♡2014 yilinin son hamişleri toplanalim♡

Bebeginizin cinsiyeti nedir ?

• Ankete Katılan
    68
4+6 haftalik bebegim :) ilk fotografi cikti bgn :) cok sukur kese gorndu simdillik iyi gidiyor :)
hayırlı olsun canım senın sat ne zamandı benımde beklenen adetımın uzerınden 6 gun gectı o zaman bende mı 4+6 oluyorum tam bılmıyorum bu hesapları da kusura bakma bende doktora randevu alsam gorunur mu kese acaba artık

Hayirlisi olsun canim guzel haberlerini bekliyoruuz.

Benim sat 15 aslinda ama 35- 40 gunde bir adet gruoorum. Doktorum cok sikisik bi idrarla gel demisti belki ondan erkenden gordm. Kese 4+6 haftalik 10.4 mm imis :)
merhaba okyanus22.. negüzel erkenden görmüşsün keseyi.. darısı kalp atışlarının başına.. benim sana sormak istediğim bişey var.. bende de durum aynı bende 35-40 gün arası adet oluyorum.. şimdi senin sat 15 ya peki doktor gebeliği takip ederken hangi haftayı baz alacak.. satın 15 eylül olması ve yumurtlamanın geç olması hesapları biraz karıştırıyor.. neye göre hesap yapıyor doktorun.. sata göre olması gerektiğinden daha büyük çıkıyor gebelik ama aslında yumurtlamaya göre büyük değil.. onu neye göre hesaplıyor, kendi sistemine hangi tarihi girdi?

Her kes de değişebiliyor sanırım. Ben adetimden 8 gün önce idrar ve kan testi yle öğrendim. Adetten 2 gün sonra da kese göründü. Cuma için randevu verdi kalp atışı duyacağı z inşallah. Ilk hamileligimde adetimi 2 gün gece alttan bakarak kese ve kalp atışlarıni görmüştük. Bunda da kalp atışı görünür dedim alttan muayene oldum fakat görülmedi. Demekki kan değerine hastalığına bakmiyo bence

Patik perisi USG deki değerlere göre tespit ediliyor diye biliyorum gebelik haftasını.

Patik perisi USG deki değerlere göre tespit ediliyor diye biliyorum gebelik haftasını.
pamukego biliyorum aslında ama oda çok sağlıklı gelmiyor bana.. bazı bebek genetik olarak iri olmaya daha müsaitken bazısı aynı sebeplerden daha minyon.. ben ilk doğumumu sezeryanla yaptım.. ve 40 haftadan önce alıyorlar bebeği.. yanlış hesaplama olursa alınması gereken haftadan daha bile erken alınabilir diye korkuyorum açıkçası.. çoook ilerisini düşünüyorum galiba ama:) yine de anne karnında nekadar fazla kalsa o kadar yararlı..

Evet haklısın cnm. Akıl ermiyo valla. Oğlum 2 hafta önden gidiyodu gelişimi 11 nisan muhtemel dogumdu 8 inde doğdu karışık işler ay sağlıklı bir şekilde tamamlayalim da yormayalim kafamizi dimi. Bende cuma günü nu bekliyorum. Sanki hep ikiz gebelik gibi geliyo

geçmiş olsun canım. ne güzel hal yoluna koymuşun. ben cuma günü öğrendim bu pazartesi test verdim cumaya çıkacakmış te sonuç. inş ciddi bir şey söz konusu değildir.. kolaylıklar

Ay hadi bakalım.. allah gönlüne göre versin.. istiyomusun ikiz? Bende perşembe testi tekrarlayıp doktoru arayacağım belki cumaya çağırır beni de..

Benim ananem ve Teyzem ikiz dogum yapmışlar. 1.5 sene önce rüyamda hep ikiz hamilelik yasadigimi göruyodum derken bir sabah oğlum bir resim yapmış karnima 2 kalp çizmiş. Biri benim diğeri oğlumun kalbi diye düşündüm ama birden bunlar benim ikili kardeşim dedi ay dedim icinemi doguyo yoksa diye düşünüp durdum. Gittiğimde tek kese vardı dra bahsettim belli mi olur bir dahaki kontrollerde süpriz çıkabilir dedi☺

ben de öyle duydum zencefil mi nane limon mu ıhlamur mu ne düşük yapıyomuş Allah korusun
Hayır canım söylediklerin asla düşük filan yapmaz tabii sen 10 bardak içecek değilsin -asıl çay kahvenin fazlası yasak hamilelere ki o bile günde 2-3 bardak içilebiliyor. Ne olur bilmeden milleti yanıltmayın...

http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/01/gebelikte-hamilelikte-mide-bulantisi.html
Gebelikte mide bulantısına hangi yiyecekler, neler iyi gelir?- Hafif ve yağsız yiyecekler yenmelidir.
- Midede şişkinlik yapmayan yiyecekler ve içecekler tüketilmelidir.
- Sabah uyandıktan sonra çubuk kraler, bisküvi ve leblebi yemek ve ayağa kalkmadan bir on - onbeş dakika beklemek sabah mide bulantılarını keser.
- Haşlama patetes, ekmek, pirinç pilavı, makarna mide bulantısına çözüm getirebilir.
- Peynir, yoğurt yemek iyi gelebilir.
- Zencefil çayı içmek faydalı olabilir.
diyor mesela bu sitede de...İngilizce kaynaklar da kopyalayıp yapıştırabilirim bir sürü.
Bizim en kötü huyumuz okumuyoruz! kulaktan dolma yalan yanlış bilgilerle hareket etmeyin. Okuyun ve ya işin ehline sorun ki doğru bilgilenin ve birbirimizi doğru bilgilendirelim. Hamilelikte nelerin yasak olduğu nelerin sakıncalı olduğu bir sürü sitede yazıyor en azından bir göz atın.
Gerçekten üzüldüm çünkü beni töhmet altında bıraktınız. Sanki zararlı bir şeyi önermişim gibi itham ettiniz...

keseniz ne zaman gözüktü. arkasından kalp atışlarınız kaçıncı haftada belli oldu.

ayy hadi bakalım bende merak ettim şimdi.. bi süpriz olursa yaz mutlaka.. belki de içine doğmuştur.. benim kuzenimde ilk doktora gittiğinde tek kese vardı.. sonraki kontrolde ikinci kese göründü.. allah gönlüne göre versin..

Hayır canım niye töhmet altında bırakalım.bunda üzülecek birşey yokbeni büyüklerim bitki çayları konusunda dikkatli davranmam hususunda uyardı.o yüzden paylaşmak istedim ben de.tabiki herkes kullanacağı zaman araştırsın diye söyledim ben de

Bu arada hamilelikte bitki çayları diye aradığınızda dediğim tarzda yazılarla karşılaşabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…