- 15 Ekim 2008
- 3.677
- 6.591
- 723
- Konu Sahibi Esra_Babies
-
- #5.581
Cok sukur canm iyi ama emmekMaşallah arka arkaya geldi bizim minikler. Çok sevindim. Nasil minigin annesi? Benim için de op :)
Cok sukur canm iyi ama emmek
Yerine uyumayi terch ediyor yoruyo bizi birazcik emzircez derken. Bi iki cekip uykuya daliyo mecburen sarilk olmasn die ara ara mamayla destekliyo annem. Oneriniz var mi acaba ?
Gecms olsn canm yenii doganlarn cognda oluyo iste ayni sorun. Ablamn cocuklarnda oldgu icn bnmknde temkinli davraniolar biraz:) hakkimizda hayrlisi artikValla aynisi bizdede oldu. Bizimki mamada alamayınca sut yetiyo sandık. Bugün doktora gittik sarılık olmuş. Memedekinide cekememis. Makinayla sagip verdik. Aman siz dikkat edin.
Ayy cok sevindim allah saglikla biyutmeyi nasil etsin insallah.Topigin ikinci normal dogumu da benden galiba:) bu sanaha karsi dogfu minigim. Aynen snn gbi gittgmde 8 cm. e ulasmis acilma epidural icn cok gecmis. Braz agrili sancili zor bi surec ama aninda unutuyosunuz. Darisi hepinizin basina insallah, kolay dogumlar:)
sutunu sagmayj dene hem sutun artar hemde biberin daha kokay geliyor biberon icinde de. Browns oneririm dogal akis oldugu icin memeyi birakmiyor benimki biliyorsunuz 4 gun anne memesi almadi biberonla beslendi ona ragmen memede aikinti cekmedik. Tabi sagmak sutu arttirdigi icin kolay besleniyorda bide ben hep emse bile sagdim ne kadar emdi nekadar kaldi memede diye. Sgdigimida verdin. Kusarsa fazlasini kusar mantigiyla ama ilk zaman 30 cc falan emiyorlar yavas yavas artiyor bizimki simdi 60-70 arasi bazen aha fazla emiyor ben az emdiyse hem goguslerimi rahatlatmak icin hemde daha fazla sut gesin diye hala sagiyorum. Ama sut yoksa zorlamayin sarilik olmasi daha kotu. Mama verin mutlaka.Valla aynisi bizdede oldu. Bizimki mamada alamayınca sut yetiyo sandık. Bugün doktora gittik sarılık olmuş. Memedekinide cekememis. Makinayla sagip verdik. Aman siz dikkat edin.
S
sutunu sagmayj dene hem sutun artar hemde biberin daha kokay geliyor biberon icinde de. Browns oneririm dogal akis oldugu icin memeyi birakmiyor benimki biliyorsunuz 4 gun anne memesi almadi biberonla beslendi ona ragmen memede aikinti cekmedik. Tabi sagmak sutu arttirdigi icin kolay besleniyorda bide ben hep emse bile sagdim ne kadar emdi nekadar kaldi memede diye. Sgdigimida verdin. Kusarsa fazlasini kusar mantigiyla ama ilk zaman 30 cc falan emiyorlar yavas yavas artiyor bizimki simdi 60-70 arasi bazen aha fazla emiyor ben az emdiyse hem goguslerimi rahatlatmak icin hemde daha fazla sut gesin diye hala sagiyorum. Ama sut yoksa zorlamayin sarilik olmasi daha kotu. Mama verin mutlaka.
S
sutunu sagmayj dene hem sutun artar hemde biberin daha kokay geliyor biberon icinde de. Browns oneririm dogal akis oldugu icin memeyi birakmiyor benimki biliyorsunuz 4 gun anne memesi almadi biberonla beslendi ona ragmen memede aikinti cekmedik. Tabi sagmak sutu arttirdigi icin kolay besleniyorda bide ben hep emse bile sagdim ne kadar emdi nekadar kaldi memede diye. Sgdigimida verdin. Kusarsa fazlasini kusar mantigiyla ama ilk zaman 30 cc falan emiyorlar yavas yavas artiyor bizimki simdi 60-70 arasi bazen aha fazla emiyor ben az emdiyse hem goguslerimi rahatlatmak icin hemde daha fazla sut gesin diye hala sagiyorum. Ama sut yoksa zorlamayin sarilik olmasi daha kotu. Mama verin mutlaka.
S
Ablamn gogusleri cok yara oldugu icn pompadan cok cekndm ama gogsu yarn da tutmazsa baska carem kalmicak sanrm. Sut var aslnda ama cekemio hemen yorulp uyuyo
Canım bende yara oldu diye dusmedim üzerine. Goguslerim berbat durumda. Simdi beslensinde nolursa olsun diyorum sakin ihmal etme hastalanınca daha çok asabin bozuluyo[/QUO
Bn de bu sbh basladm pompaya. Pomba bile
Basta zorlandi sutu cikaricamndiye bebis napsin:) faydali oluyo mu bilmiyorum ama bn surekli dogal hindistan ceviszi yagi suruyorum gogus uclarima yara olmasin diye. Bebklermzn sagligi icn her seyi deniyiruz iste. Gecmis olsn snn melegine de canim, hemencik iyilessin yesin de buyusun:)
canım hayırlısıyla büyüt inşallah. Öpüyoruz siziGüzel Anneler biz de kızimla iyiyiz. Ağrım çoktu yazamadim pazar günü hastaneden çıktım meme ediyoruz arada mama ile takviye yapıyorum ßma mama kullanıyorum güzel haberlerinize çok sevindim sevgiler
Kusma işi bizde zaman zaman hala devam ediyor fazlasını atıyor olabilir. Hiç sıkma canını. Sık sık emzirmeye devam et sen. Zaten benim bebeğimin kuvezde kalma sebebi kusma sıkıntısıydı 10 cc mamayı bile alamıyordu kusuyordu. Ama şimdi arada kusuyor . Tabi mutlaka gün içinde ağzından bir miktar kesilmiş süt gibi bileyler akıyor. Yani kusma işi hiç bitmedi ama azaldı.Topigimizde dogurmayan kalmadı sanirsam. İnşallah bundan sonrada güzel şeyler paylasiriz güzel anneler.
3. Günü bile doldurmamıştı 11 çıktı sarılık değeri. Çok şükür fototerapiye gerek kalmadı ama sürekli ağlıyorum cocuguma bakamadim diye. Simdi sürekli emziriyorum ama mamayi reddediyor oğlum, zorlayincada kusuyo. Napicami şaşırdım
ben hala doğurmadım ama çok fena yokluyor kasılma ve sancılar :)Topigimizde dogurmayan kalmadı sanirsam. İnşallah bundan sonrada güzel şeyler paylasiriz güzel anneler.
3. Günü bile doldurmamıştı 11 çıktı sarılık değeri. Çok şükür fototerapiye gerek kalmadı ama sürekli ağlıyorum cocuguma bakamadim diye. Simdi sürekli emziriyorum ama mamayi reddediyor oğlum, zorlayincada kusuyo. Napicami şaşırdım
ben hala doğurmadım ama çok fena yokluyor kasılma ve sancılar :)
Allah dogum yapmis olana da yapacak olana da kolaylik versin oncesi de snrasi da zor :)
Kizlar siz de bebeginizi emzirirken sikinti yasiyor musunuz hic? Bazen gayet guzel emiyor, ama bazen-ki genelde gece oluyor- emmeknistiyo ama tutamio bi trlu ve hirsindan da agliyo iyice.
Walla dogrusu nedir bilmiyorum canm ama bnmki totalde maksimum 15 dk emiyor tek seferde. Snra uyuyakaliyor zaten. Yaklasik 2-3 saat snra da tekrar uyaniyo.Sanırım hepsi ayni bu küçük yaramazlarin. Azının içindeki memeyi tutamıyor sinirinden heryerimi cirmaliyor.
Ya bide siz emzirme surelerini ne kadar tutuyosunuz? 20. Dk dan sonra çok aciyor ve diğer gogusumu bosaltsin diye alıyorum agzindan. Dogrumu yapıyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?