Hayirli olsun cnm insallah transferin sonrada pozitif haberlerini alalim burdan dualarimiz senle ve herkesle
hayırlı olsun canım ya,sözlerinle beni de heyecanlandırdın inanki..bende ilkinden hiçbirşey yaşamamıştım,transferim gerçekleşememişti yani..içim kıpır kıpır oldu biranda..inşallah herşey yolunda gider,bu sefer ilk ve son olur umarım..tüm iyi dileklerim seninle canım..
Asilamada denedik ozelde varikosel ameliyatida oldu bir okadarda ilac kullandi simdide maranki nin tarifi bal karisimi var onu deniyiruz bir haftadir bu ay da bir hafta erken hasta oldum artik ilaclar hormon diye bisey birakmiyo insanda
2014 te bütün umutları tükenmiş ama tek bir umudu tüp bebek olan arkadaşlar gelin birlikte dertleşelim birlikte bu yoldan geçelim ..
birbirimize umut olalım ... tedavilerimizi paylaşalım.... çok zorlu bir süreç maddi manevi bunu biliyorum birlikte yürüyelim bu yolda sizleri bekliyorum ....
yeni tüp bebek yöntemi IVM
Çocuk özlemi çeken ve tüp bebek yöntemine başvuran hastalara sunulan ilaçsız tüp bebek uygulamaları ne kadar yararlı ve başarılı sorusuna cevap arıyorsanız bu yazıyı mutlaka okuyun.
Tüp bebek uygulamasına alternatif olarak sunulan IVM, yani ilaçsız tedavi, yumurtaların laboratuar ortamında olgunlaştırılması ile gerçekleştiriliyor. Bu yöntem 1990'lı yılların sonlarından itibaren kullanılmaya başlandı. IVM'de kısa süreli ilaç kullanımı veya hiç ilaç kullanılmadan toplanan olgunlaşmamış yumurtalar dış ortamda olgunlaştırılır ve daha sonra döllenerek transfer edilir.
Yöntem ilk olarak ilaçlara aşırı cevap veren polikistik over sendromlu (yumurtlama problemi olan) kadınlarda ilaç kullanılmadan tüp bebek yapılmak amacı ile ortaya atıldı.
IVM yararı nedir?
Polikistik over sendromlu kadınlar, yumurtalıkları uyaran ve gonadotropin adı verilen ilaçların etkisine karşı aşırı derecede hassaslar. Bundan dolayı ovarian hiperstimülasyon sendromu (OHSS) adı verilen ve hastaneye yatarak tedavi gerektirebilen bir komplikasyona meyilliler. Özellikle de gebelik sırasında salgılanan hormonlar, ilaçlarla uyarılmış olan yumurtalıkları daha da uyarır. Bunun sonucunda karın boşluğu içine sıvı sızar ve kanda pıhtılaşma problemlerine yol açar. Yumurtalıklar ilaçlarla uyarılmadan tüp bebek uygulamasına geçildiğinde OHSS riski ortadan kalkar.
Natürel Siklus
Tüp bebek tedavisinde, hormon kullanmak istemeyen kadınlarda, doğal olarak büyüyen ve olgunlaşan yumurtanın çatlama aşamasından hemen önce alınıp, vücut dışında tüp bebek yöntemi ile döllenmesi işlemidir. Burada elde edilen tek yumurta, geliştirilerek iyi bir embriyo elde edilebilir ve transferi ile gebelik sağlanabilir.
Bununla birlikte ‘natürel siklusla tüp bebek tedavisi’nin önerildiği en büyük grubu, klasik tüp bebek yöntemine cevap vermeyen hastalar oluşturmaktadırlar.
TÜP BEBEK YAPTIRACAK ARKADAŞLARIMIZIN LİSTESİ
rose3507..............tüp bebek............. haziran............ beklemede.........yaş 22.....Antalya Anadolu hastanesi......ilk deneme
sevva7.................tüp bebek.............haziran.............beklemede..........yaş 22....hastane araştırıyor................2. deneme
casmink...............tüp bebek.............nisan.................beklemede
erre.....................tüp bebek............mart..................beklemede
nese77................tüp bebek............nisan...................beklemede........... yas 36 ...........adana baskent hast........3.deneme
58ketum34.........tüp bebek............nisan.....................beklemede...........yaş 33........ist.semihaşakir hast............2.deneme
yasev.................tüp bebek............haziran.....................beklemede......... yas 32..........konya kızılayhast..........2.deneme
huzun862486......tüp bebek...........ocaksonu.................beklemede..........yaş27.............. smryna art izmir..........2.deneme
eyll75................tüp bebek..........??????......................beklemede............?????............????????????????..........?????
kizlar hepinize iyi pazarlar diliyorm
mrb cnm ne ignesi cnm benden oyle bisey istememislerdi pregesteron igne mi cnm yoksasanada cnm neşecim sana birşey sorucam benden 10 tane iğne istediler gelriken al diye niye veriylar bunları?
mrb cnm ne ignesi cnm benden oyle bisey istememislerdi pregesteron igne mi cnm yoksa
yok estrafem günde 3 tane içiyorum cumartesiden beri günde 3 tane progestan fıtıl kullanıyorum salı günü gelirken de 10 bir iğne verdi adı closene 10 lu kan sulandırıcıymış hemşire öle söledi yanında getir dedi ......
merhaba arkadaşlar,
ben bir ay önce enson incir kürü yapacağımı söyleyip aranızdan ayrılmıştım:)çünkü eşim devamlı forumu okuyup etkilenmemden rahatsız oluyordu. evet incir kürünü denedim. eşimde azosperm vardı. doktor hiç vakit kaybetmeden tüp bebek yapın demişti.biz de sömestr tatilini yani bugünü bekliyorduk tedavi için. ama adetim 4 gün gecikti. ilk önce idrar testi yaptım bir belirgin ve bir silik çizgi oluştu. neyapacağımızı şaşırdık. hemen kan testi yaptırdık. o bir saat nasıl geçti bilmiyorum. eşim tahlil sonucumu alıp geldiğinde sadece bakışlarından anladım evet pozitif:)) birbirimize sarılıp dakikalarca ağladık. yarın bir jinekoloğa gideceğim. Allah'ım herkese bu mutluluğu nasip etsin. umarım kötü bir sonuç almayız. Allahım hepimizin hayırlı sağlıklı evlatlara kavuşmasını nasip etsin.
cnm mucizen hayirli olsun allah inss tamamina erdirsin cnmmerhaba arkadaşlar,
ben bir ay önce enson incir kürü yapacağımı söyleyip aranızdan ayrılmıştım:)çünkü eşim devamlı forumu okuyup etkilenmemden rahatsız oluyordu. evet incir kürünü denedim. eşimde azosperm vardı. doktor hiç vakit kaybetmeden tüp bebek yapın demişti.biz de sömestr tatilini yani bugünü bekliyorduk tedavi için. ama adetim 4 gün gecikti. ilk önce idrar testi yaptım bir belirgin ve bir silik çizgi oluştu. neyapacağımızı şaşırdık. hemen kan testi yaptırdık. o bir saat nasıl geçti bilmiyorum. eşim tahlil sonucumu alıp geldiğinde sadece bakışlarından anladım evet pozitif:)) birbirimize sarılıp dakikalarca ağladık. yarın bir jinekoloğa gideceğim. Allah'ım herkese bu mutluluğu nasip etsin. umarım kötü bir sonuç almayız. Allahım hepimizin hayırlı sağlıklı evlatlara kavuşmasını nasip etsin.
cnm mucizen hayirli olsun allah inss tamamina erdirsin cnm
çok teşekkür ederim:) amin .Allah hepimize nasip etsin bu mutluluğu
günaydın canım,hayırlı olsun inşallah Allah tamamına erdirir..bu incir kürünü havuçla beraber mi yaptın yoksa yalnız incir mi yaptın canım..bende de yumurta rezervi azlığı var adetlerim 23 24 günde bir geliyor..adet döngüsü 35 40 gün olanlar havuçla beraber yapsınlar demişti saraçoğlu da..bende saraçoğlunun kürünü kullanmaya başladım inşallah senin gibi faydasını görürüm..
merhaba arkadaşlar,
ben bir ay önce enson incir kürü yapacağımı söyleyip aranızdan ayrılmıştım:)çünkü eşim devamlı forumu okuyup etkilenmemden rahatsız oluyordu. evet incir kürünü denedim. eşimde azosperm vardı. doktor hiç vakit kaybetmeden tüp bebek yapın demişti.biz de sömestr tatilini yani bugünü bekliyorduk tedavi için. ama adetim 4 gün gecikti. ilk önce idrar testi yaptım bir belirgin ve bir silik çizgi oluştu. neyapacağımızı şaşırdık. hemen kan testi yaptırdık. o bir saat nasıl geçti bilmiyorum. eşim tahlil sonucumu alıp geldiğinde sadece bakışlarından anladım evet pozitif:)) birbirimize sarılıp dakikalarca ağladık. yarın bir jinekoloğa gideceğim. Allah'ım herkese bu mutluluğu nasip etsin. umarım kötü bir sonuç almayız. Allahım hepimizin hayırlı sağlıklı evlatlara kavuşmasını nasip etsnin.
merhaba arkadaşlar,
herkese selamm bende tüp bebek yaptırcam önümüzdeki ay randevu alıcam hasteneden 2 ay sonra cagırıyorlarmıs sanırım
5 olumsuz asılamadan sonra gitmek istemesemdee(( baska cagre yok sanırım son sans son umut tüp bebek ((
Tatlim ben tup bebekten sonra cok kilo aldim yazdan bu yana bol bol su icerek hic ekmek yemeden 12 kilo verdim birde deniz egecenin kitabini alip okumani tavsiye ederim
Arkadaşlar şimdi geldim dr dan doktor herşeyin iyi olduğunu salı günü allahın izniyle transferim var :)
canım başta bizle hikayeni paylaştığın için sonrada bizlere morel ve umut olduğun çin sana çok teşekkür ediyorum...hayat mucizelerle dolu dedikleri bu olsa gerek canım senin adına çok sevindim ... inşallah kucağına almayıda rabbim nasip eder inşallah...
merhaba canım olumsuzluk bize kötülük getirmekten başka birşeye yramıyor buna inan iyi düşün güzel şeylerle karşılaşalım rabbimn izniyle inşallah tedavin iyi geçecek önce rabbimin izniyle canım ....hakkında hayırlısını diliyorum.....
maşallahh canım maşallahh darsı başıma inşallahhh.......
ayyy çok sevindim tatlım..inşallah hayırlısıyla güzel geçer bişey kalmamış yarın gidiyorsun :) haberlerini bekliyoruz canım....
kızlarhfta sonu çok yoğun geçti arkadaşıımın kızkardeşi evlendi cumartesi kına pazar düğün derken gelemedim ...kusuruma bakmayın ....bugünde çok yorgunum ama gelip bir bakınayım dedim neler yapmışsınız diye .......
Rose merhaba.Hasret ben.İsimim değiştirdim.Dr bana da boşu uğraşmayın tüpbebek yaptırın dedi cumartesi günü.
merhaba arkadaşlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?