- Konu Sahibi Esra_Babies
-
- #1.841
ayy evet şimdi dikkatimi çekti. hadi inşallah duyarız canım ya. haber ver mutlaka bana merak ederim. şu kalp atışlarını duyalımda rahatlayalım artık.Hamilelik yorumunu oku Cnm bak ne diyor kalp atışını duyabilirsiniz diyor :) ben kaç zamandır bu yazıyı bekliyorum bende de cksin diye bende de yarin yazacak demekki aramızda bir gün olduğuna goretam gününde gidiyorum o halde :) senin de duyulur inş Cnm bakalım benden haber bekle ben duyarsam sen de kesin duyarsin :)
Tşk ederim kafam karışmıştı7. haftanız dolmuş durumda, 8. haftanın içindesiniz demek oluyor, 8 haftalık deniyor.
merhabalar ben de yeni katıldım aranıza,heyecanla tüm yazılarınızı okumaya çalışıyorum. benim de sat 15 ağustos, 23 eylülde ilk randevumuza gittik, keseyi gördük, 15 ekimde de kalp atışını duyduk, hayırlısıyla hepimizin bebişlerimizi kucağımıza alacağımız gün gelsin diye dua ediyorum... benim de öğrendikten hemen sonra yaklaşık 10 gün süren kahverengi kanamam oldu, çok korktuk progestan ve istirahat verdi, şimdi yok şükürler olsun, ama her tuvalete gidişte büyük tedirginlikle gidiyorum yine olacak mı diyeara ara sarı akıntı şeklinde olduğu oluyo, acaba enfeksiyon mudur bilemedim, bazen hafif kokulu bazen de kokusuz. benim kafamda oturtamadığım konu şu sizinle paylaşmak istedim. benim sat 15 ağustos, yumurtlama tarihi 29 ağustos görünüyordu ancak 29 agustosta yumurtlama testi yaptığımızda LH çıkmadı, 1 eylülde doktorla ultrasona girdiğimde folikülün daha çatlamamış olduğunu gördülk, 3 eylülde yine evde LH testi yaptığımda ise pozitifti, biz eşimle 1 eylül haftasında düzenli olarak ilişkiye girdik 3 eylül de de...bu durumda benim satı yumurtlamanın olduğu günü mü almam gerek :)
biraz uzun anlattım kusura bakmayın, ama durumu paylaşmak istedim. sata göre 8 haftalık görünürken, ultrasona göre ise 6 haftalık bir büyümede olduğunu söyledi doktor.. ve bebeğin büyüme hızının satı yakalaması mı gerekiyor,sağlıklı olan o mu acaba.. ben büyümesinin yavaş olmasından korkuyorum da biraz
sen hangi şifa ya gideceksin deryacım..şimdiden al randevunu bari ancak zamanı gelir...ben de bornova şifaya gidiyorum onlara sorucam doğum yaptırıyorlar mı diye...canım benim çok teşekkür ederim. bugun tahliller için üniveriste hastanesi daha iyi olur dedim oraya gittim ancak gittğime çok pişman oldum. zaten çok fazla bekledim. yine baktı sadece kese görünüyor dedi. benim hesabıma göre şu an 5+3 tüm ama dedi ki boyutuna göre beş hafta bile değil. ordan burdan ölçtü bi 57 mm bi 70 mm buldu taş çatlasa 4+6 dedi. sonra kan istedi dedim sonucumu getireyim mi. gerek yok on gün sonra geldiğinde bakarız. işte bu bana hiç mantıklı gelmedi. zaten aldıkları bi tüp kan. ben de tekrar dün gittiğim yere gidip hem 5 tüp kan hem de idrar testi verdim . sonuçta üni hastanesindekii doktor asistan, devlet hastanesindeki uzman.bir daha da gitmem oraya.
kalp atışlarını duyum da inş gideceğim özel bi doktora. şifa ile görüştüm doktorumuz biraz yoğun dedi. ücreti 50 tl dedi. doğum da yaptırıyormuş ancak basmanedeki hastanesinde. bakalım belki oraya giderim memnun kalırsam orda devam ederim. benim bi kaç yıl önceki kahve falında ilk çocuğun erkek olacak demişti. sağlıklı olsunda bakalım bahtımıza ne çıkıcak
teşekkür ederim bilgi için, bu durumda yine de bebeğin gelişim sürecinin ilerleyen haftalarda satı yakalaması mı gerekir acaba?canım hamilelikte döllenme değil sat tarihi önemli..doktorlar onu az çok kestirir zaten..geç döllenme olduysa gelişim geç olacak tabii.norm lar dikkate alınıyor hesaplamalarda. sen 14.günde hamile kalmışsın gibidir bütün bilgiler..sen sat ı baz alacaksın yine..
palmiye deki yakın bana güzelim. sordum ben doğum yaptırıyormuş ancak basmane ya da göztepedekinde oluyormuş dedi. dediğin gibi ancak gelir. olmazsa bi kez daha giderim devlete. sonrakine iinş şifaya giderim diye düşünüyorum. o zamana bakarım dediğin gibi önceden almak lazım randevuyu. çünkü doktor yoğunmuş.sen hangi şifa ya gideceksin deryacım..şimdiden al randevunu bari ancak zamanı gelir...ben de bornova şifaya gidiyorum onlara sorucam doğum yaptırıyorlar mı diye...
kız erkek hiç biri farketmez tabii..rabbim hepimize hayırlı ve sağlıklı yavrucuklar versin inş.
hiç duymadım öyle birşey ki ben. beş haftalıkken bile nbakıyorlar kesesi oluşmu diye. Allah Allah niye bakmadan göndermiş ki. gerçi belki geç döllenme felan isen b hcg değerin daha göörülmesi için uygun olan değere de gelmemiş olabilir. yine en iyisini doktor bilir de siz yine de başka bi doktora daha görünmelisinizz bence.Merhaba arkadaslar bugun sonunda gittim ilk muayenemize.bi tip merkezine.dr a kesinlesmeden sevinmek istemiyorum disgebelik falan da ayni belirtileri gosteriyormus dedim.bihafta kadar once yaptirdigim testi gosterdim.bi test daha yapalim bu titreli test emin oluruz bunla ama ultrason yaniltir bizi 8.hafta da ultrasonla bakarz dedi.ben kalbini duyma heyecaniyla gitmisken o kantestinin sonucu bile cumagunu verilecekmis.folikasit ve bulanti ilaci verdi yolladi.ne kalp nekese.hevesim kursagimda kkaldi.ne ki bu titreli dedikleri test?
canım benim çok teşekkür ederim. bugun tahliller için üniveriste hastanesi daha iyi olur dedim oraya gittim ancak gittğime çok pişman oldum. zaten çok fazla bekledim. yine baktı sadece kese görünüyor dedi. benim hesabıma göre şu an 5+3 tüm ama dedi ki boyutuna göre beş hafta bile değil. ordan burdan ölçtü bi 57 mm bi 70 mm buldu taş çatlasa 4+6 dedi. sonra kan istedi dedim sonucumu getireyim mi. gerek yok on gün sonra geldiğinde bakarız. işte bu bana hiç mantıklı gelmedi. zaten aldıkları bi tüp kan. ben de tekrar dün gittiğim yere gidip hem 5 tüp kan hem de idrar testi verdim . sonuçta üni hastanesindekii doktor asistan, devlet hastanesindeki uzman.bir daha da gitmem oraya.
kalp atışlarını duyum da inş gideceğim özel bi doktora. şifa ile görüştüm doktorumuz biraz yoğun dedi. ücreti 50 tl dedi. doğum da yaptırıyormuş ancak basmanedeki hastanesinde. bakalım belki oraya giderim memnun kalırsam orda devam ederim. benim bi kaç yıl önceki kahve falında ilk çocuğun erkek olacak demişti. sağlıklı olsunda bakalım bahtımıza ne çıkıcak
hiç duymadım öyle birşey ki ben. beş haftalıkken bile nbakıyorlar kesesi oluşmu diye. Allah Allah niye bakmadan göndermiş ki. gerçi belki geç döllenme felan isen b hcg değerin daha göörülmesi için uygun olan değere de gelmemiş olabilir. yine en iyisini doktor bilir de siz yine de başka bi doktora daha görünmelisinizz bence.
bence gerekmiyor..geç döllenmiş bir bebek zaten satı yakalayamaz ..ama bu benim yorumum açıkçası bilgim yok bu konuda..en iyisini yine doktorun bilir..başka bir doktorla da görüş istersen...teşekkür ederim bilgi için, bu durumda yine de bebeğin gelişim sürecinin ilerleyen haftalarda satı yakalaması mı gerekir acaba?
merhabalar ben de yeni katıldım aranıza,heyecanla tüm yazılarınızı okumaya çalışıyorum. benim de sat 15 ağustos, 23 eylülde ilk randevumuza gittik, keseyi gördük, 15 ekimde de kalp atışını duyduk, hayırlısıyla hepimizin bebişlerimizi kucağımıza alacağımız gün gelsin diye dua ediyorum... benim de öğrendikten hemen sonra yaklaşık 10 gün süren kahverengi kanamam oldu, çok korktuk progestan ve istirahat verdi, şimdi yok şükürler olsun, ama her tuvalete gidişte büyük tedirginlikle gidiyorum yine olacak mı diyeara ara sarı akıntı şeklinde olduğu oluyo, acaba enfeksiyon mudur bilemedim, bazen hafif kokulu bazen de kokusuz. benim kafamda oturtamadığım konu şu sizinle paylaşmak istedim. benim sat 15 ağustos, yumurtlama tarihi 29 ağustos görünüyordu ancak 29 agustosta yumurtlama testi yaptığımızda LH çıkmadı, 1 eylülde doktorla ultrasona girdiğimde folikülün daha çatlamamış olduğunu gördülk, 3 eylülde yine evde LH testi yaptığımda ise pozitifti, biz eşimle 1 eylül haftasında düzenli olarak ilişkiye girdik 3 eylül de de...bu durumda benim satı yumurtlamanın olduğu günü mü almam gerek :)
biraz uzun anlattım kusura bakmayın, ama durumu paylaşmak istedim. sata göre 8 haftalık görünürken, ultrasona göre ise 6 haftalık bir büyümede olduğunu söyledi doktor.. ve bebeğin büyüme hızının satı yakalaması mı gerekiyor,sağlıklı olan o mu acaba.. ben büyümesinin yavaş olmasından korkuyorum da biraz
tebrık ederım progestanı devam et ve daha cox dınlen.Doktor muayenem bitti.dis gebelik degilmis.5 haftalik hamileyim.keseyi gorduk ilk fotomuzu aldik kanamam varmis biraz icten.progestan verdi ve haftaya persembe yeniden ara kontrole cagirdi.kanama durumuna bi bakalim ne degisiklik olmus diye.ondan once siddetli agri kanama filan olursa gelin hemen dedi.haftaya muhtemelen kalp atisini da duyarmisiz rabbim her seyin hayirlisini verir insallah.saglikli sihhatli kucagimixa almayi nasip eder, dileyen isteyen ugrasan herkese de hayirlisiyla nasip eder insallahhh.
kanama ne derece onemli bilmiyorum ama benim icim cok rahat su an kendimi cok iyi hissediyorum.doktorumu da bir kez daha sevdim.aklimda baska biri daha vardi ama bununla devam edecegiz sanirim
aynen canım. çok bekledim. sonra toy bir asistan baktı. ve tek tüp kan istedi. onun sonucuna da on gün sonra bakıcakmış ben de ilk gittiğim polikinliğe gittim hem beş tüp kan hem de idrar vrdim. içim daha rahatladıCanım üniversite hastanesi dediğin 9 eylüle gittin sanırım sana daha yakın olarak. Bende tahliller için ege üni. gitmeyi düşündüm ama sonradan kendi doktorumun olduğu hastanede yaptırdım.Üniversite hastaneleri çok yoğun oluyor ve doktorlar değil asistanlar ilgileniyor bu yüzden oraya gitmek çokta mantıklı gelmiyor bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?