Kız İsteme 2014 yaz aylarında sözlenecekler! Gelin bi hesap kitap yapalım :)

Nasılsınız kızlar ne var ne yok bakayım
iyiyim ben canı çok şükür bi sorun yok sen nasılsınn
valla ben çok cahilim bu konularda.. senden öğreniyorum iyi de oluyor
yiyecek bayraklarını da ilk defa duydum

şu inik bayraklar var yaa asıl adı ne biliyoru canım ben yiyecek bayrakları dedim öyle kaldı aklımda açık büfede güzel olur diye düşündüm

iyiyiz canım sen nasılsın

Çok şükür canım, dün nişanlımla anaanneme gittik babama ilk söylediğimde suratı yere düştü, düğün müymüş bayram mı?
Düğünleri bayramları beklersek ben ne anladım o nişanlılıktan ki..
Kendi aramızda takaydık yüzüğü daha iyidi.

listemi gözden geçiyorum
artık ağustosu bekliyorumm
bide yiyecek bayraklarını kendim yapcam çok basit nette aradım bulamadım

Tez vakitte geçer canım inşallah, senin birinin konusunda paylaştığın asetat kutudaki hediyeleri bende beğenmiştim zevklerimiz çok benziyor :) hatta konuştum da, tanesi 13,5 lira dedi, ama bana 100 adet falan lazım, 1350 yapıyor ki kargosu da alıcıya aitmiş, ufak bişey olmadığından kargosunu da eklersek beni baya aştı, çünkü kınamda da organizasyonla anlaşmak istiyorum. O sebeple kendimiz yapmaya çalışacağız kuzenler falan..

Nasılsınız kızlar ne var ne yok bakayım

Ben iyiyim canım, sen nasılsın? nişanlılığın keyfini sürüyorum diyemeyeceğim, yüzüklerimizi kendi aramızda takaydık daha iyidi yani, bir de 1 sene beklersek biz evlenmek için mahfoldum ben yani.. Babanız benimki gibiyse nişanlılık sürecini uzatmayın diye tavsiye de bulunmak istiyorum herkese..

Son düzenleme:
Kızlar benim durumlar çok karıştı ne yapacağımı şaşırdım.Çok tuhaf bir durumdayım. Erkek arkadaşımla son zmanlarda biliyorsunuz sık sık sorunlar yaşıyorduk kavga ediyorduk ama çoğusu askerlik ve maddiyattan kaynaklı. Ama diğer taraftan daha öncesinde olsun askerden sora gelip isteyecez vs ailene kesin söyle demişti.Bende 1 seneden beri ailemi bu duruma hazırlıyordum yani son noktaya gelmişti artık ailem kabul etti sayılır bayramdan sora isteyeceklerini biliyorlar ona görede ufaktan ufaktan hazırlık yapılıyor. Herkes bayram sorası isteme olacağını biliyor amcamlar halamlar vs.

Ama erkek arkadaşım bana para biriktiremediğini istemeyi erteleyeceğini parası olmadığını altın parasıda biriktiremeyeceğini 1 sene daha ertelemek istediğini diğer taraftan son yaşanan olayların onu yıprattığını ( benide yıprattı) korkuları olduğunu evlenince mutsuz olacağımızı vs şeyler söyledi. Bana 1 sene daha bekle hem para biriktireyim hemde ilişkimizi toparlayalım vs dedi. Bende ben 1 yıl mücadele ettim ailemi bu duruma zor ikna ettim kaç senedir seni bekliyorum zaten. Aileme bidaha bu durumu kabullendiremem. Kaldıki hadi 1 sene bekledim vede bu durum olmadı anlaşamadık.Ben 1 senemi daha çöpe atamam dedim. 1 Sene daha seni bekleyemem dedim. Alternatif olarak askerden dön biraz kendini toparla hala aynı fikirdeysen ayrılırız dedim.2 hafta sonra askerliği bitiyor dönüşte yanıma gelmek istedi diyarbakırdan trabzona gelip burdan istanbula gidecek.uçak bileti aldım trabzondan istanbula dün. Ama ne yapacağımı nasıl yapacağımı şaşırdım. Biyandanda dün beni sıkıştırdı istemeye gelmeyeceğimizi nie ailene söylemiyorsun die.Kime ne tepki vereceğimi bilmiyorum çok daraldım kızlaarr:14

Son düzenleme:

Canım çok üzüldüm, askerlik psikolojisi sanırım.. :26:
İstemeyi 1 sene ertelemek çok uzun bir süre bence, kaldı ki istemenin ne gibi bir masrafı olabilir ki?
Adetleriniz ağır mı sizin?
Gözü kör olsun bu paranın ya..

çok rahat yapılır canım o kadar masraf oluyor ki en tasarruflu yolu seçmemiz gerekiyor çok rahat yaparsınız çokda güzel olur bi kutunun için 13.5 lira eden bişey yok ki

Canım isteme bişekilde olur nişan hallolurda nişandan sonrası sıkıntı bizde nişanlı kız fazla bekletilmez. En fazla 1 sene onun şuan hiç parası yok babasının borcunu ödemesini bekledim ödediler.Nişandan sonra düğüne kadarda altın parası biriktireceklerdi. 125 grm bilezik 1 tanede 5i bir yerde kendi aramızda düünmüştük. Normalde ailem hasır set takımıyla 3-4 bilezik ister o şekilde daha pahallı sadece bir hazır set 14-15 bin . Onunda hiç parası yok. Bukadar sürede biriktiremem dedi. Bende daha önce aklın nerdeydi niye ozmn beni ayklandırdın ailme kaldırdım ayağa vs dedim. Ben evlenicem die heveslendim bekledim okadr. Herşey tam bir hayal kırıklığı.

Son düzenleme:
seninkine ayrı sana ayrı dayak lazım kusura bakma ama
iyicene laçka olu hersey, adam bi laf dediyse arkasında duracak. bu altın hesapları çok itici açıkcası. Neye gücü yetiyorsa onu alsın. 50-100 gram altın eksik ya da fazla olunca siz daha mı mutlu olacaksınız. Sonuçta kendi alacak altınları, yine borca girecek, niye bu kadar kolay halledilecek seyleri zorlastırıyorsunuz ki.....

Son düzenleme:
çok rahat yapılır canım o kadar masraf oluyor ki en tasarruflu yolu seçmemiz gerekiyor çok rahat yaparsınız çokda güzel olur bi kutunun için 13.5 lira eden bişey yok ki

Yüzüğü, saati, takısı, mekanı derken eve de yaptığımız masrafla 7 bin' lik masrafı sadece biz yapmışız, karşı tarafın yaptığını saymıyorum bile canım.. Millete dağıtacağım hediyeye de o kadar para verirsem yandım demektir..

Biz de bilezik adedi gramı yok, set takılır ama zorunululuğu yok kİ en pahalısı 4 bin, 5 bin' lik olur. Arkadaşım da Trabzonlulara gelin gitti ona da hasır set taktılar o zaman sevgilinin işi gerçekten zor canım ya, ama 14-15 bin gerçekten az bir meblağ değil, 3-4 tane bilezik taksa bak düşün 1000 TL' den taksa ki takılmaz o kadar düşük fiyatlı şey neredeyse 20 bin, saati var yüzüğü var. Sizin sadece takılarınız 25 bini bulacak o zaman.. :26:

Öylede burda benim suçum ne .Ozmn ilişkiye başlamassaydı beni ayaklandırmasaydı evlilik istemeseydi beni kandırmsaydı

Son düzenleme:

Katılıyorum, ama Karadenizliler böyle düşünmüyorlar canım benim, Hasır set olmazsa olmaz, e bileziksiz hiç olmaz. Ama bir set 15 bin bilezikler en az 1500 olsa 4 taneden 21 bin lira yapar, saati, yüzüğü var bunun, en ucuzu benim klasik alyansım 300 lira, yani düğün yapılabilecek para altına, takıya gidiyor. Trabzonluların adetlerini yerine getirmek için ulta lüks standartlara sahip olmak lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…