2015 2016 Gelincikleri Hadi Toplanıp İlk adımlarımızı Paylaşalım :)

Kızlar o çeyiz serme çokta sıkıntılı geçmiyor ya :KK70: arkadaşımkinde kalabalıktı ama yerleştirme bitince herkesi gönderdi ikimz beraber kaldık evde hertarafı tekrardan onun istediği gibi yerleştirdik :KK70: annelerinizinde gönlü olsun boşverin
Gönülleri olsunda hem biz hemde karşı taraf çok kalabalık beni çağırdıın aa beni çağırmadın olcak.. Kuzenimin olmuştu tam cinnet yahu bir de çocuk getirmişlerr :KK51:

Gönülleri olsunda hem biz hemde karşı taraf çok kalabalık beni çağırdıın aa beni çağırmadın olcak.. Kuzenimin olmuştu tam cinnet yahu bir de çocuk getirmişlerr :KK51:

aaa ozman sıkıntılı :( benim etrafımda öyle çocuk sadece bir tane var oda tyzesinin gülü :D sorunsuz o onun dışında çocuk yok öyle düşünemedim ben. İnsanlarda biraz düşünceli olsun canım çocuklu kadın bi zahmet gelmesin yardımdan çok köstek olur

aaa ozman sıkıntılı :KK43: benim etrafımda öyle çocuk sadece bir tane var oda tyzesinin gülü :KK70: sorunsuz o onun dışında çocuk yok öyle düşünemedim ben. İnsanlarda biraz düşünceli olsun canım çocuklu kadın bi zahmet gelmesin yardımdan çok köstek olur
Maşallah bizde de çocuktan bol bişey yok :D aynenn ya bide çağırmasan darılır o yüzden eşyaları taşıyalım edelim ben dizerim sevdicekle zaten :) o da öyle istiyo

Kızlar o çeyiz serme çokta sıkıntılı geçmiyor ya :KK70: arkadaşımkinde kalabalıktı ama yerleştirme bitince herkesi gönderdi ikimz beraber kaldık evde hertarafı tekrardan onun istediği gibi yerleştirdik :KK70: annelerinizinde gönlü olsun boşverin

Şöyle bir durum var,nişanlımın pek adetlerle alakası yok. yani bilmiyorlar..Çünkü annesi ile konuştuğumda, yavaş yavaş aldıklarınızı yerleştirirsiniz demişti..Bende hoşlanmıyorum o tarz şeylerden, yani çeyiz çıkarma v.s olaylarında.Geçen sene abimin çeyiz davaları aklıma geldikçe sinir oluyorum çünkü..Evde olan eşyaları götürüp, geri kalan ve alınacak olan çeyizleri de direkt oturacağımız eve göndermeyi düşünüyorum..Ama. " aaaa bak bu kızın da hiç çeyizi yokmuş, hiçbişey de almamış , v.s diyen çok hanım , konu komşumuz var!" Şimdi ya herşeyi göze alıp dediğimi yapıcam, ya da millet ne der diye herkesin yaptığını yapıcam..Biraz uzun oldu farkındayım ama aklımı çok meşgul ediyor bu konu..

Şöyle bir durum var,nişanlımın pek adetlerle alakası yok. yani bilmiyorlar..Çünkü annesi ile konuştuğumda, yavaş yavaş aldıklarınızı yerleştirirsiniz demişti..Bende hoşlanmıyorum o tarz şeylerden, yani çeyiz çıkarma v.s olaylarında.Geçen sene abimin çeyiz davaları aklıma geldikçe sinir oluyorum çünkü..Evde olan eşyaları götürüp, geri kalan ve alınacak olan çeyizleri de direkt oturacağımız eve göndermeyi düşünüyorum..Ama. " aaaa bak bu kızın da hiç çeyizi yokmuş, hiçbişey de almamış , v.s diyen çok hanım , konu komşumuz var!" Şimdi ya herşeyi göze alıp dediğimi yapıcam, ya da millet ne der diye herkesin yaptığını yapıcam..Biraz uzun oldu farkındayım ama aklımı çok meşgul ediyor bu konu..

Canım beniimm, ben hep dedim sana konu komşu laf eder. Onuda geçtim biliyorum sıkıcı ama bence çeyiz çıkarma olmalı gelinin evinden adettir. Bende yapıcam etrafımdakler olmaz öyle yapmayalım dese bile ben isterim yani. Ama sen bilrisin ;)

Çeyiz muhabbetinin ortasından dalayım konuya :D
Canını sıkma kuzu etrafta varsa öyle konuşması muhtemel şahıslar uy gitsin. Sonrasında zaten herşeye kendin el atar haleldersin istediğin gibi..
Biz yapmayız ama.. Ben de sevmiyorum gereksiz geliyo. Pek kimsenin de konuşacağını sanmıyorum.
Ablama da öyle yapmışytık. Ev tutulduktan sonra kendimiz yavaş yavaş götürdük. Sonrasında alınanlar da direkt oraya gitti. Gayet iyi oldu. En temizi bu gibii :D

Benim nişanlım ve aileside bilmiyor böyle şeyler. yani bazen işlerine gelmediği için bilmiyor ayaklarına yatıryorlar gibi geliyor. Nişanlımın bilmemesini anlarım erkek sonuçta ama annesi 2 tane kız evlendirmesine ramen bişi duyunca aa öyle şeymi varmış ilk defa duyuyorum diyor dolayısıyla inandırıcı olmuyor :) ayrıca o dedikoducu teyzeler bendede var. ama ben şöle düşünüyorum şuan bile aldıklarımı artık evde koyacak yer yok. ev son 2 ay kala tutucaz biz ozmanada evdekilerin hepsini toplu çıkartıp geri kalanı alıp direkt eve yollamayı düşünüyorum. o dönemde etraftakilerin ağzını kapatmak için evde yer yok artık diğerleri direkt gidecek falan die duyuurrsan o teyzelere belki laf etmezler.

Canım beniimm, ben hep dedim sana konu komşu laf eder. Onuda geçtim biliyorum sıkıcı ama bence çeyiz çıkarma olmalı gelinin evinden adettir. Bende yapıcam etrafımdakler olmaz öyle yapmayalım dese bile ben isterim yani. Ama sen bilrisin :KK66:

Ya canım, ben şimdi çok önceden bu konu ile ilgili istemediğimi söyledim..Çünkü abimin düğününde tiksindim resmen bu adetlerden, karşı taraf sağolsun! O olaylar olduğu zaman dedim, ben böyle birşey yapmak istemiyorum diye..Eee şimdi kendi dediğimi yapıcam desem, hemen tepki alıyorum..

Çeyiz muhabbetinin ortasından dalayım konuya :KK70:
Canını sıkma kuzu etrafta varsa öyle konuşması muhtemel şahıslar uy gitsin. Sonrasında zaten herşeye kendin el atar haleldersin istediğin gibi..
Biz yapmayız ama.. Ben de sevmiyorum gereksiz geliyo. Pek kimsenin de konuşacağını sanmıyorum.
Ablama da öyle yapmışytık. Ev tutulduktan sonra kendimiz yavaş yavaş götürdük. Sonrasında alınanlar da direkt oraya gitti. Gayet iyi oldu. En temizi bu gibii :KK70:[/QU

Benim umrumda olmaz aslında kimin ne konuştuğu :KK53: Bana sende bir garipsin, öyle şey mi olur diyenlerle savaşacak halim yok..:KK47:

Ya canım, ben şimdi çok önceden bu konu ile ilgili istemediğimi söyledim..Çünkü abimin düğününde tiksindim resmen bu adetlerden, karşı taraf sağolsun! O olaylar olduğu zaman dedim, ben böyle birşey yapmak istemiyorum diye..Eee şimdi kendi dediğimi yapıcam desem, hemen tepki alıyorum..
Oyyyy sıkıntılı sırf gönülleri olsun diye çıkarır taşırız ama dizme işinde yaptıramam dedim ben çünkü kendimi biliyorum sinirlenirim kavga çıkarırım :D

Benim nişanlım ve aileside bilmiyor böyle şeyler. yani bazen işlerine gelmediği için bilmiyor ayaklarına yatıryorlar gibi geliyor. Nişanlımın bilmemesini anlarım erkek sonuçta ama annesi 2 tane kız evlendirmesine ramen bişi duyunca aa öyle şeymi varmış ilk defa duyuyorum diyor dolayısıyla inandırıcı olmuyor :) ayrıca o dedikoducu teyzeler bendede var. ama ben şöle düşünüyorum şuan bile aldıklarımı artık evde koyacak yer yok. ev son 2 ay kala tutucaz biz ozmanada evdekilerin hepsini toplu çıkartıp geri kalanı alıp direkt eve yollamayı düşünüyorum. o dönemde etraftakilerin ağzını kapatmak için evde yer yok artık diğerleri direkt gidecek falan die duyuurrsan o teyzelere belki laf etmezler.

Canım geçtiğimiz eylül nişanlımın kız kardeşi evlendi, ve gerçekten herşeyini kendi yerleştirdi..Hatta bende yardım etmiştim..Gerçekten yok yani onlarda adet falan, kız çıkarma adetleri bile yok ..Hani bilmesem bende düşünürüm acaba işlerine mi gelmiyor diye :KK53: Ama benimde işime gemliyor açıkcası, Kuzen, abla ve arkadaşlarla yerleştirmeyi düşünüyorum..ahh şu çok bilmiş teyzeler yok mu, hepsi onların yüzünden:KK62:

Ah ahh var tabii öyle tipler.
Olsun canım boşver varsın öyle olsun. Geri kalan herşey güzel olsun da o da adetlere göre oluversin. Çok da önemli değil yanii

Haklısın canım alırsın tepkii, yani ablamda da mesela bütün herkes vardı valla ben bile sıkılmıştım . Bir de kendi isteklerine göre yerleştirmiyolar mı ablam da deli olmuştu hatta ağlamıştı sinirden eniştemde çıkarmıştı evden dolaşmışlardı biraz :) yani ben sayılı kişi çağrıcam baştan da dicem benim isteğiime göre yerleştiricekseniz gelin diye :D

Haklısın canım alırsın tepkii, yani ablamda da mesela bütün herkes vardı valla ben bile sıkılmıştım . Bir de kendi isteklerine göre yerleştirmiyolar mı ablam da deli olmuştu hatta ağlamıştı sinirden eniştemde çıkarmıştı evden dolaşmışlardı biraz :) yani ben sayılı kişi çağrıcam baştan da dicem benim isteğiime göre yerleştiricekseniz gelin diye :KK70:
:D yok dinlemezler de sen ne biliyosun der kendileri yaparlar ay :D ama bence çıkarmayı herkes yapabilir ya kızlar bi yerden gönülleri olur..

Haklısın canım alırsın tepkii, yani ablamda da mesela bütün herkes vardı valla ben bile sıkılmıştım . Bir de kendi isteklerine göre yerleştirmiyolar mı ablam da deli olmuştu hatta ağlamıştı sinirden eniştemde çıkarmıştı evden dolaşmışlardı biraz :) yani ben sayılı kişi çağrıcam baştan da dicem benim isteğiime göre yerleştiricekseniz gelin diye :KK70:

anacım birini çağırmasan diğeri trip atar..Hep meraktan yani :KK57:

Hayır birde şöyle bir durum var:

Benim ailem, yazın yanımda kalmıyorlar..hatta dün babam istanbulu terk etti :KK55: 1 ay sonra da annem gidecek..Mayıs, haziran,temmuz, ağustos aylarında yoklar yani..Benimde kısmetse düğünüm eylülün ilk haftası..En erken düğünden 2 hafta önce gelebilirler, daha erken mümkün olmuyor ( fındık bahçeleri v.s var) Şimdi babam, 1 ay sonra gelip annemi alıp öyle dönecek..Bizim yaşayacağımız evde şu an nişanlım oturuyor..Babam geldiğinde evdeki eşyaları arabaya koyup, eve götürsek? Küçük çaplı çeyiz çıkarma olur..:KK53::KK53:

Utanmasam mal varlığımı bile yazıcam maşallah bana:KK23:

Back
X