Kız İsteme 2014 yaz aylarında sözlenecekler! Gelin bi hesap kitap yapalım :)

Öylede burda benim suçum ne .Ozmn ilişkiye başlamassaydı beni ayaklandırmasaydı evlilik istemeseydi beni kandırmsaydı

Yapabileceğini düşünmüş ama herşey düşlerdeki gibi olmuyor ki canım benim? Senin istediklerini yapamam da dememiş, şuan yapamam erteleyelim demiş. Peki sen seviyorsan neden makul olmaya çalışmıyorsun? Altın, bilezik nedir ki? Neyleyim parayı mutlu olmayınca, benim için aynı şey ikisi de. Yani adam yapamıyorsa ne yapıpta halletsin seni isteyip nişan yapsın? Üstelik biz de bekletilmez kız diyorsun? Kredi çekse borcunu bitirmesi 1 seneyi geçer, e sonra düğünü neyle yapacaksınız? :26:

İyide benim ailem zaten beyaz eşyamı komple alıcak yatak odasınıda alıcak bende zaten çeyizimin çoğu herşeyini aldım bende 15 bin civarı masraf yaptım halada yapıcam istanbula gidip gelicem. Evin diğer oturma odasıydı yemek takımıydı düğün masraflarıydı bunları yine ben ödeyeceğim evlendikten sora bir kızın bu kadr yükün altına girmesi normalmi?

Son düzenleme:

biliyorum canım bu durumları ama, olmuyorsa da illa olacak diye diretmenin anlamı yok ki, altınlarla evlenmiyoruz sonuçta ben de doğuluyum bizde de çok vardır altın-takı olayı, ama bu konular oluğunda ailemin karşı tarafa dediği tek şey siz ve şanınız neyse ona göre yapacaksınız. Karun olmak zorun da değil ki herkes hep aileler yüzünden böyle oluyor:/

Ortak olması, yükü paylaşmak güzel bişey sonuçta tek taraflı bir evlilik olmayacak sevgi karşılığı bir yuva kuaracaksınız, şimdi şöyle düşün 5 sene çıkıyorsun biriyle, istemeye gidiyorsun babası dedi 10 bilezik, kız dedi ben ille de isterim, çocuk dedi yapamıyorum ne olacak? Bilezikler yüzünden sevgi mi bitip ayrılacaklar mı?

Açıkçası şöyle ki bu işin kızı, erkeği yok çübkü orası sizin ortak kurduğunuz yuvanız olacak, ha şunu belirteyim sende çok fedakarlıklar yapıyorsun elbette, biriktirememe sebebi neymiş peki? Ve askerde hala değil mi? Askerde zaten para biriktirmesi olanaksız yani ne zaman biriktireceğim deyipte biriktiremedi?:26:

tek sorun altın değilki bizimkiler soruyorlar normal olarak bu çocuk neyine güvenip evlenmek istiyor ailesi nasıl gelecek. annesi babası boşanmış babanın hiç desteği yok aksine köstek oluyor annenin tek oğlu anne çocuğa muhtaç sürekli annesini kardeşini korumak zorunda .Bu çocuk yrn öbür gün bi hata bişey yaptığında bunu karşısına alıp konuşacak kimse varmı oda yok. Korkucağı kimse yok. Ve çevresinde bir baba idolüde yok. ikimizde zor aile şartlarında yetiştik. Benim ailem bunlara dikkat eder . Hadi bunları geçtik maddiyatta yok hiç birini istemeyiz islamdan nasıl ondanda çocuk bihaber ki ben burdan istanbula gideceğim orda yaşıyacağim. Bu kadar şeye rağmen ben ailemi ikna ettim ama onun yaptığı davranışı kaldırılabilinirmi?

Askerde maaş alıyor 12 aydır. 2500 alıyordu son 3 ay 2850 alıyor. 750 sini kendi borçlarına babasının borcu için annesine gönderdi heray 3750 benim yüzüklerime ödedi 5000 tlde bankada var dönüştede yol parası 1000 tl verecekler normalde 15000 biriktircem dediydi yani toplam 9750 biriktimiş oldu. 4 kere felan benim yanıma geldi arada para gönderdi bana 100-200 bir seferdede 800 tl göndermişti . Geldim gittim yanına gelmeseydim çok para harcadım vsvs suçu bana buluyor yani uzaktan bekleyip duracakmışım onu

yektacım. sana en büyük örneği söyleyim. benim durumumdan belki ders çıkarırsın:

nişanlım ile tanışalı henüz 3 ay olmuşken bana evlenme teklifi etti. daha öncemizde vardı ama ne ben onu ne de o beni fazla tanımıyorduk. biz toplamda 4 aylık sevgili iken söz kestik aileler arası ve 7 aylık sevgili iken nişanlandık. ayrıca bu süre zarfında yani biz daha 1 aylık sevgili iken nişanlımı işten çıkardılar. ailesi Kayseri'de yaşıyor. Kendisi buarada Ankara'da yani tek başına yaşıyordu ve borçları vardı. toplamda belki 5.000 tl civarı. (kredi kartı borcu, evinin kirası -500 TL-, birikmiş doğalgaz borcu vs vs..) işsizlik maaşı ile 6 ay boyunca idare etti. işten ayrıldığını ne ben aileme ne de o ailesine söylemedik. çünkü ailesi bırak orayı buraya gel diyecekti. o da beni bırakamayacağından sakladık bu durumu. düşün yani aradaki maddi sıkıntıları, kredi de çekemiyor ssk sı olmadığı için. ve biz bu durumda bile nişan yaptık. düşün hem de düğün salonu tutup, kayseriden akrabalarını getirtip... şu an bunun sıkıntılarını yaşıyor olsakta maddi açıdan, biz vazgeçmedik. askerden sonra da erteleyebilirdik ama ben onu nişanlı olarak beklemek istedim. o da bunun daha iyi olacağını bildiği için kırmadı beni. maddi imkansızlıklar içinde biz nişan yaptık.

yani dmeek istediğim şey, bu durum tamamen iki kişinin arasındaki sevgiye bağlı. erkek arkadaşın belliki askerlik psikolojisinden çıkamamış (hoş ben buna inanmıyorum da bazen çünkü aklı başında insanlar neyin ne olduğunu bilirler) asla sözüme darılma kırılma ama boşa kürek çekiyorsun gibi. bu sefer rest çekmelisin. seni kaybedeceğinin farkında olmalı!!! çocuk oyuncağı değil bu.. sen aileni karşına almışken o bu saçma nedenleri önüne sürmemeli...

ozmn bana evlilik vaadi vermeyecek hazır değilse arkadaş ben evlenemem param yok demesini bilecek

ozmn bana evlilik vaadi vermeyecek hazır değilse arkadaş ben evlenemem param yok demesini bilecek

zor işler bunlar canım ama siz taraflı olarak işi yokuşa sürüyorsunuz...
sen çok fazla fedakarlık yaptığın için belki böyle rahat ama bi söz bi nişan içinde 1 yıl uzun:26:
sözün ciddi bi masrafı yok senin borçların zaten bitti istese rahat yapılır herşey aşılır sende aileni ikna edersin....

Ben yüzük aldığımızı anneme söylemeiştim anneme biraz çıtlattım çocuk biriktiremiyor vs dedim nişandan sorada biriktiremeyebilr gibi annemin bana dediği şey bu çocuk seni kandırıyor bende yok dedim yüzük aldı sen gördünmükü dedi sana aldım der almamıştır o . ozmn mecbur yüzükler bende dedim. Ama artık bende böyle düşünmeye başladım benlemi oynadı anlayamadım anlam veremiyorum artık herşey beklenir insan babasına güvenemiyor bu devirde

ailenle yaşadığın sıkıntıları da az çok biliyorum. ama senin ailenden görmediğin güveni desteği eş adayından görmen gerekmez mi? bu kişi şuan arkanda sağlam durmayıp senin başını aile karşı eğdiriyorsa ben onda nbaşka şeyler ararım. yanlış yapıyor. seni gaza getirmek değil maksadım. biraz mantıklı bakmalısın olaylara. ben 3. bir kişi olarak değerlendirdiğimde erkek arkadaşını haksız buluyorum. kaldı ki o erkek ! onun yapması adım atması gerekli. bence bahana olmamalı. tm annesine bakıyor, yükü fazla belki ama sen ne olacaksın? sevgilin tek taraflı kendini düşünüyor bence. ve 1 yıl uzun bir süre. zaten aranız sürekli limoni. ayrılmayacağı nereden belli? bunun garantisini veriyor mu sana? 1 yıl daha bekledin diyelim şartlar yine olmadı. o zaman ne olacak? geçen zamana mı yanacaksın yoksa ailene karşı başının eğik kalmasına mı? ailen zaten sana sürekli sorun çıkarıyor üzerine birde bu eklenecek herşeyi iyice ölç tart ona göre karar ver....

kız alacaksan muğladan alacan arkadaş. Komple evi kız tarafı düzüyormuş.

Aynen, Antalyalı bir arkadaşım vardı o da öyle demişti.

Hele bazıları var kendi durumu yok, karşı tarafı anlayacağına '' erkek tarafı, kız alıyorlar mecbur '' gibi bir düşünceyle hiç utanmadan bilezik, şu, bu diye istiyorlar. Çocukların geleceği, bulup buluşturup takıldı o bilezikler, ama kız annesi ve babası durumları yokmuş diye çeyrek taktılar düğünde, yani geleceği düşünmek para olsa da olmasa da erkek tarafında.

Diğeri de senin öz kızın, ki kalkıp diretmeyle istiyorsan altında da kalmaman lazım, sende kızını düşündüğünü göster bir zahmet, çeyizi de çok yokmuş, hatta bir çok şeyi eksikmiş, annesi kızımın çeyizi yok, sermeyeceğiz demiş, ama gelin kız etrafından gördükleriyle ben ucuza gittim, ben ucuza gittim diyor. Yahu kim nereye gidiyor? Utanıyorum duyunca, neyiz ki biz ucuzumuz, pahalımız var?

Bak sen yapamamışsın durumdan dolayı, onlarda yapamamışlar ne yapsalardı yani? Ama zihniyet '' kız alma mantığı '' olunca...

10 bin de kredi çeksin o zaman? Seti nişanda takarlar düğünde de bilezikleri.. :26:

yani canım kusura bakma da senin bu adamın yaptıkları artık bini aştıı dünya üzerinde tek sorun yaşayan insanlar sizler degilsiniz hemen bi vazgeçmeler kıvırmalar falan

aynılarını benm eski nişanlım da yapmıştı, her sorunumuzda benm kafamda soru işaretleri oluştu bilmem nee.. arkadaş o zaman evlenme niyetine hiç girmeyeceksin, madem soru işaretleri o kadar çabuk oluşuyor senin de var kafanda soru işaretleri yokmu, sen de o zaman vazgeç hemen, erteleyelim de

erkekler baştan evliliği oyuncak zannediyorlar iş ciddiye bindikçe de bi vazgeçmeler nazlanmalar bilmem nee.. erkeksin lan sen, sözünün arkasında duracaksın, naz yapmak kızların işidir diyeceksin adama

ve sana bunu daha önce de söyledim, senin vazgeçmeyeceginden o kadar emin ki kafasına göre kararlar alıyor, siz iki kişisiniz bi kere, evlenince de böyle mi olacak onu bi soruver bence beyefendiye

bak bebegim soylediklerime kızma lutfen ama senin nişanlında kendi eski nişanlımı gördüğüm için çok sinirlendim. düşün ki bizim nişanımız bi anlık seni sevmiyorum dedigi için bozuldu, neden çünkü beyefendi adı gibi emindi benm ondan kopmayacagıma, afedersin ama agzıma s.çsa da onu bırakmayacagımdan o kadar emindki kendi kendine triplere girrdi, beni sevmedigini söyledi, nasıl olsa 1 ay sonra canı sıkıldıgında dönecekti bende kollarımı açıp bekleyecektim ama ben o dakika sildim onu haaytımdan, öyle bir sildim ki 9 ay sonra ancak cesaretini toplayıp arayabildi beni pişmn oldugunu söylemek için ve asla da affetmedim çocuk oyuncagı deil bu işler ben evlenecegim adama sırtımı yaslamak isterim her an tedirgin olup da acaba gidecek mi korkusu yaşamaK degil

bak aynı şeyleri yaşadım, canın yanıyor biliyorum ama kavga ederek çözülecek şeyler degil artık sizin sorunlarınız. senin ona resti çekmen gerekiyor ama iyice düşün bunu dönüşün olmayabilir, onunla böyle onun istedigi gibi bir hayatı yaşayıp, 1 yıl bekleyipo gerekirse ondan sonra ayrılıp vs bi hayat mı yaşamak istiyorsun. ya da ya onsuz ya da onunla tamamen ikinizin kararlar alıp yaşayacagı bir hayat mı üzgünüm ama başka türlü senin bu adamın kendine gelecegi yok canım

kesinlikle çok katılıyorum bu söylediklerine bu adam artık herşeyin onun istedigi gibi olmayacagını, ortak kararlar alması gerektigini, aksi takdirde yektayı kaybedecegini anlamalı yoksa istedigi gibi at koşturacak bu ilişkide ve evlilikte, ki uzun süreli de böyle devam edemez yani

Yekta bunları sevgilisine söylersen iyi olur canım, biz de sana sevgilin haklı demiyoruz, biriktireceğim deyip biriktirememiş hatalı, hep derim zaten dereyi görmeden paçaları sıvamayalım diye, benim erkek arkadaşım da düğüne kadar şu kadar biriktiririm diyor ama ben inanmıyorum evdeki hesap çarşıya uymuyor çünkü, ama öyle birşey ki neden biriktiremedin desen de faydasız şuan, nereden bulabilir o kadar parayı? Ya ayrılacaksın, ya bazı şeylerden fedakarlık edeceksin ya da bekleyeceksin? Var mı başka yolu?

Ya ben 1 sene daha beklerim. ama hiç bişeyin garantisi yokki ozmnda ben anlaşamadım yapamadım deyim beni bırakmazmı ben şimdi daha neyine güvenip 1 sene daha bekleyeyim yaş olmuş 23 bitti seneye 24 bitcek e seneyede olmadı ben bi kaç senede onu unutmaklamı uğraşıcam yazık değilmi bukadr zamana emeklerimee

oynadı olarak düşünme, aklında sorular olabilir bu normal, bunu söyleme şekli çirkin bi ilişkiyi iki kişi yaşıyorsun arkadaş, tek başına kararlar alınmaz yaa bu çocuk oyuncagı degil işte

emrahın kuzeni nişanlanmıştı da kızın durumu iyi degil diye, nişanı bile erkek tarafı yapmıştı, düğüne 2 ay kala da bu sebepten ayrıldılar adam kızın başına kakmış bu mevzuyu kız da vermiş yüzüğü adamın eline ince meseleler bu meseleler ya vicdan lazım biraz

şimdi kızma ama canım güven sorunu yaşayıp 1 sene nasıl bekliyim demeden önce bir ömürü bu adama nasıl harcarım diye düşünceksin...
ve sen bu adama zerre kadar güvenmiyosun ondan bu kadar zor durumda kalıyorsun...

ellerine sağlık o kızınn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…