2014 Şubat Anneleri

ayyy iştee torpille bir yere gelmek istemiyorum ama bu işler böyle tam buldum derken vefat etti artık bu sene hayırlısı...

ayyy o sineklerden bende de var artık yaa pislik mi var evde diye bakınıyorum ama nafile demek ki üreme zamanları

sorma yaa mala bağlamasalar iyidir,ben heralde zorla aşağı indirecem çocuğu:) yeterki aşağıdaki çocuklar küfür etmesinler ahlakı bozulmasın yavruşumun

aynen ya, bir de bu oyunları oynaması için bu oyunları oynaması bilen çocuklara ihtiyaç var:)

Bu bahsettiğim arkadaşım hamile kalmadan önce ameliyet oldu canım vücudundan kitle aldılar ve kötü huylu çıktı maalesef. Doktoru güzelce temizlendiğinden kemoterapiye gerek duymadı. Şimdiki kadın doğumcu da bunları göz önünde bulundurarak hemen ayrıntılı ultrason istemiş. Yoksa dediğim gibi çoğu gebelikte 22.haftaya kadar yok oluyormuş. Sıkma canını. Ayrıca biz sırtımızdaki sivilceyi bile paylaşıyoruz üzülünce. Senden de aynı şeyleri bekliyoruz. Tutma içinde lütfen

Boşver canım sen duyma kimseyi. İnsanın içi güzel olsun herşeyden önemlisi.

Kızlar ben hala sineklikleri çıkartmadım yağmurlar başlayana kadar çıkartmam da. Havalar soğuduğundan hayvancıkları içeri kaçıyorlar. Aman diyim gelmeyin bu oyuna yem olmayın..

Son düzenleme:
kızlar selam nasılsınız..
bebişler nasıllar kocaman oldular yaaa...:)

boy kilo durumu nedir kızlar bebişlerimizin...

benim ki kısa san ki

selam hoş geldin,
niye kısa olsun ayol, o nerden çıktı?
canım herkes farklı zamanlarda doktora gidiyor, kimimiz 20 haftalık oldu kimimiz 16. haftada, bu yüzden kıyas yapma boşver
ama şunu okumuştum, usg sonrası bebeğin görüntülerinin olduğu kağıtlarda "FL" değeri var, onu 7 ile çarpınca boyunu buluyorsun.ama haftasıyla uyumluysa kısa-uzun diye düşünme hiç şimdiden...

Kızlar ben hala sineklikleri çıkartmadım yağmurlar başlayana kadar çıkartmam da. Havalar soğuduğundan hayvancıkları içeri kaçıyorlar. Aman diyim gelmeyin bu oyuna yem olmayın..

camları silerken çıkardım onları da cifledim geri taktım. ama hala yok olmuyorlar
bide öyle ısırma ses falan gibi zararı da yok kendi çaplarında takılıyorlar

bilmiyorum ya netten baktım öle gibi geldi

:

doktor amcaya soralım bakalım gittiğimizde

deli yaaa :))
bebeklerin boyuna takılma kuzum sen.bir hafta çok hızlı büyür diğer haftada yavaşlayabilir.

huzunbazım senin nickinin altında yazan yazıya gözüm takıldı kuzum, ben de artık zaman geçsin bir an evvel yavrumu kucağıma alayım istiyorum ama, Allah korusun hepsini, bebişlerimiz zamanında doğsun değil mi?

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: tabloici"]İlk gebeliğinizse bebek hareketlerini gelecek haftanın başında karnınızda bir kelebeğin kanat çırpması gibi hissetmeye başlayacaksınız. Özellikle ilk gebeliğini yaşayan anne adaylarında hareketler 22. haftaya kadar algılanamayabilir. Doktorunuz size ultrasonda bebeğin hareketlerini gösterecektir.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Hareketlerin ilk algılanmasından sonra bebeğin büyümesine paralel olarak hareketler de güçlenecektir.
Bebek ilk hareketlerine 8-10. haftada başlar. Oldukça zayıf bu hareketler ultrasonda gözlenebilir. Bağımsız kol ve bacak hareketleri 10. haftada, vücut ve baş hareketleri 16. haftada başlar ve 14. haftada başlayan solunum hareketleri çalışmaları 20-24. haftada hızlanır. Daha önce doğum yapmış olan anne adayları ilk hareketleri 16 hafta kadar erken bir dönemde hissedebilirken ilk doğumunu yapacak olan anne adayları hareketleri 22. haftaya kadar hissedemeyebilirler. Anne adayları tarafından ilk hareketlerin hissedilmesi "canlanma" olarak tabir edilse de aslında bebek çok erken haftalardan itibaren "canlıdır".
Hissedilen hareket baş ya da kol-bacakların "gerilmesi" şeklinde, vücudun "dönmesi" şeklinde, ya da "tekmeleme" şeklinde olabilir. Uyku-uyanıklık durumuna göre bebek saatte 8-40 arasında hareket yapar. Bunların yanlızca bir saniyeden uzun süren ve güçlü olanları anne tarafından hissedilir. Her bebek baştan itibaren kendine özgü bir hareket etme alışkanlığı geliştirir. "Bebek hareketlerinin azalması" anne tarafından "bebeğin hareket etme alışkanlıklarının" değişmesidir. Bebeğin uyuması 20 dakika kadar kısa 2 saat kadar uzun olabilir ve bu dönemde hareketler oldukça azalır. Ancak önceden oldukça iyi oynayan bir bebeğin bir saat boyunca hiç oynamaması anormal kabul edilmeli ve anne adayı sakin bir köşeye çekilerek bebeğinin hareketlerini tekrar değerlendirmeli, gerekli durumlarda doktoruna danışmalıdır.
Özellikle hareketlerin ilk hissedilmeye başladığı günlerde anne adaylarının bir kısmı bebeklerinin hareketlerinin azaldığını sanarak endişeye kapılırlar. Hareketlerin ilk hissedildiği günler en güçlü olanlarının algılanabildiği günlerdir ve tüm hareketler hissedilemediğinden anne adayında bebek oynamıyormuş hissi ortaya çıkabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…