• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Aranızda bebek arabalarına bakan var mı? Biz makul birşeyler arıyoruz. Graco evo modelini gördüm. Kullanan ya da etrafında kullanan varsa yardımcı olabilirmisiniz? İyi bir çocuk mağazasının satıcısı bize hiç tavsiye etmedi. Garantisi varmış ama kullanıcı hatası diye hiçbirşey yapmıyorlarmış. Çok şikayet alıyorlarmış. Sanırım çabuk bozuluyor. Başka alternatifimiz ne olabilir? Ana kucağı içinde birşeyler almak istiyoruz.
Inglesina Trilogy tavsiye eden arkadaşım var ama çok pahalı bence. Stokke çok iyiymiş. O da trilogy ile aynı ayarda fiyat olarak. Bir arkadaşım chicho lite way kullanıyor. Çok hafif ve uygun fiyatlı dedi. Travel set olarak ana kucağı da var. Ana kucağını bir arkadaşım verecek bana. Maxi cozy. Hatta 2 tane. Biri sabit arabada kalacak. Diğeri sokak ve ev için. Ona uyumlu bir araba bakacağız artık. Gerçi galiba her ana kucağı ekstra aparatla her arabaya oluyormuş. Bakalım yaklaşınca hallederiz:)

Hamile kaldığımda doktor araştırmaları yaparken doğum ücretlerini de sormuştum, tabi 2014 fiyatlarıydı..
Şimdi arayıp güncel fiyat sordum epey zamlanmış..
Florence nightingale epidural farkı 350 TL alırken, Memorial 1060 TL alıyor..
Florence sezeryan Herman Bey'le yaparsam 7533 TL, Memorial 8203 TL oluyor.

Hamile kaldığımda doktor araştırmaları yaparken doğum ücretlerini de sormuştum, tabi 2014 fiyatlarıydı..
Şimdi arayıp güncel fiyat sordum epey zamlanmış..
Florence nightingale epidural farkı 350 TL alırken, Memorial 1060 TL alıyor..
Florence sezeryan Herman Bey'le yaparsam 7533 TL, Memorial 8203 TL oluyor.
Sezaryen randevundan erken gelmeye kalkarsa sizin oğlan Memorial e koşuveririsin:)

Aranızda bebek arabalarına bakan var mı? Biz makul birşeyler arıyoruz. Graco evo modelini gördüm. Kullanan ya da etrafında kullanan varsa yardımcı olabilirmisiniz? İyi bir çocuk mağazasının satıcısı bize hiç tavsiye etmedi. Garantisi varmış ama kullanıcı hatası diye hiçbirşey yapmıyorlarmış. Çok şikayet alıyorlarmış. Sanırım çabuk bozuluyor. Başka alternatifimiz ne olabilir? Ana kucağı içinde birşeyler almak istiyoruz.
tecrübeli biri olarak zamaninda ozenerek aldigim o ihtişamlı koca arabayi hic kullanasim yok. .ne kadar gereksizmis..çatı katinda duruyo.bu sefer Allah izin verirse kaliteli bi baston alcam..katla koy çok rahat..ablam öyle yaptı ve herkese tavsiye edio..tavsiyem arabanin hafifligine, kolay katlanmasina ve az yer kaplamasina, manevra yeteneğine dikkat edin..bide sanki biraz erken gibi..başka ihtiyaclardan baslayabilirsiniz..Çünkü daha doğacak 40 i çıkacak ele kola gelcekte gezmeye gitcek..benim oglan zaten uzun bi süre pusette gezdi...o puset ilk alincak sey olabilir mesela..evde is yaparkende ona yatiriodum..

Sezaryen randevundan erken gelmeye kalkarsa sizin oğlan Memorial e koşuveririsin:)

valla bu hafta hangi doktor ve hastaneyle devam edeceğime karar vericem artık, ayrıntılı usg'yi de ona göre yaptırıcam
işin kötüsü iki doktor da bana mekanik geliyor, bir aydan önce gelme dedi ikisi de, yazın izinde olabilirim iznim belli degil, cart curt..
onlar için müşteri olabiliriz ama ben tam olarak içime sinsin istiyorum, sanırım beklentilerimi düşürmem gerekiyor:KK14:

kızlar merak ettiğim bi soru var, tüp bebek olunca normal doğum olmuyor mu?
bir de ikiz olunca hiç mi hiç şans yok, doktorlarınıza sordunuz mu bu mevzuyu, merak ettim de
Benim her iki doktorda doğal doğumdan yana. Ikizlerde nasıl olur bilmiyorum. Ama dün bir program seyrettim. 2 kadın ikiz annesi. Biri normal doğum yaptı. Diğerinde bebeklerden biri tersti. O Yüzden sezaryen oldu. Sanırım bebeklerin konumuyla ve boyutuyla ilgili ikizlerde normal doğum. Bizim artık normal yolla hamile kalandan farkımız yok diye düşünüyorum. O yüzden herhangi bir sakınca yoksa doğal doğum neden olmasın?
Bu konuyla ilgili İna May in doğuma hazırlık rehberi diye bir kitabı var. Onu tavsiye ederim.

tecrübeli biri olarak zamaninda ozenerek aldigim o ihtişamlı koca arabayi hic kullanasim yok. .ne kadar gereksizmis..çatı katinda duruyo.bu sefer Allah izin verirse kaliteli bi baston alcam..katla koy çok rahat..ablam öyle yaptı ve herkese tavsiye edio..tavsiyem arabanin hafifligine, kolay katlanmasina ve az yer kaplamasina, manevra yeteneğine dikkat edin..bide sanki biraz erken gibi..başka ihtiyaclardan baslayabilirsiniz..Çünkü daha doğacak 40 i çıkacak ele kola gelcekte gezmeye gitcek..benim oglan zaten uzun bi süre pusette gezdi...o puset ilk alincak sey olabilir mesela..evde is yaparkende ona yatiriodum..

benim ablam da 2. el araba parasına bebek arabası almıştı, sonra onu verip baston aldı üstüne para almadan.. yeter ki kurtulayım dedi. cok agır, indir kaldır, mahvetti beni demişti..

valla bu hafta hangi doktor ve hastaneyle devam edeceğime karar vericem artık, ayrıntılı usg'yi de ona göre yaptırıcam
işin kötüsü iki doktor da bana mekanik geliyor, bir aydan önce gelme dedi ikisi de, yazın izinde olabilirim iznim belli degil, cart curt..
onlar için müşteri olabiliriz ama ben tam olarak içime sinsin istiyorum, sanırım beklentilerimi düşürmem gerekiyor:KK14:
Canım bütün doktorlar mekanik:) Yoksa onlarında hayatı zor. Hep derdi olanla uğraşıyorlar. Izin konusu can sıkıcı ama Ağustos olunca yapacak birşey yok. Allahtan bayrama falan denk gelmiyor.
Ben de detaylı ultrasonu 21. Haftadan 22. Haftaya çektim. Güvenç bey daha netleşir kalp o haftada dedi. Sanki artık bana zaman çabuk geçiyor gibi geliyor. O yüzden 1 aylık rutin çok canımı sıkmıyor artık.

kızlar bir şey sorucam doktora ay sonunda gidicem bunun içinde aramak istemiyorum hocayı.. benim vajinamda özellikle akşamları yattığımda günün yorgunluğuyla alakalıda olabilir inanılmaz sızı ağrı gibi bişe oluyor bacaklarımı bile ayatkta sağa sola çeviremiyorum..gündüz pek olmuyor..aynı durumda ağrı yaşayan var mı aramızda

Ebru Saraç o zaman ;)

Ebru Saraç o zaman :KK66:

Yaaa Herman Bey'e mail attım, Alin hanımın ayrıntılı usg'si pahalı başka yerde yaptırsam sorun olur mu diye
bana bir cevap yazmış, biz sizi maddi konularda üzmeyiz, şurayı arayın şöyle yapın falan diye, sekreterlere de CC yapmış.
Dedim işte bu yani, bir mesaja /maile cevap vermek kadar kolay kalbimizi kazanmak (bunu içimden dedim tabi :KK70:)

Bu arada bebek arabası için ne hayırlı akrabaları varmış arkadaslarının ;)

Kiyma da bi yerde etin ince hali :KK66: ayni işi görür.. Ben diyete girdim resmen.. cok mutsuzuuumm coooookkk...
Kaç kilo aldın canım diyete girdin..
ben vitamin hiç içmiyorum yemeklerden alıyorum zaten vitamini herkese dayıyorlar sanki..sadece demir kan hapı alıyorum..2kilo aldım ben tatlıdan tiksindim aksi takdirde çok alırdım çünkü ben deli gibi baklava künefe şekerpare tüketirdim eskiden inş.bu tiksintim geçmez :)

Tabi ki cnm. Sonuçta kırmızı etten yapılıyor kıyma da ama çok baharatla falan harmanlama bence köfte falan yaparken güzel oluyor ama belki vitamini gidebilir öyle olunca :KK66:
Yok köfte değil sebze yemeğinde seviyorum kıymalı kabak kıymalı patlıcan falan kuşbaşı et yiyemiyorum zaten tüm yemekleri saf zeytinyağıyla yapıyoruz yıllardır öyle alıştık köyden alıyoruz..
öğlen de işyerinde ne çıkarsa artık..kahvaltı olayım haftaiçi yok malesef işyerinde 1 simit cunku midem bulanıyor sabah malesef derse de gireceğim için tek çözüm simit biliyorum kötü ama napim..

Yok köfte değil sebze yemeğinde seviyorum kıymalı kabak kıymalı patlıcan falan kuşbaşı et yiyemiyorum zaten tüm yemekleri saf zeytinyağıyla yapıyoruz yıllardır öyle alıştık köyden alıyoruz..
öğlen de işyerinde ne çıkarsa artık..kahvaltı olayım haftaiçi yok malesef işyerinde 1 simit cunku midem bulanıyor sabah malesef derse de gireceğim için tek çözüm simit biliyorum kötü ama napim..
Ay canm Kıyamam sana yaaaa...senn hala bulantilarin geçmedi mi :( bu arada yemeklerde kullanirsan tabi ki süper olur hem de kırmızı et yerine de geçer tatlım. Yemeklerden aldığın vitamin yeterli bnce de canm bnde kullanmıyorum vitamin kan tahlilinde kontrol edildi değerlerim gayet iyi diye doktorum gerek duymadı bnce de en dogrusu bu ;)

Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle sözlerime özür dileyerek başlıyorum çünkü ait olduğum topik burası değil..sizler gibi gebelik için gün sayamıyorum maalesef :( hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyor, sağlıka bebeklerinizi kucağınıza almanızı yurekten diliyorum..Sadece deneyimlerinize güvenerek sizlere danışmak istediğim bir konu var. Kısaca hikayem şöyle..Normal yolla oluşan bir gebelik ve istenmediği için olunan kürtaj..Sonrsınd 1. Tüpbebek sonuç kimyasal gebelik..2. Tüp bebek, sonuç negatif.. 3. Denememi ise bahçeci de yaptırdım. Doktorum dışardan Prof. Dr. Engin Oral..tüm işlemler bahçeçide oldu ama. Bugun transferimin 8. Günü ama ben ümitsizim bu seferde olmadı, biliyorum kan testi yapmadanümitsizliğe kapılmamalıyım ama his işte yine negatifi göreceğim :KK43: size sormak istediğim bu zamana kadar problemin hep erkek kaynaklı olduğu söylendi bize, bende herşey yolunda denİldi ama 3 seferde başarısız sonuç aldıysak benimle ilgili de gözardı edilen birşeyler vardır değil mi, aksi olsa başarılı olurduk..bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim?hem maddi hem manevi çok yıprandık, bazen vazgeçmeliyim diye düşünüyorum ama...benzer şeyler yaşayanlarınız varsa deneyimlerinizi duymaya çok ihtiyacım var..uzun oldu ama şimdiden teşekkür ediyorum..sevgiler

Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle sözlerime özür dileyerek başlıyorum çünkü ait olduğum topik burası değil..sizler gibi gebelik için gün sayamıyorum maalesef :KK43: hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyor, sağlıka bebeklerinizi kucağınıza almanızı yurekten diliyorum..Sadece deneyimlerinize güvenerek sizlere danışmak istediğim bir konu var. Kısaca hikayem şöyle..Normal yolla oluşan bir gebelik ve istenmediği için olunan kürtaj..Sonrsınd 1. Tüpbebek sonuç kimyasal gebelik..2. Tüp bebek, sonuç negatif.. 3. Denememi ise bahçeci de yaptırdım. Doktorum dışardan Prof. Dr. Engin Oral..tüm işlemler bahçeçide oldu ama. Bugun transferimin 8. Günü ama ben ümitsizim bu seferde olmadı, biliyorum kan testi yapmadanümitsizliğe kapılmamalıyım ama his işte yine negatifi göreceğim :KK43: size sormak istediğim bu zamana kadar problemin hep erkek kaynaklı olduğu söylendi bize, bende herşey yolunda denİldi ama 3 seferde başarısız sonuç aldıysak benimle ilgili de gözardı edilen birşeyler vardır değil mi, aksi olsa başarılı olurduk..bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim?hem maddi hem manevi çok yıprandık, bazen vazgeçmeliyim diye düşünüyorum ama...benzer şeyler yaşayanlarınız varsa deneyimlerinizi duymaya çok ihtiyacım var..uzun oldu ama şimdiden teşekkür ediyorum..sevgiler

cnm öncelikle hoşgeldin, tabiki soracaksın. özür dilemene ne gerek var. biz, bizim gibi bizi anlayan insanlarla dertlerimizi paylaşmak için burdayız. Normal yolla gebelik oluştuğunu yazmışsın. Sonrasında acaba acele mi ettiniz ya da fazla stres mi yaptın. İnfertilite durumu olsaydı zaten doğal yolla gebelik oluşmazdı. Ama tekrarlayan başarısız tüp bebeklerde tabi ki kadından kaynaklı da bazı durumlar olabiliyor. Rahim anomalileri, miyomlar... vs. Bende ilk başarısız tüp bebekten sonra histeroskopi yapılmıştı mesela rahmin içini detaylı inceleyebilmek için. Tüp bebek öncesi HSG çekilmişti. Benim de 3. denemede oldu. Kaldı ki umutsuzluğa düşmek en büyük hata. Bize bırak normal yolla olmasını, tüp bebekte bile yok denecek kadar az şans tanımışlardı. Her seferinde yeni bir umutla başladık. Sakın moralini bozma. Herşey dilediğin gibi olsun. Güzel haberlerini de bize bildirmeyi unutma;)

Kızlar kendime diyetisyen buldum nihayet :D gerçi birden bire 6 kilo alınca korkudan son 2 haftadır bir gram almadım ama :D Diğer diyetisyenler gibi çok yoğun bir programı yok fiyatlarıda uygun geldi bana ama daha gitmedim cumaya randevu aldım gidince ayrıntılı bilgi veririm isteyen olursa Anadolu yakası İstanbul buarada

Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle sözlerime özür dileyerek başlıyorum çünkü ait olduğum topik burası değil..sizler gibi gebelik için gün sayamıyorum maalesef :KK43: hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyor, sağlıka bebeklerinizi kucağınıza almanızı yurekten diliyorum..Sadece deneyimlerinize güvenerek sizlere danışmak istediğim bir konu var. Kısaca hikayem şöyle..Normal yolla oluşan bir gebelik ve istenmediği için olunan kürtaj..Sonrsınd 1. Tüpbebek sonuç kimyasal gebelik..2. Tüp bebek, sonuç negatif.. 3. Denememi ise bahçeci de yaptırdım. Doktorum dışardan Prof. Dr. Engin Oral..tüm işlemler bahçeçide oldu ama. Bugun transferimin 8. Günü ama ben ümitsizim bu seferde olmadı, biliyorum kan testi yapmadanümitsizliğe kapılmamalıyım ama his işte yine negatifi göreceğim :KK43: size sormak istediğim bu zamana kadar problemin hep erkek kaynaklı olduğu söylendi bize, bende herşey yolunda denİldi ama 3 seferde başarısız sonuç aldıysak benimle ilgili de gözardı edilen birşeyler vardır değil mi, aksi olsa başarılı olurduk..bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim?hem maddi hem manevi çok yıprandık, bazen vazgeçmeliyim diye düşünüyorum ama...benzer şeyler yaşayanlarınız varsa deneyimlerinizi duymaya çok ihtiyacım var..uzun oldu ama şimdiden teşekkür ediyorum..sevgiler

Kurtaj sirasinda rahim deformasyonu olmus olabilir mi? rahim filmi ile tikaniklik anlasiliyor ama yapisma vs Histereskopi yapilmadan anlasilamiyor. Sorun yoksa basarili olurduk deme, tupun tutma ihtimali % 30-40 yani daha yuksek ihtimal hep negatif olmasi.
normal gebeligin de olmus erkek infertilitesi cok dusuk oranlarda degil demek ki, bize normal gebe kalman imkansiz demisti butun doktorlar.

Arkadaşlar merhaba,

Canım hayırlı olsun transferin Allah hayırlı haberler almayı nasip etsin inşallah. Bn 10 yıl sonra 3. tüp bebekte hamile kaldım. Standart hormon testlerinin yanı sıra rahim filmide çektirdim bir sorun çıkmadı ama hiç gebelik olmadı 2 tüp bebekte de.

Sende hiç tahlil rahim filmi falan istemediler mi? Normal yolla bir kere hamile kalmışsın sende sorun yok gibi görünüyor ama kürtaj rahimde yapışıklığa sebep olur diye duymuştum bunuda rahim filmi ile anlarız

Back
X