- 27 Şubat 2013
- 1.752
- 975
- 248
- Konu Sahibi Esra_Babies
-
- #4.021
bazı doktorlar verıyor progestanı,ama benım doktor da vermedı,zararı yok ama faydası da yok artık dedı.zaten doganın kuralı gucsuzler gıdıyor kı gucluler gelsınBence herhangi bir ilaç kullanmak için biraz erken. Doktorlar hamile bile saymıyorlar kalp atışını duymadan. Doğaya biraz güvenmek lazım. Normalden biraz daha az hareket ederek dikkat edebilirsin. Doktorum, böyle bir durumda bana günlük hayatını değiştirme tutunamazsa da tutunamasın demişti. Doğa en güçlüsünü seçiyor nihayetinde. Ben 8. Haftama gireceğim, ufak bir lekelenmem oldu geçen gün. "Progestan vermeyeceğim çok yan etkisi var" dedi doktor. Sanırım çok da masum bir ilaç değil.
Gecmis olsun umarim dediginiz gibi gecici birseydir. Simdilerde kalorifere alisma asamamizda var tabi havayi cok kurutuyor evi nemli tutmaya calisin .Kizlar bu arada bgn bi kbb uzmanina gidiyorum, tam dort haftadir burnm tikali ve nefes alamiyorum hasta deilim hastaysam da bi aydir iyilesemiyorum dmk ki. Artik nefessizlikten cok bunaldim ve bazi sitelerde hamilelikle alakali olabilecegni okudum ki allah korusun hamilelik riniti diyorlarmis ve dokuz ay suruuomusInsallah daha basittir de cozume kavusur sorunum. Aranzda bnm gbi tikali birin sorunsaliyla ugrasan var mi acaba
Hayirlisi olsun insallah saglikla kucaklamakta nasip olur.Ben de geldim :) 5 hafta 5 günlük hamileyim Allah izin verirse :)
Doktorlara dahi artık insan güvenmiyor Allahım yardımcımız olsun hayırlı ve sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin ....Canm bn ozele gidiyorum ve ben yaptrmadm. Hatta doktrm da ben de iki gebeligimde yaptrmadm hata orani %40 dedi. Istersen ilerki haftalarda ucluyu yapariz dedi. Bnm ablama ve bi arkadsma bu testler soncu hamilelignzi snlandralin cnku kesin hasta cocuklar dediler masallah allah nazarlardan saklasn ikisi de turp gbi ama o donemde ne kdr agladklarni uzulduklernj ben biliyorum tabi. O yzdn yaptrmak istemedm.
Saol cnmMaşallah canim bebisine. Gözün aydin olsun :)
Benim de geldi, kahverengiydi rengi. Doktor yerleşme kanamasını zaman zaman vücut sonradan atar dedi. Şimdilik böyle kabul edelim dedi. İlaç vermedi 7 haftalık olmasına rağmen. Kahverengi kan eski kan olduğunu gösterir dedi. Pembeden kahverengine döndüyse kanamış durmuştur seninki de.Aa seninde mi leken geldi. Nasildi senin ki?
Benim pembeden biraz koyu, akiskan. Bugubde kahverengine dondu. Dunun kalanlari simdi cikiyor sanirim. Dr bana bu ilaci verir mi acaba diyodum ki bu mesajinizi okudum.
Sanırım bu mesajı bana ithafen yazmışsınız. Sonuna kadar katılıyorum söylediklerinize. Zaten burda hiç birimiz uzman değiliz. Ben de doktorumla olan iletişimimi anlattım. Sağlık sömürülmeye çok açık bir mecra. Bunun içine bir de bebeklerimiz girince iyice doruğa çıkıyor. Arkadaşın bebeği 5 haftalık olduğu için yazdım ben o mesajı. Henüz daha çok yeni. Biraz doğaya güvenmek gerekir. Eczaneden progestan al kullan demek ne kadar doğru? vücuduna dışarıdan aldığın he ne ise bu hormon, vitamin vs de olabilir, bir eksikliğin göstergesidir. Hormon deyip geçmek de, bakkaldan alınan ekmek muamelesi yapmak da pek etik değil bence..Arkadaslar oncelikle progestan bir ilac degil bir hormondur hamilelikte vucudun ihtiyaci olan ama cogu zaman vucudun bunu yeteri kadar uretebildigi bir hormon. Her hekimin tedavi seklide farklidir. O yuzden sizin hekiminiz vermedi diye bu ilaci tu kaka diye anlatmaya hakkiniz yok. Bu ilac 12-13. Haftaya kadar bazen dusuk tehdidine karsi bazende rahmi rahatlatmak icin onlem amacli olarak verilir. Evet dusuge karsi etkili olup olmadigi kanitlanmamistir ama dedigimghibi zaten bir ilac degil bir hormon takviyesidir. O yuzden kullanan arkadaslarin kafasini bulandirmayin lutfen. Benim miyomum var dr um he ihtimale karsi hamileligimin basindan itibaren baslarda 1 adet 200 luk kanama gecirtikten sonrada gunde 3 adete cikarmistir ve 13. Haftaya kadar kullanmami onermistir. O yuzden kullanan arkadaslar eger hekiminiz onersiyse kalbinizi hic karartmadan kullanabilirsiniz cunku cogu hekim istisnalaf haric bu ilaci hamilelkte vermektedir. Herkese hayirli ve saglikli hamilelikler dilerim.
Canım benim burun da hassaslaştı ara ara tıkanıyor ama biri açık biri kapalı gibi, idare ediyorum.Kizlar bu arada bgn bi kbb uzmanina gidiyorum, tam dort haftadir burnm tikali ve nefes alamiyorum hasta deilim hastaysam da bi aydir iyilesemiyorum dmk ki. Artik nefessizlikten cok bunaldim ve bazi sitelerde hamilelikle alakali olabilecegni okudum ki allah korusun hamilelik riniti diyorlarmis ve dokuz ay suruuomusInsallah daha basittir de cozume kavusur sorunum. Aranzda bnm gbi tikali birin sorunsaliyla ugrasan var mi acaba
Ayyy insallahhhh :) bugun psikolojik olarak daha iyiyim. Dun soka ugramis gibi oldum, elim ayagim dolandi. Sizin suan lekeler durdu degil mi?Benim de geldi, kahverengiydi rengi. Doktor yerleşme kanamasını zaman zaman vücut sonradan atar dedi. Şimdilik böyle kabul edelim dedi. İlaç vermedi 7 haftalık olmasına rağmen. Kahverengi kan eski kan olduğunu gösterir dedi. Pembeden kahverengine döndüyse kanamış durmuştur seninki de.
Ben varim Cnm nefes mi alıyorum ne alıyorum nerden alıyorum belli değil :) nefes alırken burnumdan. bildiğin tren geçiyor sanki de onun uuğultusu oluyor :))))) ağızdan alınca da ağzımda kuruluk oluyor sabah berbat bi şekilde uyanıyorum inş bu boyle ddevam etmezKizlar bu arada bgn bi kbb uzmanina gidiyorum, tam dort haftadir burnm tikali ve nefes alamiyorum hasta deilim hastaysam da bi aydir iyilesemiyorum dmk ki. Artik nefessizlikten cok bunaldim ve bazi sitelerde hamilelikle alakali olabilecegni okudum ki allah korusun hamilelik riniti diyorlarmis ve dokuz ay suruuomusInsallah daha basittir de cozume kavusur sorunum. Aranzda bnm gbi tikali birin sorunsaliyla ugrasan var mi acaba
Günaydıın hamiş arkadaşlarım, güzel ve rahat bir gün geçirmemizi diliyorum Dün akşam alt karında kasık arasında biraz sancım oldu, biraz korktum , neyse ki bugün iyiyim, artık rahim mi genişliyor, leğen kemiği mi genişliyor bilemedim. Relaxin diye yeni bir hormonum olmuş, günlük de söylüyor
Aslinda sadece size degildi bir kac kez dile getirilen birsey olunca yazmak istedim. Tabikide doktora sormadan alinmasinada kesinlikle karsyim ben o arkadasin ilaci almasini asla onaylamam sonucta onu takip eden hekim bunun kararini verecek olandir dedigim gibi her hekimin tedavi sekli fatklidir. Ayrica hala lekelenmesi olan biri olarak progestan bizi korur mantigiyla hareket etmekte yanlis. Ancak bu gibi durumlarda once bebek dusunuldugu icin anne adaylarinin kafasi karismakta cunku hamilelikte ilac kullanmak zararli bilinci ciddi. Yaygin. Hatta kayinvalidem bana cok kiziyor nesela progestan ve folik asit kullanmama neden on yargi var zaten oylede olunca en ufak bir soylenti kafa bulandiriyor benim tepkim buna yanlis anlasilmak istemem Zaten dediginiz gibi nasip olmayacaksa olmayacaktir.Sanırım bu mesajı bana ithafen yazmışsınız. Sonuna kadar katılıyorum söylediklerinize. Zaten burda hiç birimiz uzman değiliz. Ben de doktorumla olan iletişimimi anlattım. Sağlık sömürülmeye çok açık bir mecra. Bunun içine bir de bebeklerimiz girince iyice doruğa çıkıyor. Arkadaşın bebeği 5 haftalık olduğu için yazdım ben o mesajı. Henüz daha çok yeni. Biraz doğaya güvenmek gerekir. Eczaneden progestan al kullan demek ne kadar doğru? vücuduna dışarıdan aldığın he ne ise bu hormon, vitamin vs de olabilir, bir eksikliğin göstergesidir. Hormon deyip geçmek de, bakkaldan alınan ekmek muamelesi yapmak da pek etik değil bence..
En önemlisi psikolojinin iyi olmasıAyyy insallahhhh :) bugun psikolojik olarak daha iyiyim. Dun soka ugramis gibi oldum, elim ayagim dolandi. Sizin suan lekeler durdu degil mi?
Benim az az peceteye k. Rengi geliyo, bitmesini bekliyorum
Ben varim Cnm nefes mi alıyorum ne alıyorum nerden alıyorum belli değil :) nefes alırken burnumdan. bildiğin tren geçiyor sanki de onun uuğultusu oluyor :))))) ağızdan alınca da ağzımda kuruluk oluyor sabah berbat bi şekilde uyanıyorum inş bu boyle ddevam etmez
Gerektiğinde elbette ilaç da hormon da vitaminde kullanmak gerekir. Hatta kimiz zaman kullanmadığınızda bence bebeğe daha çok zarar veriyor bile olabiliriz. O kadar bilinmez ki! Zaten biraz da bu bilinmezlik durumu çok zor. Umarım sorınsuz geçiririz hepimiz. Sağlıkla kucağımıza alırız:)Aslinda sadece size degildi bir kac kez dile getirilen birsey olunca yazmak istedim. Tabikide doktora sormadan alinmasinada kesinlikle karsyim ben o arkadasin ilaci almasini asla onaylamam sonucta onu takip eden hekim bunun kararini verecek olandir dedigim gibi her hekimin tedavi sekli fatklidir. Ayrica hala lekelenmesi olan biri olarak progestan bizi korur mantigiyla hareket etmekte yanlis. Ancak bu gibi durumlarda once bebek dusunuldugu icin anne adaylarinin kafasi karismakta cunku hamilelikte ilac kullanmak zararli bilinci ciddi. Yaygin. Hatta kayinvalidem bana cok kiziyor nesela progestan ve folik asit kullanmama neden on yargi var zaten oylede olunca en ufak bir soylenti kafa bulandiriyor benim tepkim buna yanlis anlasilmak istemem Zaten dediginiz gibi nasip olmayacaksa olmayacaktir.
Kızlar canm sucuklu yumurta çekti su an yesem bisey olur mu ki :)[/QUOTE
:) Canının çektiğini yemelisin bence:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?