- 5 Eylül 2014
- 1.102
- 778
- 248
- 40
- Konu Sahibi Esra_Babies
-
Canım öncelikle paylaşımların için teşekkür ederim. Ancak özellikle ilk aylarda maydanoz (idrar söktürücüdür) düşüğe sebep olabiliyor. yeşil çay, kekik, zencefil de iyi değil.kızlarr beslenmelerimize de dikkat etmemiz lazım bu saatten sonra artık ben normalde dengesiz beslenen bir insan olarak kendimi bebeğim için düzene sokuyorum hızlı bir şekilde öncelikle günde 2 bardaktan fazla su tüketmiyodum o yüzden sürekli idrar yolu iltihaplanması yaşıyodum ama 1 haftadır günde 1.5- 2 litre su içiyorum kendime 1 lt.cam bir şişe edindim yanımdan hiç ayırmıyorum ama en kötü yanı 10 dk da bir tuvalet ihtiyacı gelmesic vitamini açısından çok güzel bir dönemde hamişiz bolbol c vitamini almamız gerekiyor grip olmamak için eğer bir grip olursak normal zamanda en fazla 1 haftada atlatırken hamiş halimizle 1 aya çıkacak bu zaman en kötüsü ilaç da kullanamicaz kim kullanmak isterki dr verse bile bol bol mandalin,portakal,nar,greyfult sıkıp içmek gerek şu sıralar bebişlerimizin beyin ve sinir sistemi oluşmakta özellikle beyin gelişimi için günde bir avuç dolusu kuruyemişlerden ceviz,badem (en önemlileri) fındık,fıstık tüketmek gerek
:) ben süt içemesem de yoğurdu çok seviyorum bolbol günde 2-3 kase yoğurt tüketimi de çok önemli ara öğünlerde süper seçenek ama hazır yoğurtlardan uzak duralım kendi yoğurdunuzu kendiniz yapın mümkün olduğunca
hazır paketlenmiş ne kadar yiyecek varsa uzak durmak gerekiyor mesela hazır çorbalar, hazır meyve suları, hazır et ürünleri, vb. Mevsimi olmayan sebze ve meyvelerden kesinlikle uzak durmak gerek. kansızlığı önlemek adına çay tüketimini kısıtlıyoruz onun yerine şekersiz meyve çayları, papatya, ıhlamur içiyoruzkabızlığı önlemek için posalı yemekler tüketiyoruz daha çok şimdi tam ıspanak mevsimi :) her gün bir tane tam haşlanmış yumurta süper protein.. kahvaltı da yeşil yapraklı sebzeler dere otu, roka, maydanoz, lahana, yeşil soğan.. üzerine bol limon sıkın yemeklerimizi kızartma yerine haşlama, buğlama, ızgara olarak yiyoruz. haftada 2 kez balık tüketimi de çok önemli tam zamanı. çiğ et tüketiminden aman uzak duruyoruz çiğ köfte, sucuk, salam, sosis, az pişmiş et
Bu etlerde toksoplazma denen ve nadir görülmekle birlikte düşük, ölü doğuma ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir bakteri bulunabiliyor.
kızlar benim aklıma gelenler şimdilik bunlar sizde bildiklerinizi paylaşın bebişlerimizi sağlıklı ve güzel besleyelim:)
inş gönlünüze göre olur herşey hayırlısıyla. ben de adetten bi gün önce yaptım sonuç negatifti. 2 gün geçti hala olmadım. tekrar testle mestle uğraşcam kesin sonuç yarın gideyim kan vereyim diyorum hadi hayırlısı diyelim hepimiziçinmerhaba bayanlar bende yeni katıldım aranıza dün ve evvelsi gün 3 tane idrar testi yaptım ilk yaptığım testte silik bir çizgi çıktı sonraki testte çizgi biraz daha belirdi bu sabah yaptığımda ise epey netti 2. çizgi yarın doktora gidicem en son 19 eylülde regl olmuştum. sizce suan cıkması erken değilmi ağustos ayında reglime 6 gun kala dayanamayıp test yaptırmıstım kanda ozamanda hcg yuksek cıktı ama ıkı gun sonra hcg dustu doktorum progestoronumn 7 oldugunu ve düşüğün normal olduğunu söyledi. şimdi yarın kanda hcg çıkmazsa diye korkuyorum. idrar testimi miratech marka ile yaptım 3 kez hep çift çizgi çıktı sizce bu idrar testinini yanılma payı varmıdır çooook istiyorum hamile kalmayı(((
Bayramdan önce gittiğimde ben de görememiştim, galiba miyom da mı mani oluyor nedir ben de anlamadım.? Salı bir daha gideceğim bende de hcg değerleri iyi ama karnımda zaman zaman ağrılar oluyor O yüzden çok kısa sürelerle kalkıyorum ayağa. Endişelenmeyin. Fazla ayakta kalmayın. ( Bende de akıntı oluyor kalkınca) . Elbette iyi bir doktor bulacağız. Ben de Salı özel hastaneye gideceğim. İnşallah beni aydınlatacak ve rahatlatacak bir doktor çıkar karşıma. Sabırlı olacağız sakın stres olmayın , moralinizi yüksek tutun. Tüm hamişlere sevgiler...selam benim de durum sizinle aynı. benim miyom daha büyük ama.10.5 cm. muhtemelen 4-5 haftalık hamileyim ben de. sat 2 eylül. bhcg iyi yükseliyor ama hala keseyi göremedik. ayakta dolaştıkça kahverengi akıntı geliyor. yatınca kesiliyor. doktor bir açıklama da yapmadı sinirlerimi bozdu. internetten ve çevreden öğrendiğim kadarıyla moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. bir tanıdığım 9. haftada keseyi görebildiğini söylemişti. merakla bekliyorum şimdi. Allah yardımcımız olsun.
valla ben olsam dayanamaz giderdim sanırım. yine de siz nasıl rahat hissetcekseniz öyle yaparsınız tabiKızlar birşey sorcam 5.haftanın içindeyim SAT a gore . Dr a daha hic gitmedim diyorum ki iki hafta sonra gidim ben ilk gebeligimde kalp atışını duyamadim ssimdi gittim mi Kalp atışina denk gelsin oöyle gidim diyorum tabi duyabilirsem bu kezondan oöncesi sanki boşa gitmek gibi oluyor kese vs. Sonuçta adet gormuyorsan kanamam yoksa betan yüksekse hamilesin iste
valla ben olsam dayanamaz giderdim sanırım. yine de siz nasıl rahat hissetcekseniz öyle yaparsınız tabi
Yaşasın bunu duyduğum iyi oldu:) Biraz nefsimi körelteyim...biliyorum fazlası zarar.yok canm güzelce pişirip arada yiyebilirsin :)
Doğru en mühimi kalp atışını duymak. O da tam belli değil galiba 6. haftada duyan var 9.haftada duyan var? Off heyecan işte.Ben de aslında dayanamıyorum ama keseyi görmekten çok bnm korkum kalp atışı olup olmamasındao yüzden önceden gidemiyorum
Hoşgeldin tatlım nerelerdesin sennn ?
oo maşallahh selvi boyluu :)
4-5 Hatalık ama bende yarın netleştiricem.kaç haftadasın canım bende haftaya perşembe gitmeyi düşünüyorum
Tm cnm madem ole istiosun bekle ama bari beklerken en guzelni dusun tm mi:)Ben de aslında dayanamıyorum ama keseyi görmekten çok bnm korkum kalp atışı olup olmamasındao yüzden önceden gidemiyorum
Sol tarafım ama.doktor.sol taraftan yumurtlamışsın dedi.fark eder mi bilmiyorum.arkadaşlar en çok hangi kasığınız ağrıyor... solmu sağmı
bende farkedermi bilmiyorum ama benim hep sol ağrıyodu...2 gündür sağ tarafta ağrımaya başladı...Sol tarafım ama.doktor.sol taraftan yumurtlamışsın dedi.fark eder mi bilmiyorum.
Canım ben devlet hastanesinin aciline gidip kan verdim. İlk hamilelik olduğu için sanırım herkese söyledikarkadaşlar hepinizin bebişleri hayırlı olsun. sağlıcakla kucaklarınıza alırsınız inş. ben de iki aydır karar verdim eylülde olursa olsun olmazsa 2015 ocağa kadar erteleyelim dedik eşimle karar verdiğimizde eylül için yumurtlama zamanım geçmişti. neyse ekimi değerlendirmeye çalıştık. son adetin 15 eylül dü. 26 günde bir oluyorum ben düzenlidir adetim. bi kaç sene de bir gecikede bilir. beklenen adetim ayın 11 de olması gerekti. ama ben göğüsümdeki şişlikten öyle rahatsız oldum ki dayanamadım test yaptım 10 unda o da daha yeni çıkmıştım idrara sırf test için dayanamadım tekrar gitim. sonuç negatif geldi. ve benim hala adetim gelmedi. geçen ay çok midem bulanmıştı kasıklarım ağrımıştı ama adet belirtisi olduğunu ben anlamıştım ama bu ay biraz farlıyım o yüzden biraz heyecanlandım. örneğin bazen karnıma sancılar giriyor. adet oldum sanıyorum gidip bakıyorum yok. sonra belim ağrımızdı öncesinde belimde de ağrı var. göğüsümüm şişliği birazcık indi ama uçları hala hassas. ben de kesin sonuç alabilmek adına hastaneye gitmeye karar verdim. siz nerede vermiştiniz ilk tatlillerinizi ben bilmemedim. aile hekimliğne üyeliğim yok en yakın zamanda kayıt olucam ancak yarın için üniversite hastanesinin aile hekimliğinden randevu aldım. sırf sonucu internetten görebileyim diye orayı tercih ettim. siz nasıl öğrenmiştiniz ilk hamile olduğunuzu? eşlerinize ailelerinize müjdeyi verdiniz mi?
arkadaşlar en çok hangi kasığınız ağrıyor... solmu sağmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?