- 26 Ekim 2014
- 571
- 374
- 78
- Konu Sahibi Esra_Babies
-
- #5.061
Hanımlar bugun ayrıntılı ultrasona girdik biz. Bir ay sonrada şeker yüklemesi yapılacakmış. Bebeğim babası gibi inatçı çıktı yüzünü kapattı ve açmadı. Doktorlar 1 saatten fazla uğraştı ama nafile :)
Selam kızlar bende 1 aralıkta hamile olduğumu öğrendim bizimm daha cinsiyetimiz belli değil..
Şubat'ın 3 de doğum günümde randevumuz var inşallah ozaman belli olur 13+2 oluruz ozaman :)
Merhaba kızlar:) Umarım bebişler de sizler de çok iyisinizdir, ben bir kaç gündür gelemedim. Tetanos aşısı kolumu çok ama çok ağrıttı 4 gün oldu ve ağrı halen geçmedi( ama neyse ki azaldı) çok zor oldu bana ... 2. aşı da bu kadar acıtacak mı acaba kolumu hiç kıpırdatamıyordum...
Merhaba kızlar:) Umarım bebişler de sizler de çok iyisinizdir, ben bir kaç gündür gelemedim. Tetanos aşısı kolumu çok ama çok ağrıttı 4 gün oldu ve ağrı halen geçmedi( ama neyse ki azaldı) çok zor oldu bana ... 2. aşı da bu kadar acıtacak mı acaba kolumu hiç kıpırdatamıyordum...
Canm bu ayrintili ultrasonda neye bakiolar? Bnm doktorum sanki yaptrsan da olur yaptrmasan da gbi bi tavir takindi da muhim deil mi ki dedimHanımlar bugun ayrıntılı ultrasona girdik biz. Bir ay sonrada şeker yüklemesi yapılacakmış. Bebeğim babası gibi inatçı çıktı yüzünü kapattı ve açmadı. Doktorlar 1 saatten fazla uğraştı ama nafile :)
Canm bu ayrintili ultrasonda neye bakiolar? Bnm doktorum sanki yaptrsan da olur yaptrmasan da gbi bi tavir takindi da muhim deil mi ki dedim
Fotograf cekilmeyi sevmiyor demekki minik kus. Hadi hayirlisi olsun canim ayrintilidan sonra insan bi rahatliyor. Sira sekerde insalla oda sorunsuz gecer .
Hayirlisi olsun allah saglikla kucagimiza almayi nasip etsin bebeklerimizi. İnsallah ogrenirsin consiyetini. Sana guzel bir d. Gunu hediyesi olur bebeginden :)
Gecmis olsun canim. Ooo bunu duydum simdi urktum pazartesi vurdurmayi dusunuyorum bakalim bende nasil etki edecek. İnsallah 2. Okadar acitmaz.
Anladm canm teskkrler. Bu ultrason icn uygun haftalar hangisi acabaCanım yaklaşık 40 dk baktı. Bütün organlarını detaylı inceledi. Mesela böbrekleri kontrol altında olucak artık. Doktorum her gidişimde onu takip edicek. Ben önemli olduğunu düşünüyorum.
Anladm canm teskkrler. Bu ultrason icn uygun haftalar hangisi acaba
Öncelikle meraba başka konularda bebeğimin kalbi 6 haftalıkken durdu yazmışsın benimde bebeğimin kalbi doğuma yakın bi zamanda durdu normal doğum yaptım bende genetik testlerde ve trombofoli paneli denilen testlere göre kanımda pıhtılaşma çıktı şuan cleaxen 0,4 lük kan sulandırıcı iğne kullanıyorum bu testleri 3 tane düşük yapmayınca yapmıyolar özel hastanede 1200 tl tutuyor ünv hastaneleri ücretsiz yapıyor bence mutlaka bu testleri yaptır çünkü bu pıhtı bebeğin gelişimini engelleyip kalbini durduruyor Allah korusun..benim canım çok yandığı için sadece uyarmak istedim bence yinede yaptır için rahat etsin..inşallah en yakın ve hayırlı zamanda yeniden bebeğine sağlıcakla kavuşursun..ben de bbek görünmeyince bir terslik olduğunu anladım ve kendimi en kötüye hazırlamıştım canım. ilk gittiğim devletteki doktor iyiydi ancak ultrasonu çok kötüymüş onu farkettim bundan sonraki gebeliğimde ona gitmeyeceğim. şifanın bile ultrasonu konakta gittiğim tepecik devlet hastanesinin ek binasındaki doktorun ultrasonundan daha iyi değildi.
aslında her işte bir hayır vardır belki ultrason iyi olsa ve ben bebeği görsem herşey yolunda diye devam edip sonra acı haberi alsaydıım eminim şok olucaktım. ama Allah beni yine kollamış ve beni yavaş yavaş duruma alıştırmış diye düşündüm canım sonradan. sanırım sen de alışırdın kendini duruma. ben de durum kesinleşince Allah ım dedim ben bu işin içinden nasıl çıkacağım. ama kürtajdan sonra gelip de yatağıma yatınca öyle derinden bir şükür çektim ki. sen de korkma canım gerçekten korkulacak bir şey yok. gerçi sonradan evde boş boş dinlendikçe arada hüzünlenmedim değil. çok üzüldüğüm zamanlar oldu. nedense kendime acıdım eşime acıdım ama sonra öğrnendim ki sağlam olanlara yer açmak için doğa sağlam olmayanları kabül etmiyormuş. mesela annem de ben ve ikizim doğmadan önce bir kaç kez düşük yapmış. çünkü biz doğacakmışız.
bu yaşadıklarımız da bize deneyim oldu canım. ben kendi adıma söyleyecek olursam bir daha ki gebeliğim de bunda yanlış yaptığımı düşündüğüm şeylere daha çok dikkat etmeye ve özel bir doktor bulup işler kesinleşene kadar her ne kadar bana çok uzak da olsa konak taki o doktora gitmeye karar verdim şimdiden. insanlar neler neler yaşıyor da sonra mutluluğa erişiyorlar. biz de inş bir kaç ay sonra mutluluğumza kavuşacağız canım. buna tüm gönlümle inanıyorum.
neyse çok konuştum daha fazla yormayız sizleri. sağlıcakla kalın.
Takkrler cnm bgn gittim hastaneye ayrintili ultrasn icin. 21. Haftam. Bir de brz erken ama seker yuklemesi testi istedi dr bebek binkac gn buyuk oldgu ivn erken istemis testi.20-24 diye biliyorum canim.
Bn de oyle cnm ayakta biseylerle mesgulken pek hissedilmio:)Günaydıın:) Ben de galiba bebişimi hissediyorum artık- ufak patlamalar gibi oluyor ama sadece dinlenirken hissedebiliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?