2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

HERKESE GÜNAYDIN KIZLAR
HAYIRLI CUMALAR HAYIRLI KANDİLLER İNŞALLAH
bir sorum olacak benim her sene bu mevsimde polen alerjim tutar yine başladı aranızda alerjik olan var mı neler yapıyorsunuz.
sağlık ocağındaki dr bir hap verdi ama kullanmaya korkuyorum

Kızlar Günaydın,

Dün akşam fırsatım olmadı giremedim nete.Diyetimi isteyen arkadaşlar için paylaşıyorum;

SABAH : 08:00-08:30

· Bitki çayı(ıhlamur,zencefil,mülver,rezene) (zorunlu değil)

· 2 ince dilim peynir veya 1 yumurta

· 2 ince dilim küçük kare ekmek(çavdar veya sovital)

· Mevsim yeşillikleri(2 çeşit)

ARA : 10:00-10:30

· 1 porsiyon meyve + demir ilacı

ÖĞLE : 12:30-13:00

· 3 köfte kadar et/tavuk/balık

· Sebze yemeği(susuz)

ARA: 15:00

· 1 porsiyon meyve

· 10 badem veya 10 fındık veya 3-4 ceviz(ya da karışık 3 badem,3 fındık,2 ceviz gibi)

ARA: 17:00

· 1 su bardağı ayran

· 2 adet etimek veya grissini

AKŞAM: 19:00-19:30

· 2 köfte kadar et/tavuk/balık

· Sebze yemeği (susuz)

· Salata(yağsız)

· 2 çorba kaşığı yoğurt

ARA00-21:30

· 1 su bardağı süt

NOT: yumurta yenilen gün kırmızı et yenmeyecek,uyandıktan en geç yarım saat sonra kahvaltıya başlanacak,kırmızı et yanında süt grubu tüketilmeyecek,haftada en az 2-3 kez balık,2 kez yumurta ve 2 kez kırmızı et tüketilecek.

Serbest sebzeler:t.fasulye,ıspanak,kanıbahar,brokoli,semizotu,mantar,menemen,kabak

Yasaklılar:bezelye,pırasa,enginar,pancar,havuç,t.bakla,balkabağı,muz,üzüm,incir,hurma,kavun,ananas,pilav,makarna,patates,patlıcan,bakliyatlar,k.meyveler,konserveler

( bazıları şekerin ilerleyişine göre ileri ki haftalarda listeye eklenecek veya çıkarılacak)

güle güle kullanım artık saç olursa bebelerde kullanırsın.
ben de aldım da . kullanmadım desem doğru olur. şimdi ayıcıkların tüylerini tarıyorlar bunlarla.

morxxx cim. bi de konak önleyici şampuandan bahsetmişsin
benim büyük oğlanda olurdu konak.
önleyici şampuan kullanmasan bile.
bebeği banyo yaptırmadan 10 dk önce konaklı bölgeye bebe yağı ya da zeytin yağı sürersin.
banyoya sokmadan önce ince bi tarakla hafifçe bastırmadan o bölgeyi tararsın. konaklar komple çıkar. tertemiz olur.
sonra da banyoya sokar yıkarsın.
önleyici şampuan alıp da dünya para vermene gerek yok

anammmmmmmmmmm
çok sıkı bi diyet bu şekercim.
bende sadece hamur işi , ekmek , kek , börek , makarna ve kızartmalar yoktu. sebze vardı. yumurta için ise her güne yiyordum.

ahahah zeytinyağını eşimin teyzeside söylemişti :)

canım bende bulaşık makinesinde parlatıcı gözünde kullanıyorum elma sirkesini bazen. ayrıca evide sirkeli su ile siliyorum. hem nazardan korur derler hemde bence daha hijyenik :)

Benimki de başlarda solemiyodu artık söylemeye başladı :) küçücük burnu kiraz dudakları var degisirmiki bundan sonra çok fazla yoksa belli özellikleri kalirmi ki :)
değişmez şekerim. burun ağız . değişmez
benim de var alerjim canımcım.
ilaç kullanmıyorsan en iyi doğal ilacı keçiboynuzu pekmezi

kızlar hayırlı kandiller
öncelikle yrn kontrolümz var cok sabırsızlanıyorm :))) bizde dün bebiklere tek alt zıbın takımlar yelek aldık 2ser 2 ser alınca koca poşet oluyo ama 2 bebik olunca bi baktım hiç bişiyi yok bebiklerimin henüz

Ne güzel alışverişlere başlamışsınız be daha hiç birşeycik almadım kızıma. Babaannesi ve Anneannesi almışlar biraz zıbın battaniye pijama takımı gibi şeyler. Ben daha nedense alamıyorum. Belki 8.aya girdiğimizde başlarız bizde. Sağlıklı günlerde kullanın cicilerinizi

güle güle kullanın canım aldıklarınızı
gaz önleyici biberonu ben de düşünüyorum almayı fakat ihtiyaç oldukça alacağım ihtiyaç olmayan şeyleri almak istemiyorum zamanı gelince herşeyi yavaş yavaş alırız diye düşünüyorum
mesele emzirirsek gögüs pedi mutlaka gerekiyor benim oğlanda 3 gün hiç süt gelmedi sonradan da .çok geldi azıcık fazla uyuduğunda emmediğinde kendiliğinden gögüslerim sızlar sütler akardı o yüzden çok gerekli gögüs pedi
gögüs ucu da ilk zamanlar gerekli olabiliyor çünkü gögüsler süt dolunca geriliyor ucu kaybolabiliyor veya çocuk küçük olduğu için memeyi ağıza almakta zorlanıyor o zaman gerekli ama tecrübe kazandıkça ona da gerek kalmıyor 1 veya 2 tane yeter
burun aspiratörü almıştım ama bir işe yaramamıştı en güzeli bebek banyo yaparken hepsi çıkıyor zaten ve deniz suyu çok iyi geliyor

ben de senin dediğin gibi yapıyorum ıslak mendili hem içim rahat ediyor hem pratik
sadece pişik falan olursa pamuk kullanmıştım

anammmmmmmmmmm
çok sıkı bi diyet bu şekercim.
bende sadece hamur işi , ekmek , kek , börek , makarna ve kızartmalar yoktu. sebze vardı. yumurta için ise her güne yiyordum.
Valla sorma el mahkum uyucaz,özellikle ilk haftalarda böyle gidicez şekeri düzene sokarsak esneticez dedi bakalım elimizden geleni yapıcaz hayırlısı artık

Diyet için çok teşekkürler..Liste cidden baya sıkı.. Bir de listede yoğurt göremedim.. Ara öğünlerde yoğurt veya yağsız peynir tüketiyorum ben.. Muz bende de yasak ama iki günde bir de olsa yarım muz yiyorum ya listedekilerden tüketsem de ben de porsiyonlarım fazla sanırım Bir de sen açlık-tokluk ölçümlerine başladın mı canım?

maşallah canım bebeğin tosun olacak herhalde
sen kaç kilo almıştın da sıkıntı oldu ki

yoğurt sadece iki çorba kaşığı akşam yemeğinde var ama onu yanında kırmızı et olmamak şartıyla öğlen veya akşam arasında değiştirebilirsin dedi.ölçümlere bu sabah başladım açlık 90,kahvaltıdan 1 saat sonra 148 çıktı bakalım diyete uydukça düşürücez inşallah

Maşallah canım bebişine günlerimiz aynı bende görmeyeli 1 ay oldu oğluşumu çok özledim büyümüştür benimki deşekerinde iyi çıkar inşallah canım

AYNEN bende işte emzik falan sonra şampuan onlarda sonra. göğüs kremi en geç doğumdan 2 hafta önce alcam. alt açmada alırım bi ara çoğu şey bitti gibi. ateş ölçer alcam birde sağma makinesi çok para ya eşim diyoki 1 yıl evde dur bak daha iyi hahahha okadar para sonra nolcak dedi satarız dedim kim alırki diyo. elle olanıda istemiyom ya. ilk başta alın diyolar sağmak gerekiyormuş

Allah kolaylık versin ya hamile hamile zor olmaz inşallah

canım bende manuel popmpa almayı düşünüyorum lansinohun pompası ıyı ımıs öyle dıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…