2014 Yarenleri! :)

bende terminale gitmek istiyorum canım ve gözümde canlandı resmen senin yazdıklarını okuyunca ayy kendimi sıkıyorum ağlamamak için bu seferde konuşamıyorum sıkmazsamda ağlıyorum boğazım kulaklarım ağrıyor kendimi sıkmaktan ben ne yapıcam off

canım ben o aile ve akrabalarla geçirme merasiminin olduğu anda yoktum, ben gebzedeydim, o balıkesirden uğurlandı çünkü. belki o uğurlama anında olsam ben de dayanamazdım.. :26: benimki balıkesirden gebzeye geldi yanıma, ertesi gün beraber gittik sadece ikimiz tekirdağa, ben onu bıraktım döndüm geri..

kızlar selamm nabersiniz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba canım
Ya ben bu asker işlerinden pek anlamam
bana bugün sevgilim dedi ki ağustosta gidiyorum
tecili 2016ya kadardı benim akıllı gitti bugün bozdurdu
topiclerin isimlerine bakıyorum 93/3 , 94/1 yada işte 354.dönem 347.dönem fln
bunlar ne oluyor acaba
birde uzun dönem bir yıl oldu ya tam olarak 365 gün mü sürüyor nasıl oluyor bu şafak sayma olayı
ooooffffff

işine yarar mıyım bilmem ama ben de varım

askerlik konusunda her türlü aydınlatıcı cevaplar işime yarar canım(çünkü hiçbirşey bilmiyorum)
az yukarda yazdım bikaç şey zaten

valla canım uzun dönem yapacaksa evet 365 gün sürüyor.. mesela bu sene tecilsiz yani yaşı geldiği icin 94luler gidiyor subatta giderse 94/1 mayista giderse 94/2 agustosta giderse 94/3 kasimda giderse 94/4 oluyor benim nisanlim mayista gidecek mesela 94/2 tertip oluyor :)

canım şimdi şöylee, vakti zamanında gidiyorsa eğer, genelde doğum yılı ve gittiği grup olarak anılıyor, 94/1 demek, 94 doğumlu ve 1 grup demek yani ve bildiğim kadarıyla uzun dönem oluyor.

üniversiteydi, işti güçtü falan filan askerliği baya baya öteleyenler yani kısa dönem gidenler, dönem adı olarak anılıyor. mesela biz şubatta gönderdik, kısa dönem, 354. dönemin 1. grubuyuz, martta gidenler oldu yine kısa dönem, onlar 354. dönemin 2. grubu. mayısta gidecek yeni kısa dönem grup, 355. dönem olacak.

uzun dönem, toplam 365 gün oluyor izinlerle birlikteee

Hoofffff bari kasımda gitseydi yaa ağustos neeee
sanki askerlikle yandı tutuştuuu kızayım mı halime mi ağlıyayım bilemedimmm..
Anladım canım benimki 94/3 oluyor yanii çok sağol

Hmmm anladım canım bu 354. dönemler fln kısa dönemler oluyor
uzun dönemleri 94/1 94/2 ..... oluyor...

Benimki uzun dönem gidecek işte oooffff lisans tamamlayıp ksa dönem gidecekti
ama açık öğretim sınavlarını çok aksattı senesi uzadı
bugünde bir akıllılık edip gitmiş bozdurmuş tecili ağustosta gidecem diyor
bunun geri dönüşüde olmaz dimi yeniden tecil ettiremez:26:

evet canım dönem adıyla anılanlar, kısa dönem oluyor genellikle..

geri dönüşü olur mu olmaz mı bilmiyorumm :26:

Merhaba bayanlar bende evlendikten 5 ay sonra eşim askere gitti ve ben hamileydim ozaman 5 ay boyunca gideceğine hazır gibiydim ama o an gelipte onu otobüse bindirince anladım hazır olmadığımı ağlayan bazı arkadaşlar var bnden size tavsiye ağlamayın eşim gideli 8 ay oldu tam 4 kez izine geldi son izini doğum izinim oldu şimdi bi oğlumuz var 8 ay boyunca hiç ağlamadım çünkü aslerlik öyle bişey ki orda kafayı çok çabuk yiyor insan herşeye sinirleniyor bide aklı sizlerde kalmasın bence ağlamayın onu özlediğinizi söylmeniz yeterli bu onu daha mutlu eder

Benimki inş usta için başka yere göndermezler ustayıda ankarada yapar inş hem yakın gidip görürüm 2 haftada bir başka bir yere verirlerse benim bittiğim andır.

Yok kıız öyle düşünme hayirlisi de bakalım insallah orda kalirda. Gitse bile rahat olcagi bi yer olur insallah. Zaten ulastrmadaydi dimi rahat olur ya bi zorlugu olmaz sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…