2015 Ağustos-Eylül'de doğum yapacak tüp bebek anne adayları

Ben de İstanbul Florence Nightingale'i düşündüm. Hem bize yakın. Ama doktorum karşı tarafta olunca vazgeçiyorum. Ama iyi şeyler duydum merak etme. Odaları da fena değil. Belki ziyarete bile gelebilirim seni eğer haber verirsen :)

Bizim de eve yakın :) şişlideyiz biz.
bence doğum için evine yakın yeri secsen daha iyi olur, gecen gece S simay72 ağva'dan gayrettepeye giderken çok stres oldu yetişebilir miyim diye.
Ben haber veririm inşallah diye düşünüyorum, ziyaretçileri beklerim. odalarını falan ben de begendim.

gypsy84 canim o sarılık öyle bir uyku yapıyor ki biz uyandırmak için tam yarım saat ugrasiyorduk mecburen fototerapi aldık sarılık düştü çok şükür uyanıyor artik.
Gobegimiz düştüğünde ortasi kan olfu ve kurudu ben iki gün önce o kuruyan kanı cikarttim. Solüsyon sıkıyorum özel bezine oraya sürüyorum temizliyorum göbeği hafif aşağıya doğru indir tüm bölgesini temizlemis ol. Birde kimileri solüsyon kullanmıyor anne sütü sürüyor. Biz göbeği düştü hemen yikadik suyla sadece sabun v.s kullanmadık. Göbeği gittikçe temizleniyor.

Lulinda tebrik ederim Ali'yle uzun ve güzel bir ömür dilerim.
opera canım çok tsekler cevap yazdigin için. Çok şükür bu preeklampsiye bagli gebelik tansiyonu değilmiş. Testler iyi cikti. Gebelik asabiyeti veya sıcak yapabilir dedi. Erken doğma ihtimali hiç vermiyorum 38den önce de doğmaz dedi.
Senin de iyi haberlerini bekliyoruz. Takipteyiz normal doğumun son kalesi

Selam kızlar,
Sütünüz tam olarak ne zaman geldi? Ben ilk gün sadece emzirdim. Ama krema gibi olan Sıvı geldi sadece. Gece tansiyonum 17-11 oldu. Titreme Nöbeti geçirdim. O arada formül mama verdiler. Ertesi gün yine emzirdim, öğlen yine tıtreme Nöbeti. Bu sefer de sondayı çıkarttılar. Ilk çtuvalette, tansiyon düştü bayıldım. Hiçbirşey hatırlamıyorum.
Tansiyonum doğum sırasında da 17-18 lere çıkmıştı ve kanama çok artmıştı. Plesante ayrılıyor diye sezaryana almışlardı. Tansiyonu gören hemşirelerin yüzünü görmeliydiniz:)
Neyse bugün dördüncü gün hala karnı doyacak kadar süt gelmiyor. Gece 30cc destek mama verdik. Anca 2 saat uyudu. Sabah tekrar emzirdim. 1 saat uyku. Bir türlü doyma hissine giremediğini için uyumuyor. Az önce 25cc mama verdim. Şimdi mışıl mışıl uyuyor. Doktor da her iki memeyi 15 dk Dan fazla emzirme dedi. 15 er dk emzir aranıyorsa mama ver dedi. Yoksa mastit olurmuşum. Sürekli memede tutarsam.

Burada saat 11.00 yani bugün 4. Güne başladık. Sütün doyurucu olana kadar artması tam olarak ne zaman başlıyor? Makinaylada çıkmıyor. Sadece elle sıkınca krema kıvamlı şekilde çıkıyor.

Bir de doktor 4. Gün itibariyle 4 Islak bez bekleriz dedi. Giderek artmalıymış. Çişte yapmadı bugün daha. Doktorda salıdan önce gelmenize gerek yok herşey yolunda d.edi. Kafayı yemek üzereyim. Sürekli ağlıyorum. Anneme çemkiriyorum. Allah tan eşim çok yardımcı. Yoksa nasıl geçecek bu günler bilmiyorum gerçekten.

gecmis olsun cnm biximde sarlgmz dun 13 ckti yarn gel dedi ama gotrmedim bol bol emzrmye calsyrm ki belki azalir ben mavi isiga grmesini istemyorm sizin sarilik kac cikti mrak ettim

quzu 10-11-12-13 seklindeydi canim artik fototerapi alalım dedik yoksa kısır döngüne dönecekti bebekte birturlu uyanmiyordu. Fototerapi alınca 10a düştü 6.gunuydu ertesi gün kontrole gittik doktor tamam geçmeye başladı dedi çok şükür Enson dün işitme testine giderken tekrar gittik doktor birdaha baktı az görünüyor ciğeri büyüdükçe oda bitecek dedi. gerekiyorsa alman gerekir canım şekerli su içirmekte işe yarar diyorlar tabi nekadar doğru bilmiyorum öyle sari örtü falan ben inanmıyorum. Üzülme geçer canım

Ilk 10 gun aglayacaksin ama 10 gun sonra gececek merak etme benim sutum 4. Gun geldi. 3 gun hastanede neredeyse hic emzirmedim sureklinkustugu icin. Burundan beslendi. Buna ragmen her iki saatte 1 her memeyi 15 er dakika sut olmamasina ragmen sagdim. Lansinoh surdum surekli. Biraz tahris olunca impeteks surdum nasilsa bebege vermiyorum diye. Eve geldikten sonra sutum geldi. Evde hic mama vermedim. Sabahlari 3 hurma yiyorum hergun ananas, corek otlu yogurt, 1 corba kasigi pekmez, 1 bardak rezene cayi, 1 sise maltana malt icecek iciyorum. Ilk jafta 300 gr vermisti. Ikincinhafta yeterinkadar kilo almadigi icin doktor mama verin dedi. Ben de 1 hafta daha deneyelim deyip bu yazdigim sut diyetine girdim cok n ise yaradi. Bir arkadasim da laktamil al dedi ama kimyasal olmasın simdilik dedim. Bu yediklerim ise yaramasaydi onu alacaktim. Tavsiyem emmese de durup durup sag kendini. Canini sıkma sakin o da etkiler sütünü. Gelecegine inan her zaman.. gelecektir.

sakın bosyere kendini üzme..beni tarif ettin inanki..4.gün saglik ocagina gittik ordaki hemşire daha sari sütünü bile emememis çocuk gogusunun delikleri bile acilmamis dedi..yani ben 4 gün doyurdum zannetmisim..eve geldik bol bol sagdik..sagsamda en fazla 30 cc cikiodu..yani sut var ama kanallar açık degil..oglanda ememiyo yoruluodu..göğsüm şişti..hala sari geliodu..annem sicak bezlerle gogsumu rahatlatmaya çalıştı..birde koca kari işi zeytinyagda soğan kavurdu dayanilcak sicakta goguslere koydu..öyle böyle derken sari sütü bitirdik..ama 1 hafta sürdü benimde..bebekte emmesi kuvettelenio..sonra düzene giriosun..sakın stres yapma 10 gün içinde hersey yoluna gircek..sütünün geldigine inan bol bol uyumaya ve sivi tuketmeye çalış...mama yerinede sagdigin sütten ver...ne kadar çıkarsa..bide biberonla vermemeniz iyi olur..tembellessip göğüsunuzu emmeyi birakabillir..

Lulinda sen de emiyor diyince ben her sey yolunda sanmistim. Demek ki duzen oturana kadar 10 gun gecebiliyor. Arkadaslar deneyimlerini paylasmis, su icmenin onemini zaten biliuorsun umarim daha cok icebiliyorsundur artik. Ali ac kalmaz merak etme, sen sutunu sag, mama takviyesiyle atlatacaksiniz bu gunleri

Sağmada hiçbirşey çıkmıyor. Sorun o zaten. Makina mı yetersiz anlamadım ki. Elle sıkınca geliyor ama. Taş gibi oldu göğsüm. Sıcak kompres yaptım. Az önce emzirdim 15 er dk. Şimdilik sessiz duruyor bakalım. Biraz doydu sanki.
Hazır mama direk biberon şeklinde maalesef. Similac ın. Çok ağlayınca dayanamıyorum vermeye.

Emmesi doyduğu anlamına gelmiyormuş meğer. Çünkü normalde emdikten sonra 2-3 saat uyuması lazım. Hatta benim uyandırıp emzirmem lazım ama uyumayınca anladık dolmadığını. Hemşireler de mam vermek lazım deyince, kuş gibi kalıyorsun. Alıp götürüyorlar, doyurup getiriyorlar.

Canım gözün aydin Allah analı babalı buyutsun süt benimde başlarda çok kötüydü ana şimdi emdikten sonra ağzının kenarları süt oluyor çok hoşuma gidiyor ayin 30 unda doğum yaptim daha 3 yada 4 gün önce iyice gelmeye başladı bugunde ilk kez sag gogsumu emzirirken sol gogsumden atletime süt geldiğini gördüm bana sürekli emzirmem gerektiğini emzirme bitince de 30 cc mama vermeyi söylediler hep öyle yaptım birde ne kadar sütümun geldiğini görmek için 10. Gün sagdim sakin sıkıntı ve stress yapma ben 2. Gün bebeğim doymuyor diye ağladım kzdılar bana ağla da olan üstünde gitsin diye birde göğsünü alttan 4 parmak üstten 1 başarmak olarak tut makas gibi tutarsan 3 damla süt gideceğine 1 damla gidiyormuş birde ben öyle tutarken sikiyordum ki süt gelsin diye arkadaşım sikmamami alttan 4 parmağı yerleştirdikten sonra üstten sadece basparmakla burun deliği açık kalacak kadar bastır yeter dedi, birde banyo yapmak ve göğsüne sıcak masaj yapmakta iyi geliyor, ayrıca mastit bebek emmeye göğsünde süt kalırsa olunur 15 dk fazla emzirirsen mastit olursun u anlayamadım doktorun doğrusunu bilir tabi ama bence sen bol bol emzir

Lulinda Göğüsün de süt var ki şişmiş..sen bol bol emzirmeye bak..benimde alette ilk basta cikmioyodu sütüm. .sari süt daha az akışkan olduğu için heralde..bide gogusumuzde 7 8 tane delik oluyo..tek bi delikten cikmio süt..sen emzirdikce onlaar acilacak...beebek sagmadan daha kuvetli çeker..sen o istedikce ver..sari süt açılınca artık sağma da yapabilirsin.dr un 15 dk mantığı sanırım uzun emdikce sütün çoğalır diye..ama güzel dolmus göğüsun varken sık sık emzir..bi kac güne rahatlayacaksin...

Ben 40 dk emziriyordum. Uyumayınca sürekli memedeydi. O Yüzden sürekli tutarsan süt olmaz arada mama ver dedi doktor. Yara olur, sertleşir dedi. O Yüzden 15 er dk emzir, sonra uyumuyorsa 30 cm mama ver dedi. Bu arada 3 saat uyur. Göğsünde süt yapmaya vakit bulur dedi. Bugün öyle yaptım. Bakalım inşallah artar. Kendi mememden içtiğiyle çok kısa uyuyor hala.

Teşekkür ederim bu arada kızlar, biraz olsun rahatlatınız. Bir laf vardır, halimiz itten beter keyfimiz paşa da yok durumu yaşıyoruz:)
Bebeğime baktıkça şükrediyorum, ağlıyorum. Eşimle mutluluğun tarifi yok. Hormonlar tavan anlayacağınız:)

Ne guzel lafmis o hep cocuk dogduktan sonra aile olduk, eskiden yarimmisiz bebekle tam olduk derler. Gercekten oyle mi oluyor?

Ne guzel lafmis o hep cocuk dogduktan sonra aile olduk, eskiden yarimmisiz bebekle tam olduk derler. Gercekten oyle mi oluyor?
Bence oluyor.. eskiden sadece evli iki yabanciyken şimdi çocuğumun babasu, annesi olarak gercek baglarla baglaniyorsun. Bunu en net bebek biraz büyüdüğü zaman anlarız gibi geliyo.. soyle tepki vermeye başladığı zaman.

Benimde yaramaz kizim 35+0 dunyama gozlerini acti.kontrole diye gitmistik dogumum baslamis haberim yok, nst de sancilar cikti surekli serumla dusurmeye calistilar dusmedi yukseldi acilmamda artmaya baslayinca acil sezaryana alindim minicik bir kizimiz oldu, cok sukur kuveze gerek kalmadi AMA beslenme sikintimiz var ilk 3 gun sutum gelmedi oysa hamileligimin erken zamanlarinda vardi stresten kesildi yada tam akmadi simdi sut cok AMA kizimin beni emecek gucu yok cok ugrasiyorum olmuyo sagip biberonla veriyorum artik meme istemez sanirim buda beni uzuyo. Biraxda sariligimiz var yarin artma olursa tedavi edilecek.
Kilolarla ilgilide 59 la hamile kaldim 66 ile hastaneye gittim 1 gun cok fazla serum yedim acayip sistim dogum sonrasi eve gelince hemen tartildim 67 dogurmadan halimdem +1 fazla serumdanmis, simdi 61 kiloyum bugun benim 6. Gunum, yani kilolar cok hizli gidiyor kimse dert etmesin.simdilik tek derdimiz beslenememek insallah minik kizim biran once toparlar
Cogumuzunda dogumu olmus hayirli olsun, rabbim bizlere bagislasin yavrularimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…