♡2014 yilinin son hamişleri toplanalim♡

Bebeginizin cinsiyeti nedir ?

• Ankete Katılan
    68
Benim adettim 2 gun gecince 1160 cikmisti.Saliya randevu aldim acaba erken mi o zaman [/QUOTE]
canım kese göründü mü sende değerin gayet güzel eğer keseyi görmek için dr.ilk alttan bakıyo sende izin alarak daha net göründüğü için eğer görmek istiyosan git salı günü ama kalp atışları için bana haftaya cumartesi gel dedi :)

Kızlar gebelikle ilgili sağlık ocağına bilgi vermek gerekiuomu aşı felan oluyomu bileniniz varmi

Canm bn de seni hatirladim. Burda bulustugumuza sevindim:) ben 5+1de keseyi girdm karndan ama oncesnde gitmemistm doktora daha erken de gornr heralde. Hayirli olsnn

kızlarr beslenmelerimize de dikkat etmemiz lazım bu saatten sonra artık ben normalde dengesiz beslenen bir insan olarak kendimi bebeğim için düzene sokuyorum hızlı bir şekilde öncelikle günde 2 bardaktan fazla su tüketmiyodum o yüzden sürekli idrar yolu iltihaplanması yaşıyodum ama 1 haftadır günde 1.5- 2 litre su içiyorum kendime 1 lt.cam bir şişe edindim yanımdan hiç ayırmıyorum ama en kötü yanı 10 dk da bir tuvalet ihtiyacı gelmesi c vitamini açısından çok güzel bir dönemde hamişiz bolbol c vitamini almamız gerekiyor grip olmamak için eğer bir grip olursak normal zamanda en fazla 1 haftada atlatırken hamiş halimizle 1 aya çıkacak bu zaman en kötüsü ilaç da kullanamicaz kim kullanmak isterki dr verse bile bol bol mandalin,portakal,nar,greyfult sıkıp içmek gerek şu sıralar bebişlerimizin beyin ve sinir sistemi oluşmakta özellikle beyin gelişimi için günde bir avuç dolusu kuruyemişlerden ceviz,badem (en önemlileri) fındık,fıstık tüketmek gerek
:) ben süt içemesem de yoğurdu çok seviyorum bolbol günde 2-3 kase yoğurt tüketimi de çok önemli ara öğünlerde süper seçenek ama hazır yoğurtlardan uzak duralım kendi yoğurdunuzu kendiniz yapın mümkün olduğunca
hazır paketlenmiş ne kadar yiyecek varsa uzak durmak gerekiyor mesela hazır çorbalar, hazır meyve suları, hazır et ürünleri, vb. Mevsimi olmayan sebze ve meyvelerden kesinlikle uzak durmak gerek. kansızlığı önlemek adına çay tüketimini kısıtlıyoruz onun yerine şekersiz meyve çayları, papatya, ıhlamur içiyoruz kabızlığı önlemek için posalı yemekler tüketiyoruz daha çok şimdi tam ıspanak mevsimi :) her gün bir tane tam haşlanmış yumurta süper protein.. kahvaltı da yeşil yapraklı sebzeler dere otu, roka, maydanoz, lahana, yeşil soğan.. üzerine bol limon sıkın yemeklerimizi kızartma yerine haşlama, buğlama, ızgara olarak yiyoruz. haftada 2 kez balık tüketimi de çok önemli tam zamanı. çiğ et tüketiminden aman uzak duruyoruz çiğ köfte, sucuk, salam, sosis, az pişmiş et
Bu etlerde toksoplazma denen ve nadir görülmekle birlikte düşük, ölü doğuma ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir bakteri bulunabiliyor.
kızlar benim aklıma gelenler şimdilik bunlar sizde bildiklerinizi paylaşın bebişlerimizi sağlıklı ve güzel besleyelim :)

Son düzenleme:
Canm paylasimn icn cok tesekkrler. Ben cnm cok istio die iki gn ustuste sosis yemistm gecenlerde. Bi daha tovbe

Teşekkürler tatlım

Kızlar , nasılsınız bugün?
Ben feci yorgun hissediyorum. Bugün biraz gezinmeye çıktık, ayak bileklerim ve baldırlarımın ağrısından duramıyorum. Ara ara da başım ağrıyor
Ağrısı olan var mı benim gibi?

Kızlar gebelikle ilgili sağlık ocağına bilgi vermek gerekiuomu aşı felan oluyomu bileniniz varmi

Evet güzelim, sağlık ocağındaki hemşire hamile kaldığında direkt buraya geleceksin sana kayıt açacağız dedi,
ben keseyi görünce gittim, doktorun yanında hemşire yoktu, doktor bana , normal kadın doğum doktoruna kontrollerimi olmamı, 10. Haftada tekrar gelmemi söyledi.

Güzel paylaşım olmuş canım. Ben bir gıdacı olarak normalde yememe içmeme hiç dikkat etmiyordum özelleikle su içmeden akşamı ettiğim günlerim oldu :/ ama hamile olduğumu öğrendiğim andan bu yana düzenli sabah kahvaltıları öğle - akşam yemekleri yapıyorum tabii ara öğünleri unutmamak lazım onlarıda düzene soktum umarım bulantılarımız olmaz da bu şekilde devam ederiz . Özellikle bol su içmek ( günde en az 1,5 lt) gerekiyor, 2 bardak süt ve ceviz ve yağlı balıklardan (uskumru,alabalık,somon) 1 porsiyon bu dönemlerde bebeğin beyin gelişimi açısından çok çok önemli !

Canm paylasimn icn cok tesekkrler. Ben cnm cok istio die iki gn ustuste sosis yemistm gecenlerde. Bi daha tovbe
Aynen cnm guya ev yerlestrcektik. Hemen bitti pilim.

Mrb anneler ve yenı anne adayları ... Bende henuz doktorumla gorusmedım ama 6 haftalık hamıleyım ...bu ıkıncı bebegım ve 2. Hamılelık deneyımım ..umarım saglıklı ve guzel bır hamılelık gecırır meleklerımızı bır an once kucagımıza alırız ...bu hafta doktorla göruşmeyi heyecan içinde beklıyorum ,3 sene önce sezeryanla bir erkek bebek dunyaya getırdım , saglıkla gelsin elbette ama bu sefer bır kızım olsun çok istıyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…