• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle sözlerime özür dileyerek başlıyorum çünkü ait olduğum topik burası değil..sizler gibi gebelik için gün sayamıyorum maalesef :KK43: hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyor, sağlıka bebeklerinizi kucağınıza almanızı yurekten diliyorum..Sadece deneyimlerinize güvenerek sizlere danışmak istediğim bir konu var. Kısaca hikayem şöyle..Normal yolla oluşan bir gebelik ve istenmediği için olunan kürtaj..Sonrsınd 1. Tüpbebek sonuç kimyasal gebelik..2. Tüp bebek, sonuç negatif.. 3. Denememi ise bahçeci de yaptırdım. Doktorum dışardan Prof. Dr. Engin Oral..tüm işlemler bahçeçide oldu ama. Bugun transferimin 8. Günü ama ben ümitsizim bu seferde olmadı, biliyorum kan testi yapmadanümitsizliğe kapılmamalıyım ama his işte yine negatifi göreceğim :KK43: size sormak istediğim bu zamana kadar problemin hep erkek kaynaklı olduğu söylendi bize, bende herşey yolunda denİldi ama 3 seferde başarısız sonuç aldıysak benimle ilgili de gözardı edilen birşeyler vardır değil mi, aksi olsa başarılı olurduk..bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim?hem maddi hem manevi çok yıprandık, bazen vazgeçmeliyim diye düşünüyorum ama...benzer şeyler yaşayanlarınız varsa deneyimlerinizi duymaya çok ihtiyacım var..uzun oldu ama şimdiden teşekkür ediyorum..sevgiler

Merhaba canım inşallah bir dahaki denemen olumlu sonuçlanır. Ben hemen kendi fikirlerimi yazayım diğer arkadaşlar belki başka şeyler yazarlar fikiri oluşur sende de. Bence karyotip ve genetik testi yaptırabilirsin ayrıca rahimde herhangi bir problem olmadığı kesin mi? Bir de tüp bebek yapıldığı aşamada rahim duvarının kalınlığı kaç? Kalınlıkta çok önemli kesinlikle 9 un üstünde olması lazım ama çok da kalın olmamalı o tutunmayı etkileyen önemli faktörlerden biri. Allahım sana da nasip etsin inşallah.

cnm öncelikle hoşgeldin, tabiki soracaksın. özür dilemene ne gerek var. biz, bizim gibi bizi anlayan insanlarla dertlerimizi paylaşmak için burdayız. Normal yolla gebelik oluştuğunu yazmışsın. Sonrasında acaba acele mi ettiniz ya da fazla stres mi yaptın. İnfertilite durumu olsaydı zaten doğal yolla gebelik oluşmazdı. Ama tekrarlayan başarısız tüp bebeklerde tabi ki kadından kaynaklı da bazı durumlar olabiliyor. Rahim anomalileri, miyomlar... vs. Bende ilk başarısız tüp bebekten sonra histeroskopi yapılmıştı mesela rahmin içini detaylı inceleyebilmek için. Tüp bebek öncesi HSG çekilmişti. Benim de 3. denemede oldu. Kaldı ki umutsuzluğa düşmek en büyük hata. Bize bırak normal yolla olmasını, tüp bebekte bile yok denecek kadar az şans tanımışlardı. Her seferinde yeni bir umutla başladık. Sakın moralini bozma. Herşey dilediğin gibi olsun. Güzel haberlerini de bize bildirmeyi unutma:KK66:

Kurtaj sirasinda rahim deformasyonu olmus olabilir mi? rahim filmi ile tikaniklik anlasiliyor ama yapisma vs Histereskopi yapilmadan anlasilamiyor. Sorun yoksa basarili olurduk deme, tupun tutma ihtimali % 30-40 yani daha yuksek ihtimal hep negatif olmasi.
normal gebeligin de olmus erkek infertilitesi cok dusuk oranlarda degil demek ki, bize normal gebe kalman imkansiz demisti butun doktorlar.

Canım hayırlı olsun transferin Allah hayırlı haberler almayı nasip etsin inşallah. Bn 10 yıl sonra 3. tüp bebekte hamile kaldım. Standart hormon testlerinin yanı sıra rahim filmide çektirdim bir sorun çıkmadı ama hiç gebelik olmadı 2 tüp bebekte de.

Sende hiç tahlil rahim filmi falan istemediler mi? Normal yolla bir kere hamile kalmışsın sende sorun yok gibi görünüyor ama kürtaj rahimde yapışıklığa sebep olur diye duymuştum bunuda rahim filmi ile anlarız
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim..öncelikle kürtajdan sonra 1 sene doğal yolla gebe kalmayı bekledim ama olmadı. Sonrasında doktorumuz yaptığı testler sonucu eşimde sperm sayısında azalma ve düşük morfoloji tespit etti,bir kere olmuş ama bir daha olması için uzun zaman beklemeniz gerekebilir dedi ve tüp bebek için yönlendirdi bizi. İlk kimyasal gebelikle sonuçlanan deneme öncesi rahim filmim çekildi ve temiz çıktı, yalnız histereskopi hiç yapılmadı. Yumurta rezervi iyi, rahim filmine göre sorun yok, erkek infertİlitesi sıkıntılı ama imkansız boyutta değil denildi ve bugunlere geldik.. Son transferimde 2 adet blast embriyo transfer edildi, doktorumda bende çok ümitliydik ama..cevaplarınız için tekrar teşekkür ediyorum, ağlamaktan vazgeçmeli ve önüme bakmalıyım biliyorum ama sizlerinde beni en iyi anlayabilecekler olduğuna inanarak yazıyorum bunları..umarım bir gün güzel haberler vermek bana da nasip olur

Merhaba canım inşallah bir dahaki denemen olumlu sonuçlanır. Ben hemen kendi fikirlerimi yazayım diğer arkadaşlar belki başka şeyler yazarlar fikiri oluşur sende de. Bence karyotip ve genetik testi yaptırabilirsin ayrıca rahimde herhangi bir problem olmadığı kesin mi? Bir de tüp bebek yapıldığı aşamada rahim duvarının kalınlığı kaç? Kalınlıkta çok önemli kesinlikle 9 un üstünde olması lazım ama çok da kalın olmamalı o tutunmayı etkileyen önemli faktörlerden biri. Allahım sana da nasip etsin inşallah.
Son transferde rahim kalınlığı 9,2 idi. Bende bunu araştırmıştım ve kötü olmayan bir seviye olduğunu düşünüyordum. Genetik testleri ile alakalıbir kaç araştırmam oldu fakat bunu doktoruma ben mi önermeliyim o konuda biraz çekince yaşıyorum. Tüm iyi niyetimle yaşadığımız olayları maddi kazanç kapısı olarak görmeyen sağlık çalışanları ile yola çıktığımı düşünmek istiyorum. C.tesi günü için görüşme isteyeceğim doktorumla, ve ağlamaktan fırsat bulursam bu sefer aklımdaki herşeyi sormak istiyorum. Ayrıca cevabın içinde çok teşekkür ederim

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim..öncelikle kürtajdan sonra 1 sene doğal yolla gebe kalmayı bekledim ama olmadı. Sonrasında doktorumuz yaptığı testler sonucu eşimde sperm sayısında azalma ve düşük morfoloji tespit etti,bir kere olmuş ama bir daha olması için uzun zaman beklemeniz gerekebilir dedi ve tüp bebek için yönlendirdi bizi. İlk kimyasal gebelikle sonuçlanan deneme öncesi rahim filmim çekildi ve temiz çıktı, yalnız histereskopi hiç yapılmadı. Yumurta rezervi iyi, rahim filmine göre sorun yok, erkek infertİlitesi sıkıntılı ama imkansız boyutta değil denildi ve bugunlere geldik.. Son transferimde 2 adet blast embriyo transfer edildi, doktorumda bende çok ümitliydik ama..cevaplarınız için tekrar teşekkür ediyorum, ağlamaktan vazgeçmeli ve önüme bakmalıyım biliyorum ama sizlerinde beni en iyi anlayabilecekler olduğuna inanarak yazıyorum bunları..umarım bir gün güzel haberler vermek bana da nasip olur

Canım daha transferinin 8. günü değil mi? Niye hemen vazgeçtin, bende yaptım aynını sana söylüyorum ama transferden sonra yeni hastane araştırmaya bile başlamıştım olmadı bu diye ama bak 8. gün test yaptırdım 21. çıktı yükselir mi yükselmez mi derken 17. haftamdayım Allahın izniyle. Allahtan ümit kesilmez daha hiçbirşey bitmemiş belki bebeğin seninle içini ferah tut

Son transferde rahim kalınlığı 9,2 idi. Bende bunu araştırmıştım ve kötü olmayan bir seviye olduğunu düşünüyordum. Genetik testleri ile alakalıbir kaç araştırmam oldu fakat bunu doktoruma ben mi önermeliyim o konuda biraz çekince yaşıyorum. Tüm iyi niyetimle yaşadığımız olayları maddi kazanç kapısı olarak görmeyen sağlık çalışanları ile yola çıktığımı düşünmek istiyorum. C.tesi günü için görüşme isteyeceğim doktorumla, ve ağlamaktan fırsat bulursam bu sefer aklımdaki herşeyi sormak istiyorum. Ayrıca cevabın içinde çok teşekkür ederim
Merhaba, bu vazgeçiş neden? Sen aksi ispat edilene kadar hamilesin şuan da. Hep olumlu düşünmek lazım. Yılmamak lazım. Ben de Bahçeci deki tedavi sonucu hamileyim. Bir kere laboratuarı çok iyi. Imsi herkese uygulanıyor. Bunlar avantajlar.
Bundan sonraki aşamayı test gününden sonra konuşalım bence:) Belki bu evhamların, gelgitlerin bile hamilelikten, ne malum:KK66:

@myfly inşallah en yakin zamanda güzel haberini alırız. .

ama bu vazgecisin olmadı şimdi. .Allahtan ümit kesilmez hic bir zaman. .olmadi hissi hepimizde olmuştur. Ama sen duaya devam..ilk tüp bebekte iyi kalite blastim tutmadi..2.tüp bebekte orta yumosum tuttu..sen yeterki umidini kesme..
belkide bebisi uzuyosun bosyere..bizede haber vermeyi unutma:anneadayı:

Selam kızlar,
Bu Çarşamba Fulya Acıbadem de ücretsiz anne- baba doğuma hazırlık kursu başlıyor. Eşlerle katılınabilir, yanlız da katılınabilir. Saat 18.30 da, 6 hafta sürecekmiş. Girmek isteyenlerin arayıp isim yazdırması gerekiyor.

Kızlar kendime diyetisyen buldum nihayet :D gerçi birden bire 6 kilo alınca korkudan son 2 haftadır bir gram almadım ama :D Diğer diyetisyenler gibi çok yoğun bir programı yok fiyatlarıda uygun geldi bana ama daha gitmedim cumaya randevu aldım gidince ayrıntılı bilgi veririm isteyen olursa Anadolu yakası İstanbul buarada

Hızlı almışsın canım kilo bundan sonra dikkat edersin artık, senin fazla bulantın olmamıştı belki ondandır, bende bugün 2 kiloya yakın almışım ama gobegim çıktı gibi dışardan belli değil ama farkı ben anlıyorum.

Yeni dogum yapan bir arkadasim liste yollamis. Biraz erken de olsa paylasmak istedim.

Anne için

1 gecelik 1 pijama takım
Kullan at lohusa kilodu (hastanede çok kullandım)
Göğüs kalkanı (sütün her damlası çok kıymetli)
Göğüs pedi (dışarıya çıkarken çok lazım)
Süt sağma pompası (avent-olmazsa olmaz)
Süt saklama kabı (avent kullanıyorum)
Göğüs kremi (lansinoh)
Ped
Emzirme sütyeni(3-4 adet)

Bebek için

Bolca kısa kollu, kolsuz body
Bolca tulum
Ceket
Uyku tulumu
Şapka
Eldiven (birkaç tane yeterli)
Bolca önlük
Çorap
Ağız silme bezi
Havlu
Müslin bezi büyük boy duş sonrası için
Omuz bezi (geniş olmasında fayda var
Tarak
Bakım ürünleri(şampuan,sabun,pişik kremi,yağ)
Bebek bezi
Bolca ıslak mendil(uni çok güzel)
Burun temizleme aspretörü
Tırnak makası ve törpü(ilk 2 ay bebeğin tırnakları törpüleniyor)
Tek kullanımlık alt değiştirme bezleri (alt değiştirme minderinin üzerine seriyorum, alt değiştirirken fışkırtılan kaka ve çişlere karşı:) ve dışarı çıkarken çantada mutlaka olmalı )
Nevresim takımı (ilk aylar için daha çok çarşaf)
Bolca pike ve battaniye
Nem makinesi (evinizin nem oranına göre )
Emzik
Ateş ölçer
Steril aleti (avent- kaynatmakta mümkün ama bu cihaz büyük kolaylık)
Biberon (aventin yeni doğanı çok başarılı benim oğlum 1,5 aylık sağdığım sütleri biberonla veriyorum ve memeden soğuma gibi bir sorun yaşamadım)
Deterjan (dalin kullanıyorum)
Leke çıkarıcı
Telsiz
Emzirme yastığı
Dönence
Reflü yastığı ya da hafif açı sağlayacak herhangi bir şey)

Hastane çantasını hazırlarken doğum yapacağınız hastanenin nasıl bir hizmet vereceği çok önemli demis.

Bu da liste olmasina ragmen reelde kullandiklariymis. Dogum Acibadem Maslak ta oldu bu arada.
2 gün boyunca
Kullandıklari:

1 Gecelik 1pijama takımı
Tek kullanımlık lohusa kilodu
Emzirme sütyeni
Ped (hastaneden çıkacağım zaman kullandım yalnızca)
Bebek için hastane çıkışı tulumu (hastane kendi tulumlarını giydirmişti ama ben onlarla çıkmak istemedim. Yani bebek için hiçbir şey almasanız bile olur. Bez, ıslak mendil, tulum, şapka, eldiven, battaniye vs. Herşeyi hastane karşılıyor. Ama kendi göz zevkiniz için bir takım yeterli)
1 tane battaniye ya da pike
Annenin hastane çıkışı kıyafeti
Ana kucağı (yine çıkış için)
Diş fırçası ve macunu
Makyaj malz (ruj, allık, rimel yeterli:) eşinize hoş gözükmek için:) )

Yukarıda da belirttiğim gibi her hastanenin hizmeti farklı bence mutlaka hastaneniz ile görüşüp çantanızı öyle hazırlayın gereksiz şeylerle doldurmayın.

@Kedilerinefendisi 01inci 01inci
canlarim 5 kilosu son 1 ayda olmak uzere yaklasik 9 kilo aldim.. doktorum diyet listesi vermedi ama ne yedigini sen biliyorsun gereksiz kalorileri kes ve Yürüyüş yap dedi.. ve o an benim bittigim andi :D
vitaminle ilgili de dedi ki, eser miktarda bile olsa alınması gereken vitaminler var selenyum gibi, dogal yollarla alinmasi n problem olan, onlarin alinmasi icin vitamin veriyorum, yoksa cok iyi beslendigin kesin(burda kinayeli bir ses tonu vardi).. vitaminin fazlasi atilir zaten dedi.. kan ilaci almıyorum ama.. gerek yok şimdilik dedi.. ete yumuldugum icin muhtemelen :D

Lulinda Lulinda faydali bir paylasim olmus..
ama liste uzadikca gozumde buyudu :KK43:
Memorial de boyle bir kitapcik vermisti
image.webp

Karlı bir sabahtan hepiize günaydınnnn sevgili anneler. Nasılsınız bugün bebişlerinizle. Sabah oğluşumla gözümüzü bi açtık her yer kar bembeyazzzz hala da lapa lapa yağıyor. Neyse ki çok şükür bugün de düşmeden kaymadan geldik işyerine. Cuma günü 4 lü testimiz yapılacak Ankara'ya gideceğiz o yüzden perşembeden. Allahım inşallah çok sağlıklı ve güzel sonuçlarla döneriz Ankara'dan :nazar::anneadayı::KK46::KK60:

Hızlı almışsın canım kilo bundan sonra dikkat edersin artık, senin fazla bulantın olmamıştı belki ondandır, bende bugün 2 kiloya yakın almışım ama gobegim çıktı gibi dışardan belli değil ama farkı ben anlıyorum.

İşte Özlemcim panik halinde yemek yiyince böyle oluyor :D aman hiç bi vitaminden eksik kalmayayım onuda yiyeyim bunda yiyeyim sağolsun internet siteleride çok yardımcı oldu yok günde 4 bardak süt için yok bakliyat yok sebze et meyve fındık ceviz derken toparlak oldum resmen :D

Neyseki son 3 haftadır kilo alışım durdu ama yinede diyetisyen şart bana :D

Selam kızlar,
Bu Çarşamba Fulya Acıbadem de ücretsiz anne- baba doğuma hazırlık kursu başlıyor. Eşlerle katılınabilir, yanlız da katılınabilir. Saat 18.30 da, 6 hafta sürecekmiş. Girmek isteyenlerin arayıp isim yazdırması gerekiyor.

Ne kadar güzel keşke anadolu yakasında da başlasa :)

Back
X