♡2014 yilinin son hamişleri toplanalim♡

Bebeginizin cinsiyeti nedir ?

• Ankete Katılan
    68
Canim yazamadim bizde de durum ayni bekleyecegiz bneimkide 2 kattan fazla artmiiiis yuppppiiiiiiiiiiii
maşallah inan sana daha çok sevindim rabbim devamında bizlere yardım etsin inşallah hayırlısıyla bebbişleride bi görelim o zaman daha rahat olucaz

Bugün doktor randevumuz vardı...kese ve miniği gördük şükür, sat'ımla birebirmiş maaşAllah... 1 hafta 10 gün sonra kalp atışı için çağırdı doktorumuz , darısı ona inşaAllaahh

Sevindim canım sıra kalp atışında desene :) inş. Allahım nasip etsin hepimizee. Bu arada kese kaç mm söyledi mi canım?

canım 1000 in uzerınde olunca kesenın gozukmesı gerek ama alttan bakınca.Normalde kalp atıslarını duyana kadar doktorlar alttan bakmayı tercih edıyorlar

Tatli anne adaylari hepinize gunaydin :) istanbulda olupta hangi hastane ve doktora gittiginizi paylasir misiniz?

Eylul-ekim hamisleri gunaydin. Guzel ve sikintisiz bir gun dilerim.

Bende son durum

Biraz kasik agrisi , hemoroid sikintisi (kanamali) ve kal atisini duyacakmiyim endisesi ve sanki 3-4 aylikmisim gibi siskinlik aksamlari . Hayirli gunler hamisler

Günaydın hamiş arkadaşlarım,

Ben de dün gece mide bulantısından uyuyamadım doktorun verdiği ilaç kimyasal diye içmiyordum. Ama dün gece çok kötüydü. İstifra etmiyorum ama midem şiş, dopdolu ve ağrıyor , ağrıdan uyuyamadım. Bu sabah ilacı içtim bakalım artık...Kaç gündür bulantıdan doğru dürüst yemek de yiyemiyorum...

Eylul-ekim hamisleri gunaydin. Guzel ve sikintisiz bir gun dilerim.

Bende son durum

Biraz kasik agrisi , hemoroid sikintisi (kanamali) ve kal atisini duyacakmiyim endisesi ve sanki 3-4 aylikmisim gibi siskinlik aksamlari . Hayirli gunler hamisler
Canım hemo olayı bende de oldu demir içerikli hamile vitamini alıyordum o peklik yaptı ondan oldu.. Doktor hapı kesti o yüzden. Peklik olmamamız lazım...

Güzel bir yazı buldum hamişler, paylaşayım:
Birinci Trimesterde Bebeğin Gelişimi
Yumurtanın döllenmesiyle başlayan hamileliğinizin ilk gününden itibaren bebeğiniz hızla gelişmeye başlar ve ondan sonraki adetiniz gecikince büyük ihtimalle hamileliğinizi fark etmiş olursunuz. İdrarda gebelik testi özellikle laboratuar koşullarında uygulandığında yumurtlamanızdan yaklaşık 2 hafta sonra “pozitif” sonuç vermeye başlar. Evde uygulanan testler o kadar hassas değildir ve bu dönemde “negatif” sonuç vererek sizi yanıltabilir. Doktorunuz tarafından önerilecek olan kan testi ile gebeliğin varlığı daha da erken ortaya konabildiği gibi plasenta tarafından üretilen Beta hCG hormonunun miktarı da ölçülebilir. Doktorunuz vajinal ultrason yaparak adet gecikmesinden yaklaşık 1 hafta sonra gebelik kesesini görebilir.
Daha önce de değinmiştik, en son adetinizin ilk gününü temel alarak hesap yaptığımızdan, gebeliğinizin 4. haftasında (aslında döllenmenizin 2. haftası oluyor) bebeğinizin öncüsü olan blastokist kendisini yumuşacık rahminize güzelce gömer. Bu arada genlerinin taşınması döllenme anında olduğundan, cinsiyeti bellidir.
6. haftadan itibaren kalp atışlarını duyabilirsiniz! Tabii ki hekiminizin uygulayacağı ultrason yardımıyla… Bebeğiniz artık bir embriyodur. Sinir sistemi başta olmak üzere gözler, kulaklar, kol ve bacaklar, birçok organ oluşmaya başlamıştır. Bu dönem onun dış etkenlere karşı en hassas olduğu dönem olarak kabul edilir. Yani yediklerinize, içtiklerinize dikkat! Radyasyondan da uzak durun!
7. haftanın sonunda bebeğinizin boyu 12 mm.’yi bulmuştur. 30-40 mm boyunda olduğu 9. haftadan sonra ise bebeğiniz dans etmeye başlar! Bebeğinizin hareketlerini ve kalbinin atışını ultrason görüntülerinde takip edebilirsiniz. Ancak, hareketlerini hissetmeniz için henüz erken! Başı daha dik konumdadır ve yüz formu ortaya çıkmaya başlar. Gözleri ise, yüzünün her iki yanında balık gözleri gibi durmaktadır. Bu hafta, cinsiyetin özelliklerine bağlı olarak cinsel organları da şekillenmeye başlamıştır.
10. hafta, bebeğiniz için birçok dönüm noktasını da beraberinde getirir. Bu haftada bebeğiniz fetus adını alır. Bebeğin eşi, plasenta bu hafta çalışmaya başlar ve ona ihtiyacı olan besinleri ulaştırır, atıkları uzaklaştırır. Buraya kadar kendinize çok dikkat ettiğiniz için biraz nefes alabilirsiniz! Bu haftadan sonra düşük olasılığı gittikçe azalır. Bu sırada ağırlığı 4-5 gram kadardır.
11. haftada hemen hemen bütün organ ve yapılar şekillenmiş ve fonksiyon görmeye başlamıştır. Artık el ve ayak parmaklarının birleşikliği son bulur ve parmakları insan parmağına benzemeye başlar. Cinsel organları şekillenmeye devam eder. Ama hemen bebek odası renklerini hazırlayabileceğinizi düşünmeyin. Bebeğinizin cinsiyetinin ultrasonografide görülmesine daha birkaç hafta var.
12. haftanın sonunda bebeğinizin tüm organları oluşmuştur ve ağırlığı 14 grama kadar çıkmıştır. Ses telleri bu dönemde oluşur, yani doğar doğmaz atacağı ilk çığlıklarının hazırlığı bu dönemde başlar. Bu haftanın sonunda hamileliğinizde birinci trimester sona ermektedir. Bundan sonraki süreçte bebeğinizin gelişimi hızlanacak ve sizin şikayetleriniz azalacaktır. Buraya kadar sağlıklı bir şekilde geldiğiniz için tebrikler!..

Bu da faydalı olabilir:)
Hamilelik bir kadının yaşamındaki en özel ve keyifli dönemlerden biri… Bir de şu mide bulantıları ve bağırsak sorunları olmasa daha da güzel olacak. Bazı kadınlar bulantı ve kabızlık sorununu o kadar yoğun yaşıyorlar ki hamilelik onlar için keyif olmaktan çıkıyor. Sizler için hazırladığımız mide ve bağırsak sorunları ile başa çıkma rehberi ile hamilelik döneminin sadece keyfini yaşayacaksınız!

Hamileliğinizle ilgili bütün keyifli duyguların ortasında, aynı zamanda dönem dönem mide bulantıları yaşayabilirsiniz. Bulantı ve kusma hali daha çok sabahları görülmesine rağmen gün içinde ya da geceleri yaşanabiliyor. Bazı kadınlar ara sıra bu sorunu yaşarken, bazıları da hiç yaşamıyor kimi ise her gün birkaç kere yaşıyorlar. Genellikle üçüncü aydan sonra kendiliğinden geçen bu duruma ne sebep olur?
Bu bulantının genellikle hamilelik hormonuna bağlı olduğuna inanılıyor. Ayrıca yaşam tarzınız da bu sorunun şiddetinde etkili olabilir. Yeteri kadar dinlenemeyen ve stres altında olan kadınlar bu tür ataklarla daha sık karşılaşabiliyorlar.

Mide bulantıları nasıl geçirilir?

• ●Yataktan yavaşça kalkın. Ani kalkışların baş dönmesine neden olabileceğini unutmayın.
    ●Yataktan kalkmadan önce birkaç kraker, sade mısır ya da kuru tahıl yerseniz sabah bulantılarıyla daha kolay başa çıkabilirsiniz.
    ●Sıklıkla küçük şeyler yiyin. Gün içinde yediğiniz küçük yiyecekler kandaki şeker oranını sabit tutacak ve midenizin boş kalmasını engellemiş olacak.
    ●Kepekli tost, kraker, haşlanmış patates, pilav, makarna ya da meyve gibi sindirimi kolay gıdalar tüketin.
    ●Tereyağı, margarin, mayonez, soslu etler, kızartmalar gibi yağlı yiyeceklerden uzak durun.
    ●Mutfağınızı iyi havalandırın ve mutfağa sinen yemek kokularından mümkün olduğunca arındırın. Hamile kadınlar genellikle kokuya duyarlı olurlar.
    ●Soğuk yiyecekler tüketmeyi deneyin. Soğuk oldukları için çok fazla kokmaz ve yutması da kolay olur.
    ●Eğer sık kusuyorsanız, vücudunuzun susuz kalmasını önlemek için bol su için. Eğer günde 2 kereden fazla kusuyorsanız doktorunuzla irtibata geçin.
    ●Egzersiz yapın. Böylece stresiniz ve sabah yorgunluğunuz azalacak.
En Sık Görülen Bağırsak Sorunu Olan Kabızlıkla savaşmak

Gittikçe büyüyen bebeğiniz ve genişleyen rahminiz bağırsaklarınıza baskı yapmaya başlıyor ve bu da sindirim sisteminizde yavaşlamaya neden oluyor. Ayrıca hormonsal değişiklikler de kaslarınızı rahatlatarak bağırsağınızı genişletiyor. Bu rahatlama sindirimde de yavaşlamaya sebebiyet veriyor. Bunun sonucunda ya kabızlık ya da midenizde gaz sıkışması görülüyor. Bu durumla başa çıkmanın en iyi yolu lifli gıdalar tüketimini arttırmak ve daha fazla sıvı almaktır. Başka neler yapabilirsiniz? İşte bazı öneriler:

• ●Kahvaltıda bol lifli tahıl yemeyi deneyin ve her geçen gün miktarını arttırın.
    ●Birkaç tane kuru erik ya da bir avuç kuru üzüm yiyin.
    ●Günde ortalama 8 bardak sıvı tüketin.
    ●Kabızlığınız geçtikçe midenizdeki gazın da gittiğini göreceksiniz. Bu süreçte fasulye, brokoli, lahana, soğan ve kızarmış gıdalardan uzak durun

maşallah inan sana daha çok sevindim rabbim devamında bizlere yardım etsin inşallah hayırlısıyla bebbişleride bi görelim o zaman daha rahat olucaz

Caniiiim senin degerin kac cikti dunki testte sormayi unuttum bide simdi tam kac haftaliksin 28 ekimde cagirmis doktor yaondan sordum bneimki biraz daha garantici cunki

hoşbuldum kızlar
rabbim hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş

Inşallah canim inşallah bu surec cok onemli bir surec burada beraber geciricez bu onemli zamani paylasicaz destek olucaz guzel gunler bizi bekliyor....

Bu alttaki bebis cizelgesi nasil oluyor ya telden bulamadim

Inşallah canim inşallah bu surec cok onemli bir surec burada beraber geciricez bu onemli zamani paylasicaz destek olucaz guzel gunler bizi bekliyor....

Bu alttaki bebis cizelgesi nasil oluyor ya telden bulamadim
ben bilgisayardan hallettim cnm
telefon nasıl bilmiyorum
portaldan kişisel bilgilerim bölümüne tahmini doğum tarihini yazıyorsun öyle oluyo

ben bilgisayardan hallettim cnm
telefon nasıl bilmiyorum
portaldan kişisel bilgilerim bölümüne tahmini doğum tarihini yazıyorsun öyle oluyo

Buldummmm baaaak yaptim ya cok maymun gorunuyor hermesajda bunu gorunce de insan tezkere sayar gibi olmazmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…