canım kesin konuşmamışlardır o bayana sadece yüksek ihtimal demişlerdir amniyonsentez yaptırmamıştır yani
amniyosentz neticesinde çıksaydı eğer kesin downlu doğardı zaten
günaydın tüm kızlar,canlar,hamişler,bebişler;
stres olma amelie, insan hakikaten sinir oluyor bazı durumlarda. ben sana şimdi hem komik hem de can sıkıcı bir sey anlatayım. bizim bu ofistekilerden biri devamlı ayakkabılarını çıkarıp ayaklarını havalandırıyor(!) tabi o esnada burnumuzun direği kırılıyor! sigara içtikten sonra gelip ağız kokusunu ortama boca etmesi de cabası! yani düşün ilk aylarda miden bulanırken ne zorluk çektim, fark ettiğim anda kalkıp dolaşmaya çıkıyorum:)
yani bu insanları hem kınamak istemiyorum hem de yaptıkları çok yanlış...düşünmemeye çalışıyorum, kalan iş günlerini sayıyorum 63 gün filan kalmış, bunları düşün güzelim...
61 mm ölçülen 12 hafta 4 gün ile uyumlu tek canlı fetüs izlendi. subkoryonik hematom veya servikal kanalada acıklık izlenmedi..
NT; 0.76 mm olarak ölcüldü. böle yazıo canım
enseside çok iyiymiş tatlım demekki kan değerlerin çok uçuk çıkmış yanlışda hesaplanmış olabilir tabi umarım öyledir zaten 3lü için kan vermişsin umarım iyi netice alırsın
vermedim ki canım kafam allak bullak oldu aminiyosentez yaptracaksan 3 lüye gerek yok dedi doktor. ben kitlendim kaldım hiçbiseye karar veremedim
vermedim ki canım kafam allak bullak oldu aminiyosentez yaptracaksan 3 lüye gerek yok dedi doktor. ben kitlendim kaldım hiçbiseye karar veremedim
Canlarım bende her zaman sezeryan doğum yapıcam derdim, korktuğum için. Hamile kaldığımı öğrendiğimde de kesin sezeryan dedim. Sonra Rabbim sen kendini düşün öyle, bebişini düşünme dedi, bi güzel düşük tehlikesi atlattım. Sadece sırt üstü yattım günlerce. İç çamaşırımda kanı görüp doktora nasıl gittik anlatamam, ağlaya ağlaya doktora anlatıyorum kan geldi falan diye. Çok şükür düzeldik ama, o günden sonra bebeğim nasıl iyi olacaksa öyle dedim ve sezeryan korkum tamamen bitti çok şükür :) Allah nasip ederse çatır çatır doğurucam :)
nihayet şu anketi cevaplayabilicem kızlar. oğlum oluyor pipi gördüm :)
Canım önceki hamileliğimde riskim 1/190'dı, kendi doktorum mutlaka amniyosentez önermişti, o dönemde bende kararsız kalmıştım. Prof. Dr. Rıza Madazlı'ya muayene olmuştum. Cerrahpaşa Anabilim Dalı Başkanıydı. Uzmanlık alanı riskli gebelikler, hergün en az üç beş amniyosentez yapıyor. Hep yoğun. Ama kesinlikle amniyosentezi çok gerekmedikçe yapmıyor. Benim ultrason muayenemde hiç kimseye "bilim adamı olmam münasebetiyle amniyosentez yaptırma diyemem, ama bebeğin iyi görünüyor demişti" kendi doktorum hala amniyosentez diye ısrar edince dayanamayıp, Rıza Bey'e yaptırdık. Ancak; girerken mademki bu kadar istiyorsun yapalım bakalım amniyosentezi dedi, amniyosentez apıldıktan sonra "Gönlünü ferah tut testin de temiz çıkacak, işlemden kaynaklı hiçbir problem yaşamayacaksın" dedi ve öylede oldu.
Bu hamileleiğimde test sonuçları yaş riski hariç iyi çıktı, ama düzenli takiplerimi yapan doktorum yine aynı şimdiden amniyosentez demeye başladı. Bu defa kesin kararlıyım, Rıza Bey sana amniyosentez yapalım demediği sürece kesinlikle yaptırmam. Muayenesi biraz pahalı ama İstanbul en iyi üç doktordan biri ve ucunda çocuğumun canı varsa değer dedim yaptırdım. Rıza Bey'i de bu durumlarda gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Umarım bu süreci benim gibi sonradan gülümseyerek hatırlarsın...
oğlanları bir sıfır öne geçirdi kadın pipi farkıylaaaaaaaaa
o geçen haftada ordadırda doktorunuz gördüğü halde kesin olmadığı için yorum yapmamıştır bence yada belki minnak pipili olcak annesi olamazmı yanihahaha pipi farkı:) şoktayım ya geçen hafta olmayan pipi nasıl da gelmiş konmuş oraya hayret bişey :)
o geçen haftada ordadırda doktorunuz gördüğü halde kesin olmadığı için yorum yapmamıştır bence yada belki minnak pipili olcak annesi olamazmı yani
oy sonra pipisine kurban olursun kız onun
oy canım benim ya yerim ben onların totosunu
benimde oğlum var neticede erkeklerde çok tatlı oluyor annesi doğduğunda iyikide allahım seni bana vermiş diceksin oğluşuna belki kız olsa böyle sevemezdim diceksin
ben demiştim çünkü
hahaha pipi farkı:) şoktayım ya geçen hafta olmayan pipi nasıl da gelmiş konmuş oraya hayret bişey :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?