2015 2016 Gelincikleri Hadi Toplanıp İlk adımlarımızı Paylaşalım :)

canım benim çok sevindim ne kadar güzel ya mutluluklar inşaallah

aramıza hoşgeldin canım herşey gönlüne göre olur inşaallah

canım ben sanalpazar.comdan aldım

canım nasıl oldun

günaydın canım:)
şu an kullandığım yüzüğüm altınbaştan ama 2 sıra halinde mecbur hatıra diye saklarım onu kullanamam :)
senin yüzüğünün taşsız olanını istiyorum bide benim parmaklarım biraz kısa sanki kalın alyans yakışmaz bna ince olması lazım daha hiç yüük denemedim :)
Günaydın gelinciklerrr

Günaydınnnn :)
günaydın kızlar :)

günaydın canım 2 katlı yaparsam çökmemesi için ne yapmak lazım ki? yada büyük tek katlı mı yapsam:)
bide kurabiye yapmak istiyorum ama nedense ilk denemem olmadı kurabiyelerin bazıları piştikten sonra ya büyüdü yada küçüldü

şu kurabiye yapımı çok emek istiyoo püf noktasını bilen varsa bizede söylesin sinir bozucuu bişii

şu kurabiye yapımı çok emek istiyoo püf noktasını bilen varsa bizede söylesin sinir bozucuu bişii
ben nette biraz araştırdım canım kullanılan her malzeme oda sıcaklığında olmalıymış
diyelim 200 gr yağ kullanılması lazım 205 olmamalıymış...
hamur nişaşta ile açılmalıymış bide dinlenmiş hamur olmalıymış...
bazı bloglarda bi gece buzdolabında beklettiklerini yazmışlar...

İki katlı dediğim gibi biraz profesyonel işi, katlar tek tek kaplanıyor, pastaların arasına ağırlığı taşıması için çubuklar konuluyor yada üst kat için altlık konuluyor falan, ondan sonra katlar birleştiriliyor. İlla katlı istiyorsan dediğim gibi birazını maket yap. Ben kendi nişan pastamı çok katlı istiyordum ve evdede misafirler falan olacaktı son 2 günde yapamayacaktım oyüzden ben kendime kesmek için maket pasta yapmıştım. Kurbariyelerin büyümesi küçülmesi bir çok sebepten olur. Kullandığın yağla alakalı olabilir, fırınla alakalı yada pişirme sürenle, hamuru bekletme sürenle.

cikolata_delisi hayalseverrr evet çok zahmetli pastada kurabiyede. birçok püf noktası var ve bunları yapa yapa eliniz alışa alışa öğreniyorsunuz. Ama 4*4 lük bir kurabiye değilde sadece kendi emeğim olsun idare etsin diyorsanız size önerebileceğim, 5 boy satılan kurabiye kalıpları var onlarla çalışın. Küçülmesi veya büyümesi durumunda bir büyüğü veya küçüğü kalıpla şeker hamurunu kesebilesiniz. Ayrıca malzemeleri çok masrafı bilginiz olsun. Ucuz mazlemeler alırsanız sonuç çok iyi çıkmaz

o zaman pastayı tek katlı büyük yapmak mantıklı olan kısmı sanırım
sen kurabiyeyi nasıl yapıyosun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…