Daha önce gerekli gereksiz alışveriş yapmamak için bir listeye ihtiyacımız olduğunu yazmıştım. Malum bebeişler ilk 3 ayda inanılmaz hızlı büyüyyecekler, bu durumda alışverişleri kısa vadeli ve gerçek ihtiyaçlar doğrultusunda tutmak hem bizim hem bebeğimiz için iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Bu arada cinsiyeti henüz belli olmayanlar veya emin olmayanlar için pratik çözüm : alınan ciciler için krem rengi almakbenim ilk zamanlarda aldığım kıyafetlerin hepsi krem rengi
Gelelim ihtiyaç listesine, buna ekleme çıkarma yapmak isteyen annelerin de görüşlerini bekliyorum :
Bebişin Listesi :
1- Biberon , emzik ve zincir, diş kaşıyıcı, (damaklı, silikon ve suyla kaynatılarak sterilize edilebilir), Burun Aspiratörü, Çıngırak, 0-3 ay Eğitici Oyuncak,
2- 3 takım Nevresim Takımı, Yatak, Yastık, Yorgan, Alez, 2 ince 2 kalın Battaniye (Beşik değil karyola alanlar 70*110 cm alacaklardır zaten, uzun uzun kullanır)
3- Bebek Bakım Ürünleri : Mustela marka şampuan, nemlendirici, pişik kremi, bebe yağı, tırnak bakım seti, kulak temizleme seti, fırça tarak seti
4- Bebek Banyosu, 2-3 tane Banyo Havlusu, Banyo Süngerleri,
5- Bez (Yenidoğan bezi yine hızlı büyüme nedeni ile stok yapılmamalıdır), Alt Silme Pamuğu (Hassas bebek poposuna Islak Mendil Kullanmamak İçin), Alt Değiştirme Örtüsü
6- 2 takım 10'lu yenidoğan takım, 5 tane 0-3 ay body ve zıbın(5'li paketler var), 2 takım 0-3 ay pijama, 2-3 tulum, 6 çift ince çorap, 3-4 tane mama önlüğü, 5'li paket ağız silme bezi, 3-5 tane havlu penye omuz bezi (İlk 3 ayda kullanılacak kadar, en doğrusu ihtiyaçları yaşarken belirlemek)
7- Oyun Halısı
8- Oyun Parkı
9- Ev Tipi ana Kucağı
10- Kanguru
11- Bebek Çantası
12- Bebek Arabası
13- Yatak (Sepet yada beşik yerine büyüyebilen karyola en kullanışlısı)
14- Mama Sandalyesi
Benim Listem :
1- 2 takım emzirme geceliği
2- Göğüs Pedi
3- Göğüs Kremi
4- Emzirme Sütyeni ve Emzirme Atleti (2'şer adet)
5- Göğüs Pompası
6- Göğüs Ucu Koruyucu
7- Lohusa Kilodu (3-5 Adet)
8- Hijyenik Ped
Eki Görüntüle 1000110 Eki Görüntüle 1000111 Eki Görüntüle 1000112 Eki Görüntüle 1000113 Eki Görüntüle 1000114 Eki Görüntüle 1000115
Bunlar da benim markafoniden aldığım ciciler,ben de gidip kendim dokuna dokuna almak istiyorum ama şimdilik evden çıkamayınca hevesim azıcık körelsin dedim.Birkaç şey daha aldım ama kampanya geçtiğinden fotoları bulamadım.Bir de mavi şapkalı tulumun krem rengini aldım ama o rengin fotosuna bulamadım.Kargoya verilmiş bile cicilerimiz
Daha önce gerekli gereksiz alışveriş yapmamak için bir listeye ihtiyacımız olduğunu yazmıştım. Malum bebeişler ilk 3 ayda inanılmaz hızlı büyüyyecekler, bu durumda alışverişleri kısa vadeli ve gerçek ihtiyaçlar doğrultusunda tutmak hem bizim hem bebeğimiz için iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Bu arada cinsiyeti henüz belli olmayanlar veya emin olmayanlar için pratik çözüm : alınan ciciler için krem rengi almakbenim ilk zamanlarda aldığım kıyafetlerin hepsi krem rengi
Gelelim ihtiyaç listesine, buna ekleme çıkarma yapmak isteyen annelerin de görüşlerini bekliyorum :
Bebişin Listesi :
1- Biberon , emzik ve zincir, diş kaşıyıcı, (damaklı, silikon ve suyla kaynatılarak sterilize edilebilir), Burun Aspiratörü, Çıngırak, 0-3 ay Eğitici Oyuncak,
2- 3 takım Nevresim Takımı, Yatak, Yastık, Yorgan, Alez, 2 ince 2 kalın Battaniye (Beşik değil karyola alanlar 70*110 cm alacaklardır zaten, uzun uzun kullanır)
3- Bebek Bakım Ürünleri : Mustela marka şampuan, nemlendirici, pişik kremi, bebe yağı, tırnak bakım seti, kulak temizleme seti, fırça tarak seti
4- Bebek Banyosu, 2-3 tane Banyo Havlusu, Banyo Süngerleri,
5- Bez (Yenidoğan bezi yine hızlı büyüme nedeni ile stok yapılmamalıdır), Alt Silme Pamuğu (Hassas bebek poposuna Islak Mendil Kullanmamak İçin), Alt Değiştirme Örtüsü
6- 2 takım 10'lu yenidoğan takım, 5 tane 0-3 ay body ve zıbın(5'li paketler var), 2 takım 0-3 ay pijama, 2-3 tulum, 6 çift ince çorap, 3-4 tane mama önlüğü, 5'li paket ağız silme bezi, 3-5 tane havlu penye omuz bezi (İlk 3 ayda kullanılacak kadar, en doğrusu ihtiyaçları yaşarken belirlemek)
7- Oyun Halısı
8- Oyun Parkı
9- Ev Tipi ana Kucağı
10- Kanguru
11- Bebek Çantası
12- Bebek Arabası
13- Yatak (Sepet yada beşik yerine büyüyebilen karyola en kullanışlısı)
14- Mama Sandalyesi
Benim Listem :
1- 2 takım emzirme geceliği
2- Göğüs Pedi
3- Göğüs Kremi
4- Emzirme Sütyeni ve Emzirme Atleti (2'şer adet)
5- Göğüs Pompası
6- Göğüs Ucu Koruyucu
7- Lohusa Kilodu (3-5 Adet)
8- Hijyenik Ped
canım benim hepside ayrı ayrı çok güzeller bend bunların hepsine bakmıştım markofoniden ama almaya cesaret edemedim açıkcası klitesi nasıldır ürünler nasıldır bilemedim ama gerçekten de almayı düşündüğüm ürünleri almışsın inş hepside güzeldir ve oğluş güle güle kullanır eskitir
Eki Görüntüle 1000110 Eki Görüntüle 1000111 Eki Görüntüle 1000112 Eki Görüntüle 1000113 Eki Görüntüle 1000114 Eki Görüntüle 1000115
Bunlar da benim markafoniden aldığım ciciler,ben de gidip kendim dokuna dokuna almak istiyorum ama şimdilik evden çıkamayınca hevesim azıcık körelsin dedim.Birkaç şey daha aldım ama kampanya geçtiğinden fotoları bulamadım.Bir de mavi şapkalı tulumun krem rengini aldım ama o rengin fotosuna bulamadım.Kargoya verilmiş bile cicilerimiz
Bayanlar bebek arabası baktınız mı hiç?Aklında birşey beliren var mı?Benim en ilgimi çeken konu
geçen yıl temmuzda doğumum oldu bebeğim 7,5 aylık daha öncede yazdım bebeğe ihtiyacınız oldukça alışveriş yapın diye.benim işime yarayan kullandıklarım biraz karışık olucak ama yenidoğan bebek için olanı yazacağım.bebek büyüdükçe magzadan avmden alışveriş yaparsınız
kullandıklarım
bebek bezi 2 numara ile başlayın derin ben 1 numarayı 1 hafta kullandım eger bebek 2.5-3.5 kg arası ise 1 numara 1 paket yeter
gögüs pedi bolca kullandım
1 tane emzirmek için gecelik 1 tane önden açılır alt üst pijama
normal kilot kullandım
hasta bezi 1 paket
hatta 1 paket orkid
aynı gün normal doğum yapınca çıkıyorsun sezeryanse 1 gün kalıyorsun
ben emzirme ucu kullandım 1 hafta bile degil 3 gün alınmasada olur
elektrikli süt pompası çok işime yaradı özellikle bebeğim sarılıktı çok faydalı oldu.
hastane çıkışı değilde alt üst takımlar 3-6 ay arası çok işimi gördü
çıtçıtlı atletde öyle yazın sıcakta tek çıtçıtlı atletle evde dolaştı uyudu kalın giyerse isilik oluyor
bebek arabası
emzirme sütyeni ve emzirme atleti
park yatak
ana kucagı ya da salıncak
anne için çorap ve yelek
1 tane bebek emzirme minderi evde kendimiz diktik
emzirme önlüğü kendimiz diktik halada kullanyorum
bebek atleti
bebek çorabı
2 tane bebek nevresim takımı
yastık kusmasıyla boğulmasın diye
biberon ben nuk kullandım 1 numara
emzik yeni doğduğunda kullanılmıyor bebek kendi seçiyor biberonuda öyle emziği 3-4 aylıkken kullanabiliyor tam
yıkama kuveti
bebek köpüklü file
bebek kovası ve sürahisi
şampuan ve sabun semabed
pişik kremi bepantholplus+ sebamedde var ama var olan pişiği önlemiyor boşuna alınmış
vücut yağı dalin
bebek bezi ilk çok sık kaka yaptığı için can bebe almıştım
40 dan sonra kaka sayısı 1 e düşüyor hatta yalancı kabızlık oluyor bu geçicidir
40dan sonra molfixe geçtim
ince bebek battaniyesi 2 tane penye
1 paket ağız mendiili
bebek havlusu yumuşak
bebek süngeri banyo için çabuk köpürüyor acıtmıyor
bir tane dijital ateş ölçer bende arzum var çok memnunum
bebek çantası.ben çantacıdan eşim günlük çanta aldı biraz geniş onu kullanıyorum hemde bebek çantası gibi değil.az eşya götürüncede kendi küçük çantamı
alt açma örtüsü evde kendinizde dikilebilir alınada bilir benim 1 tane hazır 1 tanede diktiğimiz var hafif o.diktiğimizi çantamda taşıyorum
bebek için hafif penye yelekler rüzgarda sabah iyi oluyor yada akşam dışarı çıkılıyorsa
bebek tırnak makası
bebek için fazla bişey almayın büyüdükçe dışarı çıkıp alırsınız her ay doğuma kadar altın biriktirin ya da para.bebeğin ayına göre ihtiyacını alırsınız.ben biriktirdim keske daha çok biriktirseydim o parayla doğumda hastane gelen misafirler ve bebek bezi ihtiyaçlarımı biraz karşıladım.
alıpda kullanamadıklarım
sebamed pişik kremi
gögüs ucu ve gögüs kalkanı
yorgan bebek yorganda ancak 7- 8 ayda kullanabiliyor o bile erken
kanguru
port bebe bebek taşıma çantası
tulumlar
alt üst tulumlarda öyle
bebek şapkası
bebek mama önlüğü
yenidoğan çorapları küçük oldu
emzik
mama sandalyesi 6.ayda alınmalı daha önce gerek olmuyor deneyerek alın belki bebek sevmeyebilir
yürüteç 6.aydan sonra
park yatağın alt kademesine kendimiz yün yatak diktik altınada yükseltmek için yorgan koydum
bebek arabası baston puset
gögüs kremi yerine zeytinyağı ve anne sütü sürmek gögsü biraz açık burakmak
emzik gerekmedi
bebek büyüdükçe yeni ihtiyaçlar olucak büyüdükçe farkına varacaksınız.
ben 4.5 aylıkken mama vermeye başladım anne sütüünün yanında.5.ayda çeşitli ek gıdalar
bütün bunlar için bol para lazım bu da biriktirmekten geçer
Güle güle kullanın cnm çok güzeller
Gamzeyusuf güle güle kullanın cnm çok güzeller
Eki Görüntüle 1005379
Eki Görüntüle 1005380
Eki Görüntüle 1005381
Eki Görüntüle 1005383
Bunlarda benim kızımın cicişleri :)
canım aldıkların çok tatlı hele o çilek kız ve mini mouse cicilerine bayıldım güle güle giysin kızın :) nerden aldın acaba markası edir?ben daha hiç birşey almadım ufak tefek hediye geliyor,annemler alma 7.ay alırsın diyor sizce ne yapsam çok hevesleniyorum bende...ne alayım ilk olarak?
Merhaba herkese, bende burda yeniyim 5 aylık hamileyim, 2 haftadır bebek odası-bebek arabası bakmaktan kafam okadar karıştıki herkes başka bişe tavsiye ediyor, e malum güzel şeyler kaliteli şeylerde pahalı bende makul bütçemize uygun olan şeyleri seçmek zorundayım bebek odasında en fazla 1.500 tl, bebek arabasınada en fazla 700 tl olucak şekilde
Sizlere tekrardan soruyorum bebek odası ve bebek arabası markası belirledinizmi önereceğiniz markalar varmı ?
Bebek odasında büyüyen beşik istiyorum ama memnun olanda var olmayanda, bebek arabasındada travel sistem istiyorum
Bebek odasında 3 marka belirledim şimdilik ;
Belis Mobilya - Doğa modeli https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...YsGrS_Tqs_7jHf
Hugglo Mobilya - Deren modeli
İlknur Mobilya - Elit modeli http://www.bebebesik.com/urunler/1390056346.jpg
Bebek arabasındada Kraft Cross yada Nova modeli aklımda sizce ?????
Ve evet bunlarda Mina'mın cicişleri ama şimdilikkkk
Eki Görüntüle 1005852 Eki Görüntüle 1005853 Eki Görüntüle 1005854 Eki Görüntüle 1005855 Eki Görüntüle 1005856 Eki Görüntüle 1005857 Eki Görüntüle 1005858 Eki Görüntüle 1005859 Eki Görüntüle 1005860 Eki Görüntüle 1005861 Eki Görüntüle 1005862 Eki Görüntüle 1005863 Eki Görüntüle 1005864 Eki Görüntüle 1005865 Eki Görüntüle 1005866 Eki Görüntüle 1005867 Eki Görüntüle 1005868 Eki Görüntüle 1005869 Eki Görüntüle 1005870 Eki Görüntüle 1005871 Eki Görüntüle 1005873 Eki Görüntüle 1005874 Eki Görüntüle 1005875 Eki Görüntüle 1005876 Eki Görüntüle 1005877 Eki Görüntüle 1005878 Eki Görüntüle 1005879 Eki Görüntüle 1005880 Eki Görüntüle 1005881 Eki Görüntüle 1005882
canım aldıkların çok tatlı hele o çilek kız ve mini mouse cicilerine bayıldım güle güle giysin kızın :) nerden aldın acaba markası edir?ben daha hiç birşey almadım ufak tefek hediye geliyor,annemler alma 7.ay alırsın diyor sizce ne yapsam çok hevesleniyorum bende...ne alayım ilk olarak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?