- 31 Temmuz 2014
- 3.789
- 4.273
- 448
- Konu Sahibi Esra_Babies
-
- #3.341
Canim oncelikle tavsiyelerin icin tsk ederim ama inan elimde olmayan seyler bunlar mahallemizde kanalizasyon calismasi yapiliyor kokusu giderlerden geliyor ev hava alsin die cami aciyorum bu seferde disardaki pis hava iceri geliyor ve sirf bu yuzden evimden tiksindim kapidan iceri giresim gelmiyor artik evimi bile sevmiyorum o derece psikolojik kalintilar birakti uzerimde bu koku hassasiyeti durumu mide bulantilari. Yesillik asiri severim yemek yemem yesillik yerdim ama bi kere icine atilan yagin kokusu cok kotu geldi burnuma ondan bile tiksindim artik kivircik felanda yemiyorum cok fena durumdayim leblebiler ne care paket paket aldik yine fayda yok cubuk krakerler felan artik ginagi getirdi cantamda bile var artik onlardan bile tiksindim. Sadece benim icim dua edin en yakin zamanda atlatayim bugun saglik ocagina gittim doktora durumu anlattim mide rahatsizligin varmiydi dedi gastrid baslangici vardi dedim o suan tetikliyor olabilir mideni dedi. Midem asiri gaz urettigi icin muhtemelen eksime yanma ve bulanti yapiyorHEY MİLLET!!
Bir silkelenin yaaaa okurken içim bayıldı. Hepiniz canınızdan bezmişsiniz. Bebek yapmak için ne kadar çaba sarfettik, hamile olmadığımızı öğrendiğimiz aylar ne kadar üzüldük, unuttunuz mu?
Kimse kolay olacağını söylemedi ki...
Moralinizi yüksek tutun, enejisi çok düşmüş forumun, biraz güzelliklerinden bahsedin.
Uzman değilim ama bende işe yarayan ve okuyup doğruluğuna inandığım bir iki bilgi var paylaşmak isterim.
E Esra_Babies miden daha yataktan kalkmadan bulanmaya başlıyor anladığım kadarıyla, yatağının başucunda çubuk kraker ya da beyaz leblebi bulundur, kalkmadan önce 3-5 tane ye 10dk sonra kalk ve yavaş hareketlerle kalk :) Her mideni bulanacak gibi hissettiğinde leblebi ye, ben cebimde leblebiyle yaşıyorum Allah' şükür daha hiç kusmadım. Bebeğimiz 3,5 aya kadar bizim daha önceki depolarımızdan beslendiği için kusmalarını sorun etme kendine. Mide bulantıları 13-14. haftalarda sona erer, az zamanın kalmış, sevmediğin hiç bir şeyi yemeye zorlama kendini, ne iyi geliyorsa onu ye.
Yorgunluk için hamileliğimi öğrenir öğrenmez decavit verdi bana doktor, öyle bahsettiğiniz gibi yataktan kazımıyorlar beni :)
3. aydan sonra neredeyse bütün doktorlar veriyor ki zaten bu kronik yorgunluk ilk 3 aya özel bir şey. O da bitmek üzere yani..
Çatlaklara gelince 3. aydan sonra korunmaya başlamamız gerekiyor. Çünkü göbüşler büyüyecek ve cilt yeterli suyu almazsa ve esnek değilse Allah'ın emri çatlayacak. Bunun için de bol su tüketelim ve İbrahim Saraçoğlu'nun tavsiyesi BADEM YAĞI sürelim. Bütün aktarlarda var.
Geçen ptsi bebeğmizi gördüğümüzde minicik kalbi nasıl pıtı pıtı atıyordu, rabbim o minicik şeye kalp vermiş, can vermiş ya bundan sonra çekilen her sıkıntı tatlı gelir. 16,5mm üzüm tanesi kadar şeyin gözleri kolları bacakları seçiliyor, böyle bir mucizeyi içimizde taşımanın bir bedeli olmalı :)
Sizi mutlu edecek şeylere odaklanın, hiç bir şeye üzülmeyin, sıkılmayın.
Pozitif olun, enerji saçın ki bebeğiniz doğduğunda o da mutlu, sakin, enerjik bir bebek olsun.
HEY MİLLET!!
Bir silkelenin yaaaa okurken içim bayıldı. Hepiniz canınızdan bezmişsiniz. Bebek yapmak için ne kadar çaba sarfettik, hamile olmadığımızı öğrendiğimiz aylar ne kadar üzüldük, unuttunuz mu?
Kimse kolay olacağını söylemedi ki...
Moralinizi yüksek tutun, enejisi çok düşmüş forumun, biraz güzelliklerinden bahsedin.
Uzman değilim ama bende işe yarayan ve okuyup doğruluğuna inandığım bir iki bilgi var paylaşmak isterim.
E Esra_Babies miden daha yataktan kalkmadan bulanmaya başlıyor anladığım kadarıyla, yatağının başucunda çubuk kraker ya da beyaz leblebi bulundur, kalkmadan önce 3-5 tane ye 10dk sonra kalk ve yavaş hareketlerle kalk :) Her mideni bulanacak gibi hissettiğinde leblebi ye, ben cebimde leblebiyle yaşıyorum Allah' şükür daha hiç kusmadım. Bebeğimiz 3,5 aya kadar bizim daha önceki depolarımızdan beslendiği için kusmalarını sorun etme kendine. Mide bulantıları 13-14. haftalarda sona erer, az zamanın kalmış, sevmediğin hiç bir şeyi yemeye zorlama kendini, ne iyi geliyorsa onu ye.
Yorgunluk için hamileliğimi öğrenir öğrenmez decavit verdi bana doktor, öyle bahsettiğiniz gibi yataktan kazımıyorlar beni :)
3. aydan sonra neredeyse bütün doktorlar veriyor ki zaten bu kronik yorgunluk ilk 3 aya özel bir şey. O da bitmek üzere yani..
Çatlaklara gelince 3. aydan sonra korunmaya başlamamız gerekiyor. Çünkü göbüşler büyüyecek ve cilt yeterli suyu almazsa ve esnek değilse Allah'ın emri çatlayacak. Bunun için de bol su tüketelim ve İbrahim Saraçoğlu'nun tavsiyesi BADEM YAĞI sürelim. Bütün aktarlarda var.
Geçen ptsi bebeğmizi gördüğümüzde minicik kalbi nasıl pıtı pıtı atıyordu, rabbim o minicik şeye kalp vermiş, can vermiş ya bundan sonra çekilen her sıkıntı tatlı gelir. 16,5mm üzüm tanesi kadar şeyin gözleri kolları bacakları seçiliyor, böyle bir mucizeyi içimizde taşımanın bir bedeli olmalı :)
Sizi mutlu edecek şeylere odaklanın, hiç bir şeye üzülmeyin, sıkılmayın.
Pozitif olun, enerji saçın ki bebeğiniz doğduğunda o da mutlu, sakin, enerjik bir bebek olsun.
merhaba kızlar.3 aylık hamileyim ve sanırım kendimi çok mutsuz hissediyorum. Daha yeni evlendim ve bu duruma yani hamilelik durumuna daha alışamadım galiba. Birazda şu var: doğumdan sonra her şey çok başka olacakmış ve eşimle aramızdaki o heyecan ve flört süreci bitecekmiş gibi hissediyorum. Sonuçta ben bir anne olacağım..Utanarak da söylemem gerekirse bütün ilgi çocuğumuzun üstünde olacak kıskanır mıyım kıskanmaz mıyım bilmiyorum. Bu ilk tecrübem ve çok korkuyorum
Canım sağol hatırlattığın için daha çok su içmeliyim bu kesin... Bebe yağını da üşenip ihmal ediyorum ama bir an önce sürmeye başlayacağım. Tavsiyelere çok teşekkürler...
amin canım inşallah yeni bir şey ile karşlaştığım için sanırım biraz tedirginliklerim var. Mide bulantıları halsizlik sanırım biraz beni yıprattı.Cevabın için de teşekkür ederim senin için üzücü tecrübeler olmuş ama beni biraz olsun rahatlattı..Ben geç evlendim 33 yaşımda ve sonrasında da iki sene evliliğim otursun diye bekledim bebek sahibi olabilmek için ama yaş ilerlerdikçe ve özellikle de yaşadığımız doğal kentlerde doğanın ekolojik dengesi bu kadar bozulmuşken çocuk sahibi olabilmek inan çok zorlaşıyor. Bunun için 5 sene çaba sarfettim iki bebek kaybettim. Bence hiç mutsuz olma. Bir an önce sağlıkla, sıhhatle kucağına al bebişini inşallah ve mutluluğunuz ikiye katlansın daim olsun.
evet ilk üç aylık dönem gerçekten yıpratıcı oluyor. Filmlerde görüldüğü gibi ufak bir baş dönmesi sabah uyanınca kusup rahatlamak gibi durumlar olmuyormuş:) bütün gün midem bulandı ve duş almaya bile erinir hale geldim. Sanırım duygusal gelgitler ben de kendini çok belli ediyor. Teşekkür ederim canım moral verdiğin içinBende yeni evliyim canim ama kimiside sole diyor bebek yeni bir heyecan katiyormus aileye sende bu bakimdan dusun gercek bir aile olcaksiniz. Bizi suan zorlayan tek sey sagligimin bozuk olmasindan dolayi eski hayatimizin bitmesi eskisi gibi zevkle gezemiyoruz yemek yiyemiyoruz oturup sohbette edemiyoruz suanda beni uzen tek sey bu ama bebek olduktan sonrada tabiki sorumluluklarimiz artacak eskisi gibi laylaylom hayatimiz olmayacak kendine alacagin biseyin parasini yeri gelecek cocuguna harcicak kendine alamicaksin ama bu durum seni hic uzmicek cunku cocugun mutlu olunca sende mutlu olacaksin...
arkadaşlar ne yaparsam yapayım mutsuzum olmuyo neler diyorum kendime ama bu mide beni öldürecek. bi insan her dakika mıdesi ağzıda gezermi neler yaptım neler denedim yok olmuyo su bile içemiyorum. buz yalayarak susuzluğumu gidermeye çalışıyorum. yarın gene serum alıcam. çok kötüyüm.
Merhaba arkadaşlar... Bugün doktor kontrolune gittik eşimle. Heyecandan ölücektim neredeyse kalbim nasıl atıyordu acaba herşey yolunda mı diye ( mayısta bu haftalarda gitttiğimde kalbinin durduğunu öğrenmiştim) çok şükür ki miniğimiz gayet iyi ve herşey yolunda :) Allahım'a şükürler olsun :) Allah hepimizin bebişlerini korusun. Bundan sonra ikili test için çağırdı. Hepimiz güzel haberlerle döneriz inşallah :)
Bende :)))))merhabalar bende bu ay hamile kaldım
Test yaptım ama silik çıktı yarın sabah yine yapıcam adetim de gelmedi :)
Size yazmıştım yukarıdaki yazımı
Ahhh canim ayni durumdayiz walla anlatilmaz yasanir derler ya aynen ole. Ne sen sor ne ben solim sosyal hayatim bitik durumda yasayan olu gibiyim ben artik duzelip bebegime odaklanmak istiyorumarkadaşlar ne yaparsam yapayım mutsuzum olmuyo neler diyorum kendime ama bu mide beni öldürecek. bi insan her dakika mıdesi ağzıda gezermi neler yaptım neler denedim yok olmuyo su bile içemiyorum. buz yalayarak susuzluğumu gidermeye çalışıyorum. yarın gene serum alıcam. çok kötüyüm.
Aynen canim kiminin hicbi bulantisi olmuyormus kiminin 9 ay suruyormus kiminin 3ay allah yardimcimiz olsun. Sende saol canim ne demekevet ilk üç aylık dönem gerçekten yıpratıcı oluyor. Filmlerde görüldüğü gibi ufak bir baş dönmesi sabah uyanınca kusup rahatlamak gibi durumlar olmuyormuş:) bütün gün midem bulandı ve duş almaya bile erinir hale geldim. Sanırım duygusal gelgitler ben de kendini çok belli ediyor. Teşekkür ederim canım moral verdiğin için
tahmin edebiliyorum neler yaşadığını kaç aylık gebesin pekiKizkar mrb . Saat 7de uykum geliyor sabah yataktan kalkamiyorum mide bulantim hafifledi diğer haftalara gore şimdide halsizlikten ölecek gibiyim ne kolum kalkıyor ne de elim bi mutsuzluk başladı keyifsizim surat beş karış duruyorum evde bi koltukta saatlerce kalabiliyorum esimi gozum gormuyor sersem gibiyim bos bos bakıyorum TV ye falan hic biR şey mi zevk vermez off ne zaman bitecek biri bitiyo başka bir suru şey çıkıyor sunu yazarken bile bas aağrısı tuttu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?