- 6 Kasım 2012
- 417
- 303
- 333
Ne güzel :) darısı başımıza artıkKızlar bsbegimin hareketlerini dünden beri hissediyorum. Siz de duymaya başladınız mi. Çok heyecan verici
Aminn cnm. Hayırlı cumalar...Şu mübarek cuma vakti insalah cuma hurmetine rabbim hepimize bebeklerimize saglikla kavusmayi nasip etsin insalah.. Hastanelerde tedaviyle ugrasan herkese tez zamanda bu duyguyu nasip etsin... Hayirli cumalar herkese...
Benim ikili test riskli çıkınca bende panaroma yaptırdım. Sonuç bekliyorum. Sadece kan vererek yapılan bir test. Bana Amniyosentez önerdiler ama ben riske atamadım. 1.7750 tl ye yaptırdım.
Merhaba herkese. Benden birazdaha ilerde olan gebe arkadaşlara sorum olcak. Şu hamilelik vaktinde yapılan testlerle ilgili. Sizlere doktorlar amniyosentez (karından su alma) hakkında neler anlatıyorlar. Yapılması ne zaman öneriliyor? Yani böyle zor elde edilmiş hamileliği böyle bir yöntemle riske atılabilinirmi?düşük riski büyük bu testin. Ama çocuğun 100%sağlıklı olduğunu gösteren test başka ne var? Açıkcası ben bunu çok istemiyorum. Ama geç kalmadan bebek sağlıklımı diye bilmek istiyorum. Bu olay daha 16. Haftada oluyor. Ben haftaya 12. Hafta testini yapcam.bilgisi olan aydınlatabilirmi?
Selam canım,
Ben Harmony testi yaptırdım. Doğruluk oranı 99,9. Bu testte yüksek risk çıkarsa ancak amniyosentez tavsiye ediyorlar. Bu testte risk çıkıp, amniyosentezdeki risksiz çıkan vaka olmamış. Bir de nifty ve panorama testi var. O da aynı ayarda. 10. Haftadan itibaren yapılıyor.
Benim Amerika daki doktor da olmak üzere buradaki 2 doktorda Harmony tavsiye ettiği için ben onu yaptırdım.
Bu testlerin herhangi birini yaptırırsan 2-3-4 lü testlerin yapılmasına gerek kalmıyor. Ileri yaş gebeliklerde bunlar hep riskli çıktığı için ben canımı sıkmak istemedim açıkçası yaptırıp.
Canım çok zor bir karar ama yanındayız ne olursa olsun. Seni hiç eleştirmiyorum, ben de aynı kararı verirdim çok üzülsemde.arkadaşlar diğer mesajlarınızıda okudum.teşekkürler.
sevimli teşekkür ederim.duaya gerçekten çok ihtiyacım var.
arkadaşlar ben iki doktora daha sonuçları gösterip karar vericem büyük ihtimalle aldırıcam.
Allah affetsin.ama çoook zor....bir cana son vermek biliyorum.
ama şu an hızlı sonuçtu bu uzun kültürü bekleyip beklememekde kararsızım.
beklersem ilerliycek dahada zor olucak.amniyosentez yapan doktorum bekleşende sonuç değişmez dedi.ama
bunu diğer doktorlarda teyit ederse öyle...
tanıdığınız kadın doğum doktoru var mı kızlar bir danışabileceğiniz.
yani uzun süreci aldırmak için beklesem mi yoksa aldırsam mı.........
arkadaşlar diğer mesajlarınızıda okudum.teşekkürler.
arkadaşlar ben iki doktora daha sonuçları gösterip karar vericem büyük ihtimalle aldırıcam.
beklersem ilerliycek dahada zor olucak.amniyosentez yapan doktorum bekleşende sonuç değişmez dedi.ama
Canım çok zor bir karar ama yanındayız ne olursa olsun. Seni hiç eleştirmiyorum, ben de aynı kararı verirdim çok üzülsemde.
Uzun süreç ne zaman çıkacakmış?
Süper kadın:) Ellerin dert görmesin.Çok güzel gelişmelerin olsun canım, her haftasında ayrı bir iyi haberin...
Şşştttt Cin Ali, Can Ali'nin annesi :) Canım ben sana dedim değil mi 40 topiğinde, hafta hafta listeler yapmalı, yardıma hazırım diye :))))))))))) Soran sorana, burada da, başka yerde de :)
Sizin her deneyiminiz, tetkikiniz, yaptırdıklarınız çok kıymetli... Unutulmasın, boşa gitmesin, herkes faydalansın :)
Şöyle bir şey mesela :)
Hamilelik Haftalarına Dair (1-20)
[TABLE='' class: grid, width: 500'']
[TR]
[TH]HAFTALAR[/TH]
[TH]TETKİKLER[/TH]
[TH]AŞILAR[/TH]
[TH]TAKVİYELER[/TH]
[TH]ÖNERİLER[/TH]
[/TR]
[TR]
[TH]1-4 HAFTA[/TH]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]5. HAFTA[/TH]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]6. HAFTA[/TH]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]7. HAFTA[/TH]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]8. HAFTA[/TH]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]9. HAFTA[/TH]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]10. HAFTA[/TH]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]11. HAFTA[/TH]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]12. HAFTA[/TH]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]13. HAFTA[/TH]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]14. HAFTA[/TH]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]15. HAFTA[/TH]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]16. HAFTA[/TH]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]17. HAFTA[/TH]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]18. HAFTA[/TH]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]19. HAFTA[/TH]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[TR]
[TH]20. HAFTA[/TH]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Canım ben kendi doktoruma mail atabilirim seninle ilgili. Istersen bana test sonucunu yolla.canım uzun süreç onbeşgünü geçer
o zamanda ben 19 haftalık olurum.
ve çok daha zor olur her yönden....
şimdi öğleden sonra istanbuldan sonucu fakslıycaklar.Canım ben kendi doktoruma mail atabilirim seninle ilgili. Istersen bana test sonucunu yolla. ezgiuskul@gmail.com
Bir deasmakilit in kuzeni kadın doğumcuydu. Belki o da bir fikir verebilir.
Olur tabii canım.şimdi öğleden sonra istanbuldan sonucu fakslıycaklar.
ben sana özelden de yollsam olur mu
asma kilitte sorarsa sevinirim.
teşekkür ederim.sağol.
Cnm Allah yardımcın olsun kararı veticek olan sensin ama yinede keşke dememk için tam sonucu bekle bence bu Allah'ın bir sınavi lütfen iyi düşün o bir canli kalbi atyo ve hareket ediyocanım uzun süreç onbeşgünü geçer
o zamanda ben 19 haftalık olurum.
ve çok daha zor olur her yönden....
bende bundan korkuyorum.ya sağlıklıysa....Cnm Allah yardımcın olsun kararı veticek olan sensin ama yinede keşke dememk için tam sonucu bekle bence bu Allah'ın bir sınavi lütfen iyi düşün o bir canli kalbi atyo ve hareket ediyoBenm 2 li testm yüksek çktı blyosun 4 test yapıp kafami iyice kariştrmak istemedim keşke 2 lide yaptrmasaydm.gecen hafta dktrm defiki bi hastası varmş ve amnosntz snucu /99 özürlü çkmş kadın eşi bile bebeği istememş ama kadın inatla ölürüm aldrmam demiş ve doğum yaptgnda sapa sağlam bebeği olmuş dktrm heoimiz çok şaşırdk tıbben imkansız bişi dedi.herşey Rabbimin emri az önce yasin okudum hepimize dua etyim Allah yardımcn olsun cnm
amin cnm inşallah, benim mide bulantılarım olmadı hiç, çarşamba gittim en son doktora gelişimleri haftalarıyla uyumlu gayet iyi dedi, bel ağrısı ilk zamanlar daha çoktu git gide azaldı ama şimdi ayakta fazla kalınca yürüyünce falan ağrıyor hemen, o yüzden bizim daha çok dikkat etmemiz gerekiyor, doktor yürüyüşü bile çok önermedi, kendi yormadan yapabilirsin yani 10 dk falan, zaten en fazla o kadar yürüyebiliyorum hemen yoruluyorum, kasık ağrısı sanki regl olcakmışım gibi sürekli oluyordu tabi, şimdi sürekli olmasa da hala ara ara oluyor rahim büyüdüğünden sanırım,oyy maşallah annesi :) bende 3 hafta öndesin geçti mi mide bulantıların nasılsın bebeklerin gelişimi nasıl :) bende kasık ve bel ağrıları çok oluyor özellikle yumurtalarım soldan toplanmıştı solum çok ağrıyor sende de olmuşmuydu..allahım sağlıklı bir şekilde kucağımızada almayı nasip eder inaşşşalhh..
doktorun kim canım ?
Canımm, dualarımız seninle . Peki ense kalınlığı ve burun için ne demişlerdi ? Bi perinataloga gitsen ? Gerçi hafta erken ama ne bileyim ... Başka doktorların görmesi tabii ki en doğrusu ... Sanırım ben de seninle aynı kararı verirdim, Rabbim yardımcın - yardımcımız olsunarkadaşlar diğer mesajlarınızıda okudum.teşekkürler.
Allah yardimcin olsun yorum yapmak cok zor bisey diyemiyorum amaarkadaşlar diğer mesajlarınızıda okudum.teşekkürler.
arkadaşlar diğer mesajlarınızıda okudum.teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?