merhaba hanımlar..
inşallah hepiniz iyisinizdir..benim hamilelik biraz zorlu geçiyor..bu ikinci gebeliğim..henüz hala kilo alamadım hatta 2 kg kaybım var..16.haftamdayım..gün içinde çok yoruluyorum..21 aylık oğlum var,hayırlısıyla 2.oğlum olacak..şimdi oğlanı tuvalet eğitimine alıştırıyorum,kardeşi olmadan bu işi halletmem lazım...
ilk gebeliği olanların yazdıklarını okudukça yüzümde bir tebessüm beliriyor..benim ilk gebeliğim rahattı fakat rahatsızlıklarım vardı..mesala guatr,insülün direnci ve buna bağlı olarak 30 kg kadar almam,kanamam ve beraberinde hep aynı soru bebeğime birşey olur mu?yok olmayınca olmuyor işte..Rabbim koruyor meleklerini..
size kısaca doğum hikayemi anlatayım belki bir nebze rahatlarsınız..hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden beri hep sezeryan istemiştim..eşim doktor olduğu için hep normal doğumdan yanaydı..40+3 gün boyunca sezeryanla yattım sezeryanla kalktım..tabi ne sancı var ne su ne nişan..bünye hazır ama korkudan doğuramıyorum..içimde bir sıkıntı vardı...eşime hadi ultrasona girelim dedim..hafta sonuydu..direkt eşimden dolayı doğum salonundaki ultrasona giriyordum..içeri girdim ve karşımda hiç muayene olmadığım bir doktor vardı..içerde bir kadının ağlama sesleri oda 40+3 günlükmüş,tesadüf işte..bebeği anne karnında kakasını yemiş ölmüş..daha sonra doktor ultrasonda beni muayene ettikten sonra eşime neyi bekliyoruz gelin suni sancı verelim olursa olur olmazsa sezeryana alırız dedi..tabi bende bir korku hem o kadının feryadı hem bana verilecek suni sancı hemde hiç muayene olmadığım bir doktor vesayre vesayre..siz düşünün halimi..yok böyle olmayacak tamam dedim bismillah deyip yatışımı yaptım..saat 20.30 suni sancı verildi ve ben 23.00 da oğlumu kucağıma aldım..evet tam 2,5 saatte doğurdum..ve inanın tek bir çığlık bile atmadım..doktor eşime hiç bağırmadığımı acı eşiğimin çok yüksek olduğunu söylemiş..yooo alakası yoktu çünkü o kadını gördüğümde sadece şükrettim halime ve biranönce doğurmak için elimden gelen tüm çabayı gösterdim..sezeryan isteyen ben normal doğurmuştum..size tek tavsiyem kızlar kötü doğum hikayeleri anlatan kişilerden uzak durun..beyninize çatır çatır doğuracağım diye komutlar verin.inanın normal doğum yapamayacak biri varsa oda bendim..valla gittim kuzu kuzu yattım paşa gibi doğurdum..pisim pasım hep hastanede kaldı..sezeryan olsaydım biliyorum çok çekecektim..Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..