- 25 Kasım 2011
- 126
- 98
- 123
- Konu Sahibi Esra_Babies
-
- #2.161
cnm dr a gittiğinde bakıyorlar zaten ellerine ayaklarına dimi şişlik varmı diye bende şimdilik bir şey yok tansiyon problemimde yok o yüzden abartmadan yiyorum öyle bitane cornişon filan o kadarcık birşey olmaz herhaldeAy
Aynen, canım öyle ekşi,tuzlu şeyler istiyor,
Salatanın suyu, turşu ve suyu çok cazip şu ara,
İki gün üst üste de turşu yedim, yanlış mı yaptım acaba ?
Walla bn de eksi namina ne varsa yiyirum paso. Tatliyi cok severdm normalde ama gozum limondan tursudan baharatli seylerden baska bisey gormuo ki:) tabi abartmamak lazm ama onn disnda bi siknti olmaz bnce
Bende tursudan sogudum goresim gelmiyo demekki farkli farkli herkesWalla bn de eksi namina ne varsa yiyirum paso. Tatliyi cok severdm normalde ama gozum limondan tursudan baharatli seylerden baska bisey gormuo ki:) tabi abartmamak lazm ama onn disnda bi siknti olmaz bnce
Canım çok saol.. güzel tesadüf gerçekten.. tekrar baktırmadım perşembe günü baktırıcam inşallah..çok sevindim canım senin adına hadi bakalım hayırlısı 2 gün sonrada inşallah 2 katı yukselır degerin benimde ilk degerim 101.07 idiiiii ne tesadüf
Çok Çok geçmiş olsun.. Allah birdaha o kötü günleri yaşatmasın inşallah.. Sen korkma ki bebişi de korkutma.. Allah nazarlardan korusun..merhaba kızlar...
ben görmeyeli topiğimiz bayağı hızlı ilerlemiş, sizleri yakalamak zorlaştı :)
yeni katılan anne adayları hoşgeldiniz şeker grubumuza tebrik ederim sizleri :)
kese ve kalp atışı duyan anneler, sizleri de tebrik ediyorum...rabbim hepimizin miniği sağlıkla kucağımıza aldırsın inş.
size dün yaşadığım kötü olayı anlatmak istiyorum..kusura bakmayın uzun olabilir birazcık özür dilerim, mümkün olduğunca kısa kesicem.. sizlerin de başına gelirse diye de anlatmak istiyorum..
ben keseyi 2 hafta önce ilk kontrolümde görmüştüm, geçen hafta cuma günü de kalp atışlarını görmüştüm 2 mm'lik mercimek tanemin...ve vücudum hamilelik görüntüsünü bana çok çabuk oturtmuştu..artık eski kıyafetlerime sığamıyorum, düğmeleri açık geziyorum, ve oturunca da göbeğimin üstünde bir kısım yığılma oluyordu.. göğüsler desen 10 numara 5 yıldız dolgun :) dün sabah kaltığımda hiçbir şey yok gibi göğüslerim normale dönmüş, karnımdaki şişlik gitmiş hatta göbeğimi içime bile çekebiliyorum, giydiğim kıyafet cuk diye üstüme oturdu..neyse dedim kabızlık geçince düzeldi diye umursamadım..öğleden sonra o kadar yememe rağmen hala şişlik yok...ilk bebeğim düştüğünde de karnımın şişliği hemen inmişti aynı gün...beni aldı bir korku kesin dedim gitti bebeğim...2 gözüm 2 çeşme ama nasıl ağlıyorum durduramıyorum kendimi, olumlu düşünme felan hak getire...pztsi kontrolüm vardı, hemen gittim doktora ağlaya ağlaya..kadına derdimi felan anlatamıyorum ağlamaktan..noldu diyor zar zor karnım indi diyebildim...yat bakalım hemen dedi, kanaman yoksa yoktur bişey diyor ama yok namümkün ikna olamıyorum..neyse hemen ultrasonla baktık, sıkışık olmadığım halde hemen baktık bebeğim orda, kalbi de hala pıtıdı pıtıdı atıyor..2 mmlik mercimeğim 1 haftada boy atmış 9 mm olmuş, kesenin içinde tırtıklı tırtıklı duruyor, bir kuyruğu olmuş :)
doktorum sağolsun beni çok rahatlattı, ilk hamilelğinde düşük yapam anneler genelde aynı şeyi yaşamaktan korkup böyle telaş yapabiliyorlar dedi..durum şuymuş sevgili anneler, bu sevgili progesteron hormonumuz varya bizim, işte o bebek oluştuğunda vücudu hamileliğe hazırlamak için hemen şişirirmiş, sonra normale rutine dönermiş..doktorum kile bile verebilirsin dedi.. zira ben de diyorum daha 7 haftalık bebişle böyle kilo aldım, sonunu nasıl getiricem...kate middleton'a bakıyorum dört aylık hamile karnı dümdüz :) diyorum düşeşlerin karnı çıkmıyor galiba :) şaka bir tarafa çok kötü bir cuma günü geçirdim..rabbim hepimizi kötü haber almaktan korusun..hepimizin bebeğini sağlıkla kucaklarımıza almamızı nasip etsin..amin (sübhaneke dinimiz amin :) )
bebişlerimizle böyle yuvarlanıpoyunlar oynayalım inş. hepinize sevgiler
NOT: Biraz uzun oldu lütfen kusura bakmayın..
Çok Çok geçmiş olsun.. Allah birdaha o kötü günleri yaşatmasın inşallah.. Sen korkma ki bebişi de korkutma.. Allah nazarlardan korusun..
aminnn.. çok teşekkür ederim.. hepimizin inşallah..Çokk sevindim Allah tamamına erdirir insallahh:)
hsnoya cım ikinizinde iyi olmasına çok sevindimKızlar bgn basıma gelmeyen kalmadı ;( bir ağrı bir ağrı böylesi olmadı bi batma hissi sanki bıçak saplandıagla agla nasil da korkuyorum kendimi acilde buldum dr baktı kese herşey normal dedi kaç haftandasin dedi SATAgore 6+3 dedim yok dedi 5haftaliksin sen dedi :/ bi 10 gün sonra kalp atışı da düşer ultrasona dedi. Nasıl yaa ben 7.haftaya gidiyorum derken 5e döndüm anlamadım bi yandan sevindim kalp atışı olmaması için normalmis demekki diye bi yandan da şaşırdım betam 10 gün önce 7000di bnm 5haftaya uyumlu diyordu eee bu ne o zaman ? Bi fikri olan var mi ? Bu hafta kalp atışı için gitmeyi düşünüyordum gitmiycem o zaman.
Kızlar ben yedi haftalığım henüz ama ara ara kasıklarımda hafif batmalar oluyor hala normalmi korkuyorum yadoktora da 3 hafta snra gidcem
En soN acile gittiğim dr a bebek var mi yok mu diye sormadim bi siknti yok dimi dedim yk yolunda hersey 5 haftaliksin dedi bebegi görmüştür o zaman dimi[/QUOTE
Benim 5. Haftada sadece kesem görünmüştü,
Kesenin içinde beyaz bi noktacık vardı, doktor bu da muhtemelen cenindir demişti,
Kese 5mm çıkmıştı,
Sanırım henüz ancak kese görünmüştür, doktor herşey yolunda diyorsa yolundadır canım,
İçini ferah tut, en ufak bir olumsuzlukta bile haberdar ediyorlar çünkü
Bende de oluyor kasılmalar batmalar. Dr çok normal gaz dan oluyor dedi.
Bu arada bende çok turşu yiyorum. Dün markette turşu lari görünce agzimin suyu aktı hemen aldik. Ve inanılmaz ayran içiyorum. Anam erkek olacak galiba gene
Güzelim benim hiç bulşantım olmadı ama doktroum olursa kuru tuzlu şeyler ye demişti (çubuk kraker, galeta gibi)Kızlar müthiş ötesi öğürüyorum. Ve çok bulantım oluyo. Elim ayağım titriyo ayağa kalkacak gücüm kalmadı artık. Napıcaö ben böyle.
canım doktorunla konus ılac yazsın cok ıyı gelıyorlar .ben de ılac kullanmadan once yataktan cıkamıyordum bulantı olunca halsız oluyor ınsan.Bı de nanelı seker ve mentosun nanelı draje cıgnenen sekerlerı var onu deneKızlar müthiş ötesi öğürüyorum. Ve çok bulantım oluyo. Elim ayağım titriyo ayağa kalkacak gücüm kalmadı artık. Napıcaö ben böyle.
Benimde ilk hamileliğimde çok fazla bulantı ve kusma olmuştu. hatta öyle ki idrarda keton denen madde aşırı yükseldiğinden sürekli hastanede serum ile beslenmek zorunda kalmıştım.. ilk 3 ayda 4-5 kilo vermiştim.. doktor normalde yasaklamasına karşın bulantıya iyi geliyor diye soğuk kola tavsiye etmişti.. bunun dışında tuzlu leblebi, wasa diye bi kareker gibi bişi tavsiye etmişti.. bunun dışında yataktan kalkmadan atıştırmamı söylemişti.. birde bulantı bilekliği gibi bişi aldırmıştı bana ama ben çok faydasını görmedim.. ilaçta yazdı ama çok kullanmak istemedim.. bulantılar dayanılmaz olduğunda ilaç almıştım ve işe yaramıştı gerçekten.. umarım yardımcı olabilmişimdir..Kızlar müthiş ötesi öğürüyorum. Ve çok bulantım oluyo. Elim ayağım titriyo ayağa kalkacak gücüm kalmadı artık. Napıcaö ben böyle.
Ne güzel allah tamamına erdirsin inşallah..Bende doktora yarın gidicem kesenin oluşumuna bakmak için..Çok ama çok heyecanlıyım4+6 haftalik bebegim :) ilk fotografi cikti bgn :) cok sukur kese gorndu simdillik iyi gidiyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?