• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

ya bende iki gündür akşamları ayakta gidiyorum tümden ya ve çok zorlanıyorum aslına bakarsanız karnımda çıktı ama yer veren yok, hoş bende gidip kapıya yakın bir yere duruyorum orda klima var diye yani bu zamana kadarda öyle yaptım serin serin gideyim dedim hep fakat iki gündür yoruyor beri yok birde 35 dakka sürüyor tramvay en az 30 dakkası ayakta geçiyor :50:

ya bende iki gündür akşamları ayakta gidiyorum tümden ya ve çok zorlanıyorum aslına bakarsanız karnımda çıktı ama yer veren yok, hoş bende gidip kapıya yakın bir yere duruyorum orda klima var diye yani bu zamana kadarda öyle yaptım serin serin gideyim dedim hep fakat iki gündür yoruyor beri yok birde 35 dakka sürüyor tramvay en az 30 dakkası ayakta geçiyor :50:

görünür bir yerde dur sende görünce verirler ben öyle yapıyorum genelde ayakta gitmek yorucu oluyor bide otobüs sallanıyor falan

Son düzenleme:
Kızlar bizim bir arkadaş doğum yaptı bugün, karnındaki suyu azalmış, spinal epiduralle sezeryan yapmışlar. bebek 35. haftada geldi yalnız. 2.500 gr ve 47 cm. Minicik bir sey, ama Allahtan küvöze girmemiş. Arkadaş gebeliğinde 20 kilo aldığını söylemişti bana üstelik bunu söylediğinde 8 aylıktı, fazla kilo almanın demek ki hiç faydası olmuyor.
ah yavrum saglikla dogmuş ya:nazar: ben de kizim 36+5'de sezeryanla dünyaa getirmistim. 2.750 idi benim kizimda şükür küvöze girmemisti ama bende cok kilo almistim. Bilincsiz bir ilk hamilelikti.. Simdi dikkat ediyorum..

merhaba hanımlar..
inşallah hepiniz iyisinizdir..benim hamilelik biraz zorlu geçiyor..bu ikinci gebeliğim..henüz hala kilo alamadım hatta 2 kg kaybım var..16.haftamdayım..gün içinde çok yoruluyorum..21 aylık oğlum var,hayırlısıyla 2.oğlum olacak..şimdi oğlanı tuvalet eğitimine alıştırıyorum,kardeşi olmadan bu işi halletmem lazım...
ilk gebeliği olanların yazdıklarını okudukça yüzümde bir tebessüm beliriyor..benim ilk gebeliğim rahattı fakat rahatsızlıklarım vardı..mesala guatr,insülün direnci ve buna bağlı olarak 30 kg kadar almam,kanamam ve beraberinde hep aynı soru bebeğime birşey olur mu?yok olmayınca olmuyor işte..Rabbim koruyor meleklerini..
size kısaca doğum hikayemi anlatayım belki bir nebze rahatlarsınız..hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden beri hep sezeryan istemiştim..eşim doktor olduğu için hep normal doğumdan yanaydı..40+3 gün boyunca sezeryanla yattım sezeryanla kalktım..tabi ne sancı var ne su ne nişan..bünye hazır ama korkudan doğuramıyorum..içimde bir sıkıntı vardı...eşime hadi ultrasona girelim dedim..hafta sonuydu..direkt eşimden dolayı doğum salonundaki ultrasona giriyordum..içeri girdim ve karşımda hiç muayene olmadığım bir doktor vardı..içerde bir kadının ağlama sesleri oda 40+3 günlükmüş,tesadüf işte..bebeği anne karnında kakasını yemiş ölmüş..daha sonra doktor ultrasonda beni muayene ettikten sonra eşime neyi bekliyoruz gelin suni sancı verelim olursa olur olmazsa sezeryana alırız dedi..tabi bende bir korku hem o kadının feryadı hem bana verilecek suni sancı hemde hiç muayene olmadığım bir doktor vesayre vesayre..siz düşünün halimi..yok böyle olmayacak tamam dedim bismillah deyip yatışımı yaptım..saat 20.30 suni sancı verildi ve ben 23.00 da oğlumu kucağıma aldım..evet tam 2,5 saatte doğurdum..ve inanın tek bir çığlık bile atmadım..doktor eşime hiç bağırmadığımı acı eşiğimin çok yüksek olduğunu söylemiş..yooo alakası yoktu çünkü o kadını gördüğümde sadece şükrettim halime ve biranönce doğurmak için elimden gelen tüm çabayı gösterdim..sezeryan isteyen ben normal doğurmuştum..size tek tavsiyem kızlar kötü doğum hikayeleri anlatan kişilerden uzak durun..beyninize çatır çatır doğuracağım diye komutlar verin.inanın normal doğum yapamayacak biri varsa oda bendim..valla gittim kuzu kuzu yattım paşa gibi doğurdum..pisim pasım hep hastanede kaldı..sezeryan olsaydım biliyorum çok çekecektim..Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..

Tünaydınlar güzel anne adayları.. Mutlu bi gün olsun inşallah..
Burası soru bölümü değil biliyorum ama haftası benimle aynı olan annelere sormak istedim.
Benim sırt üstü yatakta yatarken karnımın altında elime sert bi tepecik geliyor.
16. haftada fundus yüksekliği tam da oradaymış zaten ama merak ediyorum sizlere de oluyor mu?
Yani o elime gelen bebek mi? Normal mi bu durum? Vallahi kafama taktım.. :\

ben bazen gelir mi diye bakıyorum ama benim elime gelmio
fakat hareketlerden aslında derime çok yakın olduğunu anlıyorum
salında o sertleşme ise magnezyum almak gerekliymiş bilginiz olsun
elle hisstemek gayet normal ama çoğu sitede de yazıyor

:1::1: aynen canım
senin de belki bir anda pırtlar çıkar :34:
şuanda tam hamile göbeğim oldu:3:

bi sabah pıt yapcak göbeğim
gelecek haftadan itibaren atak beliyorum ben
1 haftadır beni görmeyenler bu hafta göbeğin çıkmış dio artık

Kızlar bizim bir arkadaş doğum yaptı bugün, karnındaki suyu azalmış, spinal epiduralle sezeryan yapmışlar. bebek 35. haftada geldi yalnız. 2.500 gr ve 47 cm. Minicik bir sey, ama Allahtan küvöze girmemiş. Arkadaş gebeliğinde 20 kilo aldığını söylemişti bana üstelik bunu söylediğinde 8 aylıktı, fazla kilo almanın demek ki hiç faydası olmuyor.

yok canım ya çocuğa nekadarı yarıcak anca 3.5 kilosu
gerisi bizim işte
daha soğrusu 10 kilo falan plasenta amniyotik sıvı falan filan
gerisi de bizim aldıklarımız
mesela bizim haftamızda bebek 150 gr amniyotik sıvı 250 ml rahim 250 grammış toplam 700 desek geri aldıklrımız hep bizim işte
yani 2,5 kilo almışım kendime böhü böhü

Tünaydınlar güzel anne adayları.. Mutlu bi gün olsun inşallah..
Burası soru bölümü değil biliyorum ama haftası benimle aynı olan annelere sormak istedim.
Benim sırt üstü yatakta yatarken karnımın altında elime sert bi tepecik geliyor.
16. haftada fundus yüksekliği tam da oradaymış zaten ama merak ediyorum sizlere de oluyor mu?
Yani o elime gelen bebek mi? Normal mi bu durum? Vallahi kafama taktım.. :\
bende böyle bir durum yok varsada ben fark etmiyorum biraz yağlı bi göbeğim var belki ondandır

evet fazla kilo annede kalıyor bebekle ilgisi yok fakat yinede maşallahı varmış lip bebeğinde küvöze girmemesi büyük bişey
aynı durumda olan haziran ayında doğum yapan bir tandığım var daha doğrusu haziranda yapcaktı mayıs başında yaptı doğumunu 34.haftada aldılar eşi yaşlandı diye bebek 2000 grdı ama küvöze girmedi çiğer geliştirici yapmışlardı haftalar öncesinden çünkü

merhaba hanımlar..
inşallah hepiniz iyisinizdir..benim hamilelik biraz zorlu geçiyor..bu ikinci gebeliğim..henüz hala kilo alamadım hatta 2 kg kaybım var..16.haftamdayım..gün içinde çok yoruluyorum..21 aylık oğlum var,hayırlısıyla 2.oğlum olacak..şimdi oğlanı tuvalet eğitimine alıştırıyorum,kardeşi olmadan bu işi halletmem lazım...
ilk gebeliği olanların yazdıklarını okudukça yüzümde bir tebessüm beliriyor..benim ilk gebeliğim rahattı fakat rahatsızlıklarım vardı..mesala guatr,insülün direnci ve buna bağlı olarak 30 kg kadar almam,kanamam ve beraberinde hep aynı soru bebeğime birşey olur mu?yok olmayınca olmuyor işte..Rabbim koruyor meleklerini..
size kısaca doğum hikayemi anlatayım belki bir nebze rahatlarsınız..hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden beri hep sezeryan istemiştim..eşim doktor olduğu için hep normal doğumdan yanaydı..40+3 gün boyunca sezeryanla yattım sezeryanla kalktım..tabi ne sancı var ne su ne nişan..bünye hazır ama korkudan doğuramıyorum..içimde bir sıkıntı vardı...eşime hadi ultrasona girelim dedim..hafta sonuydu..direkt eşimden dolayı doğum salonundaki ultrasona giriyordum..içeri girdim ve karşımda hiç muayene olmadığım bir doktor vardı..içerde bir kadının ağlama sesleri oda 40+3 günlükmüş,tesadüf işte..bebeği anne karnında kakasını yemiş ölmüş..daha sonra doktor ultrasonda beni muayene ettikten sonra eşime neyi bekliyoruz gelin suni sancı verelim olursa olur olmazsa sezeryana alırız dedi..tabi bende bir korku hem o kadının feryadı hem bana verilecek suni sancı hemde hiç muayene olmadığım bir doktor vesayre vesayre..siz düşünün halimi..yok böyle olmayacak tamam dedim bismillah deyip yatışımı yaptım..saat 20.30 suni sancı verildi ve ben 23.00 da oğlumu kucağıma aldım..evet tam 2,5 saatte doğurdum..ve inanın tek bir çığlık bile atmadım..doktor eşime hiç bağırmadığımı acı eşiğimin çok yüksek olduğunu söylemiş..yooo alakası yoktu çünkü o kadını gördüğümde sadece şükrettim halime ve biranönce doğurmak için elimden gelen tüm çabayı gösterdim..sezeryan isteyen ben normal doğurmuştum..size tek tavsiyem kızlar kötü doğum hikayeleri anlatan kişilerden uzak durun..beyninize çatır çatır doğuracağım diye komutlar verin.inanın normal doğum yapamayacak biri varsa oda bendim..valla gittim kuzu kuzu yattım paşa gibi doğurdum..pisim pasım hep hastanede kaldı..sezeryan olsaydım biliyorum çok çekecektim..Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..

kendimi hep çatır çatır doğurursun diye yada başka kadınlar nasıl yaptı sende yapacaksın diye gaza getiriyorum..
ki sezeryan bile olsa sancılarımla sezeryana girmeyi o annelik duygusunu tam yaşamayı istiyorum
İNŞALLAH rabbim nasip eder sağlıkla kucağıma alırım bebeğimi başkalarının acısı sana destek olmuş Rabbim ona da yardım etsin

kızlar şuan takvimim 161 gösteriyor

ikili rakamlara düşünce 100ün altına düşünce yani göbek atacağım kızlar koca göbeğimle ahanda nah buraya yazıyorum :9::9::9::9::9::9::49::49::49:

Roman havası oynarsak bende karşına geçebilirim :52:

merhaba hanımlar..

Ne güzel anlatmışsın canım valla yalan değil bende normal doğuramazmışım gibi hissediyorum sürekli sezeryanda aklım fikrim Allah büyük:16:

ü

bundan sonra atak yapar o zaman fındık.
bana kızın olacak gibi geliyor nedense bilmiyorum :nazar:

Nereye ekleniyor fotoğraflar? Ben göremedim :26:

özel albüm de arkadaş olarak eklemen lazım

merhaba hanımlar..

canım ne güzel şeyler yazmışsın bende hep bunları diyorum ilk bebeği olanlara bende normal yaptım doğumumu fakat ilk gebe olduğumu öğrendiğim andan itibaren ben doğrabilirim nolacakki yaparım tabi dedim hiç korkmadım ve 5 saatlik kendi sancımın ardından normal yolla 39+3 de doğurdum oğlumu çok şükür,
allah evlatlarımızı bize bağışlasın
sana gelince bulantıların halen geçmedimi, hoş senin halin daha zor evde bir ufaklık daha var allah kolaylık versin tatlım tuvalet eğitimide hiç kolay değil bilirim
bir yardımcın yokmu annen kayınvalden faln bu dönemde sizde kalsa falan
bu arada ikinci prensinmiş hayırlı olsun

ben bazen gelir mi diye bakıyorum ama benim elime gelmio
fakat hareketlerden aslında derime çok yakın olduğunu anlıyorum
salında o sertleşme ise magnezyum almak gerekliymiş bilginiz olsun
elle hisstemek gayet normal ama çoğu sitede de yazıyor

yok canım ya çocuğa nekadarı yarıcak anca 3.5 kilosu
gerisi bizim işte
daha soğrusu 10 kilo falan plasenta amniyotik sıvı falan filan
gerisi de bizim aldıklarımız
mesela bizim haftamızda bebek 150 gr amniyotik sıvı 250 ml rahim 250 grammış toplam 700 desek geri aldıklrımız hep bizim işte
yani 2,5 kilo almışım kendime böhü böhü

Korkmaya basladim :(( bayadir var bu durum.. Bebeğe herhangi bi zarari olur mu ki z
Ama kanama lekelenme vs yok cok şükür.. Yoksa acilen giderdim zaten..
Bazi yasayanlar varmis ama inanin randevu günümü sabirsizlikla bekliyorumm..

bundan sonra atak yapar o zaman fındık.
bana kızın olacak gibi geliyor nedense bilmiyorum :nazar:

özel albüm de arkadaş olarak eklemen lazım

bana da öyle gibi gelio:))

Korkmaya basladim :(( bayadir var bu durum.. Bebeğe herhangi bi zarari olur mu ki z
Ama kanama lekelenme vs yok cok şükür.. Yoksa acilen giderdim zaten..
Bazi yasayanlar varmis ama inanin randevu günümü sabirsizlikla bekliyorumm..
korkma canım kasılman falan yoksa bişey yoktur
doktoruna ulaşabiliosan sor ama
benim bildiğim çok sertse rahim sertleşmesi oluo magnezyumla geçio

Eki Görüntüle 789193

kızlar totalde 12,5 kg aldığımızda dağılımı böyle olacakmış bende 15 almıştım oğlumda fakat 5 i gitmişti doğumda üstelik oğlumda 3600 kgdı
haha ben 3500 lük yağ kısmının 2000 lik kısmını tamaladım bile:)
bu bize uymadıki şimdi

kendimi hep çatır çatır doğurursun diye yada başka kadınlar nasıl yaptı sende yapacaksın diye gaza getiriyorum..
ki sezeryan bile olsa sancılarımla sezeryana girmeyi o annelik duygusunu tam yaşamayı istiyorum
İNŞALLAH rabbim nasip eder sağlıkla kucağıma alırım bebeğimi başkalarının acısı sana destek olmuş Rabbim ona da yardım etsin

evet onun acısı bana vesile oldu..hep dua ettim ettim o kadına..inşallah 2.bebeğini çoktan kucağına almıştır..birde bu kadar kolay doğurmamda anneminde çok payı var..hamilelik boyunca bana hep kızım doğum çok kolay bir olay zor olsa ben 6 tane doğururmuydum der gülerdi hep..doğum sancılarım 50 saniye sürüyordu yaklaşık ve ben içimden bütün sureleri okuyordum..son 1 ay kalada hep hurma yedim..şimdi yemenizi tavsiye etmem..çünkü oksitosin salgılattırıyor yani doğumu kolaylaştıran bir hormon bu..gebeliğin son aylarında tüketilmesi gerekiyor yoksa erken doğuma sebep oluyor.herşey beyinde bitiyor sanırım..

bana da öyle gibi gelio:))

korkma canım kasılman falan yoksa bişey yoktur
doktoruna ulaşabiliosan sor ama
benim bildiğim çok sertse rahim sertleşmesi oluo magnezyumla geçio

haha ben 3500 lük yağ kısmının 2000 lik kısmını tamaladım bile:)
bu bize uymadıki şimdi

bu zaten 40 haftalık bir bayanın hali bize uymaması normal

Kilo almamamiz gerekiyor kızlar ama ben zaten tombikim ustune alinca ne olcak bolmiyorum korkuyorum evli ilk kisimizfi yefim durdum insan küçük yerde oluncs kendine hic bakmiyor memlekete gidince drpresyona giriyorum yazin vrrecektim sozde;)

Back
X