- Konu Sahibi Esra_Babies
-
- #2.221
Sat a göre 4+4 de vajinal ultrason la kese göründü cuma tekrar gideceğim kalp atışı duyacağı z inşallah canimkeseniz ne zaman gözüktü. arkasından kalp atışlarınız kaçıncı haftada belli oldu.
Acaba bebiş mi büyüyor cnm böle dşündüm ben korktum bende ama iyi düşünelim.sen kaç haftalıksınaynen benim de kasıklarım da batmalar oluyo. özellikle bugün kötüydü. korktum ya
7+3 canım. Ay evet iyi düşünmek lazım ya. inşallah öyledir. büyüsünler Allahın izniyleAcaba bebiş mi büyüyor cnm böle dşündüm ben korktum bende ama iyi düşünelim.sen kaç haftalıksın
Teşekkürler cnmTabi çok siddetliyse ve fazlaca oluyorsa dr a başvurmalı
teşekkürler cnm. bşy yoktur inşallah. çok şiddetli olursa tabii gitmek lazım.Tabi çok siddetliyse ve fazlaca oluyorsa dr a başvurmalı
aynen benim de kasıklarım da batmalar oluyo. özellikle bugün kötüydü. korktum ya
Hayır canım söylediklerin asla düşük filan yapmaz tabii sen 10 bardak içecek değilsin -asıl çay kahvenin fazlası yasak hamilelere ki o bile günde 2-3 bardak içilebiliyor. Ne olur bilmeden milleti yanıltmayın...
Benim önerdiğim zencefil-limon ve kuşburnuydu ve dediğiniz gibi zararlı olduğuna dair bir yazı bulamadımBu arada hamilelikte bitki çayları diye aradığınızda dediğim tarzda yazılarla karşılaşabilirsiniz
Burda millet sürekli yaşadığını bildiğini anlatmıyo zaten farkettiysen duydum dedim bizzat kendim yaşadım demedim pardon o zaman cnm kusura bakma arkadaşların sorularına kendin cvp ver benim kimseyi yanıltmak gibi bi niyetim yok bende hamileyim birsürü araştırma yapıyorum eğer arkadaş benim söylediğime inanmazsa yapar araştırmasını neyse takrardan özür dilerim milleti yanılttığım için
ben zaten bitki çayları diye not geçtim siz niye bu kadar taktınız anlayamadım.söylediğim gibi zararlı olabilecekleri siz de belirtmişsiniz.Benim önerdiğim zencefil-limon ve kuşburnuydu ve dediğiniz gibi zararlı olduğuna dair bir yazı bulamadımVarsa buraya ekleyin hala yanlışa devam ediyorsunuz. O konuda da sizi aydınlatayım:
Her bitki çayını için demedim. Bakın zararlı olabilecekler de var- bunlar zaten günlük hayatımızda kullandığımız çaylar da değiller:
"Uzak durulması gereken bitki çayları arasında tedavi edici özelliği bulunan kava ve sarı kantaron bulunmaktadır. Ayrıca menstural döngüyü destekleyen karayılan otu da sakıncalı olabilir"
"Hamilelik döneminde kadınların çoğu zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını bulantı gidermek için (zencefil), sıvı ihtiyaçlarını gidermek için, sakinleştirici özelliklerinden faydalanmak için (rezene) veya lohusalık döneminde süt yapımını artırmak için (papatya, rezene, ısırgan otu çayları) kullanmaktadırlar. Bu sayılanlarda günlük miktar iki fincanı aşmadığı sürece sorun yok gibi görünmektedir.
Halbuki ismi masum gözüken ve bize aşina olan çeşitli bitki çayları, örneğin adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını artırarak erken doğum yapma riskini artırabilmektedir.
Ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri bilinmekte ve ebeler tarafından bu çay gecikmiş doğumları başlatmak için kullanılmaya devam etmektedir."
Bakın onlarda bile sıkça tüketildiğinde yazıyor. Günde 1-2 bardak zencefil - limon, rezene, kuşburnu ve ıhlamurun zararlı değil yararlı olduğuna inanıyorum. Kendim de bulantı için günde 2 bardak zencefil, gaz için rezene arada ıhlamur yani kısaca tavsiye ettiğim çayları içiyorum. Faydasını da gördüm.
Arkadasim bundan once paranoyak yazdığın mesaja cevap yazicaktim sustm beni ilgilendirmez dedim ama simdi bir daha yazinca dayanamadim. Insanlara bu tarz hitap etmen hic hos degil. Isteyen paranoyakca da yaklasabilir insanlara mudahele etmemelisin hele ki hamilelikte. Bende paranoyakca yaklasiyorum bircok seye yaklasirimda hamilelik en hassas donemimiz ve bu kimseyi ilgilendirmez kimseye bana paranoyak deme hakki vermez. Bana doktorum normal cay vr kahveyi bile cok cok istediginde tuket dedi. Peki sen simdi doktorum boyle dedi diye icmiycekmisin.tabi ki de iciceksin. Burda herkes kendi kararini verebiliyor ve arastirabiliyor.Evet soylediklerinde cok haklisin (bitki caylari konusunda) kesinlikle hak veriyorum. Insanlarda duyduklarini paylasiyor. Onlarda hakli.Ama sen sanirim hamilelikten cok fazla alinip kirici olmussun. Ama unutmayalim ki burdaki herkes hamile birbirimizi kirmayalim daha fazla. Uygun bir dille de derdimizi anlatabilecegimizi dusunuyorum. Seni birazda ben kirmamisimdir umarim kirdiysam da ozur dilerim.Siz benim neden üzüldüğümü anlayabilecek kadar zekisiniz bence. Ama çarpıtma olmasın bir daha yazıyorum:
Arkadaş hastayım ne yapabilirim demiş. Ben de ona zencefil - limon ve kuşburnu çayı içip bol bol dinlenmesini tavsiye etmişim. Siz de bunun altına: - Aman haa bitki çayları düşük yapıyor tarzında yazmışsınız. bu durumda ben bilip bilmeden yazan şuursuz biri durumuna düşüyorum. Üstelik de zararlı tavsiyeler veren!
Ben bundan dolayı alındım ve kendimi savunuyorum. Ama bu konuda daha fazla savunmayacağım. Okuyanlar benim haklılığımı göreceklerdir. Cevap tarzınız da hala kırıcı ve kaba: "Sorulara kendin cvp ver". Tarzınızı anlamadım? Hala bir sürü araştırma yaptığınızı söyleyip tavsiye ettiğim çayların düşük yaptığına dair bir kanıt gösteremiyorsunuz. Sorulara bir daha cevap falan vermeyeceğim özellikle bana sorulmadıkça, demek ki, en masumane tavsiyeler/mesajlar bile paranoyakça değerlendiriliyor bazıları tarafından. Siz de L Lilaru hanım ile beraber sakın saydığım çayları içmeyin ve hatanızı kabul etmeyin...
Siz benim neden üzüldüğümü anlayabilecek kadar zekisiniz bence. Ama çarpıtma olmasın bir daha yazıyorum:
Arkadaş hastayım ne yapabilirim demiş. Ben de ona zencefil - limon ve kuşburnu çayı içip bol bol dinlenmesini tavsiye etmişim. Siz de bunun altına: - Aman haa bitki çayları düşük yapıyor tarzında yazmışsınız. bu durumda ben bilip bilmeden yazan şuursuz biri durumuna düşüyorum. Üstelik de zararlı tavsiyeler veren!
Ben bundan dolayı alındım ve kendimi savunuyorum. Ama bu konuda daha fazla savunmayacağım. Okuyanlar benim haklılığımı göreceklerdir. Cevap tarzınız da hala kırıcı ve kaba: "Sorulara kendin cvp ver". Tarzınızı anlamadım? Hala bir sürü araştırma yaptığınızı söyleyip tavsiye ettiğim çayların düşük yaptığına dair bir kanıt gösteremiyorsunuz. Sorulara bir daha cevap falan vermeyeceğim özellikle bana sorulmadıkça, demek ki, en masumane tavsiyeler/mesajlar bile paranoyakça değerlendiriliyor bazıları tarafından. Siz de L Lilaru hanım ile beraber sakın saydığım çayları içmeyin ve hatanızı kabul etmeyin...
Teşekkürler hassasiyetimi siz doğru anlamışsınız ve doğru bir örnekle pekiştirmişsiniz.QUOTE="sahire2014, post: 37507676, member: 630313"]
Geçen lerde bi arkadaş cok uzulmustu burda karindan bakınca bebeği gozukmeyince ben de vajinal baktir rahatla dedim hemen bi kac insan vajinal baktirma dusuge sebeb oluyor dedi.Malesef bazen bilinçsiz olarak her seye cvb verildigi oluyor burda .
Haklı olduğumu söyleyip bana hak vermemişsiniz. Benim kimseyi kırmak gibi bir derdim de niyetim de yok. Paranoyakça değerlendirilip diyorum bakın kimseye paranoyak filan demiyorum, Allah muhafaza kimseye en ufak bir üzüntü olsun istemiyorum, arada büyük fark var. İnsanlar duyduklarını elbette paylaşacak ama bir başkasını itham altında bırakmayacak özen gösterecek. Direk şu düşük yapar deyip onu tavsiye edeni kötü duruma düşürmeyecek. Böylelikle doğru elbet bulunur..Evet soylediklerinde cok haklisin (bitki caylari konusunda) kesinlikle hak veriyorum. Insanlarda duyduklarini paylasiyor. Onlarda hakli.Ama sen sanirim hamilelikten cok fazla alinip kirici olmussun. Ama unutmayalim ki burdaki herkes hamile birbirimizi kirmayalim daha fazla. Uygun bir dille de derdimizi anlatabilecegimizi dusunuyorum. Seni birazda ben kirmamisimdir umarim kirdiysam da ozur dilerim.
arkadasım ilk olarak ben sana bitki çayları konusunda hak verdim bunuda parantez içinde belirttim ve sana da hangi konuda hak vermediğimi gayet açık bir şekilde belirttim. içerikte haklı olsanda anlatısta haksızsın dedim. ıkıncı olarakda senin mesajlarını kopyalamıyım arkadasım. ilkinde paranoyak olmayın demişin arkadasa ikincide de evet dediğin gibi paranoyakça degerlendirmeyin demişin.şimdi eger sana bu uslüp dogru geliyorsa ben susuyorum. ve bir kere daha soyluyorum seni haksız buldugum nokta bu.Haklı olduğumu söyleyip bana hak vermemişsiniz. Benim kimseyi kırmak gibi bir derdim de niyetim de yok. Paranoyakça değerlendirilip diyorum bakın kimseye paranoyak filan demiyorum, Allah muhafaza kimseye en ufak bir üzüntü olsun istemiyorum, arada büyük fark var. İnsanlar duyduklarını elbette paylaşacak ama bir başkasını itham altında bırakmayacak özen gösterecek. Direk şu düşük yapar deyip onu tavsiye edeni kötü duruma düşürmeyecek. Böylelikle doğru elbet bulunur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?