- Konu Sahibi Esra_Babies
-
canm diğer gebeligimde olumsuz hic birşey düşünmedim neler oldu artik korkuyorum elimde değil kesenin ggörünmesine bile sevinemiyorum bnm için en önemlisi kalp atışı sankigönlünü ferah tutmalısın benimde tiroidlerimde sorun var benimde riskli ama iyi düşününce iyi hissediyorum her şey moralde her sey olumlu düşünmekte yatıyor.
Kese göründü 8mm çapında. 15 gün sonra tekrar çağırdi Dr um. Betama baktirdim bi daha sonucunu bi saat sonra alicam bakalım kaç olmuş. :)
Ayniyiz cnm bnm de kese 8mm dedi bgn dr um.senin sat ne ?Gecen hafta gitmistim ilk teshise degerim 700 lerdeydi ama ultrasonda gotemedk bgun tekrar kntrole gittim yaklasik 8 mm dedi gebelik kesesini gorduk 5 haftalik dedi :)
Bnm 5+1dw kese 13 mm di ama kimi okusam 5. Haftada keseleri daha kucuk. Bnmki de normal mi acaba? Doktr bisey demedi buyuk falan die ama bilemedm.Gecen hafta gitmistim ilk teshise degerim 700 lerdeydi ama ultrasonda gotemedk bgun tekrar kntrole gittim yaklasik 8 mm dedi gebelik kesesini gorduk 5 haftalik dedi :)
Saol cnmmmmmCanım çok sevimdim ne mutlu sana :)
Canm artik rahat olsn icin kalbi atmis iste minigin. Bndan snra daha rahat olmalisin:) brda cogumz dort gozle kalp atisini bekliyoruz:)Slm kızlarr
Pazartesi gittim dra tam 6 haftalık ve kalp atışlarını duydum . Cok değişik bir duyguymuş gerçekten. Herhangi bir sorun görmedi dr ama yüksek tansiyonum var onun için ilaç ve kan sulandırıcı verdi. Bir de bulantılarla başedemediğim zamanlarda kullanmak üzere zofran mide bulantısı ilacı verdi. Bir sonraki kontrolüm bir aksilik olmazsa bır ay sonra. Zaman nasıl gececek diye kara kara düşünüyorum:-((
Merak etme cnm bende de yüksek tansiyon var ama kontrollü bişekilde devam edicez. Hayırlı olsun bu arada. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizimerhaba herkese benim de 12 eylül son adetimin baslangıç günüydü. dün öğrendim 4 haftalık hamileyim ancak hipertiroid hastası oldugum icin riskli bir gebelik yaşayacağımı okudum. doktor rahat olmamı bu şekilde cok fazla dogum yaptırdıgını söyledi umarım sağlıklı bir şekilde haziran ayına kavusuruz..
hayırlısı olsun. inş gönlünüze göre verir Allah. benin de son adet 15 eylül. 11 inde olmam gerekti 13 ünde kan verdim 329 çıktı. 15inde yeniden gittim yükselip yükselmediğini merak ettiğimden doktor dedi anca bi hafta sonra bakılır haftaya gel. gerçi bu aile hekimi kadın doğumcu değil. ne güzel siz en azından yükseldiğini görme fırsatı da bulmuşsunuz.en sonki adetimin ilk günü 3 eylüldü. 11 ekimde 534, 14 ekimde 933 çıktı hcg. dün göremedi keseyi karın ultrasonuyla. cumartesi kontrole çağırdı doktor keseyi görürüz dedi ama... bilemedim.
merhaba herkese benim de 12 eylül son adetimin baslangıç günüydü. dün öğrendim 4 haftalık hamileyim ancak hipertiroid hastası oldugum icin riskli bir gebelik yaşayacağımı okudum. doktor rahat olmamı bu şekilde cok fazla dogum yaptırdıgını söyledi umarım sağlıklı bir şekilde haziran ayına kavusuruz..
aynı ben! ben de hamilelik takvimi ekledim de yazının ardında dünya kadar yer kaplıyor, bir de iş yerindeyim hemen dikkat çekmeyeyim diye kapattım o moduhayırlısı olsun. inş gönlünüze göre verir Allah. benin de son adet 15 eylül. 11 inde olmam gerekti 13 ünde kan verdim 329 çıktı. 15inde yeniden gittim yükselip yükselmediğini merak ettiğimden doktor dedi anca bi hafta sonra bakılır haftaya gel. gerçi bu aile hekimi kadın doğumcu değil. ne güzel siz en azından yükseldiğini görme fırsatı da bulmuşsunuz.
haftaya da belki kesesi görünebilir dedi eğer bi aksilik olmazsa tabi. ben olumlu düşünmek istiyorum ancak hep olabilcek bütün sonuçları göz önünde bulundurup kendimi de çok kaptırmak istemiyorum. gerçi bu başlıktan çııkmadığıma göre kendini baya kaptırmışım. nerdeyse hamilelik takvimi ekliyeceğim.ama beklemedeyim inş hayırlısnnın diliyerek hepimiz için
ben ilk olarak nefes darlığı kalp carpıntısı sıkıntısı ile dahiliye uzmanına gittim 24 eylülde. tsh ım 0,001 cıktı tiroidlerim yuksek yani çok çalışıyormuş. propcycil verdi ve hamile kalamazsın dedi aynı ekimde adetim gecikti 12 sinde olmam gerekiyordu olmadım gebelik testi yaptım çift çıktı, aynı gün kadın doğuma gittim ultrasonla baktı duvarın kalınlaşmış kanda cıkıcak hamilesin dedi tiroiddlerim var dedim ilaç kullanıyormusun dedi evet dedim o zaman sorun olmaz endişe etme daha 10 gün önce doğurttum sapasağlam dedi. ama dahiliyeci kızdı neden hamille kallldın dedi yarın doç. dr biirine endokrinolojiye görüneceğim. eger cok olumsuz seyler soylerse cok uzuleceğim nette zeka geriliği riski diyor bebekte . kafayı ona taktım düşük o kadar korkutmuyormerhablar tebirkler ve hayırlı olsun.
tarihlerimiz ve hikayelerimiz benziyor. ben de 15 eylül de son adet oldum. 11 inde olmam gerekirken gelmedi. 13 ünde kanda çıktı. ama hala ben de kesin sonuç için haftaya pazartesi yeniden kan vermeyi bekliyorum. bu arada troidim için hergün düzenli ilaç kullanıyorum. en son ölçümlerde 4 lerde çıkmıştı beşin üstü az çalıştığını gösteriyordu. hamillik testi ile yaptırdığımda da 4 civarında idi. doktor 2 lerde olmasının istenen değer olduğunu söyledi. dozajımda hafif bir uyarlama yaptık. ona kalırsa tsh yüksek olunca hiç hamile bile kalınamıyormuş diye duydumdu ben. ama allah iisteyince herşey oluyor işte. inş tutunurlar bize sağlıklı bir şekilde de dünyaya gelirler. tüm hamileliklerde ilk 8 hafta zaten risklidir. o yüzzden ne çok kapılarak ne de çok olumsuz düşünererek sadece hayırlısını bekleyelim ve görelim derim.
sizin değerleriniz nasıl? nasıl öğrendiniz hamileliğinizi?
bu arada beta hcg değerim 877,4.ben ilk olarak nefes darlığı kalp carpıntısı sıkıntısı ile dahiliye uzmanına gittim 24 eylülde. tsh ım 0,001 cıktı tiroidlerim yuksek yani çok çalışıyormuş. propcycil verdi ve hamile kalamazsın dedi aynı ekimde adetim gecikti 12 sinde olmam gerekiyordu olmadım gebelik testi yaptım çift çıktı, aynı gün kadın doğuma gittim ultrasonla baktı duvarın kalınlaşmış kanda cıkıcak hamilesin dedi tiroiddlerim var dedim ilaç kullanıyormusun dedi evet dedim o zaman sorun olmaz endişe etme daha 10 gün önce doğurttum sapasağlam dedi. ama dahiliyeci kızdı neden hamille kallldın dedi yarın doç. dr biirine endokrinolojiye görüneceğim. eger cok olumsuz seyler soylerse cok uzuleceğim nette zeka geriliği riski diyor bebekte . kafayı ona taktım düşük o kadar korkutmuyorhayırlısı inşallah.
benim tansiyonda yüksek çıktı canım ya. benimkini de tehlikeli gordu 14 9 u bulmamalı dedi.Tansiyonum 12/9 çıkıyor şekerimde 100 civarı varmı böyle değerleri olanlar. Doktor ne dedi eğer varsa? Benim aile hekimi biraz panik o yüDen değerlerimi tehlikeli buluyor tabi düşükte sayılmaz. Umarım artmaz daha fazla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?