ben de bağırırdım eminim. Kocam salonda yayıp oturuyo ama en azında anacığım var her işi yapıyor sağolsun bana çok iş bırakmıyor. Her bebeğe en az iki kişi lazım tüm gün bakacak yoksa bebek de anne de çok yıpranır ama hayat öyle değil işte. Ben bir yandan dışarda iş bakıyorum ama sizin yazdıklarınızı okudukça hiç bulaşmasam mı diyorum. Gerçi zaten bir senedir iş arıyorum dönen de yok ya :)

Bizden böyle. Herkese çok kolay gelsin. Sevgiyle.

Uyku eğitimi veremiyorum ya delircem uyumuyo yatağında ille ayak kucak suan sinirden çatliyorum

Lip ınstagramda tam olarak derinin mama Günlüğümumu yazınca çıkıyo bulamadım ben

canım bitişik derininmamagunlugu diye yazılıyor ama kullanıcı adı "anilitta"...
aman girip bakmayın yaw valla ben sinir krizi geçiriyordum benim çocuğum neden yapamıyor diye...
6 -7 aylıkken başlamak gerekiyordu baby led weaning sistemine, biz geç kaldık, yeni haberim oldu benim
ama ben 8-9 aylıktan beri mama sandalyesinde önüne koyuyorum her şeyi, minicik ellerini kıskaç yapıp yiyor hele açsa daha güzel yiyor. dün elleriyle ev eriştesi yedi mesela, balık yiyor, pirinç pilavı, brokoli, patates yiyor.etli pide yiyor, yani çocuk kaşık ve çatal kullanmıyor sadece, o da bence elleriyle yemek daha kolay olduğu için,
en kısa zamanda hepimizi çatal ve kaşığa alıştırıp rahat edelim derim ben kıslar:))

ay çoook tatlı ya nasıl gözümde canlandırdım zeynebi.. tam internet fenomeni olacak minik prenses...atom karınca:)

ikinizede geçmiş olsun canım. dişten diye umut ediyorum ama 39.3 biraz yüksek geldi bana.

canım emir mete genelde tava, kaşık, tabak, bardak gibi şeylerle oynamayı seviyor ama bazende illada tehlikeli şeyler olacak. prizlere parmağını sokuyordu. kapak taktırdık. benim temizliğimde sizin kine benzer. bazen bir odaya gidiyorum, o beni ararken viladayla iki siliyorum. o geliyor. sonra biraz farklı şeylerle dikkatini dağıtıyorum şöyle böyle bitiyor temizlik. bend artık sayı sayıcam. birde daha sakin olmaya çalışacağım.

canım çocukla dışarı çıkmak çok zor. 1-2 hafta önce avm'ye gidelim dedik ama bir şey anlamadık. oyun alanında bile durmadı. zaten 20-25 dakika ancak gezebildik. kucakta durmaz, bebek arabasında durmaz, market arabası bile aldık onda 5 dk durdu durmadı yine sıkıldı. zor zar eve geldik. bittim oda bitti bende.

ay canım bizimde eskiden daha çok gibiydi. şimdi daha az ve bende kendimi frenlemeye çalışıyorum. sinirlenince içim içimi yiyiyor.

ay canım bende yaşamıştım. 20-25 dakika durabildik. kıyafetleri çekiştiriyor, oyuncakları alıyor, oyun alanında 5 dakika durdu. sonra yırttı kendini çıktık hemen. eve gelince oda bitti bende o uyudu tabi ama ben uyumadım<. canım çıktı.

canım ben sürekli hayır demiyorum tabiki ama ocağın önünde durunca birde elini yukarı uzatınca içim ürperdi, o sinirle bağırdım.

Ah canım olmaz mi.
Bazen çıldırıyorum yeter diye bağırıyorum sonra üzülüyorum
Çözümü şöyle buldum gerildiğimde hemen eşime satıyorum, Yada içimden sayıyorum 10 kadar işte
canım sayınca insan sakinler her halde. bir daha böyle bir şey olursa deneyeceğim. insan çok üzülüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…