- 20 Mayıs 2011
- 10.285
- 30
- 408
bide
şu ağız silme mendilleri hazırları 10 tanesi 7 lira mı öyle bişey kumaş kalitesini bilmiyorum ama yapamayacak olanlar öyle alabilir dantelli de üstlelik
benim ananem eşimin teyzesi oyaladı sağolsunlar rengarenk oldu 30 tane olmuştr biz yıkama da , ağzını silme de ve altını temizlerken genelde onu kullanıyoruz daha yumuşak oluyor onun için çok yaptık. rengine göre ayırıp kullanacağım
Sen varyaaa adamın dibisin aga.ay lav yu
Yıkamada ve alt silmede nasıl kullanıyosun :26::26::26:
Annemde yapayım ben dedi ama gerek yok dedim ben yaptırsam mı acaba :44::44::44:
sağol tatlım
bu liseteye ek olarak giyim açısından bizim bebekler için mont düşünülebilir, kızlar için 9-12 ay kilotlu çorap aynı zamanda evi soğuk olanlar için uyku tulumu yine 9 aydan sonra kullanılmak için
kızlar bide bir küçük öneri daha
O CİCİLİ BİCİLİ ALT AÇMALARIN YANINA PAZENDEN ANNENİZ ESKİ USUL SİZE BEBEK BEZLERİ VARYA BEYAZ HANİ YIKANANLARDAN ONLAR GİBİ BİŞİLER YAPSIN DİKTÖRGENDE OLABİLİR KAREDE BUNU ALT AÇMANIN ÜZERİNE AÇARSANIZ ÇÜNKÜ OLUYOR BAZEN KAKASI ÇOK ÇIKMIŞ OLUYOR FALAN ALTINI DĞEİŞİRKEN ALT AÇMANIN ÜZERİNE AÇIYORSUN (ALT AÇMA SÜREKLİ KİRLENMİYOR) BUNU YADA KAKADAN SONRA KIÇINI YIKADIĞINDA HEMEN BUNA SARIYORSUN HAVLU YERİNE KULLANIŞLI OLUYOR BİZDE OĞLUMDA 4-5 TANE VARDI
ananem kendisi aldı yumuşacık
yıkamak için kullanılan lifler yanında halt etmiş onları biraz büyük yaptı ayırt edebilinsin diye
altını silmek içinde ıslak mendil kullanmak istemiyorum bir süre pamuk ve ılık su ile temizlenebiliyor yaptığı bez pamuktan bile yumuşak
Anneme bir danışayım bakayım o yaparım derse oda yapsın bize zaten çok hevesli
canım şöylekiya anlamadım şimdi alt açmak için özel bez mi yapılması gerek.bu piyasada satılan alt açma bezleri ne işe yarıyor ay kafam karıştı
Anneme bir danışayım bakayım o yaparım derse oda yapsın bize zaten çok hevesli
canım şöyleki
şimdi alt açmanın içinde elyaf veya kauçuk gibi bişi var değilmi onu yıkamak öyle ha deyince olmuyor sürekli yıkanmıyor yani
o yüzden böyle bazenden kenarları overloklu bez yapmıştı annem oğluma halada duruyor onlar beyaz renk mesela boyutuda 70*40 gibi bişiler onu alt kısmına açıyorsun altını değişirken kaka falan bulaşırsa diye ki bazen bulaşabiliyor temizlerken onu hemen makinaya at yıkansın
sonra dediğim gibi altını yıkadın diyelimki belden aşağısını havlu yerine hemen ona sarıyorsun ıslaklığı alsın diye
kullanışlı bişi yani
ya aklıma geldikçe yazıyorum ama kızlar
mesela bebeğe yastık yapacaksınız ya birer tane fazla yapın yastığı ve battaniyeyi kalitelide olmayabilir neden dicek olursanız bakın siz doğum yapıyorsunuz bebeğiniz yeni daha minnak bişi
lohusa görmeye biri geliyor oda bebekli ama daha büyük bir çocuk çocuğu uyuyor sizden bişi iştiyor yatırmak için yer istiyor yastık istiyor üzerine örtü istiyor bebeğinizin kendi yastığını veremezsiniz yada battaniyesini çünkü hasta olur falan mikrop bulaşır kaygısı taşıyorsunuz ben öyle olmuştum yani neyseki evdeki yedekleri vardı onları misafir çocuğu için ayırdım ben
evet canım odabilir zaten
bide banyo havlusunun içine yaptı ilk ay onu da koyuop öyle sarıyoruz havlu tahrişetmesin diye onun hazırını bile yapmışlar
bu gittiğimiz yerde eminönünde gösterdiler. artık çoğu şeyin hazırı oluyor ya
Allahım allahım neler yapıyolar neyse bu hafta çıkalım annem ben yaparım derse ona kalır.
Tünaydın kızlar..
Kendime gelemiyorum sersem gibiyim
Harika şeyler yazmışsınız hepsini okudum valla her birinizden bir şey öğreniyorum ben hepten cahil çıktım
O CİCİLİ BİCİLİ ALT AÇMALARIN YANINA PAZENDEN ANNENİZ ESKİ USUL SİZE BEBEK BEZLERİ VARYA BEYAZ HANİ YIKANANLARDAN ONLAR GİBİ BİŞİLER YAPSIN DİKTÖRGENDE OLABİLİR KAREDE BUNU ALT AÇMANIN ÜZERİNE AÇARSANIZ ÇÜNKÜ OLUYOR BAZEN KAKASI ÇOK ÇIKMIŞ OLUYOR FALAN ALTINI DĞEİŞİRKEN ALT AÇMANIN ÜZERİNE AÇIYORSUN (ALT AÇMA SÜREKLİ KİRLENMİYOR) BUNU YADA KAKADAN SONRA KIÇINI YIKADIĞINDA HEMEN BUNA SARIYORSUN HAVLU YERİNE KULLANIŞLI OLUYOR BİZDE OĞLUMDA 4-5 TANE VARDI
Giyim için ; giyimlerimiz için tık tık
* ağız silme mendili ( 20 tane var ) BUNU EVDE YAPABİLİRSİNİZ PENYELERDEN AMA YİNEDE MALİYETLİ DEĞİL
* Hastane çıkışı
* Pijama
* Zıbın ( mevsime göre )
* tulumlar
* Alttan çıtçıtlı badiler
* Hırka , yelek
* Ev patiği
* Önlük
* ince kalın battaniyeler
* Atlet GEREKSİZ
* Şapka bere KIŞLIK BİR ADET OLUR BELKİ AMA İLK BAŞTA İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM BİZİM BEBELER İÇİN ÇÜNKÜ BATTANİYEDE OLACAKLAR
* Çorap burada
* Önlük
* Patik
* Pratik Alt açma
Anne ihtiyaçları ;
* Hijyenik kadın pedi
* Gögüs pedi tık tık
* Gögüs kremi tık tık
* Emzirme sütyeni BUNUDA GEREKSİZ BULUYORUM
* Hamile külodu
* Gögüs pompa seti İLK BAŞTA İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM BEBEBK BOL BOL EMZİRİLİRSE SÜT ZATEN 2 GÜNE GEŞECEKTİR
* Önden açılan gecelik yada pijama ÖNDEN AÇILAN ÇOK KULLANIŞLI OLMUYOR ÇÜNKÜ ÖNDEN AÇTIĞINIZDA MEMENİZ ORTADA KALIYOR OYSA NORMAL PİJAMALARI ALTTAN AÇTIĞINIZDA MEMENİZ GÖZÜKMEZ SADECE BEBEK ALTINDAN EMER (TECRÜBEYLE SABİTTİR)
* Terlik
* Emziren annelere özel çay
Giyim için ; giyimlerimiz için tık tık
* ağız silme mendili ( 20 tane var ) BUNU EVDE YAPABİLİRSİNİZ PENYELERDEN AMA YİNEDE MALİYETLİ DEĞİL
* Hastane çıkışı
* Pijama
* Zıbın ( mevsime göre )
* tulumlar
* Alttan çıtçıtlı badiler
* Hırka , yelek
* Ev patiği
* Önlük
* ince kalın battaniyeler
* Atlet GEREKSİZ
* Şapka bere KIŞLIK BİR ADET OLUR BELKİ AMA İLK BAŞTA İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM BİZİM BEBELER İÇİN ÇÜNKÜ BATTANİYEDE OLACAKLAR
* Çorap burada
* Önlük
* Patik
* Pratik Alt açma
Anne ihtiyaçları ;
* Hijyenik kadın pedi
* Gögüs pedi tık tık
* Gögüs kremi tık tık
* Emzirme sütyeni BUNUDA GEREKSİZ BULUYORUM
* Hamile külodu
* Gögüs pompa seti İLK BAŞTA İHTİYAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM BEBEBK BOL BOL EMZİRİLİRSE SÜT ZATEN 2 GÜNE GEŞECEKTİR
* Önden açılan gecelik yada pijama ÖNDEN AÇILAN ÇOK KULLANIŞLI OLMUYOR ÇÜNKÜ ÖNDEN AÇTIĞINIZDA MEMENİZ ORTADA KALIYOR OYSA NORMAL PİJAMALARI ALTTAN AÇTIĞINIZDA MEMENİZ GÖZÜKMEZ SADECE BEBEK ALTINDAN EMER (TECRÜBEYLE SABİTTİR)
* Terlik
* Emziren annelere özel çay
Yıkamada ve alt silmede nasıl kullanıyosun :26::26::26:
Annemde yapayım ben dedi ama gerek yok dedim ben yaptırsam mı acaba :44::44::44:
canım şöyleki
şimdi alt açmanın içinde elyaf veya kauçuk gibi bişi var değilmi onu yıkamak öyle ha deyince olmuyor sürekli yıkanmıyor yani
o yüzden böyle bazenden kenarları overloklu bez yapmıştı annem oğluma halada duruyor onlar beyaz renk mesela boyutuda 70*40 gibi bişiler onu alt kısmına açıyorsun altını değişirken kaka falan bulaşırsa diye ki bazen bulaşabiliyor temizlerken onu hemen makinaya at yıkansın
sonra dediğim gibi altını yıkadın diyelimki belden aşağısını havlu yerine hemen ona sarıyorsun ıslaklığı alsın diye
kullanışlı bişi yani
ya aklıma geldikçe yazıyorum ama kızlar
mesela bebeğe yastık yapacaksınız ya birer tane fazla yapın yastığı ve battaniyeyi kalitelide olmayabilir neden dicek olursanız bakın siz doğum yapıyorsunuz bebeğiniz yeni daha minnak bişi
lohusa görmeye biri geliyor oda bebekli ama daha büyük bir çocuk çocuğu uyuyor sizden bişi iştiyor yatırmak için yer istiyor yastık istiyor üzerine örtü istiyor bebeğinizin kendi yastığını veremezsiniz yada battaniyesini çünkü hasta olur falan mikrop bulaşır kaygısı taşıyorsunuz ben öyle olmuştum yani neyseki evdeki yedekleri vardı onları misafir çocuğu için ayırdım ben
merhabalar sizi gebeliğimin 5.haftasından beri takip ediyorum:)çok faydalı şeyler öğrendim insan ortak birşeyler bulduğunda mutlu oluyor.ilk gebeliğim inşallah rabbim tamamına erdirir.izmirden kucak dolusu sıcakselamlar
sağol tatlım
bu liseteye ek olarak giyim açısından bizim bebekler için mont düşünülebilir, kızlar için 9-12 ay kilotlu çorap aynı zamanda evi soğuk olanlar için uyku tulumu yine 9 aydan sonra kullanılmak için
canım bu konuda sana katılıyorum..kızlar alt açmada kullanılacak 7,5 liraya 4-5 tane pazen battaniye alın..inanın bana bunu ilk dediklerinde ne saçmalıyorlar demiştim ama 4-5 tane bile az geldi bize.. bir tanesi hep dışarı gezme çantasında oluyor,gün içinde 1-2 tanesi batıyor kakadan dolayı..eee heran çamaşır yıkanamayacağına göre hazırda 1-2 tane daha olması lazım..ilk 6 ay kaka dışarı çıkıyor çıtçıtlı badiden..ev batacağına pazen battaniyeler batsın demi ama
çok sağol tatlım sanada selamlar her zaman gel güzel sohbetler ediyoruz burda birbirimize mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışıyoruzmerhabalar sizi gebeliğimin 5.haftasından beri takip ediyorum:)çok faydalı şeyler öğrendim insan ortak birşeyler bulduğunda mutlu oluyor.ilk gebeliğim inşallah rabbim tamamına erdirir.izmirden kucak dolusu sıcakselamlar
harikasın hemen not alıyorum bunları canım tecrübeli anne farklı oluyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?