2014 Şubat Anneleri

İlk gebeliğimi hatırladım baya güldüm kendime aynı sizin gibi tecrübesiz hatta ben gebeliğime kadar hiç kadın doğum doktoruna gitmemiştim e tabi alttan muayane gerginliği bende hat safada utanma bir taraftan korku bir taraftan türlü türlü şehir efsaneleri:)) sonra doktorum sezeryana karar verince beni görmeliydiniz oh ne güzel kimse görmiycek kimse bakmıycak amanın ben nasıl rahatım sonra sezeryan için yatışımı başlattım dakka 1 gooooool hemde 90dan:) hemşire elinde daha önce görmediğim uzun ince bir boruyla yanıma geldi sonda takıcam içerdekiler dışarı ben gayet rahat kolumu uzatıyorum ve işte o an!!! donunu çıkar dedi ve ben eşekten düşmüş karpuz misali dona kaldım:) bununla bitimi sandınız tabikide hayır ameliyathanede başımda bir sürü kişi doktor anesteji uzmadı hemşireler stajyerler keyifli keyifli sohpet ediyoruz ne olcakki sanki ben uyuycam onlar sadece karnımdan bebeğimi alıp beni uyandıracaklar derken doktor üzemdiki yapışkanlığı geceliği cart diye bir açtı ben anadan üryan baka kaldım sonrası malum uyandığımda yanımda dünyanın en tatlı varlığı canım oğlum herşeyi unuttum böyle arasıra hatırlayıp güldüğüm bir doğum maceram olarak anılarımda yer edindi.....

doğumdan hemen sonra giremeyiz tabii, ama düzenli hayata geçince aralarda birbirimize sorcak çok şeyimiz olur gibime geliyor. emmesiydi, sütüydü, ağlamasıydı, kakasıydı derken...ağustos annelerine baktım da hep böyle seyler konuşuolar:) inşallah biz de hep güzel güzel seyler konuşuruz hepimizin sağlıklı, mutlu, huzurlu bebişleri olur...

merhaba hamişler okuyamıyorum 2 gündür çok yoruluyorum okulda neler yapıyorsunuz bebiş yorulmasın güçten düşmeyeyim diye kendi kendime takviyeler buluyorum onun için neler yiyorum ya meyveli yoğurt yaptım evde o da dışarıdakiler gibi tatlı olmuyor ki neyse bebiş iyi olsun da

aynı sizin gibi derken ??? benimde bir oğlum var canım 5 yaşında ve normal doğumda dünyaya geldi

selam cici anne adayları, epeydir sanırım 5-6 yıldır bu siteyi takip ederim, kadınsal bir çok sorumun cevabınıda burdan almışımdır, artık yazmanın zamandır dedim ve işte burdayım...
kısmetse epey meşakatli bir yoldan sonra bende şubat annesi olmaya adayım.
öncelikle hepinize hayırlı olsun, Allah hepimizinkini tamamına erdirsin inşallah...
şimdi gelelim ilk soruma, bu aralar beni sağlık ocağından arıyorlar tetanoz aşısı için, sizler bu konuda ne yaptınız? aşı oldunuz mu? oldunuzsa kaçıncı hafta, olmadınızsa ne zaman olacakmısınız?

sonda takılmak zorundamı ?

1) sadece sezeryan da mı takılıyor normal doğumda da var mı ?
2) epidural istiyorum ama iğneden sonra taksalar olmaz mı ?

Çatallardan bahsetmişsiniz de aklıma boş gebelikten kürtajım geldi.O eğlenceli hastane gecesi(odam da tek değildim gece kettleda çay bile yaptık) abe kaynana eşliğinde 4 kez kürtaja gidişim ve lokal anestezi eşliğinde garip acısız işlemler geldi.Gülsem mi ağlasam mı bilemedim.

hayırlı olsun sağlıkla al bebeğini kucağına.

ben olmadım henüz ama çoğu arkadaş oldu tetanz aşısını
20. haftadan sonra oluyorlar ve 2 doz oluyor diğeri de doğumdan sonraya olucak

Yakın zamanda arkadaşım epidural sezeryan ile doğum yaptı sonda istemedi ama doktor ben bu riski alamam idrarını yapma ihtiyacı hissettiğinde dikişlerine zarar verebilir belki zorlanmazsın ama anlayamazsın onu daha uyuşuk olacağın için dedi.O da taktırdı.

hayırlı olsun sağlıkla al bebeğini kucağına.

ben olmadım henüz ama çoğu arkadaş oldu tetanz aşısını
20. haftadan sonra oluyorlar ve 2 doz oluyor diğeri de doğumdan sonraya olucak

aminnn...

benim minik kuzum 3. tüp bebek tedavisi sonucu oldu, sağlık ocağındaki hemşire senin durumun farklı olduğu için 20. haftada yapabiliris dedi yoksa 18 de yapıyorlarmış, 18 de olsam nolur dedim, düşük yapıyolar aşıya bağlıyorlar dedi çok korktum o yüzden geciktiriyorum, 20+2 gibi olsam geç kalmış olmam umarım.

canım bende sonda takılmadı takılsa anımsardım yani
sadece lavman yaptılar bana içeriyi temizlemek için çünkü ıkınırken altına kaçırabilirsin onun dışında idrarla ilgili bişi yapılmadı
kaldıki idrar aslında sanılanın aksine steril bişidir pis değildir ilk çıktığı anda yani
normal doğumda takmalarına gerke yok
eskiden kadınlar evde doğrurken düşün sondamı takıyorlardı yani illa takılması gerekmez

3 aşılama ve 3 tüp bebek tedavisi oldum, sayısız defa o çatala yattım ve sayısız doktorla yüz göz oldum :) artık o kadar olağan geliyor ki, göz doktoru yat bakıcam dese heralde ne alaka demek aklıma gelmez:)

10 st dir okuldaydım hissetmiorum artık belimi falan geldim şimdide birsürü evrak işim var

kız benmi çok cahilim doğum parası nedir yani doğum yapınca paramı ödeniyor şimdi ben öğretmenim benle ilgili bir durum var mı

slm güzel anneler, nasılsınız bu gün iyisinizdir inşallah. biz bu gün çok yorulduk, ayak bel kalmadı valla

o an gelince bunu düşüneceğini sanmıyorum
şaka bi yana smear falan da mı yaptırmadın valla bebek yapayım derken bazı aylar mecbur 3 4 kez açıodum
ama fenalık geliodu yani

oda bişeymi ben kasıktan muayene olduğumu hatırlamıyorum 5 düşük/kürtaj var hepsi alttan muayeneydi vede hepsinde kğrtaja girdim allah kimseye göstermesin ama başa gelince açmam olmuyo bu bebeğimdede ilk 3 ay hep alttan baktı riski olabilir diye 2 aydır göbekten bakıy-lıyorum sadece 5 yıllık evliliğimde smear testi vede rahim ağzı muayenelerini saymıyom bile

Kızlar bu kadar yorgunluğa olacağı buydu karnımda tam bebeğin olduğu yerde bişi var yürüyemiyorummmm çok kötü ne olur dua edin bana

Kızlar bu kadar yorgunluğa olacağı buydu karnımda tam bebeğin olduğu yerde bişi var yürüyemiyorummmm çok kötü ne olur dua edin bana

canım çok yorduysan kendini toplanmıştır bebeğin ufak çikolata gibi tatlı bişi ye ve uzan yat düzelir hemen bendede oluyor yorulunca istirahat et uzak ayaklarını tatlı yiyip

İlk fırsatta yatıp dinlenmeye çalış spsecim.Gidişat iyi değil gibi konuşuyorsun Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…