- 15 Ekim 2008
- 3.677
- 6.591
- 723
- Konu Sahibi Esra_Babies
-
- #5.401
Tabiki riske atmamak en iyisi canim o zaman.Göğüs uçlarının uyarılması doğumu tetikleyebiliyormuş diye duymuştum bide rsikliyim o yüzde galiba başlamak için mayısı bekleyeceğim ama önceden kullanılması gerektiğinide duydum .
Nedir bu kilo vermenin sirri:) ben tam aksine su son bi kac haftada iyice sistigmi hissediyorum, yuzum gozum bile degisti sanki:)Ben kilo almadım hiç hatta tahminim. doğumdan sonra direk 5-6 kg vermiş olucam.103 kg hamile kaldım aylardır 98kg.ama yatakta dönmesi kalkması işkence.çok kasık ağrım var.benimde özellikle 2 haftadır göbeğim iyice büyüdü
Aslında şişmek vücudun su toplamasından kaynaklı bence çünkü aynaya bakıyorum ğığaça gibiyim ama tartılıyorum 2 haftadır aynıyım karnım desen ona keza devasa boyutlarda. Hayırlısıyla doğuralım inşallah.Nedir bu kilo vermenin sirri:) ben tam aksine su son bi kac haftada iyice sistigmi hissediyorum, yuzum gozum bile degisti sanki:)
Ben bu çatlama meselesinin biraz ciltle alakalı olduğunu düşünüyorum. Ben sadece 2 günde bir banyodan sonra bebe yağı ile yağlandım bide nadiren vazelin sürdüm bazı akşamlar ama herhangi birşey olmadı şimdiye kadar. Ama annemin hala karnında hiç çatlağı yok yani birazda genetikle alakalı. Tabi yağlanmakta önemli muhakkak vücudu nemli tutmak.Ben hamile kaldığımdn bugüne kadar mustela kullandım her duştan sonra kullanıyorum ama.çatlaklar içinde mustela krem ve yağ kullandım neredeyse her wc girişimde.sürdüm banyoda yine de çatlaklarım var.hatta diyorum bende çatlaıysam herkes.çatlar.bence bünye de yapıyor.bakalım doğum sonrası nasıl olacak
Aslında hiç bir şey yapmadım başta safra kesemde ki taşlardan bir şey yiyemedim. Sonrasında midem alıştı sanırım akşamları zaten safra kesem iyi çalışmadığından yemedim yemekten sonra.Sadece az meyve filan.Bugün sağlık ocağına gittim oradaki hemşireler de şaşırdı iyiymiş senin bu diyorlar.Nedir bu kilo vermenin sirri:) ben tam aksine su son bi kac haftada iyice sistigmi hissediyorum, yuzum gozum bile degisti sanki:)
Gecms olsn canim, ama iyi biseye vesile olmus problemin. Bn de bi haftadr falan dikkat ediyorm yediklerime cnku iki ay snra kilolarmla basbasa kalicam yoksaAslında hiç bir şey yapmadım başta safra kesemde ki taşlardan bir şey yiyemedim. Sonrasında midem alıştı sanırım akşamları zaten safra kesem iyi çalışmadığından yemedim yemekten sonra.Sadece az meyve filan.Bugün sağlık ocağına gittim oradaki hemşireler de şaşırdı iyiymiş senin bu diyorlar.
Aman zaten kiloluydum almamış olman çok iyi oldu hiç hareket edemezdim zaten.
Aynen bi taraflar aldi basini gidio:) bni asil rahatsiz eden selulitler. Surekli spor yaptgm icn hic bu tarz bi problemim yoktu. Smdi cileden cikario beni. Havalar isinsa da upuzun yuruyuslere ciksam cnku baska sporlari deneynce bacagmda agri oluo yarim kalio malesef.Aslında şişmek vücudun su toplamasından kaynaklı bence çünkü aynaya bakıyorum ğığaça gibiyim ama tartılıyorum 2 haftadır aynıyım karnım desen ona keza devasa boyutlarda. Hayırlısıyla doğuralım inşallah.
Tek derdimiz bu olsun.Allahım sağlıklı bebeklerimizi kucaklarımıza alalım. Ben nasıl bir hayatım olacağını çok merak ediyorum. Düşünüyorum kimi zaman bundan sonra bambaşka bir hayat bizi bekliyor. Evlenince çok bekleme demişlerdi rahat alışırsın diyorlardı inanmamıştım öyle oldu. Bakalım neler olacak:)Gecms olsn canim, ama iyi biseye vesile olmus problemin. Bn de bi haftadr falan dikkat ediyorm yediklerime cnku iki ay snra kilolarmla basbasa kalicam yoksa
arkadaşlar günaydın aramızda doğum iznine çıkanlar var mı ? çıktılarsa kaçıncı hafta da çıktınız prosedürde olduğu gibi 32.hafta damı daha mı geç ?
Aynen walla ben de dusunuyorum arada. Uyuyup uyanmaTek derdimiz bu olsun.Allahım sağlıklı bebeklerimizi kucaklarımıza alalım. Ben nasıl bir hayatım olacağını çok merak ediyorum. Düşünüyorum kimi zaman bundan sonra bambaşka bir hayat bizi bekliyor. Evlenince çok bekleme demişlerdi rahat alışırsın diyorlardı inanmamıştım öyle oldu. Bakalım neler olacak:)
Bnim dogum sonrasinda zaten okul tatil olacagi icin hemen ayrildim izne. Calismak yorucu olmaya baslamisti zaten. Surekli uykum geliyoarkadaşlar günaydın aramızda doğum iznine çıkanlar var mı ? çıktılarsa kaçıncı hafta da çıktınız prosedürde olduğu gibi 32.hafta damı daha mı geç ?
Maşallah annişler haberler güzel:) Bende de hiç çatlak yok karında annem doğumdan sonra belirginleşir diyor ama ben çatlak göremiyorum ama benim de sorunum ayrı : varisler... Benim de bacaklar yer yer morluklarla doldu harita gibi oldu bir tane de kasığımda var o da fena şişiyor böyle fitil gibi... Ne yapalım az kaldı bebişler sağlıkla gelsin de hasarları mümkün oldukça düzeltiriz artık. :)
Bazıları doğumdan sonra hayat çok zor olacak filan diye gözümü korkutuyor ama sonra pek de kulak asmamaya çalışıyorum. :) Bakalım İnşallah söylenenler abartıdır. Annem doğumuma gelecek gerçi ama 1 ay sonra yine eşimle baş başayız...Ben de hafiften endişe ediyorum doğrusu:)
Benim de göbek kocaman- onun kocamanlığı irileşen kalçamı tombullaşan bacaklarımı bastırdığı için onlar pek dikkat çekmiyor. Kaç kilo aldım tam bilmiyorum ısrarla tartılmıyorum nedense:) doktordan doktora - ama gidişat normal gibi 11 kilo aldım sanırım:)
Dün yine patlayacak gibiydim ...bazen iç gerilimim çok artıyor...
Bende de henuz catlak yok ama bazen tatli tatli kasinio karnim. Bi arkadasin tavsiyesiyle kesinlikle kasimiyorum snra da gecio o his zaten. Ama bnlar akabnde catlaklar belirir mi bilemedim. Insallah en az fiziksel hasarla kapatirz bu donemi:) ama tani her zmn en en onemlisi bebeklerimizn sagligi.Maşallah annişler haberler güzel:) Bende de hiç çatlak yok karında annem doğumdan sonra belirginleşir diyor ama ben çatlak göremiyorum ama benim de sorunum ayrı : varisler... Benim de bacaklar yer yer morluklarla doldu harita gibi oldu bir tane de kasığımda var o da fena şişiyor böyle fitil gibi... Ne yapalım az kaldı bebişler sağlıkla gelsin de hasarları mümkün oldukça düzeltiriz artık. :)
Bazıları doğumdan sonra hayat çok zor olacak filan diye gözümü korkutuyor ama sonra pek de kulak asmamaya çalışıyorum. :) Bakalım İnşallah söylenenler abartıdır. Annem doğumuma gelecek gerçi ama 1 ay sonra yine eşimle baş başayız...Ben de hafiften endişe ediyorum doğrusu:)
Benim de göbek kocaman- onun kocamanlığı irileşen kalçamı tombullaşan bacaklarımı bastırdığı için onlar pek dikkat çekmiyor. Kaç kilo aldım tam bilmiyorum ısrarla tartılmıyorum nedense:) doktordan doktora - ama gidişat normal gibi 11 kilo aldım sanırım:)
Dün yine patlayacak gibiydim ...bazen iç gerilimim çok artıyor...
Evet canım sağlıkla bebişlerimizi kucaklayalım sonrasında Allah hepimize kolaylıklar versin, Bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler diye bir kitap almıştım, onu da okuyorum güzel bir yardımcı kitap :)Tatlım en azından anneleriniz gelip yardımcı olucak bir süre. İnanın bulunmaz bir nimet bu. Ben hamileliğimde alışverişimde aklınıza gelebilecek herşeyde tek başımaydım doğumda ve sonrasında da yalnızım çünkü annem hayatta değil. Hiç gözünüzü korkutmayın. Kimse kolay olacağını söylemiyor zaten. Uykusuzda kalıcaz, halsiz de kalıcaz ama bence onların kokusu herşeye değecek
olursa da artık çatlağı patlağı tamir ederiz elden geldiğince , ee anne olmak kolay değilmiş :)Bende de henuz catlak yok ama bazen tatli tatli kasinio karnim. Bi arkadasin tavsiyesiyle kesinlikle kasimiyorum snra da gecio o his zaten. Ama bnlar akabnde catlaklar belirir mi bilemedim. Insallah en az fiziksel hasarla kapatirz bu donemi:) ama tani her zmn en en onemlisi bebeklerimizn sagligi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?